به گزارش مشرق، جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی و با حضور 216 تن از نمایندگان در بهارستان برگزار شد.
**برگزاری مراسم عزاداری 28 صفر پیش از جلسه علنی مجلس
پیش از آغاز جلسه علنی امروز، نمایندگان با مداحی یکی از مداحان اهل بیت به عزاداری برای سالروز شهادت امام حسن مجتبی(ع)، شهادت امام رضا(ع) و رحلت پیامبر اسلام پرداختند.
**دستور جلسه امروز خانه ملت
در ادامه محمدحسین فرهنگی منشی هیئت رئیسه مجلس دستور جلسه امروز را بدین شرح اعلام کرد: ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون قضائی وحقوقی درمورد لایحه نحوه اجرای محکومیتهای مالی، گزارش کمیسیون تدوین آئیننامه داخلی مجلس درمورد طرح عضویت و لغو عضویت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در برخی از شوراهای عالی، شوراها، مجامع و سایر هیئتها، گزارش کمیسیون آموزش درمورد طرح نظام رتبهبندی معلمان، گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درمورد لایحه موافقتنامه همکاریهای امنیتی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری اسلامی پاکستان و گزارش کمیسیون حقوقی درمورد طرح دائمی شدن قانون اصلاح موادی ازقانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور مصوب 1387.
**لاریجانی: ملت ایران در نهم دی پیام ایستادگی به جهانیان داد
پس از آن، آیاتی از قرآن کریم و ترجمه آن قرائت شد و علی لاریجانی رئیس مجلس طی سخنانی با اشاره به حادثه 9 دی سال 1388 و رحلت پیامبر اکرم(ص) و شهادت امام حسن (ع) و امام رضا(ع) اظهار داشت:امروز نهم دیماه یادآور حرکت آگاهانه ملت پس از حوادث پرماجرای سال 88 است که به درستی به عنوان روز بصیرت و میثاق با ولایت نامگذاری شده و همچنین در آستانه رحلت جانگدازانه سرور کائنات و مفخر موجودات محمد مصطفی (ص) و شهادت سرور جوانان بهشت برین امام حسن (ع) و شهادت امام رضا (ع) که وجود او همیشه روشناییبخش ملت و قبله آمال ایرانیان است، هستیم.
وی افزود: انقلاب اسلامی با رهبری امام (ره) مسیر جدیدی را آغاز کرد که اصالت آن احیای سنت نبوی و مکتب علوی در حکومت بود. به جای قرار گرفتن در زدوبندهای قدرتهای جهانی ثقل استواری نظام را بر رای اعتقادی ملت قرار داد و ستون این حاکمیت بر ولایت مستقر شد که مورد پذیرش قلبی ملت است و استراتژی وحدت امت اسلامی به جد پیگیری شد. گرچه در این راه دولتهای مستبد مسئلهسازیهایی کردند و قدرتهای بزرگ نیز موانعی ایجاد کردند، اما جاذبه این تفکر راه خود را در میان ملتهای مظلوم مسلمان باز کرد؛ در مسئله فلسطین مسیر مقاومت را محقق کرد نه اینکه در کنفرانسهای متعدد و پرخرج کشورهای اسلامی صرفا به مرثیهسرایی جهت ملت فلسطین بپردازد. به طوری که امروز همگان در صحنه بینالمللی درک کردند که حرکت مقاومت در مسئله فلسطین به نقطه تعیینکننده خود رسیده است.
لاریجانی ادامه داد: انقلاب اسلامی در مقابل قلدریهای آمریکا و غرب با شجاعت ایستادگی کرد و این استراتژی عملا باعث هوشیاری ملتهای مسلمان شد به طوری که در سیاستهای وحشیانه آمریکا در افغانستان، عراق و جنگ 33 روزه گاه جمهوری اسلامی به تنهایی مجبور شد از مظلومیت ملتها حمایت کند و در این راه گرچه هزینههایی را تحمل کرد؛ اما نتیجه آن سرافرازی ملت ایران به عنوان ملتی قدرتمند و صاحب ابتکاری آزادیبخش جهت امت اسلامی شد و ملتهای اسلامی در این حرکت به بیداری رسیدند به طوری که آمریکا را از عراق اخراج کردند و در لبنان با شکست مفتضحانه مواجه شدند و به زودی از افغانستان نیز اخراج میشوند.
وی در خصوص مسئله هستهای ایران تاکید کرد: در مسئله هستهای با تمام فراز و فرودهای آن، ایستادگی در مقابل زیادهخواهیهای غرب ملت ایران را صاحب دانش صلحآمیز هستهای کرد و با تکیه به استقلال علمی و تشویق دانشمندان داخلی در صنایع گستردهای صاحب فن شد و حتی در فناوریهای نوین به جایگاه قابل قبولی دست یافت. در حرکت اقتصادی کشور و آبادانی شهرها و روستاها گامهای عدالتمحور برداشت که در سطح زندگی مردم موثر بود.
رئیس مجلس ادامه داد: گرچه در ابعاد اقتصادی هم به دلیل تغییر سیاستها و چپزدگیها و راستروی بیجهت و بیتدبیری دولتها در بیشتر موارد با رفتار ستمکارانه غرب مشکلاتی پیدا کرد که برخی از مشکلات فعلی ما در حوزه اقتصاد نتیجه آن است، اما در کل حرکت به سوی استقلال اقتصادی و تحقق عدالت اجتماعی استراتژی سنجیدهای بود؛ در این دوره شکوهمند انقلاب اسلامی با یک ارزیابی کلان میتوان متوجه شد که نقش ولایت فقیه در پیمودن صراط درست نظام مخصوصا موضوعات استراتژیک بیبدیل بوده است چه در زمان امام (ره) و چه در زمان رهبر فرزانه انقلاب حضرت آیتالله خامنهای.
لاریجانی افزود: افزایش توان ملی کشور و نقشآفرینی نظام در مسائل مهم منطقه که اکثرا بینظیر است، نتیجه راهبری ولایت فقیه بوده است. موضوع فتنه سال 88 را باید در چنین متنی مورد بررسی قرار داد که در حرکت نوینی که در طول تاریخ اسلام بدیع بوده است و در 3 دهه، ثمرات آن موجب یأس دشمنان اسلام و قدرتمندتر شدن نظام اسلامی شده است را یکباره نادیده گرفت و صرفا به بهانه یک انتخابات ماجراجویی به راه انداخت که به اعتبار یک نظام پرقدرت لطمه وارد کرد و به همین دلیل آمریکا و غرب و رژیم صهیونیستی با گفتارها و رفتارهای سرخوشانه و پرگویی به تحقیر ملت ما پرداختند.
وی تصریح کرد: فتنه 88 به نوعی ظرفیتسوزی سالها تلاش ملت ما بود که باز با نگاه نافذ رهبری و ایستادگی ملت علاج شد. ملت ایران در چند برهه چنین نقش ستودنی و غیرتمندانه از خود نشان داد و برای همگان مشکوف شد که با ملتی آگاه و غیور مواجه هستند؛ ابتدا در پیروزی انقلاب اسلامی که علیرغم همه دسایس خارجی و توطئههای داخلی حتی کودتا و بحرانسازیها و تفرقهافکنی داخلی با پیروی از ولایت امام (ره) و حضور جدی در صحنه ساختار نظام دیکتاتوری را برچیدند.
رئیس مجلس اظهار داشت: دوم در جنگ تحمیلی با حضور غیرتمندانه و مجاهدانه در جبههها در مقابل صف شرق و غرب و بدصفتان منطقهای ایستادگی کردند و سرافرازی ملت را تضمین کردند؛ سوم در ماجرای مخالفت لیبرالها و بنیصدر در لایحه قصاص با یک سخن امام (ره) که مخالفت با لایحه قصاص را در حد ارتداد اعلام کرد به خیابانها ریختند و صحنه را تغییر دادند و همین حرکت مردمی به فرار بنیصدر منجر شد، چهارم در 23 تیر با حضور یکپارچه خود حرکت توطئهآمیز بداندیشان داخلی و خارجی را در ماجرای 18 تیر عقیم کردند.
لاریجانی تاکید کرد: ملت ایران در 9 دی پس از ماهها مسئلهسازی داخلی و خارجی و توهین آشکار در عاشورای حسینی با حضور در صحنه پیام ایستادگی و مقاومت ملت را به جهانیان و فریبخوردگان داخلی رساند و نشان دادند که ملت ایران ملتی باشرف، باوفا و معتقد به اسلام و محب اهل بیت و دلداده ولایت فقیه است و به هیچکس اجازه نمیدهد که با مبانی اصیل و ارزشهای آن بازی کند لذا 9 دی ظهور شکوفایی اراده ملت در مقابل کجاندیشی و انحراف و سبکسری استکباری بود.
وی با بیان اینکه 9 دی نشان داد ملت ایران فرزندان راستین رهبری هستند که فرمود «رهروان واقعی حسینی هستند»؛ بیتاب نسبت به بیغیرتی عدهای به ارزشهای عاشورایی. یکی از مناظر بیپروایی آن دوره نوع موضعگیریهای رئیسجمهور، کنگره و وزیرخارجه آمریکا و سردمداران رژیم صهیونیستی نسبت به شرایط فتنه در ایران بود. آنان با ناشیگری بودجه تصویب کردند و حمایت سیاسی را رسانهای کردند و بسیاری از غربیها در رسانهها خود زبان به موضع ایران گشودند. غافل از اینکه ملت ایران این ضربالمثل فرانسویها را به خوبی به خاطر دارد که اگر روباه موعظه میکند مواظب غازهای خود باشید.
رئیس مجلس گفت: ملت ایران غربیها را در طول 34 سال پس از انقلاب در میدانهای مختلف آزمودهاند و نسبت به عیار صداقت شما در ارزیابیهای روباهصفتانهتان به درستی ارزیابی دارد و قاعدتا آمریکا و رژیم صهیونیستی در حرکت جهنده مردم در 9 دی پاسخ ملت ایران را شنیدند و مطمئن باشید امروز هم آن غریو خشمگینانه ملت را مستمرا میشنوید.
**ادامه بررسی لایحه نحوه اجرای محکومیتهای مالی
ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون قضایی وحقوقی درمورد لایحه نحوه اجرای محکومیتهای مالی نخستین دستور کار امروز نمایندگان مجلس بود. نمایندگان در ادامه بررسی این لایحه، موادی از آن را تصویب کردند.
در ماده 3 این لایحه که نمایندگان آن را مصوب کردند، آمده بود: اگر استیفای محکومبه از طرق مذکور در این قانون ممکن نگردد، محکومعلیه به تقاضای محکومله تا زمان اجرای حکم یا پذیرفته شدن ادعای معصر، او یا جلب رضایت محکومله حبس میشود. چنانچه محکومعلیه تا 10 روز پس از ابلاغ اجرائیه، ضمن ارائه صورت کلی اموال خود، دعوای اعصار خویش را اقامه کرده باشد حبس نمیشود، مگر اینکه دعوای اعصار مسترد یا به موجب حکم قطعی رد شود.
تبصره 1- چنانچه محکومعلیه خارج از مهلت مقرر در این ماده، ضمن ارائه صورت کلیه اموال خود، دعوای اعصار خود را اقامه کند، هرگاه محکمله آزادی وی را بدون اخذ تامین بپذیرد یا محکومعلیه به تشخیص دادگاه کفیل و یا وثیقه معتبر و معادل محکومبه ارائه نماید، دادگاه با صدور قرار قبولی وثیقه یا کفیل تا روشن شدن وضعیت اعصار از حبس محکومعلیه خودداری و در صورت حبس، او را آزاد میکند.
در صورت رد دعوای اعصار به موجب حکم قطعی به کفیل یا وثیقهگذار ابلاغ میشود که ظرف مهلت 20 روز پس از ابلاغ واقعی نسبت به تسلیم محکومعلیه اقدام کنند. در صورتی که عدم تصمیم ظرف مهلت مذکور حسب مورد به دستور دادستان یا رئیس دادگاهی که حکم تحت نظر آن اجرا میشود نسبت به استیفای محکومبه و هزینه های اجرایی از محل وثیقه یا وجهالکفاله اقدام میشود. در این مورد دستور دادگاه ظرف مدت 10 روز پس از ابلاغ واقعی قابل اعتراض در دادگاه تجدیدنظر است. نحوه صدور قرارهای تامینی مزبور، مقررات اعتراضی نسبت به دستور دادگاه و دادستان و سایر مقررات مربوط تابع قانون آیین دادرسی کیفری است.
تبصره 2- مقررات راجع به تعویق و موانع اجرای مجازات حبس در خصوص کسانی که به استناد این ماده حبس میشوند نیز مجری است.
**شرط جدید "زندانینشدن بدهکاران" توسط نمایندگان تصویب شد
در ادامه بهارستاننشینان، ماده 4 این لایحه را مورد رسیدگی قرار دادند. براساس ماده 4 این لایحه که به تصویب رسیده است، "چنانچه به موجب ماده 3 این قانون محکومعلیه حبس شده و یا مستحق حبس باشد، هرگاه مالی را معرفی کند و یا با رعایت مستثنیات دین مالی از او کشف شود به نحوی که تحت نظر کارشناس رسمی مال مذکور تکافی محکومبه و هزینههای اجرایی را نماید، حبس نخواهد شد و اگر در حبس باشد آزاد میگردد. در این صورت مال معرفی شده یا کشف شده را مرجع اجرا کننده رای توقیف میکند و از محکومبه از محل آن استیفا میشود.
این ماده با 162 رای موافق، یک رای مخالف و 8 رای ممتنع از مجموع 213 نماینده حاضر در صحن مجلس به تصویب رسید.
**قوه قضائیه برای محکومین مالی موظف به "کارآفرینی" شد
همچنین نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مصوبهای در جریان بررسی نحوه اجرای محکومیتهای مالی، قوه قضائیه را مکلف کردند تا محکومین مالی را در مراکزی جدا از محکومان کیفری نگهداری کند و برای آنها زمینه انجام فعالیتهای اقتصادی و درآمدزا را فراهم کند.
در ماده 5 لایحه نحوه اجرای محکومیتهای مالی که با تصویب نمایندگان روبرو شد، آمده است: قوه قضائیه مکلف است افرادی را که به استناد ماده 3 این قانون (محکومین مالی) حبس میشوند جدای از محکومان کیفری و در مراکزی با عنوان «مرگز نگهداری محکومان مالی» که برای این منظور ایجاد مینماید نگهداری و با همکاری دولت (وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی) هزینه انجام فعالیتهای اقتصادی و درآمدزا را برای مبحوسین متقاضی کار فراهم کند.
شیوه نگهداری، به کارگیری، پرداخت و هزینهکرد اجرت این اشخاص مطابق آییننامهای است که به وسیله سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور و با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تهیه میشود و ظرف 3 ماه بعد از لازمالاجرا شدن این قانون به تصویب رئیس قوه قضائیه میرسد.
این ماده با 168 رای موافق بدون مخالف و با 7 رای ممتنع از مجموع 212 نماینده حاضر در صحنه به تصویب رسید.
**نمایندگان مجلس "معسر" را تعریف کردند
وکلای ملت در ادامه جلسه علنی صبح امروز خود در جریان بررسی لایحه نحوه اجرای محکومیتهای مالی، "معسر" را تعریف کردند. در ماده 6 لایحه نحوه اجرای محکومیتهای مالی که به تعریف معسر میپردازد، آمده است: معسر کسی است که به دلیل نداشتن مالی به جز مستثنیات دین قادر به تادیه دیون خود نباشد.
تبصره- عدم قابلیت دسترسی به مال در حکم نداشتن مال است . اثبات عدم قابلیت دسترسی به مال بر عهده مدیون است.
این ماده با 163 رای موافق، 2 رای مخالف و 9 رای ممتنع از مجموع 212 نماینده حاضر در صحن به تصویب رسید.
**موافقت مجلس با در دستورکار قرار دادن طرح کاهش حق بیمه موسسات فنی و حرفهای آزاد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی همچنین با تغییر دستور کار صحن علنی پارلمان در بررسی اولویتدار طرح بیمه موسسات و مدیران مراکز فنی و حرفهای آزاد موافقت کردند.
وکلای ملت بر اساس ماده 104 آییننامه داخلی مجلس با 132 رای موافق، 35 رای مخالف و 5 رای ممتنع از مجموع 21 نماینده حاضر در صحن علنی با این تغییر دستور صحن علنی موافقت کردند.
حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی از تقاضاکنندگان این تغییر دستور طی سخنانی گفت: موسسات فنی و حرفهای آزاد در ایجاد اشتغال برای جوانان نقش تاثیرگذاری دارند و تاکنون در این زمینه موفق عمل کردهاند، اما متاسفانه حق بیمهای که این موسسات پرداخت میکنند، بسیار زیاد است و برخی از آنها در آستانه تعطیلی قرار گرفتهاند.
وی ادامه داد: از آنجا که فصل بررسی بودجه 93 است، ما خواستار این موضوع هستیم که طرح مذکور زودتر در صحن علنی بررسی شود تا بدین وسیله حدود 50 درصد از حق بیمه این موسسات کاهش یابد و منابع آن در بودجه سال آینده پیشبینی شود، چرا که کمک به این موسسات ضروری است و این موسسات در جهت ایجاد اشتغال و رفع مشکلات بیکاری مفید بوده است.
در ادامه غلامرضا کاتب نماینده مردم گرمسار در مجلس به عنوان مخالف این تغییر دستور صحن علنی مجلس، گفت: بنده به محتوای موضوع کاری ندارم، اما مخالفت من به این دلیل است که تا امروز که حدود یک سال و چندین ماه از شروع به کار مجلس نهم میگذرد، هیچ طرح عادی در دستور کار صحن قرار نگرفته است.
وی ادامه داد: ما یا طرحهای فوریتدار را بررسی کردیم و یا تغییر دستور دادیم و یک سری از طرحها را به صورت اولویتدار مورد رسیدگی قرار دادیم و به این دلیل اکنون طرحهایی هستند که بیش از 6 ماه است چاپ شدهاند و منتظر بررسی در صحن علنی هستند.
همچنین محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان در مجلس به عنوان موافق این تغییر دستور اظهار داشت: اکنون در زمان بررسی بودجه 93 هستیم و ما خواستار در دستور کار قرار گرفتن طرحی برای کاهش حق بیمه موسسات فنی و حرفهای آزاد هستیم، چرا که این موضوع از اهمیت زیادی برخوردار است و با توجه به اینکه بحث اشتغال و اشتغالزایی از سوی موسسات فنی و حرفهای مدنظر است، باید این موسسات مورد حمایت قرار گیرند.
**موافقت مجلس با بررسی اولویتدار طرحی درباره تصمیمات شورای رقابت
در ادامه نمایندگان مجلس با تقاضای تغییر دستور صحن علنی پارلمان و بررسی با اولویت طرح استفساریه مواد 63 و 64 قانون سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی را مورد بررسی و تصویب قرار دادند.
این تقاضای تغییر دستور بر اساس تبصره یک ماده 104 آئیننامه داخلی مجلس و با تقاضای بیش از 50 تن از وکلای ملت در صحن علنی مطرح شد و بهارستاننشینان با 140 رای موافق، 12 رای مخالف و 8 رای ممتنع از مجموع 200 نماینده حاضر در مجلس به تصویب رساندند.
جعفر قادری نماینده شیراز در مجلس به عنوان یکی از تقاضا کنندگان تغییر دستور صحن علنی مجلس طی سخنانی اظهار داشت: تصمیماتی که شورای رقابت میگیرد، میتواند توسط هیئت تجدیدنظر مورد بررسی و تجدید قرار گیرد و اکنون بین هیئت تجدیدنظر و شورای رقابت در تفسیر مواد 63 و 64 قانون سیاستهای اصل 44 اختلاف نظر است.
وی ادامه داد: شورای رقابت معتقد است که آرایش نمیتواند از سوی هیئت تجدیدنظر رد شده یا مورد تجدید نظر قرار گیرد لذا این موضوع مشکلاتی را بوجود آورده و ما این موضوع را در کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مطرح کردیم و به این جمعبندی رسیدیم که با یک استفساریه از مواد 63 و 64 قانون مذکور میتواند مشکل را حل کرد.
این نماینده مجلس همچنین تصریح کرد: اکنون شورای رقابت بلاتکلیف است که آیا رایهایش قابل تجدید است یا خیر. لذا بسیاری از فعالیتهای شورای رقابت و هیئت تجدیدنظر منوط به این استفساریه است بنابراین تقاضای این تغییر دستور را داریم تا در جلسه بعد این استفساریه مورد بررسی قرار گیرد و تکلیف شورای رقابت روشن شود.
وکلای ملت با تصویب این تقاضای تغییر دستور، مقرر کردند که طرح استفساریه مواد 63 و 64 قانون سیاستهای کلی اصل 44 در هفته آینده مورد بررسی صحن علنی قرار گیرد.
**نطق 31 دقیقهای ناطقان میان دستور
در ادامه حجتالاسلام سبحانی نیا عضو هیئت رئیسه مجلس اسامی ناطقان میان دستور را مطرح کرد. براین اساس عابد فتاحی نماینده مردم ارومیه در مجلس، علی نعمت چهاردولی نماینده مردم ملایر در مجلس، سید عبدالکریم هاشمی نخل ابراهیمی نماینده مردم میناب در مجلس، محمد سلیمانی نماینده مردم تهران در مجلس و حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس به عنوان ناطقان میان دستور در صحن علنی سخنرانی کردند.
**علت عدم رأی دادن یک نماینده به برخی از طرحها و لوایح
عابد فتاحی نماینده مردم ارومیه در مجلس در نطق میان دستور طی سخنانی اظهار داشت: نمایندگان باید از تریبون مجلس به طور مساوی استفاده کنند و عدم تمایل من به رأی دادن به طرحها و لوایح در برخی موارد به این دلیل است که درک عمیقی از این طرحها و لوایح ندارم و موضوعات آنطور که باید و شاید، کارشناسی نیست.
وی گفت: متأسفانه امروز نمایندگان مجلس درگیر مسائلی هستند که هیچ ارتباطی با وظیفه نمایندگی آنها ندارد و این موضوع به شأن و جایگاه مجلس در کشور به شدت آسیب زده است.
**چهاردولی: حذف کلمه "پرورش" از وزارتخانه آموزش و پرورش با حذف ردیف فعالیتهای پرورشی
علی نعمت چهاردولی نماینده مردم ملایر در مجلس در نطق میان دستور طی سخنانی با اشاره به مشکلات آموزش و پرورش اظهار داشت: در حال حاضر که لایحه بودجه 93 به مجلس ارائه شده و مراحل بررسی تصویب را طی میکند، جای آن است که به مشکلات زیربناییترین وزارتخانه یعنی وزارت آموزش و پرورش اشاره شود.
وی ادامه داد: اگر به مشکلات وزارت آموزش و پرورش رسیدگی شود، دیگر شاهد انواع مشکلات اجتماعی مانند دزدی، فحشا و انواع خیانتها نخواهیم بود. در بودجه 93 هیچ بودجه جداگانهای برای سرانه مدارس در نظر گرفته نشده و با این شرایط مدیران مدارس چگونه میتوانند هزینه آب، برق، گاز و تلفن مدارس را پرداخت کنند.
نماینده مردم ملایر گفت: یکی دیگر از مشکلات که در بودجه 93 وجود دارد، حذف ردیف پرورشی است و با حذف این ردیف فعالیتهای پرورشی فوق برنامه فرهنگی، مشاوره و اردوگاهها تعطیل میشود و این به معنی حذف کلمه پرورش از وزارتخانه آموزش و پرورش است، این در حالی است که آنچه دانشآموزان را در مقابل تهاجم فرهنگی دشمن بیمه میکند، فعالیتهای پرورشی است.
**هاشمی: خنثی شدن فتنه 88 با خواست خدا، رهبری مقام معظم رهبری و همراهی مردم امکانپذیر شد
سید عبدالکریم هاشمی نخل ابراهیمی نماینده مردم میناب در مجلس در نطق میان دستور با بیان اینکه پیروزی انقلاب اسلامی و تداوم آن و خنثی شدن فتنه 88 با خواست خدا، ولایت فقیه و رهبری مقام معظم رهبری و همراهی مردم بوده است، اظهار داشت: ما باید به دنبال وحدت بین همه مسئولین، دولت و مجلس باشیم و از تفرقه و اختلافافکنی پرهیز کنیم.
**سلیمانی: 9 دی یعنی هر که در ایران فتنه به پا کند، "خودش" هیزم آن آتش میشود
محمد سلیمانی نماینده مردم تهران در مجلس در نطق میاندستور طی سخنانی در صحن علنی مجلس ضمن تسلیت رحلت پیامبر(ص) و شهادت امام حسن(ع) و امام رضا(ع) اظهار داشت: از ریاست مجلس برای توجه ویژه به امور دینی خصوصا ساخت مسجد و توسعه ارتباط دانشگاه و صنعت تشکر میکنم.
وی با اشاره به حماسه 9 دی گفت: امروز یومالله 9 دی است؛ روزی که ملت ایران پس از نمایش صبری ایوبوار در مدت 7 ماه در مقابل فتنهگران، قدرت الهی خود را به صحنه آورد و بساط فتنهگران را جمع کرد و دشمنان، رقاصان و مطربان شیطانی را به خانههایشان بازگرداندند.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: 9 دی یعنی ورود باشور، شعور، هیجان و با فهم و بصیرت به میدان، یعنی انقلاب علیه ظالمانی که ظلم مضاعف کردهاند. 9دی یعنی مردم به انقلاب و رهبرشان عشق میورزند و از فتنهگران و مدافعان فتنه بیزاری میجویند. 9 دی یعنی صبر و مقاومت و پایداری قهرمانانه در مقابل ظلم و ستم سران فتنه.
سلیمانی اظهار داشت: 9 دی یعنی هر که در جمهوری اسلامی ایران فتنه به پا کند و آتش فتنه برافروزد، خود هیزم آن آتش میشود و در آن آتش میسوزد. گرچه خسارت جبران ناپذیری را وارد کند؛ 9 دی یعنی آزمایش خواص و فرزندان علما، حتی اگر عدهای رفوزه شوند تا موجب عبرت آیندگان شوند؛ 9 دی یعنی بچههای پیشدبستانی هم بصیرت حضور و صبر و پایداری پیدا میکنند ولی برخی فرزندان علما آنقدر کم بصیرت میشوند که در اردوگاه فتنهگران مسئولیت سخنپراکنی پیدا میکنند. این درد را مردم با تمام تلخی تحمل میکند.
وی گفت: 9دی یعنی ملت ایران اهل کوفه نیست که علی تنها بماند. به ملت شریف میگویم که همچنان صبور و پایدار باشید که "زینب(س) ز صبر شد چنین سربلند".
نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به انتصابات اخیر در وزارتخانههای آموزش و پرورش، علوم و کشور تاکید کرد: شواهد امر نشان میدهد که عدهای در وزارت آموزش و پرورش، علوم و کشور به فکر بازسازی فتنه هستند و عدهای هم معتقد هستند که کانون این فکر در ستاد این وزارتخانهها متمرکز شده و کمیتههای X در آنها لانه کرده است، اگر چنین است بدانند که دانشمندان، اساتید، آموزگاران، دانشجویان و دانشآموزان فهیم و بصیر چنین فرصتی را به آنها نمیدهند. بهتر است هر چه زودتر این کمیتهها را جمع کنند.
سلیمانی ادامه داد: دانشگاه باید محل علم، فرهنگ و سیاست باقی بماند و در جهت رشد و تعالی و افتخارآفرینی برای کشور حرکت کند. فتنهگران آنقدر بیآبرو و بیریشه شدند که جز با نفاق نمیتوانند کاری از پیش ببرند.
وی با بیان اینکه دولت در حوزه اقتصاد و معیشت از کمکاری و سستی رنج میبرد، افزود: مردم انتظار و مطالبه تلاش دارند. افزایش نرخ ریالی ارز در لایحه بودجه به میزان 8 درصد و کاهش ارزش پول ملی برای مردم قابل فهم نیست و آن را در راستای کاهش تورم و کاهش گرانی نمیدانند. دولت برای افزایش درآمد خود نیاز به تلاش دارد ولی تلاش مشهودی ملاحظه نمیشود.
نماینده مردم تهران در مجلس تاکید کرد: دولت باید مانورهای روشنی در جهت استقلال اقتصادی انجام دهد. لایحه بودجه ضعفهای اساسی دارد از این رو امیدواریم با همت و دقت شما نمایندگان، نارساییهای بودجه کمتر شود؛ ایجاد ظرفیت 35 میلیارد دلاری برای فاینانس در لایحه بودجه با کیفیتی که ارائه شده موجب کسری پنهان بودجه و گروگانگیری منابع بودجه عمومی در سالهای بعد میشود و عمدتا باعث ایجاد کار و اشتغال برای خارجیها به جای جوانان ایرانی خواهد شد لذا لازم است این موضوع بررسی شود.
**رسایی: 9 دی روز تبدیل خیابانهای ایران به میز محاکمه سران فتنه است
حجتالاسلام حمید رسایی در نطق میان دستور خود در مجلس شورای اسلامی در سخنانی گفت: امروز یومالله 9 دی است؛ روزی که خون مردم ایران اسلامی در شهرهای کوچک و بزرگ به جوش آمد و با بغض و کینه نسبت به متعرضین به عاشورای حسینی و حریم ولایت به خیابانها ریختند و نشان دادند که اهل کوفه نیستند تا علی زمانشان تنها بماند.
وی افزود: روزی که امام خامنهای در این 4 سال بیش از 30 بار درباره این روز سخن گفتند. امروز یومالله 9 دی است. روزی که جماعتی از یادآوری آن عصبانی هستند و ما به آنها میگوییم که عصبانی باشید و از این عصبانیت بمیرید.
نماینده تهران در مجلس در همین زمینه افزود: چرا این عده عصبانی نباشند؟ در حالیکه این روز یادآور خیانتی است که فتنهگران کوچک و بزرگ و سران فتنه و راس فتنه با لجاجت خود در حق عاشورای حسینی کردند و اسباب آن تعرض را بوجود آوردند.
رسایی تصریح کرد: 9 دی یادآور سکوتی است که در برابر ظلم به جمهوریت و اسلامیت شد. 9 دی روزی است که خیابانهای ایران به میز محاکمه سران فتنه تبدیل شد. مردم در این روز یکپارچه علیه فتنهگران و به خصوص رئوس فتنه شعار دادند و از آنها خواستند که به باغ پسته برگردند.
وی در ادامه با بیان اینکه 9 دی یادآور قیام ملتی علیه شعار نه غزه، نه لبنان جانم فدای ایران بود، گفت: در این روز عدهای این شعار را شنیدند و از آن حمایت کردند. 9 دی یادآور سیلی مردم به صورت کسانی بود که شعار استقلال، آزادی، جمهوری ایرانی را شنیدند و لبخند زدند. 9 دی یادآور خشم ملتی است علیه کسانی که عکس روح خدا و مقتدایشان را دیدند که به آتش کشیده شده و در لباس خط امام و یار امام برای توهینکنندگان کف و سوت زدند.
نماینده مردم تهران در مجلس در ادامه افزود: 9 دی یادآور دروغ بزرگ تقلب و متهم کردن جمهوری اسلامی به خیانت و رای مردم است که عدهای رمز کودتای خود کردند و مشتشان با حمایت از توهینکنندگان به عاشورای حسینی باز شد. 9 دی روزی است که وقتی مردم دیدند که 8 ماه رهبر معظم انقلاب به عنوان سمبل اسلامیت در برابر باجخواهی فیل مست قدرت کوتاه نیامدند و از آرای مردم به عنوان حقالناس حمایت و حفاظت کردند، میدان آمدند و با حضور میلیونی خود به عنوان سمبل جمهوریت از ولایت و اسلامیت دفاع کردند.
رسایی در همین زمینه ادامه داد: باید از همه آنها که در خلق حماسه 9 دی کوشیدند قدردانی کرد. به ویژه خانواده شهدایی که برای حفاظت از نظام اسلامی و آرای مردم در انتخابات دهم فرزندانشان را تقدیم کردند. 25 شهید تقدیم نظام جمهوری اسلامی شد. باید از بسیجیان و نیروی انتظامی که در خیابانها به دست فتنهگران کتک خوردند تا مسجدی دیگر آتش نگیرد و به اموال عمومی تعرض نشود و چادر از سر زنی کشیده نشود و اینها سالم بمانند تا 4 سال بعد وقتی کاندیدای دیگری رای آورد هواداران او بتوانند با آزادی کامل به خیابانها بیایند و شادی کنند تشکر کرد. نظام تحت رهبری فقیه جامعالشرایط یعنی همین. حزبالله یعنی همین، یعنی خون دل خوردن.
وی در ادامه افزود: به قول شهید آوینی برای خمینی خون دادن زیباست، اما برای خامنهای خون دل خوردن زیباتر است. این یعنی رئیس جمهور محترم، 9 دی باید از همه آنها که در 9 دی و سالروز 9 دی را پاس میدارند به ویژه صدا و سیما که در خلق حماسه و در این ایام با گزارشهای خبری خود به ریشههای 9 دی میپردازد تشکر کرد.
نماینده تهران در مجلس تاکید کرد: باید از جناب آقای روحانی رئیس جمهور محترم تشکر کرد که روز گذشته با یادآوری 9 دی اعلام کرد مردم زمانی که احساس کردند به باورها و ارزشهای دینی و اعتقادی آنان توهین شده و بیگانگان خیال دخالت در حوزه اخلاقی و اعتقادی آنان را دارند به حرکت درآمده و با حضورشان به بیگانان پاسخ درخوری دادند. این یعنی اینکه رئیس جمهور محترم هم سران فتنه را بیگانه میداند، چون مردم در 9 دی به سران فتنه پاسخ دادند و البته رهبر معظم انقلاب پس از ماهها تلاش برای بازگرداندن سران فتنه وقتی از جدایی فتنهگران از سران خارجی فتنه نا امید شد، اعلام کرد که اینها از نظام خارج شدهاند و ظلم نابخشودنی در حق جمهوری اسلامی ایران کردهاند.
رسایی با اشاره به اینکه در این روزها عدهای سادهلوح ادعا میکنند که حصر سران فتنه بدون پشتوانه شرعی و قانونی است افزود: این عده برای مراجع عظام تقلید نسخه میپیچند که سکوت نکنید. عجبا؛ از کی تا حالا شما باید تشخیص شرعی و قانونی بودن احکام را دهید؟ آیا جز این است که حصر سران فتنه با مصوبه شورای عالی امنیت ملی در دوره گذشته و تایید این حکم از سوی شورای عالی امنیت ملی در دورهای است که ریاست آن با آقای روحانی است؟
وی در ادامه به طرح سوالی پرداخت و گفت: آیا جز این است که مصوبات شورای عالی امنیت ملی به تایید رهبر انقلاب که میرسد، حکم قانون را دارد؟ گفته میشود که سران فتنه تریبونی در اختیار ندارند، آیا جز این است که سران فتنه در 17 بیانیهای که صادر کردهاند، حتی یک استدلال در مورد ادعاهای خود ارائه ندادهاند؟
نماینده مردم تهران در ادامه افزود: کدام نظام را سراغ دارید که تریبون در اختیار دشمنانش قرار دهد؟ راستی بعد از اقامه نمازجمعه روشنگرانه و منصفانه رهبر معظم انقلاب در 29 خرداد 88 توقع این بود که همه آنهایی که ادعای حضور در خیمه نظام را دارند به قانون و تدبیر رهبری تن دهند، اما لجاجت، خودبینی و قدرتطلبی عدهای را کر و کور کرد و اجازه نداد که از باتلاقی که گرفتارش شده بودند، بیرون آیند و هر چه بیشتر دست و پا زدند بیشتر در باتلاق همسویی و همصدایی با دشمنان امام فرو رفتند.
رسایی در ادامه تاکید کرد: این جماعت با استناد به گذشته خود مومن بودنشان را به رخ کشیدند، اما هرگز به این سوال پاسخ ندادند که این چه خط امامی است که دشمنان امام از آن پشتیبانی میکنند؟ این چه خط امامی بود که منافقین ملعون، سلطنتطلبان طاغوت و رژیم نامشروع صهیونیستی و رسانههای بیگانه و کفر، گروهکهای تروریستی ریگی و حتی رقاصههای طاغوت از آن حمایت میکردند؟
وی اضافه کرد: یک ماه بعد خطیبی دیگر به نماز جمعه رفت و خطبههایی که دشمنان نماز جمعه تشنه شنیدنش بودند، اقامه شد. خطیب نماز جمعه 28 تیر 88 در حالی به نماز جمعه رفت که رسانههای معاندی که 30 سال به نماز جمعه فحش میدادند، هواداران خود را به حضور در این نمازجمعه دعوت کردند. جالب است بدانید که برای اولین بار از رسانههای بیگانه آموزش نماز جمعه داده شد. اما با این همه وقتی خطیب نماز جمعه خطبههای دشمن شادکنش را ایراد کرد، جماعتی از ذوقزدگی به جای اقامه نماز کف و سوت زدند. دختر و پسر دست در دست هم نماز خواندند و برخی هم با کفش نماز خواندند. البته این آخرین نماز جمعهای بود که توسط این خطیب ایراد شد، اما او باز هم عبرت نگرفت.
نماینده تهران در مجلس در ادامه اظهار داشت: او بعد از این خطبههای 180 درجهای برخلاف خطبههای نماز جمعه رهبر انقلاب، بارها و بارها از قرابت خود با رهبر انقلاب سخن گفت و تاکید کرد که فصلالخطاب ولایت فقیه است، اما راه برونرفت از مشکلات خطبههای نمازجمعه من است و این یعنی ولی دوم ولی فقیه او بود، نه ولی فقیه اول.
رسایی خطاب به مردم و نمایندگان مجلس گفت: مردم خالق 9 دی و نمایندگان محترم مجلس بدانید که پروژه دشمن از این پس براندازی جمهوری اسلامی نیست؛ بلکه آنها از این پس به دنبال به دنبال بازگرداندن کسانی هستند که شعار علاقه به جمهوری اسلامی و حمایت از جمهوری اسلامی را سر میدهند، اما اعتقادی به ولایت فقیه ندارند.
وی افزود: مشکل استکبار با ساختار جمهوری اسلامی نیست، پاکستان کشوری که دارای جمهوری اسلامی است و بمب اتم هم دارد، اما نه تهدید میشود نه تحریم. مشکل آنها با ولایت فقیه است و بنای فتنهگران بر این است که از این پس بر زبان ولایت فقیه را جاری کنند تا این مرحله را رد کنند و خودشان را به گلوگاه مجلس برسانند.
وی خاطر نشان کرد: به جاست در این روز که یادآور حماسه 9 دی است از همه دوستان و همکاران خود در هفتهنامه 9 دی که هر هفته با انتشار این هفتهنامه نام این روز را در عرصه رسانه زنده میکنند و مطالبات 9 دی را پیگیری میکنند تشکر کنم و از همه عزیزانی که ناخواسته به دلیل اشکالاتی که در ذات کار رسانه است و به آنها اظهاراتی وارد شده عذرخواهی کنم.
**افضلیفرد: گزارش 20:30 خلاف شان و جایگاه نمایندگان ملت بود
مصطفی افضلیفرد نماینده مردم اردبیل در مجلس در تذکری به اسناد بند 11 آئیننامه داخلی مجلس گفت: بیان وهنآلود خبرنگار 20:30 در خصوص سفر هیات پارلمانی اروپا به ایران خلاف شان و جایگاه خطیر نمایندگان ملت بود.
وی ادامه داد: بنده ضمن تذکر به آقای ضرغامی، خواستار پیگیری موضوع و برخورد با خاطیان هستم و از نمایندگان ناظر بر شورای صداو سیما میخواهم موضوع را پیگیری کنند. چشمان تیزبین و بصیر نمایندگان فقط حافظ جایگاه و قدوم ولایت است و بس.
سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس در تذکر دیگری به استناد ماده 105 آئیننامه داخلی اظهار داشت: گزارش نهایی کمیسیون اصل نود پس از ارائه به هیئت رئیسه باید بدون نوبت در دستور کار قرار گیرد و هیئت رئیسه مجلس مطابق ماده 18 سوگند خورده تا آئیننامه را اجرا کند، لذا از هیئت رئیسه میخواهم که گزارش این کمیسیون در مورد واردات خودروهای لوکس و نحوه الزام دولت به صیانت از حقوق افراد آسیبدیده ایرانی را در دستور کار قرار دهد تا در اولین جلسه قرائت شود.
در ادامه محمدحسن ابوترابی فرد که در غیاب علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی مدیریت جلسه علنی را برعهده گرفته بود، در پاسخ به تذکر افضلیفر گفت: شایسته است که مدیریت صداوسیما و شبکههای تلویزیونی در انعکاس اخبار دقت کنند و شان نظام و نهادهای سیاسی نظام را رعایت کنند تا زمینه تذکر نمایندگان فراهم نشود.
وی در واکنش به تذکر دوم سخنگوی کمیسیون اصل 90 خاطرنشان کرد: گزارش در دستورکار هیئت رئیسه است تا در دستورکار صحن علنی قرار گیرد.
**موافقت مجلس با بررسی فوری لایحه تمدید قانون تشکیلات سازمان مدیریت بحران
در ادامه جلسه امروز، نمایندگان مجلس لایحه تمدید مهلت اجرای آزمایشی قانون تشکلات سازمان مدیریت کشور را مورد بررسی قرار دادند.
وکلای ملت با یک فوریت لایحه تمدید مهلت اجرای آزمایشی قانون مذکور تا پایان سال 93 را با 149 رای موافق، 14 رای مخالف و 4 رای ممتنع از مجموع 197 نماینده در صحن علنی به تصویب رساندند.
محمدرضا خباز معاون تقنینی معاونت پارلمانی رئیس جمهور طی سخنانی در تشریح این لایحه، اظهارداشت: مهلت اجرایی آزمایشی قانون تشکیلات سازمان مدیریت بحران در اردیبهشتماه سال جاری و در دولت دهم به پایان رسید و به همین دلیل دولت یازدهم تقاضای تمدید این قانون را تا پایان سال 93 را مطرح کرد.
وی افزود: این قانون اهمیت زیادی دارد و اگر در تمدید آن تعلل شود؛ قطعا آثار نامطلوبی را برای خسارت دیدههای پدیدههای طبیعی به وجود میآورد.
در ادامه قاسم جعفری نماینده مردم بجنورد در مجلس طی سخنانی به عنوان مخالف یک فوریت لایحه مذکور گفت: وقتی یک قانون برای مدتی به صورت آزمایشی اجرا میشود، قوه مجریه باید همزمان مشکلات و نواقص آن قانون را مورد بررسی قرار دهد تا در لایحه جدید جبران شود، اما ما هر روز شاهد لوایحی هستم که اجرای آزمایشی آنها تمدید میشود.
وی ادامه داد: ما با موضوع مدیریت بحران مخالفتی نداریم، اما با کم کاری قوه مجریه در ارائه لوایح و نواقصی که باید برطرف کند، مخالفت میکنیم؛ قوه مجریه نباید دچار روزمرگی شود و در بزنگاه به نمایندگان مردم بگوید که یا این کار را انجام میدهید یا در سال 93 در زمینه مدیریت بحران از ما خلع مسئولیت میشود.
این نماینده مجلس ادامه داد: متاسفانه ستاد بحران در وزارت کشور مستقر است، اما بودجه آن زیرمجموعه معاونت برنامهریزی رئیس جمهور است که این موضوع مشکلاتی را به وجود آورده، لذا اگر دولت در این 5 سال دولت به اصلاح قانون میپرداخت امروز با با یک بوروکراسی پیچ در پیچ در کشور مواجه نبودیم که بخواهد خودش بحران ایجاد کند؛ ما موافقیم که سازمان مدیریت بحران باید یک مدیریت هوشمند و سریع داشته باشد، اما بحث ما این است که وقتی قوه مجریه که ارائه دهنده لایحه است، اینقدر تنبل باشد پس در مرحله اجرا هم این مشکلات و تنبلی بروز و ظهور خواهد داشت.
در ادامه محمدحسین میرمحمدی نماینده مردم گلپایگان در مجلس ضمن موافقت با یک فوریت لایحه مذکور گفت: ضرورت طرح این لایحه وجود دارد و ما باید تکلیف سازمان مدیریت را مشخص کنیم، چرا که در اواخر دولت دهم و اوایل دولت یازدهم یک غفلت مشاهده شد و این قانون مهم که مهلت آن در اردیبهشت مقتضی شده است، برای ارائه لایحه جدید و یا تمدید قانون قبلی اقدامی مشاهده نشده است. سازمان مدیریت در این شش ماه گذشته فاقد قانون بود و در واقع اقدامات آن در این مدت وجه قانونی نداشت.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم لایحه دولت را به تصویب برسانیم، یک خلاء شش ماهه ایجاد میشود. لذا ما باید این قانون به شش ماه قبل تسری دهیم تا خلاء قانونی سازمان مدیریت بحران در گذشته برطرف شود و باید برای این موضوع لایحه اصلاح ماده 19 قانون اصلی تهیه کنیم و سپس مهلت اجرای آزمایشی قانون تشکیلات سازمان مدیریت بحران را تا پایان سال 93 تمدید کنیم.
**ماده 7 لایحه نحوه محکومیتهای مالی به کمیسیون قضایی ارجاع شد
همچنین نمایندگان مجلس در ادامه به ادامه بررسی لایحه نحوه اجرای محکومیتهای مالی پرداختند و موادی از این لایحه را بررسی کردند.
وکلای ملت در جلسه امروز خود مواد 3، 4، 5، 6 و 8 این لایحه را تصویب کردند و تصمیم گرفتند که ماده 7 این لایحه را جهت بررسی بیشتر به کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس ارجاع دهند.
پیشنهاد ارجاع این ماده به کمیسیون مربوطه با 151 رای موافق، 3 رای مخالف و 5 رای ممتنع از مجموع 195 نماینده حاضر در صحن به تصویب رسید.
ماده 7 لایحه نحوه اجرای محکومیتهای مالی در مورد نحوه اثبات اعسار فرد پرداخته است.
**حضور مدیران برخی رسانههای مکتوب مصر در جلسه علنی مجلس
در ادامه جلسه امروز محمدحسن ابوترابی فرد نایب رئیس اول مجلس که در غیاب علی لاریجانی ریاست جلسه علنی را برعهده داشت، زمانی که تعدادی از فعالان، مدیران و چهرههای شاخص و رسانههای مصر قصد داشتند صحن علنی را ترک کنند، طی سخنانی اظهار داشت: جمع کثیری از فعالان، مدیران و چهرههای شاخص رسانههای مکتوب مصر در جلسه علنی امروز مجلس حضور داشتند که از حضور آنها تشکر میکنیم و برای ملت بزرگوار مصر و اصحاب رسانه و چهرههای هوشمند سیاسی، علمی و دینی این کشور کهن آرزوی موفقیت داریم.
وی در پایان به زبان عربی به آنها خوش آمد گفت.
**مدعی اعسار باید دو شاهد بیاورد
وکلای ملت در جلسه علنی صبح امروز خود و در ادامه بررسی لایحه نحوه اجرای محکومیتهای مالی ماده 8 این لایحه را بررسی و تصویب کردند.
در ماده 8 این لایحه آمده است: مدعی اعسار باید صورت کلیه اموال خود شامل تعداد یا مقدار و قیمت کلیه اقلام منقول و غیرمنقول، به طور مشروح، مشتمل بر میزان وجوه نقدی که وی به هر عنوان نزد بانکها و یا موسسات مالی و اعتباری ایران و خارجی دارد، به همراه مشخصات دقیق حسابهای مذکور و نیز کلیه اموالی که به هر نحو نزد اشخاص ثالث دارد و کلیه مطالبات او از اشخاص ثالث و نیز فهرست نقل و انتقالات و هر نوع تغییر دیگر در اموال مذکور از زمان یک سال قبل از طرح دعوای اعسار به بعد را زمینه دادخواست اعسار خود کند.
در مواردی که بار اثبات اعسار برعهده مدیون است و نیز در مواردی که سابقه ملائت او اثبات شده باشد، هر گاه مدیون بخواهد ادعای خود را با شهادت شهود ثابت کند باید شهادتنامه کتبی حداقل دو شاهد را که با او معاشرت طولانی داشته و از وضع معیشت و زندگانی او مطلع باشند به دادخواست اعسار خود زمینه نماید. شهادتنامه مذکور باید علاوه بر هویت و اقامتگاه شاهد، متضمن منشاء اطلاعات و موارد مندرج در ماده 9 این قانون باشد.
نمایندگان مجلس با 143 رای موافق، 2 رای مخالف و 8 رای ممتنع از مجموع 194 نماینده حاضر در صحن با تصویب این ماده موافقت کردند.
در پایان جلسه امروز تذکرات شفاهی و کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی مطرح شد.
**نمایندگان مجلس سالروز حماسه پرشور 9 دی را گرامی داشتند
ابتدا ضرغام صادقی عضو هیئت رئیسه مجلس پیش از پایان جلسه علنی صبح امروز پارلمان بیانه نمایندگان مجلس در گرامیداشت 9 دی را قرائت و پس از آن تذکرات توسط نمایندگان مطرح شد.
متن این بیانیه بدین شرح است:
سالروز حماسه 9 دی و حضور پرشور مردم در این حماسه که نتیجه تدبیر رهبر انقلاب و حضور آگاهانه مردم انقلابی ایران بود را گرامی میداریم و به این کلام رهبر معظم انقلاب اشاره مینماییم که فرمودند: "مطمئن باشید 9 دی در تاریخ ماند. هر چه انسان در اطراف این قضایا فکر میکند دست خدای متعال و روح حسین بن علی(ع) را میبیند. این کارها، کارهایی نیست که با اراده امثال ما انجام بگیرد، این کار خداست".
**انتقاد اغلب نمایندگان از عدم رعایت عدالت در بودجه 93
عباس فلاحی باباجان نماینده مردم اهر و هریس در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی ضمن تبریک حماسه 9 دی و تسلیت به مناسبت شهادت امام حسن(ع) و امام رضا(ع) و رحلت پیامبر(ص)، گفت: به رئیسجمهور در خصوص عدم رعایت عدالت در بودجه 93 تذکر میدهم چرا که قشر ضعیف و حقوق بگیر و بازنشستگان در این بودجه نادیده گرفته شدند.
وی ادامه داد: بودجه عمرانی استان آذربایجانشرقی 47درصد کاهش یافته و بودجه استانهای توسعهیافته ثابت مانده یا کم کاهش یافته است. همچنین جاده مرگ یعنی جاده تبریز به اهر همیشه شاهد کمتوجهی مسئولان بوده است.
نماینده مردم اهر و هریس در مجلس افزود: نادیده گرفتن زلزله اهر و هریس در بودجه علیرغم قول رئیسجمهور در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام نگرانکننده است. مساجد، خانه بهداشت و بیمارستانهای هریس باید همچنان در سرمای زیر 26 درجه چشم به راه باشند.
فلاحی در تذکری به وزیر ارتباطات، گفت: حقوق شاغلان 118 شهرستان اهر و هریس با دریافت حقوق 130 هزار تومان ماهانه به تنگ آمدهاند، لذا خواستار رسیدگی هستم. از رئیس جمهور برای دیدار از منطقه زلزلهزده اهر و هریس و وفای به عهد خود دعوت میکنم که به این استان سفر کند.
حسینی نماینده مردم قائمشهر در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی، اظهار داشت: من به دولت در خصوص رعایت عدالت در بودجه استانها تذکر میدهم؛ متاسفانه در طرحها ملاک پیشرفت فیزیکی طرح در نظر گرفته شده که این ظلم به استانهای غیر برخوردار است.
وی به وزیر راه در خصوص نابسامانی وضع راهها و تکمیل پروژه مسکن مهر تذکر داد و از وزیر تعاون به دلیل پرداخت به موقع حقوق بازنشستگان صنعت فولاد تشکر کرد.
اسماعیلی نماینده مردم زنجان در مجلس در تذکر شفاهی، اظهار داشت: از دولت میخواهیم بودجه 93 را به صورت عادلانه توزیع کند، اما هیچ عدالتی در بودجه مشاهده نمیشود. مردم انتظار دارند به مناطق محروم توجه ویژهای شود.
وی ادامه داد: بودجه زنجان کاهش یافته اما درآمد آن در لایحه بودجه دو برابر شده است، لذا مجمع نمایندگان این استان اعتراض خود را به دولت اعلام میکند و پیشنهاد میکنیم بودجه کشور به صورت استانی تعریف شود و کمکهایی که به سازمانهای مختلف داده میشود از بودجه سالانه حذف شود.
**زارعی: برخی مسئولان به جای عبرت گرفتن از 9 دی امکان مدیریت حامیان فتنه را فراهم کردند
علی اصغر زارعی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، پیش از ظهر امروز در صحن علنی در تذکر شفاهی اظهار داشت: 9 دی یکی از مهمترین رخدادهای سیاسی کشورمان محسوب میشود و وقتی مردم مشاهده کردند که نسبت به حریم عقیده و ارزشهای آنها جسارت و اهانت شده، به صورت خودجوش حضور یافته و تاثیر این حادثه در سطوح مدیریتی کشور این است که کسانی که در این آزمون تاریخی دچار غفلت و کج فهمی شدهاند، در مسند مدیریت قرار نگیرند .
وی ادامه داد: متاسفانه برخی از مسئولان نه تنها عبرتی از 9 دی نگرفتند، بلکه امکان مدیریتی را که در اختیار دارند برای سازماندهی حامیان و فعالان فتنه تبدیل کردند. کارت زرد روز گذشته مجلس به وزیر علوم را هم باید در این راستا ارزیابی کرد.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: بنابراین به مسئولان تذکر میدهم که از حادثه 9 دی درس بیاموزیم و از فتنه 88 عبرت بگیریم و ویژگی بصیرت را در سطوح مدیران و گزینش آنها در اولویت قرار دهیم.
زارعی در تذکر به رئیس قوه قضاییه گفت: رسیدگی به پروندههای فساد در یک برههای از سرعت عمل خوبی برخوردار بود اما هم اکنون از سرعت رسیدگی به این گونه پروندهها کاسته شده است. پروندههایی که مهلت بیش از یکسال از آن گذشته است و هنوز هم مطرح نشدهاند. اگر بحث فساد رسیدگی جدی شود، حتی زمینههای فساد در مسائل اخلاقی و سیاسی و اجتماعی را کم خواهد کرد.
وی در پایان گفت: آقای مصطفی رحماندوست امروز به مناسبت 9 دی شعر مفصلی سروده است که دو بیت از آن را میخوانم.
بردار و بگیر علم که آمد 9 دی / آتش بزن ای قلم که آمد 9 دی
از فتنه گران نمانده جز بدنامی/ زان بیخردی نمانده جز ناکامی
ای خام خیالان و خدانشناسان / از خلق بریدگان خناسان
بر خلق خدا عجب جفایی کردید/ با رمز تقلب چه خطایی کردید
حقا که شدید عامل بیگانه/ حاشا که چنین کند، مگر دیوانه
گر عذر نخواهید، چه عذری داری/ شک نیست شما فتنه گران، بیمارید
در پایان ابراهیم نکو نماینده مردم رباط کریم و بهارستان در تذکر شفاهی، اظهار داشت : از رئیسجمهور درخواست دارم که در شناسایی و معرفی مفسدان اقتصادی اهتمام لازم را انجام دهد و مطابق قانون عمل کند.
وی ادامه داد: از دکتر روحانی و کمیسیون تلفیق مجلس میخواهم نسبت به اعتبارات و بودجه شهرستانهای پرجمعیت استان تهران که هر کدام جمعیت بیش از یک استان را دارد توجه لازم را انجام دهد، چرا که رباط کریم و بهارستان با جمعیت 900 هزار نفر در حال حاضر و یک میلیون 500 هزار نفر در آینده نزدیک با وجود شهر پرند در لایحه بودجه 93 مورد بیمهری قرار گرفته است، لذا ضرورت دارد نگاه دولت به این سمت به صورت استانی باشد.
نماینده مردم رباط کریم در مجلس در تذکری به وزیر آموزش و پرورش، اظهار داشت: با توجه به جمعیت 200 هزار نفری دانشآموزان در این شهرستانها و افزوده شدن جمعیت دانشآموزی پرند به این مناطق، این مناطق فاقد اردوگاه فرهنگی و تربیتی است. انتظار داریم 14 مدرسه نیمهتمام که با گذشت دو سال از ساخت آن در پرند میگذرد دستور لازم داده شود.
نکو در پایان به وزیر کار تذکر داد تا نسبت به راهاندازی تنها بیمارستان 650 نفری این شهرستان دستور لازم را انجام دهد.
همچنین 18 نماینده مجلس در تذکر کتبی به رئیس سازمان صدا و سیما، خواستار برخورد با دستاندرکاران شبکه 2 و اخبار 20:30 شدند.
** مردم به فتنهگران اجازه فعالیت در عرصه سیاسی و اجتماعی کشور را نمی دهند
همچنین شاهین محمدصادقی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی پیش از پایان جلسه علنی امروز پارلمان بیانیه ای را با امضای اکثریت قاطع نمایندگان حاضر در نشست علنی امروز مجلس به مناسبت 9 دی ماه قرائت کرد.
متن کامل این بیانیه بدین شرح است:
نهم دی ماه 1388 بیگمان یکی از ایامالله و یکی از روزهای فراموشناشدنی در تاریخ معاصر ایران است که باید همواره در حافظه تاریخی و سیاسی ملت ما باقی بماند و چراغ راه آینده شود.
در این روز خشم و خروش مردم انقلابی ایران اسلامی مانند آتشفشانی گداخته فوران کرد و حماسهای باشکوه پدید آورد.
مردم که از خرداد 88 تا دی ماه همان سال شاهد قانونشکنیها و ساختارشکنیها بودند، مردمی که در طول چند ماه تهمت ناجوانمردانه و تقلب در انتخابات را شنیده بودند، مردمی که شاهد بیانیههای دشمن شادکن فتنهگران بودند، سرانجام با مشاهده بیحرمتی و اهانت فتنهگران به ساحت مقدس اباعبداللهالحسین سیدالشهدا(ع) در روز عاشورا، یکباره به صورت خودجوش مانند سیلی خروشان به حرکت درآمدند و به فتنهگران داخلی و حامیان مستکبر خارجی آنها نشان دادند که ملت قهرمان ایران بر سر عهد و پیمانی که با رهبر کبیر و معمار و بنیانگذار انقلاب خود، امام خمینی (ره) بسته، پایبند و وفادار است و امروز هم با اطاعت از مقام معظم رهبری حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای، همان راه را با وحدت و صلابت ادامه میدهد.
ملت بزرگ ایران با حماسه 9 دی ماه روح ملکوتی امام راحل و شهدای انقلاب را شاد کردند، دوستان انقلاب را در سراسر جهان دلگرم و امیدوار ساختند و دشمنان را انقلاب را که به طمع خام افتاده بودند ناامید نمودند و چشم فتنه را کور کردند.
مردم بزرگوار ایران در 9 دی ماه بصیرت خود را در مقابل چشم جهانیان به نمایش گذاشتند و ثابت کردند که این ملت در مکتب مترقی اسلام به درجهای از بلوغ و تکامل سیاسی رسیده که تحت تأثیر توطئههای شوم نظیر انقلابهای رنگی و مخملی و کودتاهای نرم قرار نخواهد گرفت.
ما نمایندگان مجلس شورای اسلامی که امضاکننده این بیانیه هستیم، وظیفه خود میدانیم از ملت بزرگ ایران که آفریننده حماسه 9 دی هستند، صمیمانه سپاسگزاری کنیم. ما اطمینان داریم که این ملت با بصیرت به فتنهگران اجازه نخواهد داد دوباره در عرصه سیاسی و اجتماعی کشور فعال شوند.
در راه پرشکوهی که تا رسیدن به قله پرافتخار پیروزی نهایی پیش رویمان، نمایندگان مجلس مدافع آرمانهای امام راحل و مطیع رهبر معظم انقلاب اسلامی و نگهبان ارزشهایی خواهد بود که حماسه 9 دی نماد آن است.
**پایان جلسه علنی امروز/ جلسه بعدی، یکشنبه آینده
ابوترابیفرد پیش از به صدا در آوردن زنگ پایان جلسه علنی امروز طی سخنانی گفت: با توجه به اینکه بررسی بودجه سال 93 در برخی از کمیسیونهای تخصصی به پایان نرسیده، لذا به جای روز چهارشنبه امروز تشکیل جلسه علنی دادیم و روز چهارشنبه برخی از کمیسیونهای تخصصی برای اتمام رسیدگی به بودجه سال آینده تشکیل جلسه میدهند و جلسه علنی بعدی مجلس یکشنبه هفتهآینده برگزار میشود.
حجتالاسلام محمدحسن ابوترابیفرد که در غیاب علی لاریجانی ریاست جلسه علنی امروز خانه ملت را برعهده داشت، زنگ پایان جلسه امروز را به صدا در آورد و زمان جلسه بعدی را روز ساعت 8 صبح روز یکشنبه هفته آینده (15 دی ماه) اعلام کرد.
*تسنیم