به گزارش مشرق به نقل از برنا، کسب علم و دانش يکي از عوامل بسيار مهم در تکامل و پيشرفت فرد و جامعه بوده و يکي از افتخارات جمهوري اسلامي ايران در سال هاي اخير پيشرفت در دانش و فناوري هاي مهمي همچون انرژي هسته اي، نانو تکنولوژي، علوم هوا فضا است.
احاديث بسياري از پيامبر اعظم (ص) و اهل بيت عصمت و طهارت پيرامون اهميت کسب علم و دانش نقل شده است. حضرت اميرالمؤمنين علي بن ابي طالب (ع) در اين باره خطاب به کميل بن زياد مي گويد: اي کميل! دانش بهتر از مال است، زيرا علم، نگهبان تو است، و مال را تو بايد نگهبان باشي؛ مال با بخشش کاستي پذيرد، اما علم با بخشش فزوني گيرد و مقام و شخصيتي که با مال به دست آمده با نابودي مال، نابود مي شود.
امسال نيز به نام سال "همت مضاعف کار مضاعف" نامگذاري شد و يکي از مطالبات رهبر فرزانه انقلاب از مردم، مسوولان، نخبگان، دانشگاهيان و فعالان عرصه دانش و پژوهش است و درباره آن مي فرمايند: "دانشگاهها و مراکز تحقيقاتى در همه زمينهها، علوم تجربى، علوم انسانى در همه بخش هايى که براى کشور مورد نياز است، بايستى همتشان را در تحقيق و علم افزايش بدهند؛ مراحل دورترى را در مقابل چشمشان و مدنظرشان قرار بدهند؛ کار را بايد متراکمتر کنند. من عرض کردم؛ بايد جوانان ما همتشان اين باشد که با گذشت يکى 2 دهه ديگر، کشورشان را يک مرجع علمى براى دانشمندان جهان قرار بدهند. پس اين شد همت مضاعف و کار مضاعف در عرصه علم و تحقيق."(1)
همه ساله امتحانات و آزمون هايي براي ورود متقاضيان به دوره هاي آموزشي برگزار مي شود. اما متأسفانه گاهي برخي از افراد با تخلف از قانون و تقلب در امتحانات مي خواهند راه چندساله را در يک شب طي کنند و اين قبيل اتفاقات در سال گذشته موجب ابطال آزمون دستياري پزشکي به دستور وزير بهداشت در سال گذشته شد و دليل آن نيز، التزام قانوني و اخلاقي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي نسبت به سلامت برگزاري آزمون مهم و حساس پذيرش دستيار تخصصي، رعايت عدالت و مقررات و قوانين مربوط به برگزاري اين آزمون اعلام شد.
هنگام نزديک شدن به کنکورهاي سراسري کارداني، کارشناسي، کارشناسي ارشد و ...بازار سياه فروش سؤالات کنکور وجود دارد که خوشبختانه قانون با اين قبيل رفتارهاي ناشايست برخورد مي کند.
خبرنگار خبرگزاري برنا حکم فقهي اين مسأله را از مراجع عظام تقليد سؤال نمود که مي توانيد پاسخ آن را ببينيد.
تقلب کردن در کنکور کارشناسي ارشد چه حکمي دارد؟
رهبر فرزانه انقلاب اسلامي حضرت آيت الله العظمي خامنه اي (مدظله العالي): بهطور کلى تقلب جايز نيست.
حضرت آيت الله مکارم شيرازي: اين کار حرام است، جدا از آن توبه نموده، آن را تکرار نکنيد و با اعمال نيک آينده گذشته را جبران نماييد؛ ولى چنانچه در محدوده گسترده اى نبوده، فعلا مشکلى ندارد و ادامه کار و مدرک تحصيلى و مانند آن اشکالى ندارد.
حضرت آيت الله سيستاني: جايز نيست.
حضرت آيت الله وحيد خراساني: تقلب جايز نيست.
همچنين يک تن از مجتهدين و مدرسين حوزه علميه اين گونه پاسخ داده اند:
آيت الله علوي گرگاني: جايز نيست.
پي نوشت:
1- بيانات رهبر فرزانه انقلاب در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوي (????.??.??)