کد خبر 240305
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۳

معاون فنی گمرک ایران از کاهش درآمد گمرک از محل واردات خودرو خبر داد.

به گزارش مشرق، محمدرضا نادری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه با وجود رشد واردات خودرو در چهار ماه نخست امسال درآمد حاصل از اخذ تعرفه‌ واردات خودرو کاهش یافته است، اظهار کرد: در قانون بودجه سال جاری 20 هزار میلیارد تومان درآمد از محل واردات خودرو پیش‌بینی شده است اما با روند فعلی این درآمد محقق نخواهد شد.

وی افزود: هم‌اکنون تعرفه‌ واردات برای خودروهای با حجم موتور کمتر از 2500 سی‌سی 40 درصد و بالاتر از آن 70 درصد است.

او با اشاره به رشد واردات خودروهای با حجم موتور کمتر از 2500 سی‌سی طی سال جاری در پاسخ به این سوال که آیا احتمال آزاد‌ شدن واردات خودروهای بالای 2500 سی‌سی وجود دارد یا خیر؟ گفت: در هر صورت تولید داخلی خودرو به شدت کاهش یافته است و از سوی دیگر برای تحقق درآمد حاصل از واردات خودرو باید به خودروهای با حجم موتور بالای 2500 سی‌سی هم مجوز واردات داده شود.

وی از انباشت خودروهای با حجم موتور بیش از 2500 سی‌سی در گمرک‌ها خبر داد و افزود: قبلا خودرو از مناطق ویژه و آزاد وارد و سپس ثبت سفارش می‌شد که این خودروها عمدتا با ارز متقاضی وارد می‌شدند. از چند ماه پیش که ثبت سفارش خودروهای با حجم موتور بالای 2500 سی‌سی متوقف شده این خودروها نیز در گمرک متوقف شده‌اند و به آنها اجازه ترخیص داده نمی‌شود.

معاون فنی گمرک با اشاره به ارائه‌ پیشنهاد بازنگری در فهرست کالاهای اولویت 10 به وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: به عنوان مثال مکمل‌های غذایی و دارویی نباید در این اولویت باشند.

به گفته وی در جلسه‌ای که گمرک با سازمان توسعه تجارت داشت این سازمان آمادگی خود را برای بازنگری در اولویت 10 کالاهای وارداتی اعلام کرد. در هر صورت وزیر صنعت، معدن و تجارت تصمیم‌گیرنده اصلی درباره‌ بازنگری در کالاهای اولویت 10 و یا حتی حذف این اولویت است.

نادری ابراز امیدواری کرد که با بهبود روابط خارجی دیگر نیازی به اعمال محدودیت و ممنوعیت روی واردات کالا نداشته باشیم.

براساس آمار گمرک ایران واردات خودروی سواری به کشور در چهار ماه نخست سال جاری با افزایش 4.6 درصدی به 12 هزار و 640 دستگاه رسید. ارزش واردات خودروهای سواری هم با رشد 1.9 درصدی بالغ بر 266 میلیون دلار شد. رشد تعدادی و ارزشی واردات خودرو در حالی رخ داد که وزن خودروهای سواری وارداتی با افت 2.8 درصد به 19 هزار تن رسید.

امارات، چین و کره‌جنوبی سه مبداء اصلی واردات به ایران در چهار ماه نخست امسال بودند. از نیمه دوم سال قبل تاکنون ثبت سفارش خودروهای با حجم موتور بالای 2500 سی‌سی با هدف مدیریت واردات متوقف شده است. امسال تاکنون تنها حدود 50 مدل خودروی سواری خارجی مجوز واردات را به دست آورده‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس