کد خبر 273613
تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۳۹۲ - ۰۷:۵۸
به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون ویژه های خود نوشت:

اوباما گورباچف واشنگتن است که آمریکا را رو به سقوط می‌برد

« ایران در حال تبدیل شدن به قدرت برتر خاورمیانه است. اما اوباما قادر نیست از عهده مهار ایران بر بیاید.»روزنامه تاگس آنسایگر با انتشار این تحلیل به نقل از محافل آمریکایی به بررسی موقعیت لرزان قدرت اوباما پرداخته است. باراک اوباما در حالی سال 2013 میلادی را به سر برد که بسیاری از تحلیلگران آمریکایی، این سال را دشوارترین سال زمامداری اوباما توصیف کردند.تاگس آنسایگر می‌نویسد: اوباما نیروهای خود را از عراق خارج کرده و نیازمند ایران نشان می‌دهد. منتقدان بسیاری در آمریکا و خارج ضعف سیاسی او را مورد اعتراض و نگرانی قرار می‌دهند. ایالات متحده آمریکا جاسوسی دنیا را می‌کند، در این ره‌گذر، آژانس امنیت ‌ملی این کشور همچون جارو برقی الکترونیکی غول‌آسایی می‌ماند که قدرت انحصاری آمریکا را القا می‌کند. اما با این همه، قدرت‌جهانی آمریکا در حال عقب‌نشینی ژئواستراتژیک است.

چه پایان دکترین مونرو که آمریکای لاتین را از سال 1823 به حیاط خلوت آمریکا تبدیل ساخته بود یا خارج شدن از عراق و افغانستان، چه عدم تمایل برای برداشتن حکومت اسد. تغییر تفکر دولت اوباما در زمینه سیاست خارجی باعث دل‌نگرانی متحدان آمریکا مانند عربستان و اسرائیل شده و در خود آمریکا کسان بیشتری را به انتقاد از رئیس‌جمهور واداشته است.روزنامه سوئیسی می‌نویسد: برای نمونه، دیوید ایگناتیوس مقاله‌نویس سیاست خارجی، مدتی پیش با نگرانی در «واشنگتن پست» نوشت آیا اوباما «نسخه‌ آمریکایی» میخاییل گورباچف و در نتیجه رهبری است «که اصلاحاتش افول قدرت جهانی کشورش را در پی داشت؟» وزیر خارجه فرانسه لورانت فابیوس در یک کنفرانس امنیتی در آخر هفته در موناکو، مطلب مشابهی را بیان کرد. او گفت ایالات متحده اغلب مورد انتقاد قرار گرفته که «بیش از حد حضور» داشته و همه جا دخالت کرده است، «اکنون اما از این کشور انتقاد می‌شود که به اندازه کافی حضور ندارد.»

همچنین رئیس سابق سازمان اطلاعات عربستان، شاهزاده ترکی‌الفیصل در حاشیه کنفرانس امنیت موناکو توضیح داد که اوباما «چندین خط قرمز کشیده» است که «ابتدا صورتی و بعد سفید» شده‌اند؛ مانند سوریه که رئیس‌جمهور می‌خواست بعد از استفاده از سلاح‌های شیمیایی در حومه دمشق، حمله نظامی کند اما بعد نظرش را تغییر داد. شاهزاده گفت آمریکا دیگر شریک مطمئنی نیست و در حالی که دشمنان آمریکا قدرت می‌یابند، سر خود را مانند کبک در برف فرو کرده است.تاگس آنسایگر می‌افزاید: هیچ‌چیز این منتقدان را بیشتر از توجه دیپلماتیک به دشمن قسم خورده یعنی ایران به وحشت نیانداخته است. والتر راسل مید آمریکایی که عالم سرشناس جغرافیای سیاسی است، در مجله «نشنال اینترست» می‌نویسد که با این کار آمریکا، یک محور خطرناک «قدرت‌های کلیدی» - ایران و روسیه و چین - تقویت می‌شود.

در ادامه این تحلیل آمده است: پنج سال بعد از پیروزی باراک اوباما، تندروهای آمریکایی، از جمله نومحافظه‌کاران و همچنین «واقع‌بین‌هایی» مانند مید به ویژه نگران ضعف سیاست خارجی اوباما هستند؟ در افغانستان حامد کرزای، اوباما را دست به سر می‌کند، عراق بعد از جنگ پر هزینه یک بیلیون دلاری جورج بوش به نوچه تهران تبدیل شد، در آمریکای لاتین بسیاری از ضد آمریکایی‌ها علیه واشنگتن هر چه می‌خواهند می‌گویند. مید حتی از این نیز پیشتر می‌رود. او می‌گوید بعد از «پایان تاریخ» فرانسیس فوکویاما، که در سال 1992 بعد از فروپاشی اتحاد شوروی سابق با عجله اعلام شد، اکنون «پایان پایان تاریخ» رسیده است.تاگس آنسایگر می‌نویسد: مید گله می‌کند؛ ایران در حال تبدیل شدن به قدرت برتر در خاور نزدیک است. مید می‌خواهد آمریکا به جای این که یک سیاست خارجی را دنبال کند که عمدتا به مسایل موردی می‌پردازد، مانند تروریسم و محیط زیست و تجارت، باید دوباره به یک راهبرد جهانی بازگردد.

 اما گفتن این حرف ساده است؛ هرچه باشد اوباما به این دلیل نیز انتخاب شد که از سیاست مداخله‌جویانه سلف‌اش، جورج بوش به شدت انتقاد کرده و وعده داده بود آن را پایان دهد. دوازده سال جنگ بعد از یازده سپتامبر، آمریکایی‌ها را از جنگ خسته کرده است؛ به ویژه که وضع کشور و نهادهای آن، اصلاحات عمیق و پر خرج را مطالبه می‌کند. از این گذشته کسری بودجه عظیم آمریکا مانع سیاست خارجی مداخله‌جویانه است، خیلی ساده، پول کم است تا با توجه به چالش‌های متعدد از برتری جهانی این کشور دفاع شود.در پایان این تحلیل آمده است: درخصوص سعودی‌ها باید گفت آن‌ها در مقابل واشنگتن موضع بسیار ضعیفی دارند. هرچه در آمریکا با روش فراکینگ گاز و نفت بیشتری به دست آید و از واردات کاسته شود به همان میزان احتمالا آمریکایی‌ها علاقه کم‌تری به امور عربستان خواهند داشت. چه بسا «پایان پایان تاریخ» در عمل آغاز شود.

آن یکی نرفته این یکی داره میاد


هنوز افتضاح هیئت پارلمانی در سفر به ایران به سرانجام نرسیده، خبر می‌رسد که هیئت پارلمانی انگلیس نیمه دوم دی‌ماه به ایران می‌آید.این هیئت 4 نفره ظاهرا به ریاست جک استراو وزیر خارجه اسبق انگلیس به تهران سفر می‌کنند. محمدحسن حبیب‌زاده که به تازگی به عنوان کاردار غیرمقیم ایران در انگلیس منصوب شده می‌گوید؛ در لندن با برخی مقامات وزارت خارجه انگلیس و نیز تعدادی از نمایندگان پارلمان آن کشور ملاقات کرده است. او می‌گوید گروه پارلمانی انگلیس شامل 4 نفر به مدت سه روز به ایران سفر خواهند کرد که این سفر نیمه‌ دوم دی انجام می‌گیرد.سفر هفته گذشته هیئت پارلمانی اروپا به تهران با برخی رفتارهای دون شأن دیپلماتیک و دزدانه نظیر ملاقات با برخی بازداشت‌شدگان فتنه سال 88 در سفارت یونان مواجه بود، این هیئت همچنین به ملاقات هاشمی رفسنجانی رفتند که رئیس این هیئت در جریان ورود آقای هاشمی به محل ملاقات، رفتار دور از ادب و احترام داشت. انتشار تصاویر این برخورد با اعتراض گسترده در محافل سیاسی و رسانه‌ای مواجه شد.



شهر مقدس قم جای منافقین نیست


روشنگری به موقع کیهان، جلو فرصت‌طلبی فتنه‌گران را گرفت.کیهان پیش از این خبر داده بود که فتنه‌گران با سناریوی فرستادن خاتمی به قم و دیدار با مراجع، درصدد احیای جریان فتنه و سفیدسازی سابقه جریان ساختارشکن فعال در آشوب 88 هستند.به گزارش مشرق پس از انتشار خبر برنامه‌ریزی جریان فتنه برای سفر محمد خاتمی به قم، این سفر با هوشمندی مراجع و علما لغو شده است.در هفته گذشته همچنین بیانیه‌های متعددی در قم منتشر شد و طیف‌های مختلف مردم اعلام کردند قم جای فتنه‌گران نیست و اجازه ورود آنان را به شهر قیام و حماسه نخواهیم داد.مردم متدین قم در ایام فتنه نیز به هنگام تحرک برخی فتنه‌گران برای حضور در این شهر شعار می‌دادند، شهر مقدس قم جای منافقین نیست.

تحقیر خانواده و همسر برای رونق حرمسرای رئیس سازمان

یک عضو جدا شده از مرکزیت گروهک تروریستی منافقین گفت: مریم رجوی بارها در نشست‌های ایدئولوژیک سال 78 عراق اظهار می‌کرد که اگر کسی به توحید و یگانگی خداوند شک کند، قابل بخشش است چون خداوند دیده نمی‌شود ولی شک درباره مسعود قابل اغماض نیست.«مریم سنجابی» با تشریح برگزاری این نشست‌های به ظاهر ایدئولوژیک افزود: مریم رجوی در این جلسات خطاب به زن‌های شرکت‌کننده می‌گفت که باید به جای شوهر، مسعود را انتخاب کنند. نامبرده همچنین در این جلسات خطاب به مردان حاضر در جلسه می‌گفت که شماها نیز باید مسعود را شوهر همه زن‌های عضو این فرقه و ارتش آزادیبخش ببینید.این عضو جدا شده سازمان تروریستی منافقین ادامه داد: مردها باید اعضای شورای رهبری این گروهک را که همگی زن هستند، قبول کنند و پذیرفتن این موضوع که زن‌ها بالای سر همه مردها باشند، باعث آب‌بندی مردها در موضوع زن و زندگی می‌شود که به آن فکر نکنند.

سنجابی اضافه کرد: مریم رجوی خطاب به شرکت‌کنندگان در این نشست‌های مغزشویی می‌گفت که اعضای به اصطلاح ارتش آزادیبخش ایران باید به کلمات شوهر و یا زن تف کنند و این واژه‌ها را مثل استفراغ خشک شده ببینند.وی تاکید کرد: مریم رجوی بارها و بارها در این جلسات خطاب به حاضرین می‌گفت که خون هر عضو از سازمان متعلق به مسعود رجوی است و اوست که تشخیص می‌دهد که این خون چگونه، کجا و با چه هدفی باید ریخته شود.وی تصریح کرد: مریم رجوی در این نشست‌ها با صراحت تمام به حاضران می‌گفت خانواده لانه فساد است و ارتباط شما با خانواده سد اصلی مبارزه با نظام اسلامی و براندازی جمهوری اسلامی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۰:۳۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
    0 0
    منافقها مصداق آیه ی (بلکه از حیوانات هم پست تر هستند) هستند
  • قسمتعلی ۱۱:۱۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
    0 0
    اینو خوب اومدی مشرقی: عراق بعد از جنگ پر هزینه یک بیلیون دلاری جورج بوش به نوچه تهران تبدیل شده!!!!!
  • ۱۲:۲۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
    0 0
    منافقین کثیف ترین واحمق ترین دشمنان نظامند.اینها فرقه ای کاملا مغزشسته و نادانند.اما دردشمنی با مردم ایران همچون رباتهای برنامه ریزی شده دقیق و بی رحم عمل می کنند. لعنت خدا براین موجودات شبیه به انسان.
  • فکور ۱۴:۵۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۹
    0 0
    منظورتون از نوچه، هم پیمان استراتژیکیه؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس