قهر چنددقیقه‌ای معاون اول رییس‌جمهور سابق، هدایایی که از سعدآباد خارج شدند، هشدار درباره صدور مجوز براي يک مدير اقتصادي، كابينه اعتدال مايل به اصلاحات، ماست‌مالی ناشیانه زد و بند با شرکت اماراتی کرسنت و ... از جمله مطالب مهمی هستند که روزنامه‌های امروز کشور به آنها پرداخته‌اند.

گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌های کشور، در لابه‌لای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی اشاره می‌کنند که انتخاب و بازنشر آنها می‌تواند مورد علاقه مخاطبان یک رسانه باشد. آنچه در ادامه می‌خوانید گزیده‌ای از مطالب امروز روزنامه‌های کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.

***

قهر چنددقیقه‌ای معاون اول رییس‌جمهور سابق

روزنامه شرق در قسمتی از روایت خود از مراسم تحلیف حجت الاسلام حسن روحانی این چنین نوشت: ورود معاون اول رییس‌جمهوری سابق ایران به صحن علنی دقایقی حاشیه‌ساز شد، حاشیه‌هایی که کمتر سر و صدایی به راه انداخت و به سرعت سر و سامان گرفت. برای هر میهمان جایگاه مشخصی تعبیه شده بود و برخی میهمانان را درست به همان‌جایی مشایعت می‌کردند، که پیش‌تر برایشان تعبیه شده بود، جایگاه رحیمی نیز، یکی از صندلی‌های ردیف دوم بود که او از نشستن روی آن سر باز زد و دقایقی بعد با هماهنگی انتظامات و تغییر جای او، فضایی برای نشستن معاون اول سابق احمدی‌نژاد در کنار «سیدحسن خمینی» تعبیه شد. در میان میهمانان چهره‌های سیاسی و لشکری شخصیت‌های مختلفی آن پایین نشسته‌اند و منتظر تحلیف حسن روحانی‌اند. محمدباقر قالیباف، محسن رضایی و سعید جلیلی رقبای پیشین روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری در بخش‌های مختلف نشسته‌اند و مشغول خوش و بش با نمایندگان و دیگر میهمانان هستند. کابینه پیشنهادی «حسن روحانی» که زمزمه‌های آن هفته‌هاست در رسانه‌ها پیچیده، همراه رییس‌جمهوری در مراسم تحلیف حاضر شده‌اند و خوش و بش با نمایندگان نشان از آن دارد که جلسه و نشست‌هایی پیش‌تر از این در کمیسیون‌ها و فراکسیون‌ها برقرار بوده.


گنجی: خاتمی و موسوی خوئینی‌ها در محافل خصوصی تقلب را رد می‌کنند

بر اساس گزارش روزنامه کیهان، «محمد خاتمی در جلسات خصوصی گفته که در انتخابات تقلب صورت نگرفته و موسوی خوئینی‌ها نیز در مجمع روحانیون اعلام کرده که در انتخابات سال 88، آرای خوانده شده واقعی بوده است».

این مطلب را اکبر گنجی از اصلاح‌طلبان متواری و مقیم آمریکا به نقل از جلسات خصوصی و داخلی اصلاح‌طلبان مورد تأکید قرار داد. وی در وبسایت رادیو فردا می‌نویسد: محمد خاتمی در جلسات خصوصی گفته که در انتخابات 88 تقلب صورت نگرفته، مصطفی تاج‌زاده گفته تقلب موثر صورت نگرفته است. محمد موسوی خوئینی‌ها نیز پس از شنیدن گزارش «علی‌اکبر محتشمی‌پور» و عبدالواحد موسوی لاری در مجمع روحانیون مبارز درباره تخلفات انتخابات 88، در همان زمان با تظاهرات خیابانی مخالفت کرده و فعالان اصلاح‌طلب بسیاری از شهرها نیز گفته بودند که آرای خوانده شده واقعی بوده است.

وی ادامه می‌دهد: رهبری می‌گوید، با توجه به این که در جلسات خصوصی اعتراف می‌کنند که در سال 88 تقلبی صورت نگرفته، چرا عذرخواهی نمی‌کنند؟ در واقع او می‌گوید اول تکلیف قانون‌شکنی از طریق اردوکشی خیابانی را روشن سازید، در گام دوم، به دلیل طرح مدعای کاذب تقلب، باید عذرخواهی کنید. گنجی می‌نویسد: بدین ترتیب، نه تنها راه رفع حصر مسدود است بلکه راه انتخاب وزرای منسوب به فتنه و حضور سیدمحمد خاتمی در مراسم تحلیف نیز بسته است.

وی در ادامه بخش‌هایی از سخنان حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در مقاطع مختلف را درباره خیانت فتنه‌گران بازگو کرد. از جمله؛ «آن حوادثی که در سال 88 پیش آمد، همه ناشی از آن شد که کسانی نخواستند به قانون تمکین کنند؛ نخواستند به رای مردم تمکین کنند» و «دشمن تلاش می‌کند زحمت مردم را باطل کند همچنان که در سال 88 کردند. این هم یکی از کارهای دشمنان بود؛ کسانی را وادار کردند که برخلاف قانون، توقعاتی بکنند و براساس آن توقعات، سعی کنند مردم را در مقابل نظام قرار دهند؛ که البته به توفیق الهی موفق نشدند.

آن‌هایی که سال 88 آن خسارت را به کشور و ملت وارد کردند، اگر تسلیم قانون بودند، این جوری نمی‌شد.» و « در برخی از کشورها انسان مشاهده می‌کند، که جابه‌جایی قدرت‌ها با زورآزمایی، با خونریزی، با خشونت همراه است، در سال 88 بعضی خطای بزرگی را مرتکب شدند، کشور را در لبه یک چنین پرتگاهی قرار دادند» و اینکه «آن مسئله اصلی این است که جماعتی در مقابل جریان قانونی کشور، به شکل غیرقانونی و غیرنجیبانه ایستادگی و به کشور لطمه و ضربه وارد کردند».

گنجی با اشاره به مواضع هاشمی می‌نویسد: انتخابات فعلی با همان شرایط انتخابات سال 88 برگزار شد حال آن که هاشمی انتخابات اخیر را دموکراتیک‌ترین انتخابات دنیا قلمداد کرده است.

وی ادامه می‌دهد: از نظر رهبری حالا که اثبات شده در سال 88 نیز تقلبی صورت نگرفته، مدعیان تقلب باید پاسخ گویند که چرا به جای رجوع به راهکارهای قانونی به اردوکشی خیابانی دست زده و کشور را متحمل هزینه‌های سنگین کردند؟ و چرا حرف‌های جلسات خصوصی را در فضای علنی نمی‌گویند؟



هدایایی که از سعدآباد خارج شدند


روزنامه آرمان روابط عمومی نوشت: ساعات پایانی جمعه‌شب (11 مرداد) خبر آمد که هدایای خارجی روسای جمهور و مقامات عالی کشور که در موزه هدایا و یادمان‌ها در ساختمان 240 کاخ سعدآباد نگهداری می‌شود، با چندین دستگاه کامیون به جای دیگری منتقل شد. چند سایت مخابره‌کننده این خبر اعلام کردند که «مشخص نیست هدایای جمع‌آوری شده، مربوط به دوران دولت‌های احمدی‌نژاد است یا شامل دولت‌های قبل‌تر نیز می‌شود.» با این وجود پیگیری‌های بسیاری که در این زمینه انجام شده است، مسئولان روابط عمومی ریاست‌جمهوری و همچنین مسئول روابط عمومی کاخ سعدآباد، در این مورد اعلام بی‌اطلاعی می‌کنند. به گزارش خبرگزاری میراث فرهنگی، کارمندان روابط عمومی در اینباره گفتند که خبرهایی را در سایت‌ها خوانده‌اند ولی اطلاعی درباره این تخلیه ندارند. پیگیری به توصیه کارمندان روابط عمومی از طریق اداره اخبار ادامه پیدا کرد. در اداره اخبار هم همه یک مساله را عنوان می‌کردند: «در اینباره بی‌خبریم و در این زمینه باید با مسئول تشریفات ریاست‌جمهوری صحبت کرد.» پاسبانیان، مسئول تشریفات ریاست‌جمهوری اما هیچ تماسی را پاسخ نمی‌دهد. تماس با دفتر ریاست‌جمهوری هم بی‌فایده است. آنها شماره کاخ سعدآباد را برای شفاف‌سازی در این زمینه می‌دهند. تلفن‌های روابط عمومی کاخ – موزه سعدآباد هم زنگ‌های بی‌پاسخگو هستند تنها نادری‌نژاد، مسئول روابط عمومی کاخ سعدآباد است که در اینباره اظهار بی‌اطلاعی می‌کند و می‌گوید که ساختمان 240 اصلا ارتباطی با کاخ موزه سعدآباد ندارد و ما حتی اجازه بازدید از این مجموعه را نداریم.


