به گزارش مشرق به نقل از فارس، همزمان با تلاشهای جان کری وزیر امور خارجه آمریکا برای از سرگیری مذاکرات سازش، گروههای فلسطینی با از سرگیری این مذاکرات مخالفت کردند.
این درحالی است که جان کری علاوه بر رایزنی با مقامات رام الله و تلآویو، گفتوگوهای فشردهای با رهبران دیگر کشورهای عربی داشته تا بتواند طرف فلسطینی و اسرائیلی را پای میز مذاکره بکشاند.
در همین زمینه مصطفی البرغوثی دبیرکل جنبش ابتکار ملی فلسطین در گفتوگو با المیادین گفت: جان کری هیچ خبری از آمادگی طرف اسرائیلی برای آغاز مذاکره از طریق توقف شهرک سازی با خود به همراه نداشت.
البرغوثی در این باره میافزاید: جان کری هیچ دلیلی نمیآورد که اسرائیل آماده است تا یک مبنای واحد را بر اساس مرزهای 1967 بپذیرد.
وی افزود: این در حالی است که دفتر نخست وزیر هم اعلام کرده که هرگونه مبنا بودن مرزهای 1967 را رد کرده است و ما در این چارچوب معتقدیم که هرگونه بازگشت به مذاکره به معنی تقویت شهرک سازیها است و از این رو ما از سرگیری مذاکرات را رد میکنیم.
بنابراین گزارش، آمریکایی ها تلاش دارند تا بجای اینکه طرف اسرائیلی را برای پذیرش شرایط مذاکره همچون توقف شهرک سازی و پابندی به مرزهای 1967 تحت فشار قرار دهند، با ارائه پیشنهاد کمکهای اقتصادی طرف فلسطینی را تحت فشار قرار گذارند تا از حقوق خود چشم پوشی کند.
همچنین واشنگتن دوستان عربی خود را نیز وارد بازی کرده تا آنها نیز به تشکیلات خودگردان برای آغاز گفتوگو با اسرائیل فشار وارد کند.
خبرنگار این شبکه در پایان تصریح کرد که مذاکره با تلآویو در حالی که شهرک سازی ادامه دارد و تعهدی برای پایبندی به مرزهای 1967 وجود ندارد، چیزی جز گفتوگوهای بیهوده نیست که بینتیجه پایان خواهد یافت.
پیش از این جنبش فتح از وزیر امور خارجه آمریکا خواست در طرح پیشنهادی خود برای بازگشت به مذاکرات سازش با اسرائیل، اصل تشکیل دو کشور بر مبنای مرزهای 1967 را لحاظ کند.
بیشتر گروههای فلسطینی در نشست کادر رهبری فلسطین در رام الله که به ریاست محمود عباس برگزار شد با پیشنهادهای کری برای از سرگیری مذاکرات با اسرائیل مخالفت کردند.
آمریکا تلاش دارد با وعده کمک اقتصادی به طرف فلسطینی، مذاکرات سازش را از سر بگیرد و این درحالی است که رهبران سیاسی در کرانه باختری چنین مذاکراتی را «بینتیجه و بیهوده» میدانند.