به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، در مراسم افتتاحیه این جشنواره، حسنخانی، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ ایران در بمبئی در جمع مسئولان و علاقهمندان سینمایی دو کشور با اشاره به عوامل توفیق فیلم های فاخر ایران در جشنوارهها و رقابتهای بینالمللی گفت: سینما مانند سایر مظاهر فرهنگی و ابزار هنری لازم است در پرتو ارزشها و آرمانهای معنوی هر فرهنگ مسیر رشد و تعالی انسان را نشان دهد.
وی ادامه داد: بر این اساس سینمای اصیل ایرانی تلاش دارد در کنار توجه به فرهنگ خودی و سلایق و علاقه مخاطبان تنها بر جذابیت و اهداف اقتصادی متوقف نماند، بلکه ساخت و تولید فیلم را به مثابه خدمتی ماندگار به آرمان و اندیشه های والای نوع بشر نگاه کند. و لذا قهرمانان در سینمای ایران مردم واقعی اقشار جامعه بوده و با ویژگیهای کاملاً انسانی و عادی انتخاب می شوند و بر باور مخاطب می نشیند. اما مثلاً سینمای هالیوود که بیشتر به خلق قهرمانان غیر واقعی و دست نیافتنی میپردازد، جز ایجاد هیجانی کاذب و جذابیتی زودگذر، پیامی سازنده برای رشد و تعالی انسان نیز با خود ندارد. امروز بیش از هر زمانی سینمای جهان به نوع نگاه و معنویتی که لازمه پیام و محتوای فیلمها هست نیازمند است.
وابسته فرهنگی ایران گفت: ارائه پیام و محتوایی دینی و معنوی در کنار واقعگرایی و نگرشی انسانی، ویژگی و اصالتی است که سینمای موفق ایرانی به دنبال آن است. در ایران همه این اتفاقات در پرتو گشودن راههای ورود نیروهای معتقد، خلاق و جوان پس از انقلاب اسلامی ایران رخ داده است.
"رامش پراساد" از شخصیتهای معروف سینمایی و مدیر لابراتور فیلم پراساد نیز با اشاره به سابقه فرهنگ و تمدن غنی و پر پیشینه ایران و نیز کارنامه برجسته سینمایی ایران در زمینه های مختلف همچون سینمای کودک و دفاع مقدس، تأثیر تم و فضای معنوی و انسانی حاکم بر سینمای ایران را بر سینمای هند گسترده و قابل توجه ارزیابی کرد و اظهار امیدواری کرد فعالیت های سینمایی دوکشور در آینده توسعه یابد.
برخی دیگر از فیلمسازان و شخصیتهای سینمایی شرکتکننده در این مراسم نیز در خصوص ویژگی های برجسته و فنی سینمای ایران به ایراد سخن پرداختند. سپس فیلم آسمان دوست داشتنی به کارگردانی داریوش مهر جویی به عنوان نخستین فیلم این جشنواره به نمایش در آمد.
جشنواره فیلمهای ایرانی با پیشنهاد و برنامه ریزی خانه فرهنگ دهلی نو ، همکاری و حمایت خانه فرهنگ بمبئی و مشارکت کلوپ سینمایی حیدرآباد هند در سالن نمایش لابراتوار فیلم پراساد و حضور جمعی از فیلمسازان هندی و علاقمندان به سینمای ایران، از 25 مردادماه به مدت سه روز برگزار شد. روزهای دوم و سوم جشنواره به ترتیب فیلمهای فیلم های "کودک" و "فرشته"، "ارتباط خانوادگی"، "اینجا بدون من"، "آواز گنجشکها" و "چهل سالگی" به نمایش درآمد که با استقبال بسیار خوب علاقمندان سینمای ایران در آن شهر مواجه شد.
جشنواره فیلمهای ایرانی با حضور جمعی از فیلمسازان هندی و علاقهمندان به سینمای ایران در سالن نمایش پراساد شهر حیدرآباد هند افتتاح شد.