هشدار درباره صدور مجوز براي يک مدير اقتصادي

روزنامه خراسان در ستون ویژه‌های خود نوشت: بر اساس بررسي هاي يک نهاد نظارتي، يکي از مسئولان عالي رتبه اجرايي طي هفته هاي گذشته ابلاغيه اي را به يکي از وزارتخانه هاي اقتصادي ارسال کرده که بر اساس آن اشتغال به کار آقاي "م" از مديران مهم اين وزارتخانه که به مرز بازنشستگي رسيده است از تاريخ 31 مرداد سال جاري به مدت 1 سال مجاز خواهد بود و اين موضوع در حالي است که تاريخ صدور حکم اشتغال مجدد اين فرد، چند هفته پس از پايان فعاليت دولت دهم است.

جوان ترین و پیر ترین وزیر پیشنهادی روحانی

بر اساس گزارش روزنامه جمهوری اسلامی، ميانگين سني وزراي معرفي شده توسط دكتر روحاني به مجلس شوراي اسلامي 58 سال است. كم سن‌ترين فرد معرفي شده، طيب نيا وزير پيشنهادي اقتصاد با 53 سال و مسن‌ترين فرد، نعمت زاده وزير پيشنهادي صنعت با 68 سال مي‌باشد. روحاني اولين رئيس جمهوري است كه فهرست اعضاي پيشنهادي كابينه خود را همزمان با مراسم تحليف به مجلس ارائه كرده است.

كابينه اعتدال مايل به اصلاحات

روزنامه اعتماد در گزارشی به آرایش سیاسی کابینه یازدهم پرداخت: حسن روحاني، رييس‌جمهور وعده داده بود دولت راستگويان و درستكاران تشكيل مي‌دهد و براي اين موضوع روز گذشته ليست مورد نظر خود را به علي لاريجاني داد تا توسط يكي از اعضاي هيات رييسه قرائت شود. ليست وزرا تركيبي از اصولگرايان و اصلاح‌طلبان است. البته نام‌هايي نيز هستند كه نمي‌توان آنها را اصولگرا ناميد اما در طول دوران مسووليت خود برچسب اصلاح‌طلبي نيز نداشته‌اند. با اين حال حضور افراد كابينه روحاني در دولت‌هاي قبل مي‌تواند وزن اصلاح‌طلبان و اصولگرايان را به خوبي روشن كند.

بيژن نامدار زنگنه، محمود حجتي و محمد علي نجفي و جعفر ميلي منفرد، چهار وزير كليدي وزارتخانه‌هاي نفت، جهاد كشاورزي، آموزش و پرورش و علوم، تحقيقات و فناوري هستند كه هر چهار نفر در كابينه سيد محمد خاتمي حضور داشتند. علي ربيعي، وزير پيشنهادي كار، رفاه و امور اجتماعي نيز مشاور سيد محمد خاتمي بود كه نقش برجسته‌يي در ريشه كن كردن غده چركين در قتل‌هاي زنجيره‌يي داشت. محمدجواد ظريف، وزير پيشنهادي امور خارجه نيز با سابقه رياست دفتر نمايندگي ايران در سازمان ملل و هدايت تيم مذاكره‌كننده هسته‌يي در دوران خاتمي در رديف اصلاح‌طلبان كابينه مي‌گنجد كه با اين حساب اين شش نفر را مي‌توان اصلاح‌طلب‌ترين اعضاي كابينه دانست. چيت چيان، واعظي و نعمت‌زاده وزراي پيشنهادي وزارتخانه‌هاي نيرو، ارتباطات و صنعت نيز در دولت سيدمحمد خاتمي در سمت معاون وزير به فعاليت مشغول بودند كه با اين حساب عملا آنها را نيز مي‌توان اصلاح‌طلب ناميد. طيب‌نيا، وزير پيشنهادي امور اقتصادي نيز با عضويت در شوراي پول و اعتبار در دولت خاتمي و عضويت در شوراي پژوهشي نهاد رياست‌جمهوري در همان دوران هم يكي از اعضاي كابينه است كه قرابتي با اصولگرايان ندارد.

هاشمي، وزير پيشنهادي بهداشت نيز تنها سابقه مشاور وزير بهداشت دولت اول خاتمي را در كارنامه دارد كه مي‌توان او را يك فرد مستقل ناميد. اما از كابينه هاشمي‌رفسنجاني هم در دولت روحاني حضور خواهند داشت كه اگرچه اصلاح‌طلب هستند اما به واسطه پيشينه شان مي‌توان آنها را اعتدالگرا ناميد. البته در اين فهرست تنها دو نام عباس آخوندي و نعمت‌زاده ديده مي‌شود كه اولي وزير مسكن دولت دوم هاشمي بود و دومي وزير صنايع. با اين حال نعمت‌زاده در سال‌هاي بعد با نزديكي به اصلاح‌طلبان و معاونت زنگنه در وزارت نفت دولت اصلاحات چهره‌يي به مراتب اصلاح‌طلب‌تر دارد.
رحماني فضلي، مصطفي پورمحمدي، حسين دهقان و سيد محمود علوي وزراي پيشنهادي كشور، دادگستري، دفاع و اطلاعات نيز به عنوان اصولگرايان كابينه دولت تدبير و اميد شناخته مي‌شوند.


ماست‌مالی ناشیانه زد و بند با شرکت اماراتی کرسنت

روزنامه کیهان در ویژه‌های خود نوشت: تقلای ناشیانه یک سایت آلوده به مفاسد اقتصادی برای حمایت از عامل انعقاد قرارداد زیانبار کرسنت، قوز بالا قوز شد.
در حالی که بیژن زنگنه در قبال گزارش مستند کیهان درباره نقش وی به عنوان وزیر نفت دولت اصلاحات در انعقاد قرارداد کرسنت و ماجرای نامه اعتراضی دکتر روحانی به خاتمی در این زمینه (سال 81) سکوت کرده، سایت انتخاب ضمن حمله به کیهان نوشت: روزنامه کیهان برای حمله به وزیر احتمالی نفت دولت یازدهم، پرونده خا‌ک‌خورده کرسنت را باز می‌کند تا بلکه پروژه مهندسی کابینه با هدف مشکوکش، محقق شود.

 خبرنگار پایگاه خبری «انتخاب» برای آگاهی از قرارداد کرسنت و ادعای حسین شریعتمداری به تحقیق پیرامون این موضوع پرداخت. فردی آگاه از قرارداد کرسنت که خواست نامش فاش نشود در این رابطه به «انتخاب» گفت: «کرسنت، پروژه انتقال گاز ایران به شارجه و دوبی است. مدیر عامل شرکت شارجه دوبی در سال 1378 به دفتر آقای خاتمی مراجعه می‌کند و پیشنهاد می‌دهد که این قرارداد بسته شود تا مشکل جزایر سه‌گانه ایران حل شود.»

به گفته این مدیر فعلی صنایع نفت و گاز، «طرفین حدود هفت ماه مذاکرات فنی داشتند و توافقات اولیه حاصل شد؛ ضمن اینکه همزمان یکسری مذاکرات سیاسی نیز در همین رابطه با طرف اماراتی انجام گرفت اما در ادامه کار به دلیل طولانی شدن روند این قرارداد متوقف ماند.»

انتخاب همچنین با حمله به مدیر مسئول کیهان مدعی شد کیهان در پی تسویه‌حساب سیاسی است.
درباره این ادعای سایت انتخاب باید گفت؛ اولاً تعلیق قرارداد به خاطر اعتراض نمایندگان مجلس و دستگاه قضایی بود. ثانیاً طبق ادعای انتخاب دولت اصلاحات، برای جلب نظر دولت فسقلی امارات اقدام به دادن رشوه قرارداد گاز 25 ساله آن هم چهارده برابر زیر قیمت روز جهانی کرده است!

 یعنی دولت وقت این قدر ضعیف و بیچاره تلقی شده است؟ ثالثاً برخلاف این ادعا و طبق اسناد و مدارک موجود، نه پای مصالح سیاسی و ملی بلکه پای چند فقره رشوه بزرگ مالی میان چند دلال و برخی مقامات وقت وزارت نفت در میان بوده و به همین دلیل نیز برخی مقامات دولت وقت و دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی (دکتر روحانی) شاکی ماجرا بوده‌اند.

 آیا از نظر گردانندگان سایت انتخاب که اقدام به انتشار ناشیانه این مطلب سفارشی کرده‌اند با دولت وقت درگیری داشته و دنبال تسویه حساب سیاسی بوده‌اند؟!

یادآور می‌شود سایت انتخاب نسخه اینترنتی روزنامه انتخاب می‌باشد که قریب یک دهه پیش منتشر می‌شد و یکی از مراکزی بود که از عطایای خاصه مفسد اقتصادی آن روزگار- شهرام جزایری- برخوردار شد!

این نکته هم گفتنی است که جزایری ضمن آلوده کردن چهره‌های سیاسی و مطبوعاتی و پارلمانی به انواع هدایا و بخشش‌های صدها میلیون تومانی، شماری از آنها را به سفر دوبی نیز برده بود.

دستور دولت درباره تبعيض حقوق کارمندان يک وزارتخانه

روزنامه خراسان نوشت: پس از اعلام گزارش هاي دستگاههاي مسئول درباره تفاوت حقوق کارمندان وزارت صنعت، معدن و تجارت پس از ادغام دو وزارتخانه صنعت و بازرگاني، يک مسئول ارشد دولتي با ارسال ابلاغيه اي به دستگاههاي مسئول، اعلام کرده که به منظور ايجاد هماهنگي و يکسان سازي در حقوق و مزاياي کارمندان رسمي و پيماني وزارتخانه مذکور، تفاوت حقوق کارمنداني که دريافتي کمتري دارند با ديگر کارمندان بايد در اسرع وقت برطرف شده و حقوق و مزاياي افراد يکسان شود.


***برای مشاهده صفحه اول روزنامه‌ها ایـنـجا کلیک کنید***

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 8
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۱۳:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۴
    0 0
    عجب قصه تخیلاتی قشنگی سر هم کرده این روزنامه اعتماد !! بیشتر این افرادی را که روزنامه اعنماد اصلاح طلب نامیده ، سابقه وزارتشان به زمانی برمیگردد که اصولانه موجودی به نام اصلاحات و اصلاح طلبی از مامان متولد نشده بود !!
  • ۱۴:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۴
    0 0
    موقعی که آقای روحانی ازخودش هیچ تیم جدید وجوانی را ندارد مجبور به انتخاب این اشخاصی که منتخب بیست سال پیش آقای هاشمی بوده اند می کند
  • ۱۴:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۴
    0 0
    چه جالب روزنامه اعتدال نوشته ترکیب اصلاح طلبی واصول گرایی یحتمل اشتباه تایپی بوده خواسته بنویسه کارگزاران نوشته اصولگرایان
  • ۱۴:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۴
    0 0
    روحانی گفته بود کابینه فراجناحی معرفی میکند معنی فرا جناحی را هم فهمیدیم !!!!!اصلا از جوانان استفاده نشده کابینه تکراری ،پیروفرتوت، اختیار انتخاب کابینه با خودس نبوده کسی که قیمی مثل هاشمی دارد بهتر از این نمیشود
  • ۱۵:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۴
    0 0
    آخ آخ دیدی چی شد!؟احمدی نژاد کاخ سعد اباد را خالی کرد!!!!
  • sadegh ۱۶:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۴
    0 0
    دکتر روحانی کابینه ای بهتر از این برای کنار زدن مجلس اصولگرا و هموار کردن راه برای مجلس اصلاحات در انتخابات آتی مجلس نمی توانستند ارائه دهند... اگر افرادی که با افراط خود در حوادث سال 88 دخیل بودند کنار زده نشوند، مجلس حمایت بدنه اصولگرایی را از دست خواهد و اگر کنار زده شوند طبیعتا عدم موفقیت احتمالی دولت تدبیر امید در دوسال اول علاوه بر نوشته شدن به پای دولت احمدی نژاد به پای مجلس اصولگرا که همکاری نکرده و ژنرال ها را پس زده نیز نوشته می شود.... بدین ترتیب مجلس اصولگرا به سادگی وارد بازی دوسر باخت شده است.....
  • احسان ۱۶:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۴
    0 0
    وقتی کلیدی ترین وزارتخانه ها یعنی وزارت کشور و وزارت اطلاعات به اصولگرایان سپرده شده کم کم دارم از رأی دادنم به روحانی پشیمان می شوم .
  • اصغر ۰۱:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۵
    0 0
    بفرمایید کابینه هاشمی زفسنجانی ! و نه کابینه روحانی

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس