به گزارش مشرق، کیهان در ستون ویژه های خود نوشت:
حرکت موتور روشن و چراغ خاموش وکیلالدولهها در مجلس
هشدار رسانههای اصولگرا درباره تقلای افراطیون برای یارگیری از فراکسیون اکثریت و ایجاد فراکسیون دولتی، نقشه صاحبان پروژه را عوض کرد.برخی نمایندگان اصلاحطلب با کمک طیف متبوع خود در خارج از مجلس در تلاش بودند با ایجاد انشقاق در فراکسیون رهروان ولایت که دارای حدود 200 عضو است، فراکسیونی دولتی را تحت عنوان فراکسیون اعتدال دست و پا کنند. شاکله این جریان همان طیفی هستند که در دولت قبلی مدعی عنوان «منتقد دولت» بودند اما اکنون درصدد جا انداختن رسم وکیلالدولهگی هستند. برآورد آنها این بود که بتوانند فراکسیونی بین 70 تا 100 نفر دست و پا کنند اما با این حال براساس آخرین خبرها اجرای این پروژه تغییر شکل داده است.
به این معنا که قرار شده به خاطر حساسیتهایی که راهاندازی آشکار فراکسیون حامی دولت در مجلس ایجاد میکند و موجب انسجام بیشتر در فراکسیون «رهروان» و «اصولگرا» میشود و از طرف دیگر نمایندگان یاد شده از چشم مردم میافتند، فراکسیون مذکور حالت حلقه مخفی را به خود بگیرد و به شیوه «چراغ خاموش، موتور روشن» روشن حرکت کند و در واقع یارگیریها انجام شود اما اعلام علنی نگردد.
در این باره روحالله بیگی نماینده مردم میاندوآب (عضو فراکسیون رهروان) به فارس گفت فراکسیون موسوم به اعتدال به طور غیررسمی تشکیل شده و اولین جلسه آن در یک مراسم افطاری در ماه رمضان بوده است.
اما همزمان رمضانعلی سبحانیفر که از حامیان تشکیل فراکسیون مذکور بود، به تسنیم گفت، تشکیل فراکسیون اعتدال فعلاً متوقف شد.
وی گفت: در حال حاضر اسامی کسانی که خواستار تشکیل این فراکسیون بودند، در اختیار بنده است، اما پیگیریها برای تشکیل فراکسیون مذکور فعلاً متوقف شده است.وی افزود: این تصمیم خود متقاضیان بود که تشکیل فراکسیون اعتدال موقتاً متوقف شود.کاظم روحانی رئیس فراکسیون رهروان و از حامیان دولت نیز در گفتوگو با مشرق اعلام کرد «طبق صحبتی که با دکتر روحانی شده بود، وی گفته بود که ما با تشکیل فراکسیونی به نام فراکسیون دولت موافق نیستیم و 2 فراکسیونی که وجود دارند کار خود را انجام میدهند.»
در همین حال قدرت علیخانی نماینده اصلاحطلب مجلس هشتم و مشاور هاشمی به «آریا» گفت: تشکیل فراکسیون اعتدال به زیان دولت است و اگر تشکیل شود میان دو قوه اختلاف ایجاد میشود. نباید اینگونه به مسائل دامن زد و اختلافات گذشته را تکرار کرد. قوای مقننه و مجریه باید با صمیمیت و تعامل با هم کار کنند.این نماینده مجلس هشتم در پاسخ به این سؤال که آیا فراکسیون اعتدال به نفع سه وزیر باقی مانده روحانی است، تأکید کرد: بنده معتقدم تشکیل فراکسیون اعتدال به زیان سه وزیر تمام میشود و تأثیر منفی خواهد داشت.
علیخانی گفت: من بعید میدانم کسانی که به دنبال تشکیل فراکسیون اعتدال در مجلس هستند دوست و دلسوز دولت باشند. فراکسیون رهروان ولایت اکثریت مجلس است در واقع باید پذیرفت در کل اصلاحطلبان مجلس 7 یا 8 نفر بیشتر نیستند اما از آنجایی که برخی به دنبال خودشیرینی هستند میگویند باید چنین فراکسیونی راهاندازی کنیم در حالی که این کار آنها اگر انجام شود به زیان دولت تمام میشود.
همچنین داریوش قنبری دیگر نماینده اصلاحطلب مجلس هشتم به آریا گفت: باید توجه داشت که تشکیل فراکسیون اعتدال نباید باعث فروپاشی فراکسیونی شود که الان با محوریت آقای لاریجانی مشغول فعالیت است و اکثریت مجلس را در اختیار دارند.وی اظهار داشت: فعالیت فراکسیون اعتدال در چارچوب فراکسیون رهروان ولایت بهتر خواهد بود زیرا فروپاشی رهروان ولایت میتواند موجب قدرت گرفتن افراطیها و تندروهای طیف راست در مجلس شود و برخی از رهروانیها نیز به آن سمت بروند.یادآور میشود برخی لابیهای ناسالم، آلوده و مخفیانه در مجلس موجب رأی آوردن ناپلئونی برخی وزرای متهم به تخلفات بزرگ اقتصادی و سیاسی -از جمله نقشآفرینی در فتنه 88- شد.
نسبت فتنه سبز با روحانی ،همکاری تاکتیکی و تقابل استراتژیک
یک آشوبگر متواری و مدعی اصلاحطلبی از تقابل استراتژیک دو طیف «سبز» و «بنفش» خبر داد. حامیان روحانی در انتخابات از رنگ بنفش استفاده کردند.علی افشاری در وبسایت روز آنلاین نوشت: سخنان روحانی در جریان رای اعتماد مجلس به وزیران پیشنهادی و همچنین نطق او در اجلاس خبرگان از فاصله جنبش سبز و گفتمان اعتدال (بنفش) پرده برداشت. روحانی از ابتدا نیز مرزبندی و مخالفتش با جنبش سبز را بیان کرده بود. او نه تنها هیچگاه کلمهای در حمایت از جنبش سبز به زبان نیاورده بود بلکه بعد از فراخوان موسوی و کروبی برای راهپیمایی 25 بهمن مخالفتش را علنی ساخت و آنها را به همسویی و آب به آسیاب اسرائیل ریختن متهم ساخت. همچنین روحانی در سالگرد راهپیمایی حکومتی 9 دی با خبرنگار صداوسیما مصاحبه کرد و ضمن تجلیل از آن راهپیمایی و مرزبندی با فتنه، حضور مردم را به معنای دعوت معترضین به قانونگرایی و ارسال پیام ایستادگی بر روی آرمانها به دشمنان تعبیر کرد.
وی میافزاید: روحانی در ایام انتخابات نوعی مصلحتگرایی سیاسی به خرج داد. او سخنی در همراهی با جنبش سبز اعلام نکرد اما در عین حال به گونهای با ابهام سخن گفت تا رای بخشی از طرفداران جنبش سبز را جلب نماید. در این راستا برخی با استدلال گزینش بد و بدتر و یا مخالفت مشترک روحانی و موسوی با دولت احمدینژاد و همچنین برخورد احساسی سعی کردند تصویری مشابه و همسان از سبز و بنفش ارائه بدهند.افشاری تأکید کرد: در این میان نقطه اوج این تمایز سخنان روحانی در مجلس بود که جنبش سبز را به اردوکشی خیابانی تنزل داد و محمدعلی نجفی و ربیعی نیز اصل انتساب فتنه را پذیرفتند و با تکذیب شرکت خود در آن نوعی برخورد کردند که این جنبش تمام شده است.
در اصل برخورد افرادی مثل نجفی را میتوان در رویکرد تکنوکراتهایی جست که در هر شرایطی که فرصت را مناسب میبینند تمایل به نقشآفرینی در قدرت و حضور در مصادر اجرایی و تصمیمگیری دارند. در سال 1388 آنها فکر میکردند با همراهی موسوی میتوانند به دوران خانهنشینی 4 ساله بعد از 1384 پایان بخشند. نفوذی گروهکها در دفترتحکیم ضمن اینکه تصریح کرد در آشوبگریهای اواخر دهه 70 فعالیت داشته، با بیان اینکه«بین سبز و بنفش نمیتوان همسانی و یا اشتراک گفتمانی و محتوایی برقرار کرد»، میافزاید اما در سطح تاکتیک و پروژه، امکان همکاریهای موردی وجود دارد.
موفقیت دولت روحانی در بهترین حالت حکم یک پل را برای جنبش سبز دارد که آن را در رسیدن از وضع موجود به مقصد مطلوب یاری میرساند. باقی ماندن در این پل مزیتی پایدار برای اهداف و مطالبات سبزها ندارد. اما لازمه بهرهبرداری از دولت یازدهم به مثابه پل نیازمند جلوگیری از ادغام و حفظ مرزهای تمایز راهبردی و گفتمانی جنبش سبز با رویکرد اعتدال است.
به گفته وی روحانی دنبال جمهوری اسلامی است در حالی که سبزها اعتقادی به جمهوری اسلامی ندارند.
نامزدی محسن هاشمی برای شهرداری میان اصلاحطلبان اختلاف انداخت
سخنگوی اصلاحطلب اولین شورای شهر تهران نامزد کردن محسن هاشمی از سوی طیف اصلاحطلبان را اقدامی غیرهوشمندانه که باعث شکنندگی آرای این طیف در شورا شد، توصیف کرد.صدیقه وسمقی که اکنون در سوئد اقامت دارد و با ارگان فتنه سبز در لندن همکاری میکند، در مصاحبه با بیبیسی گفته است: انتخاب «محسن هاشمی» توسط اصلاحطلبان به عنوان رقیب «محمدباقر قالیباف» در انتخاب شهردار تهران دقیق و هوشمندانه نبود. اگر اصلاحطلبان شخص دیگری را انتخاب میکردند که به جای داشتن وجهه سیاسی از وجهه اجرایی، اجتماعی یا فرهنگی برخوردار بود، دفاع از رقیب قالیباف بسیار آسانتر میشد و از این شکنندگی رای اعضای شورای شهر جلوگیری میشد.
وی افزود: قالیباف پشتوانههایی داشت که یکی از مهمترین آنها نفر دوم شدن وی در انتخابات ریاستجمهوری و به هر حال داشتن میلیونها رای بود که یک پشتوانه محسوب میشود. علاوه بر این قالیباف پشتیبانی نهادهای قدرت را در اختیار دارد؛ چیزی که رقیب او یعنی محسن هاشمی از آن بیبهره بود و توانایی هماوردی با او را در این رقابت نداشت.عضو شورای شهر منحله تهران (دور اول) تصریح کرد: «قابل پیشبینی بود که رای محسن هاشمی در مقابل قالیباف رای بسیار شکنندهای است و ما میبینیم که در رایگیری دوم سه رای ریزش کرد که برای تعداد اعضای شورای شهر رای کمی نیست و میبایست از قبل این شکنندگی پیشبینی میشد.» به گفته وی حساسیتها درباره خانواده هاشمی باید درنظر گرفته میشد.پیش از این تحلیل مشابهی از سوی برخی نشریات اصلاحطلب منتشر شده بود.گفتنی است بدگویی مدعیان اصلاحات به آقای هاشمی در حالی است که ایشان را یکی از استوانههای جبهه اصلاحات معرفی میکنند و رأی آقای روحانی را مدیون حمایت او میدانند.
اوباما در تله سوریه گیر افتاده است
یک مجله آمریکایی هشدار داد حمله به سوریه افتادن در دامی است که خروج از آن بسیار سخت است.مجله تایم در تحلیلی خاطرنشان کرد: کاخ سفید با درگیر شدن در جنگی دیگر در خاورمیانه خود را در موج قوی احساسات ضد آمریکایی غوطهور خواهد کرد و ستیزهای ممتد و دامنهدار را در منطقه کلید میزند که خارج شدن از آن دشوار است.این نشریه آمریکایی به قلم «آرین بیکر» افزود: موج حمله احتمالی آمریکا به سوریه سراسر منطقه را فرا میگیرد و سناریوی بازی جنگی آمریکا تبعاتی بسیار ناگوار برای سراسر منطقه رقم خواهد زد.تایم نوشت: اقدام نظامی در سوریه، حامل اثرات مخرب درازمدت هم خواهد بود. این اقدام نارضایتی و خصومت متحدان آمریکا را هم در منطقه برخواهد انگیخت.
تایم تأکید کرد: حمله به سوریه بدون حمایت جهان عرب، یعنی سند محکم دیگری مبنی بر گستاخی امپریالیسم آمریکا به ویژه اگر واشنگتن موفق نشود، ثابت کند رژیم اسد از سلاح شیمیایی علیه مخالفان خود استفاده کرده است.این مجله تأکید میکند: آمریکا، فرانسه و انگلیس هنوز سندی بر ادعای حمله شیمیایی از سوی دولت سوریه ارائه نکردهاند، مانند ماجرای عراق که بهانه حمله واقع شد اما بعدها اثبات شد که عراق اصلاً سلاح هستهای ندارد.همزمان پایگاه خبری- تحلیلی «ریل کلیر ورلد» از قول یک کارشناس ارشد اندیشکده آمریکایی «بنیاد جرمن مارشال» ایالات متحده نوشت: اوباما در ماجرای سوریه به تله افتاده است. اوباما با لفاظیهای خود مبنی بر اینکه پاسخ آمریکا به سوریه حتمی و شدید خواهد بود، توقعات و انتظاراتی را بین شورشیان سوری و حامیان آنها ایجاد کرده که نه قادر است آنها را برآورده سازد و نه تمایلی به این کار دارد. اگر اوباما واکنشی نشان ندهد، ممکن است فرسایش و شکست بیشتر شود و آمریکا بار دیگر متهم شود که به وعدههایش عمل نمیکند و جایگاه ایالات متحده بیش از این در منطقه صدمه ببیند.
افزون بر این، اوباما در تلاش برای فرونشاندن ذوقزدگی غیرمنطقی شورشیان احتمالاً مرتکب یک اشتباه شده و در حقیقت با اعلام پیشاپیش محدود بودن حمله احتمالیاش، آب به آسیاب رژیم سوریه ریخته است.«منیمه» در این تحلیل تأکید میکند: اگر حمله محدود نظامی به رهبری آمریکا روی دهد، حکومت سوریه ادعا خواهد کرد که در مقابله با تجاوز خارجی و در خنثی کردن نقشههای غرب پیروز شده است. بدتر از آن، اگر حملهای صورت نگیرد، حکومت سوریه قدرت بازدارندگی خود را به رخ خواهد کشید و پایان هژمونی آمریکا را اعلام خواهد کرد.ریلکلیر ورلد میافزاید: «به این ترتیب، دولت سوریه به جای اینکه مجازات شود، تقریباً یک پیروزی تبلیغاتی نیز عایدش خواهد شد.» در واقع اوباما به تله افتاده است.این شرایط آشفته گویای یک واقعیت دیگر نیز هست و آن این که حتی اگر اوباما تصمیم بگیرد از بحران سوریه فرار کند این مناقشه دست از او بر نخواهد داشت.
هاآرتص: اردوغان به زودی دوستی با اسرائیل را اعلام میکند
یک مسئول بلندپایه ترکیه فاش کرد: اردوغان برای از سر گیری روابط عادی با رژیم صهیونیستی، در حال مذاکره است.به گزارش روزنامه صهیونیستی هاآرتص با اعلام این خبر نوشت: این مسئول که نخواست نامش فاش شود، معتقد است که ترکیه در آینده نزدیک روابط عمیقتری نسبت به گذشته با اسرائیل برقرار خواهد کرد تا اعلام کند که روابطش با تلآویو، روابطی دوستانه است نه بحرانی.
هاآرتص در این باره توضیح داد: اواخر ماه مارس گذشته و بعد از سفر رئیسجمهور آمریکا به اسرائیل، یک مکالمه تلفنی میان بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل با همتای ترک خود رجب طیب اردوغان صورت گرفت که در این مکالمه نتانیاهو بابت اتفاقات کشتی مرمره از اردوغان عذرخواهی کرد.
در ماه می سال 2010 یک ناوگان دریایی حامل کمکهای بشردوستانه در قالب محموله یک کشتی به نام مرمره، از استانبول به سمت باریکه غزه حرکت کرد که بعد از حمله نیروهای رژیم صهیونیستی به آن تعدادی از فعالان حقوق بشر که 9 تن از آنان تبعه ترکیه بودند کشته شدند.هاآرتص تاکید کرد بعد از مکالمه تلفنی نتانیاهو و اردوغان، یک سری مذاکرات میان نمایندگان اسرائیل و ترکیه به منظور حصول توافق برای پایان دادن به بحران در روابط دو کشور صورت گرفت
حرکت موتور روشن و چراغ خاموش وکیلالدولهها در مجلس
هشدار رسانههای اصولگرا درباره تقلای افراطیون برای یارگیری از فراکسیون اکثریت و ایجاد فراکسیون دولتی، نقشه صاحبان پروژه را عوض کرد.برخی نمایندگان اصلاحطلب با کمک طیف متبوع خود در خارج از مجلس در تلاش بودند با ایجاد انشقاق در فراکسیون رهروان ولایت که دارای حدود 200 عضو است، فراکسیونی دولتی را تحت عنوان فراکسیون اعتدال دست و پا کنند. شاکله این جریان همان طیفی هستند که در دولت قبلی مدعی عنوان «منتقد دولت» بودند اما اکنون درصدد جا انداختن رسم وکیلالدولهگی هستند. برآورد آنها این بود که بتوانند فراکسیونی بین 70 تا 100 نفر دست و پا کنند اما با این حال براساس آخرین خبرها اجرای این پروژه تغییر شکل داده است.
به این معنا که قرار شده به خاطر حساسیتهایی که راهاندازی آشکار فراکسیون حامی دولت در مجلس ایجاد میکند و موجب انسجام بیشتر در فراکسیون «رهروان» و «اصولگرا» میشود و از طرف دیگر نمایندگان یاد شده از چشم مردم میافتند، فراکسیون مذکور حالت حلقه مخفی را به خود بگیرد و به شیوه «چراغ خاموش، موتور روشن» روشن حرکت کند و در واقع یارگیریها انجام شود اما اعلام علنی نگردد.
در این باره روحالله بیگی نماینده مردم میاندوآب (عضو فراکسیون رهروان) به فارس گفت فراکسیون موسوم به اعتدال به طور غیررسمی تشکیل شده و اولین جلسه آن در یک مراسم افطاری در ماه رمضان بوده است.
اما همزمان رمضانعلی سبحانیفر که از حامیان تشکیل فراکسیون مذکور بود، به تسنیم گفت، تشکیل فراکسیون اعتدال فعلاً متوقف شد.
وی گفت: در حال حاضر اسامی کسانی که خواستار تشکیل این فراکسیون بودند، در اختیار بنده است، اما پیگیریها برای تشکیل فراکسیون مذکور فعلاً متوقف شده است.وی افزود: این تصمیم خود متقاضیان بود که تشکیل فراکسیون اعتدال موقتاً متوقف شود.کاظم روحانی رئیس فراکسیون رهروان و از حامیان دولت نیز در گفتوگو با مشرق اعلام کرد «طبق صحبتی که با دکتر روحانی شده بود، وی گفته بود که ما با تشکیل فراکسیونی به نام فراکسیون دولت موافق نیستیم و 2 فراکسیونی که وجود دارند کار خود را انجام میدهند.»
در همین حال قدرت علیخانی نماینده اصلاحطلب مجلس هشتم و مشاور هاشمی به «آریا» گفت: تشکیل فراکسیون اعتدال به زیان دولت است و اگر تشکیل شود میان دو قوه اختلاف ایجاد میشود. نباید اینگونه به مسائل دامن زد و اختلافات گذشته را تکرار کرد. قوای مقننه و مجریه باید با صمیمیت و تعامل با هم کار کنند.این نماینده مجلس هشتم در پاسخ به این سؤال که آیا فراکسیون اعتدال به نفع سه وزیر باقی مانده روحانی است، تأکید کرد: بنده معتقدم تشکیل فراکسیون اعتدال به زیان سه وزیر تمام میشود و تأثیر منفی خواهد داشت.
علیخانی گفت: من بعید میدانم کسانی که به دنبال تشکیل فراکسیون اعتدال در مجلس هستند دوست و دلسوز دولت باشند. فراکسیون رهروان ولایت اکثریت مجلس است در واقع باید پذیرفت در کل اصلاحطلبان مجلس 7 یا 8 نفر بیشتر نیستند اما از آنجایی که برخی به دنبال خودشیرینی هستند میگویند باید چنین فراکسیونی راهاندازی کنیم در حالی که این کار آنها اگر انجام شود به زیان دولت تمام میشود.
همچنین داریوش قنبری دیگر نماینده اصلاحطلب مجلس هشتم به آریا گفت: باید توجه داشت که تشکیل فراکسیون اعتدال نباید باعث فروپاشی فراکسیونی شود که الان با محوریت آقای لاریجانی مشغول فعالیت است و اکثریت مجلس را در اختیار دارند.وی اظهار داشت: فعالیت فراکسیون اعتدال در چارچوب فراکسیون رهروان ولایت بهتر خواهد بود زیرا فروپاشی رهروان ولایت میتواند موجب قدرت گرفتن افراطیها و تندروهای طیف راست در مجلس شود و برخی از رهروانیها نیز به آن سمت بروند.یادآور میشود برخی لابیهای ناسالم، آلوده و مخفیانه در مجلس موجب رأی آوردن ناپلئونی برخی وزرای متهم به تخلفات بزرگ اقتصادی و سیاسی -از جمله نقشآفرینی در فتنه 88- شد.
نسبت فتنه سبز با روحانی ،همکاری تاکتیکی و تقابل استراتژیک
یک آشوبگر متواری و مدعی اصلاحطلبی از تقابل استراتژیک دو طیف «سبز» و «بنفش» خبر داد. حامیان روحانی در انتخابات از رنگ بنفش استفاده کردند.علی افشاری در وبسایت روز آنلاین نوشت: سخنان روحانی در جریان رای اعتماد مجلس به وزیران پیشنهادی و همچنین نطق او در اجلاس خبرگان از فاصله جنبش سبز و گفتمان اعتدال (بنفش) پرده برداشت. روحانی از ابتدا نیز مرزبندی و مخالفتش با جنبش سبز را بیان کرده بود. او نه تنها هیچگاه کلمهای در حمایت از جنبش سبز به زبان نیاورده بود بلکه بعد از فراخوان موسوی و کروبی برای راهپیمایی 25 بهمن مخالفتش را علنی ساخت و آنها را به همسویی و آب به آسیاب اسرائیل ریختن متهم ساخت. همچنین روحانی در سالگرد راهپیمایی حکومتی 9 دی با خبرنگار صداوسیما مصاحبه کرد و ضمن تجلیل از آن راهپیمایی و مرزبندی با فتنه، حضور مردم را به معنای دعوت معترضین به قانونگرایی و ارسال پیام ایستادگی بر روی آرمانها به دشمنان تعبیر کرد.
وی میافزاید: روحانی در ایام انتخابات نوعی مصلحتگرایی سیاسی به خرج داد. او سخنی در همراهی با جنبش سبز اعلام نکرد اما در عین حال به گونهای با ابهام سخن گفت تا رای بخشی از طرفداران جنبش سبز را جلب نماید. در این راستا برخی با استدلال گزینش بد و بدتر و یا مخالفت مشترک روحانی و موسوی با دولت احمدینژاد و همچنین برخورد احساسی سعی کردند تصویری مشابه و همسان از سبز و بنفش ارائه بدهند.افشاری تأکید کرد: در این میان نقطه اوج این تمایز سخنان روحانی در مجلس بود که جنبش سبز را به اردوکشی خیابانی تنزل داد و محمدعلی نجفی و ربیعی نیز اصل انتساب فتنه را پذیرفتند و با تکذیب شرکت خود در آن نوعی برخورد کردند که این جنبش تمام شده است.
در اصل برخورد افرادی مثل نجفی را میتوان در رویکرد تکنوکراتهایی جست که در هر شرایطی که فرصت را مناسب میبینند تمایل به نقشآفرینی در قدرت و حضور در مصادر اجرایی و تصمیمگیری دارند. در سال 1388 آنها فکر میکردند با همراهی موسوی میتوانند به دوران خانهنشینی 4 ساله بعد از 1384 پایان بخشند. نفوذی گروهکها در دفترتحکیم ضمن اینکه تصریح کرد در آشوبگریهای اواخر دهه 70 فعالیت داشته، با بیان اینکه«بین سبز و بنفش نمیتوان همسانی و یا اشتراک گفتمانی و محتوایی برقرار کرد»، میافزاید اما در سطح تاکتیک و پروژه، امکان همکاریهای موردی وجود دارد.
موفقیت دولت روحانی در بهترین حالت حکم یک پل را برای جنبش سبز دارد که آن را در رسیدن از وضع موجود به مقصد مطلوب یاری میرساند. باقی ماندن در این پل مزیتی پایدار برای اهداف و مطالبات سبزها ندارد. اما لازمه بهرهبرداری از دولت یازدهم به مثابه پل نیازمند جلوگیری از ادغام و حفظ مرزهای تمایز راهبردی و گفتمانی جنبش سبز با رویکرد اعتدال است.
به گفته وی روحانی دنبال جمهوری اسلامی است در حالی که سبزها اعتقادی به جمهوری اسلامی ندارند.
نامزدی محسن هاشمی برای شهرداری میان اصلاحطلبان اختلاف انداخت
سخنگوی اصلاحطلب اولین شورای شهر تهران نامزد کردن محسن هاشمی از سوی طیف اصلاحطلبان را اقدامی غیرهوشمندانه که باعث شکنندگی آرای این طیف در شورا شد، توصیف کرد.صدیقه وسمقی که اکنون در سوئد اقامت دارد و با ارگان فتنه سبز در لندن همکاری میکند، در مصاحبه با بیبیسی گفته است: انتخاب «محسن هاشمی» توسط اصلاحطلبان به عنوان رقیب «محمدباقر قالیباف» در انتخاب شهردار تهران دقیق و هوشمندانه نبود. اگر اصلاحطلبان شخص دیگری را انتخاب میکردند که به جای داشتن وجهه سیاسی از وجهه اجرایی، اجتماعی یا فرهنگی برخوردار بود، دفاع از رقیب قالیباف بسیار آسانتر میشد و از این شکنندگی رای اعضای شورای شهر جلوگیری میشد.
وی افزود: قالیباف پشتوانههایی داشت که یکی از مهمترین آنها نفر دوم شدن وی در انتخابات ریاستجمهوری و به هر حال داشتن میلیونها رای بود که یک پشتوانه محسوب میشود. علاوه بر این قالیباف پشتیبانی نهادهای قدرت را در اختیار دارد؛ چیزی که رقیب او یعنی محسن هاشمی از آن بیبهره بود و توانایی هماوردی با او را در این رقابت نداشت.عضو شورای شهر منحله تهران (دور اول) تصریح کرد: «قابل پیشبینی بود که رای محسن هاشمی در مقابل قالیباف رای بسیار شکنندهای است و ما میبینیم که در رایگیری دوم سه رای ریزش کرد که برای تعداد اعضای شورای شهر رای کمی نیست و میبایست از قبل این شکنندگی پیشبینی میشد.» به گفته وی حساسیتها درباره خانواده هاشمی باید درنظر گرفته میشد.پیش از این تحلیل مشابهی از سوی برخی نشریات اصلاحطلب منتشر شده بود.گفتنی است بدگویی مدعیان اصلاحات به آقای هاشمی در حالی است که ایشان را یکی از استوانههای جبهه اصلاحات معرفی میکنند و رأی آقای روحانی را مدیون حمایت او میدانند.
اوباما در تله سوریه گیر افتاده است
یک مجله آمریکایی هشدار داد حمله به سوریه افتادن در دامی است که خروج از آن بسیار سخت است.مجله تایم در تحلیلی خاطرنشان کرد: کاخ سفید با درگیر شدن در جنگی دیگر در خاورمیانه خود را در موج قوی احساسات ضد آمریکایی غوطهور خواهد کرد و ستیزهای ممتد و دامنهدار را در منطقه کلید میزند که خارج شدن از آن دشوار است.این نشریه آمریکایی به قلم «آرین بیکر» افزود: موج حمله احتمالی آمریکا به سوریه سراسر منطقه را فرا میگیرد و سناریوی بازی جنگی آمریکا تبعاتی بسیار ناگوار برای سراسر منطقه رقم خواهد زد.تایم نوشت: اقدام نظامی در سوریه، حامل اثرات مخرب درازمدت هم خواهد بود. این اقدام نارضایتی و خصومت متحدان آمریکا را هم در منطقه برخواهد انگیخت.
تایم تأکید کرد: حمله به سوریه بدون حمایت جهان عرب، یعنی سند محکم دیگری مبنی بر گستاخی امپریالیسم آمریکا به ویژه اگر واشنگتن موفق نشود، ثابت کند رژیم اسد از سلاح شیمیایی علیه مخالفان خود استفاده کرده است.این مجله تأکید میکند: آمریکا، فرانسه و انگلیس هنوز سندی بر ادعای حمله شیمیایی از سوی دولت سوریه ارائه نکردهاند، مانند ماجرای عراق که بهانه حمله واقع شد اما بعدها اثبات شد که عراق اصلاً سلاح هستهای ندارد.همزمان پایگاه خبری- تحلیلی «ریل کلیر ورلد» از قول یک کارشناس ارشد اندیشکده آمریکایی «بنیاد جرمن مارشال» ایالات متحده نوشت: اوباما در ماجرای سوریه به تله افتاده است. اوباما با لفاظیهای خود مبنی بر اینکه پاسخ آمریکا به سوریه حتمی و شدید خواهد بود، توقعات و انتظاراتی را بین شورشیان سوری و حامیان آنها ایجاد کرده که نه قادر است آنها را برآورده سازد و نه تمایلی به این کار دارد. اگر اوباما واکنشی نشان ندهد، ممکن است فرسایش و شکست بیشتر شود و آمریکا بار دیگر متهم شود که به وعدههایش عمل نمیکند و جایگاه ایالات متحده بیش از این در منطقه صدمه ببیند.
افزون بر این، اوباما در تلاش برای فرونشاندن ذوقزدگی غیرمنطقی شورشیان احتمالاً مرتکب یک اشتباه شده و در حقیقت با اعلام پیشاپیش محدود بودن حمله احتمالیاش، آب به آسیاب رژیم سوریه ریخته است.«منیمه» در این تحلیل تأکید میکند: اگر حمله محدود نظامی به رهبری آمریکا روی دهد، حکومت سوریه ادعا خواهد کرد که در مقابله با تجاوز خارجی و در خنثی کردن نقشههای غرب پیروز شده است. بدتر از آن، اگر حملهای صورت نگیرد، حکومت سوریه قدرت بازدارندگی خود را به رخ خواهد کشید و پایان هژمونی آمریکا را اعلام خواهد کرد.ریلکلیر ورلد میافزاید: «به این ترتیب، دولت سوریه به جای اینکه مجازات شود، تقریباً یک پیروزی تبلیغاتی نیز عایدش خواهد شد.» در واقع اوباما به تله افتاده است.این شرایط آشفته گویای یک واقعیت دیگر نیز هست و آن این که حتی اگر اوباما تصمیم بگیرد از بحران سوریه فرار کند این مناقشه دست از او بر نخواهد داشت.
هاآرتص: اردوغان به زودی دوستی با اسرائیل را اعلام میکند
یک مسئول بلندپایه ترکیه فاش کرد: اردوغان برای از سر گیری روابط عادی با رژیم صهیونیستی، در حال مذاکره است.به گزارش روزنامه صهیونیستی هاآرتص با اعلام این خبر نوشت: این مسئول که نخواست نامش فاش شود، معتقد است که ترکیه در آینده نزدیک روابط عمیقتری نسبت به گذشته با اسرائیل برقرار خواهد کرد تا اعلام کند که روابطش با تلآویو، روابطی دوستانه است نه بحرانی.
هاآرتص در این باره توضیح داد: اواخر ماه مارس گذشته و بعد از سفر رئیسجمهور آمریکا به اسرائیل، یک مکالمه تلفنی میان بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل با همتای ترک خود رجب طیب اردوغان صورت گرفت که در این مکالمه نتانیاهو بابت اتفاقات کشتی مرمره از اردوغان عذرخواهی کرد.
در ماه می سال 2010 یک ناوگان دریایی حامل کمکهای بشردوستانه در قالب محموله یک کشتی به نام مرمره، از استانبول به سمت باریکه غزه حرکت کرد که بعد از حمله نیروهای رژیم صهیونیستی به آن تعدادی از فعالان حقوق بشر که 9 تن از آنان تبعه ترکیه بودند کشته شدند.هاآرتص تاکید کرد بعد از مکالمه تلفنی نتانیاهو و اردوغان، یک سری مذاکرات میان نمایندگان اسرائیل و ترکیه به منظور حصول توافق برای پایان دادن به بحران در روابط دو کشور صورت گرفت