به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، دکتر نادر خرمی گفت: لایه آبکی میانی در قسمت اصلی اشک که 98 درصد از آب و بقیه آن از املاح و پروتئینها تشکیل شده است، قسمت عمده لایه آبکی اشک از غده اشکی ترشح میشود و این غده در قسمت خارج و بالای کره چشم زیر پلک فوقانی قرار گرفته است.
خرمی افزود: در صورتی که این رطوبت لازم حاصل نشده و باعث کاهش تولید یا تغییر کیفیت اشک شود خشکی چشم در افراد به وجود می آید که این یکی از شایعترین علل مراجعه افراد به درمانگاه چشم پزشکی است.
وی در رابطه با دلیل بروز خشکی چشم گفت: هرعاملی از جمله بالا رفتن سن، عوامل محیطی نظیر قرار گرفتن در معرض گرد و غبار و دود (به خصوص دود سیگار) و نورآفتاب که بر رطوبت سطح کره چشم تاثیر دارد میتواند منجر به بروز خشکی چشم شود.
این متخصص چشم پزشکی اظهار کرد: این بیماری میتواند در همه گروههای سنی به وجود بیاید اما شیوع آن در افراد مسن، همچنین در زنان بیش از مردان وجود دارد.
وی در رابطه با درمانهای این عارضه گفت: استفاده از قطرههای اشک مصنوعی فاقد مواد نگهدارنده و آنتیبیوتیک خوراکی از رایج ترین راههای دارویی درمان خشکی چشم است اما برای تشخیص درست این موضوع بهتر است بیماران به پزشک مراجعه کنند و درمانهای خودسرانه نداشته باشند.
خرمی توصیه کرد: برای جلوگیری از کاهش میزان آب در بدن در طول روز مایعات کافی بنوشید تا موجب مرطوب نگه داشتن بافتهای بدن از جمله سطح چشم شود.
این متخصص محیطهای خشک را در تشدید خشکی چشم موثر دانست و گفت: بهتر است از قرار گرفتن در معرض آلودگیهای هوا، گرد و غبار، دود سیگار پرهیز کرد و در محیطهای خشک، هوای طوفانی و آفتابی از عینک آفتابی یا طبی استفاده کرد.
یک متخصص چشم پزشکی در رابطه با خشکی چشم گفت: علائم این بیماری از سوزش و خارش خفیف چشم در موقع انجام کارهای چشمی تا ایجاد سوراخ قرنیه در موارد خیلی شدید متغییر است.