جشنواره‌های غربی طی یک دهه اخیر به طور غیر قابل انکاری به محل نمایش فیلم‌های ضد ایرانی تبدیل شده‌اند که جشنواره آمریکایی ساندنس نیز از این قاعده مستثنی نبوده است.

گروه فرهنگی مشرق - سی امین جشنواره بین‌المللی فیلم ساندنس، یکشنبه گذشته به کار خود پایان داد. در این جشنواره هم‌راستا با دیگر جشنواره‌های غربی توجه ویژه‌ای به فیلم‌های ضد ایرانی شد.از فیلم دراکولایی «دختری تنها در شب به سوی خانه می‌رود» گرفته تا فیلم همجنس‌بازانه «رفتار مناسب» و مستند «سپیده» که تصویری غیر واقعی از وضعیت زنان در جامعه ایران ارائه می‌داد.
 
روزنامه لس‌آنجلس تایمز نیز در گزارشی با تیتر «در منطقه صفر فیلم‌های آمریکایی، یک ایرانی دست تکان می‌دهد» به حضور پررنگ چنین آثاری در جشنواره امسال ساندنس اشاره کرد.

*فیلم خون‌آشامی «دختری تنها در شب به سوی خانه می‌رود»/از تصویر دختری چادری در هیبت یک خون‌آشام تا برگزیدن نام «حسین» برای یک دائم‌الخمر آس و پاس:
 
«یک دختر تنها در شب به سوی خانه می‌رود» به کارگردانی و نویسندگی «آنا لیلی امیرپور»، فیلمی داستانی و سیاه و سفید و تلفیقی از ژانر نوآر و وسترن است. این فیلم به زبان فارسی ساخته شده است.

خون آشام‌ها و همجنس‌بازها؛ دستاویز جدید جشنواره‌های ضد ایرانی+تصاویر

داستان فیلم در یکی از شهرهای متروک ایران که پر از فاحشه و معتاد است و فقر و ناامیدی در آن موج می‌زند، رخ می‌دهد. (این دقیقا عباراتی است که نشریه ورایتی در توصیف فیلم «یک دختر تنها در شب به سوی خانه می‌رود» به کار برده است).

 
این فیلم 104 دقیقه‌ای درباره یک دختر محجبه خون آشام (با بازی شیلا وند) است که عاشق پسری آس و پاس (آرش مرندی) می‌شود که قیافه‌اش شبیه به «جیمز دین»، بازیگر درگذشته هالیوود، است.

پدر «آرش» که «حسین!» نام دارد نیز یک فرد دائم الخمر معتاد است که برای پرداخت بدهی‌هایش، در صدد فروش اتومبیل اسپورت «آرش» برمی‌آید.
 
امیرپور در مصاحبه با لس‌آنجلس تایمز گفت: این فیلم هم سیاسی هست هم نیست.
 

وی درباره تصویر دختری محجبه و چادری در قالب یک خون‌آشام، افزود: از نظر من پوشش‌های دینی بیش از آنکه نماد هر چیز دیگری باشند سمبل قدرت است.
 
لس‌آنجلس‌تایمز در ادامه سخنان «امیرپور» متذکر شد: او به خوبی از تفاسیر غیر دینی که درباره فیلمش می‌شود آگاه است و نگران است که شاید والدینش پس از حاشیه‌هایی که این فیلم در جشنواره ساندنس ایجاد کرده است دیگر نتوانند به ایران بازگردند.
 
«لیلی امیرپور» که هم‌اکنون ساکن آمریکاست، تاکنون چند فیلم کوتاه را نویسندگی و کارگردانی کرده که از آن جمله می‌‌توان به دو فیلم کوتاه داستانی به نام‌های «خودکشی کوچک» و «من احساس حماقت می‌کنم» اشاره کرد.
 
«خودکشی کوچک» داستان یک سوسک است که ناامید از دنیایی که همه از او متنفرند و به فکر کشتن او هستند،همواره به خودکشی فکر می‌کند.
 
فیلم ضد ایرانی «یک دختر تنها در شب به سوی خانه می‌رود» قرار است در شصت و چهارمین جشنواره فیلم برلین نیز به نمایش درآید.
 
*«رفتار مناسب»،یک کمدی هم‌جنس‌بازانه از فیلمسازی هم‌جنس‌باز/مادرم را دوست دارم ولی او بیش از حد ایرانی است
 
این فیلم 90 دقیقه‌ای محصول کشور انگلستان است که داستان آن درباره دختری به نام شیرین است که در یک خانواده سنتی ایرانی زندگی می‌کند، او مدتی است که متوجه تمایلات هم‌جنس‌بازانه خود شده ولی این موضوع به هیچ عنوان مورد پذیرش خانواده نیست.
 
دزیره اخوان در نقش «شیرین» در فیلم «رفتار صحیح»
 

این فیلم را «دزیره اخوان»، فیلمساز ایرانی‌الاصل ساکن بروکلین کارگردانی کرده که خود نیز یک هم‌جنس‌باز است.
 
«اخوان» 29 ساله خود را یکی از بهترین‌‌های نسل جدید فیلمسازان می‌داند و معتقد است که  کیارستمی و پناهی،بهترین‌های فیلم‌سازی نسل پس از انقلاب هستند و او هم یکی از بهترین فیلم‌سازانی است که به دنبال آنها ظهور یافته‌ است.

 
والدین «دزیره» در اوج وقوع انقلاب اسلامی ایران به آمریکا مهاجرت می‌کنند و دزیره در نیویورک بزرگ می‌شود.
 
«اخوان» می‌گوید: گاهی اوقات میان رفتارهای محافظه‌کارانه خانواده‌ام و آموزش‌هایی که در آمریکا دیده‌ام، گیج و سرگردان می‌شوم.
 
او در ادامه درباره واکنش منفی خانواده‌اش نسبت به تمایلات هم‌جنس‌بازانه‌اش می‌افزاید: من عاشق مادرم هستم ولی او بیش از اندازه ایرانی است.

خون آشام‌ها و همجنس‌بازها؛ دستاویز جدید جشنواره‌های ضد ایرانی+تصاویر

وی همچنین درباره تصویر مشکلات یک هم‌جنس‌باز در قالب فیلمی کمدی می‌گوید: به نظرم ما همه دیگر از این داستان‌های تکراری درباره اینکه ایرانی بودن چقدر سخت است خسته شده‌ایم، بگذارید که حالا دیگر مشکلات را نشان دهیم و در این میان کمی هم تفریح کنیم.
 
*مستند مغرضانه «سپیده»/از تهدید به قتل یک دختر ایرانی در خانواده به خاطر عشق به تحصیل تا اتمام فیلم با صدای «انوشه انصاری» در قالب یک منجی
 
مستند «سپیده» داستان دختر نوجوانی که در یکی از شهرستان‌های استان فارس زندگی می‌کند.
 
او که دختر درس‌خوانی است برخلاف بسیاری دیگر از هم‌سن و سالان خود در اتاقش عکس انیشتین را نصب کرده و با دیدن فیلم پرواز «انوشه انصاری»، رویای منجم شدن را در سر می‌پروراند.
 
او در این راه با مشکلات زیادی روبروست از جمله اینکه از جانب عمویش تهدید به قتل می‌شود، در مکالمه‌ای که با عموی خود دارد، عموی سپیده به او می‌گوید که حتی اگر دخترش چنین رویاهایی درسر داشته باشد و بخواهد در برابر اعتقادات او قد علم کند، او را خواهد کشت.
 
در نهایت فیلم «سپیده» با صدای امیدبخش «انوشه انصاری» و عین ناباوری «سپیده» به پایان می‌رسد.
 
مستند «سپیده» را «بریت مدسن»، فیلمساز دانمارکی که همسرش ایرانی است ساخته که به روایت لس‌آنجلس تایمز، کنایه‌ای به مشکلات گسترده‌ای است که بخش اعظمی از هم‌نسلی‌های «سپیده» در جامعه ایران امروز دارند.


خون آشام‌ها و همجنس‌بازها؛ دستاویز جدید جشنواره‌های ضد ایرانی+تصاویر 
بریت مدسن، مستندساز دانمارکی
 
مدسن در گفتگویی تلفنی با روزنامه لس‌آنجلس تایمز گفت: سپیده یک انقلابی در خیابان‌های تهران نیست بلکه او راهی به مراتب سخت‌تر را انتخاب می‌کند چون او باید نگرش و درونیات افراد را تغییر دهد.
 
این فیلمساز دانمارکی در ادامه افزود: ساخت این فیلم چهار سال به طول انجامید، برای اینکه بتوانم مجوز ساخت فیلم را بگیرم از فیلترهای امنیتی زیادی رد شدم و لحظاتی بود که نیروهای امنیتی مرا تعقیب می‌کرد تا مطمئن شوند که مستند من به طور آشکار به موضوعات سیاسی نپردازد.  
 
بنا بر این گزارش، فیلم کوتاه «بیش از دو ساعت و نیم» ساخته «علی عسگری» نیز فیلم به اصلاح ایرانی دیگری بود که در جشنواره امسال ساندنس به نمایش درآمد.
 
این فیلم داستان پسر و دختری را روایت می‌کند که به منظور رفع مشکل پزشکی دختر، نیمه شب به بسیاری از بیمارستان‌های تهران سر می‌زنند ولی در این میان با مشکلات زیادی برای درمان مواجه می‌شوند.
منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 13
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • ۱۳:۴۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۹
    0 0
    حالا می فهمن دنیا چه تبلیغاتی علیه ما می می کنه و مردم دیگر کشور ها راجع به ما به غلط چی فکر کنن؟ در همچین شرایطی بهترین کار نزدیکی به مردم کشور های دیگر و اصلاح طرز تفکرشون نسبت به ایرانه
  • بابونه ۱۳:۵۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۹
    0 0
    البته نه به هر قیمتی...
  • ۱۵:۰۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۹
    0 0
    بابونه جان اینا به هر قیمتی حاضرن با غرب ارتباط بر قرار کنن
  • ۱۵:۴۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۹
    0 0
    عزیزم فکر می کنی رسانه های دنیا دست کیه ؟ تو اگه خودتو به آب و آتیشم بزنی با یه دکمه حذفت میکنن مگه اینکه حرف اونا رو بزنی!
  • حالا ۱۶:۱۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۹
    0 0
    سلام بر آقای ناشناس آیا تونستن ایران را حذف کنن؟
  • روح الله علیپور ۱۶:۲۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۹
    0 0
    حالا صدا و سیمای ایران با فیلم یکنواختی مثل آوای باران بجای فرهنگ سازی و تمرین پاسخ رسانه ای خوب به رسانه های بیگانه دنبال چیه معلوم نیست؟؟؟
  • سلمان ۱۷:۰۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۹
    0 0
    یادش یه خیر بعضی ها به خاطر فضا رفتن پولکی انوشه انصاری چه ذوقی می کردن که یه ایرانی به کجا رسیده ، حالا اون زنیکه پرچم آمریکا رو بالا سر برده بود واقعا خیلی از جوونای ما در انتخاب الگو ایراد دارن
  • حسین ۱۷:۱۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۹
    0 0
    تو بحث فیلم‌سازی و در زمینه بین‌المللی کار ما صفر و تقریبا سکوت هست.یک فیلم نام ببرید که برای رساندن پیام ایران و برای مخاطب خارجی‌ ساخته شده باشه؟ ما چند تا فیلم ساختیم که سیاسی باشه و حرف و پیامش برای بیننده خارجی‌ هم قابل درک باشه؟ وقت ما خودمون تو فیلم‌سازی سکوت کردیم دشمن چرا نیاد از این سکوت استفاده کنه. دولت میاد بودجه میلیاردی میذاره برای فیلم که به قول خودشون فیلم فاخر هست! که اکثرا هیچ محتوای سیاسی و حتّی عمیق هم ندارند. تاثیر گذار بودن فیلم ربطی‌ به فاخر بودن! زرق برق و... نداره. فیلمنامه قوی(قابل درک برای خارجی‌)+کارگردان قوی و متعهد(مثل حاتمی کیا) +حمایت و تامین حد اقل ها= فیلم سیاسی و انقلابی با بعد جهانی‌
  • ۱۷:۳۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۹
    0 0
    نکته جالبش اینجاست دوستان روشن فکر می فرمایند چرا میگید مرگ بر آمریکا و به اونا توهین می کنید!!!! فامیل دور :من دیگه حرفی ندارم
  • حسین ۱۷:۵۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۹
    0 0
    جناب مشرق جان میشه توضیح بدی اون عکسی که در صفحه اول از این مطلب گذاشتی، کجای مطلب اصلی است و اصلا چه دخلی به مطلب داره؟
  • محسن ۱۸:۵۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۹
    0 0
    چقدر تحلیل فیلم خون آشامه کوتاه بود. تحلیل که چه عرض کنم، تعریفش خیلی کوتاه بود. اینجوری باعث میشی خواننده بره فیلم رو ببینه...! 0_0!
  • ناشناس ۱۹:۰۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۹
    0 0
    فکر کردی اگه به روی امریکا و متحداش لبخند بزنی همه چیز درست میشه؟اونا تا از تک تک آدما یه شیطان پرست و همجنس باز نسازن دست بر نمیدارن.
  • ۱۹:۵۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۹
    0 0
    وقتی تو هشت سال خودتون با کل دنیا درگیر می کنید و به همه دنیا ناسزا می گید و می خوایید کل جهان رو با حرف تغیر بدید این نتیجه اون سیاست غلط . اونا کار می کنند که فرهنگ ما رو از ریشه بزنند و آقیون تو اتاق های دربسته و خارج از اجتماع برا خودشون سخنرانی های قرا انجام میدهند و هی میگن همچی ارومه!!!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس