مبه گزارش خبرنگار سرويس جامعه مشرق، حمدصادق فتحاللهي در گفتوگو با فارس در خصوص بستن کمپهاي اعتياد غيرمجاز اظهار داشت: تجربه ثابت کرده که بازکردن دوباره يک بيغوله در کنار گاوداري متروکه در حاشيه شهر اصلاً کار سختي نيست و اين اتفاق در حال افتادن است لذا نبايد فکر کنيم با بستن اين مراکز مشکل درمان معتادان را در کشور حل ميکنيم.
وي ادامه داد: مراکز درماني براي کسب مجوز يا با سختگيريهاي بيش از حد مواجه ميشوند يا کار دريافت مجوزشان با مدت زمان زيادي مواجه است. براساس گزارشهاي ستاد مبارزه با مواد مخدر، ميانگين زمان دريافت مجوز يکسال و نيم تا 2 سال است که اين نشان ميدهد ما حجم تهديد اعتياد را نشناختهايم و خودمان را براي مواجهه با آن آماده نکردهايم.
فتحاللهي اضافه کرد: در حالي که با نگاه معنوي- اخلاقي که در کشور ما وجود دارد، ميتوانيم شيوه پرهيزمدار را در کنار روشهاي درمانمدار با کمکردن سختگيريها و کوتاهکردن پيچ وخمهاي اداري، ثبت مجوز و اندکي اغماض گسترش بدهيم.
مدير کل سازمانهاي مردمنهاد ستاد مبازه با مواد مخدر درباره سازمان اصلي نظارتکننده روي کمپهاي غيرمجاز گفت: اسم کمپ درماني ترک اعتياد غيرقانوني نشان ميدهد کدام سازمانها مسئول هستند. در همه امور مربوط به درمان، وزارت بهداشت و سازمان بهزيستي مسئوليت مستقيم دارند. اين سازمانها بايد بهعنوان شاکي مراکز قانوني را درگير ماجرا کنند تا ضابط دستگاه قضايي کار بستن کمپها را انجام دهد و به عبارت ديگر شناسايي و نظارت با سازمانهاي متولي درمان است.
وي افزود: به راحتي ميتوان از معتمدين محل، روحانيون، هيئتهاي امناي هر منطقه و... در حوزه پايش محل، نظارت و پيگيري کمک گرفت.لذا وقتي نيروي انساني کم است چه اشکالي دارد کميته نظارت و ارزيابي سازمانهاي مردمنهاد را با استفاده از کارشناسان همين سازمانها راهاندازي کرد.
فتحاللهي تصريح کرد: ستاد مبازه با مواد مخدر سال گذشته 2 هزار و 500 بازديد را در سطح کشور از مراکز درماني انجام داده است و گزارشهاي ما به مراتب از گزارشهاي سازمانهاي دولتي دقيقتر است.
کد خبر 2924
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۴:۰۸
- ۰ نظر
- چاپ
مدير کل سازمانهاي مردمنهاد ستاد مبازه با مواد مخدر گفت: وزارت بهداشت و بهزيستي مسئول نظارت بر کمپهاي ترک اعتياد هستند اما اين سازمانها نداشتن بازرس کافي را براي ضعف اين نظارت بهانه ميکنند و صورت مسئله را پاک ميکنند.