به گزارش مشرق، چاق ها و لاغرها دوست دارند تا در مدت زمانی بسیار کوتاه به وزن ایده آل خود برسند اما این هدف برای لاغرها بيشتر امکان پذير است.
بررسی ها نشان می دهند؛ افراد لاغر در درجه اول باید ورزش کنند بر خلاف باور عمومی که ورزش کردن سبب لاغر شدن لاغرها می شود برعکس باعث افزایش اشتها نیز می شود.
افراد لاغر باید در روز 45 دقیقه پیاده روی سریع یا ورزش های سنگین انجام دهند در این صورت اسید معده این افراد بیشتر ترشح می شود و احساس گرسنگی زیادی می کنند.
توصیه می شود حین پیاده روی تنقلات پرچرب مانند تخمه آفتابگردان و فندق مصرف کنید.
افراد لاغر باید همراه خود شیرینی های شکری و بسیار شیرین مانند باقلوا و حلوا داشته باشند و هر 1 ساعت یک بار با آب یخ میل کنند.
حداکثر از خوردن نوشیدنی های داغ مانند چای بپرهیزید زیرا آب داغ معده را شستشو می دهد و باعث دفع مواد قندی از بدن می شود.
مراحل افزایش وزن و چاق شدن:
پنج مرحله برای افزایش وزن و چاق شدن وجود دارد که به این ترتیب است :
۱) میزان کالری یا انرژی ای را که در یک روز معمولی دریافت می کنید، محاسبه کنید. چیزی را تغییر ندهید و همانطور که هر روز می خورید یادداشت کرده و انرژی آن را محاسبه کنید. این کار را می توانید با استفاده از هرم غذایی انجام دهید. این مرحله بسیار اهمیت دارد، پس با دقت این عمل را انجام دهید. همچنین خودتان را وزن کنید.
۲) بعد از انجام مرحله یک ، رژیم از روز بعد شروع می شود؛ بدین ترتیب که ۵۰۰ کالری به آنچه هر روز مصرف می کردید بیافزایید. مثلاً اگر در یک روز معمولی ۲۰۰۰ کالری مصرف می کردید، بقیه ی هفته هر روز ۲۵۰۰ کالری مصرف کنید. بجای اینکه در سه وعده حجم زیادی غذا بخورید و یا اینکه کل روز مشغول خوردن باشید، انرژی روزانه را به ۵ تا ۶ وعده تقسیم کنید و وعده ها را با فاصله ۵/۲ تا ۳ ساعت مصرف کنید. بخاطر داشته باشید باید " زیاد " بخورید تا وزنتان" زیاد " شود.
۳)بدنسازی و ورزش، مرحله مهم دیگری برای افزایش وزن و چاق شدن است.ورزشهای وزنه برداری (از دمبلهای کوچک گرفته تا کار با دستگاههای وزنه برداری) انجام دهید. این هم یکی از مهمترین مراحل افزودن صحیح وزن است و باید به طور صحیح انجام شود. اگر فرصت ندارید که هر روز به باشگاه بروید، چند جلسه حرکات ساده و قابل انجام دادن در خانه را با مربی تمرین کنید و سپس در خانه به ورزش ادامه دهید.
۴)آخر هفته خودتان را وزن کنید. می بینید که پس از یک هفته وزنتان بیشتر شده است. انتظار نداشته باشید یک باره ۴ تا ۵ کیلو اضافه کنید. افزایش وزن به اندازه ۵/۰ تا ۱ کیلو در هفته طبیعی است و بیشتر از این نشان دهنده افزایش بیش از حد چربی در بدن شماست. پس افزایش ۵/۰ تا ۱ کیلو در هفته کافی است، اگر چه کم به نظر می رسد، ولی آخرماه ۵/۲ تا ۴ کیلو می شود.
۵) نکته مهم در مورد افزایش وزن و چاق شدن این است که وقتی وزن شما ثابت شد، در این موقع است که باید مقدار بیشتری غذا بخورید تا وزنتان دوباره بالا برود. بنابراین اگر با رژیمی که اجرا می کنید، وزنتان برای دو هفته ثابت ماند، نشان می دهد که باید به رژیم خود ۲۵۰ کالری اضافه کنید و به همین ترتیب، هر دفعه که طی دو هفته وزن اضافه نکردید، دوباره ۲۵۰ کالری اضافی به رژیم مصرفی تان بیفزایید.
بررسی ها نشان می دهند؛ افراد لاغر در درجه اول باید ورزش کنند بر خلاف باور عمومی که ورزش کردن سبب لاغر شدن لاغرها می شود برعکس باعث افزایش اشتها نیز می شود.
افراد لاغر باید در روز 45 دقیقه پیاده روی سریع یا ورزش های سنگین انجام دهند در این صورت اسید معده این افراد بیشتر ترشح می شود و احساس گرسنگی زیادی می کنند.
توصیه می شود حین پیاده روی تنقلات پرچرب مانند تخمه آفتابگردان و فندق مصرف کنید.
افراد لاغر باید همراه خود شیرینی های شکری و بسیار شیرین مانند باقلوا و حلوا داشته باشند و هر 1 ساعت یک بار با آب یخ میل کنند.
حداکثر از خوردن نوشیدنی های داغ مانند چای بپرهیزید زیرا آب داغ معده را شستشو می دهد و باعث دفع مواد قندی از بدن می شود.
مراحل افزایش وزن و چاق شدن:
پنج مرحله برای افزایش وزن و چاق شدن وجود دارد که به این ترتیب است :
۱) میزان کالری یا انرژی ای را که در یک روز معمولی دریافت می کنید، محاسبه کنید. چیزی را تغییر ندهید و همانطور که هر روز می خورید یادداشت کرده و انرژی آن را محاسبه کنید. این کار را می توانید با استفاده از هرم غذایی انجام دهید. این مرحله بسیار اهمیت دارد، پس با دقت این عمل را انجام دهید. همچنین خودتان را وزن کنید.
۲) بعد از انجام مرحله یک ، رژیم از روز بعد شروع می شود؛ بدین ترتیب که ۵۰۰ کالری به آنچه هر روز مصرف می کردید بیافزایید. مثلاً اگر در یک روز معمولی ۲۰۰۰ کالری مصرف می کردید، بقیه ی هفته هر روز ۲۵۰۰ کالری مصرف کنید. بجای اینکه در سه وعده حجم زیادی غذا بخورید و یا اینکه کل روز مشغول خوردن باشید، انرژی روزانه را به ۵ تا ۶ وعده تقسیم کنید و وعده ها را با فاصله ۵/۲ تا ۳ ساعت مصرف کنید. بخاطر داشته باشید باید " زیاد " بخورید تا وزنتان" زیاد " شود.
۳)بدنسازی و ورزش، مرحله مهم دیگری برای افزایش وزن و چاق شدن است.ورزشهای وزنه برداری (از دمبلهای کوچک گرفته تا کار با دستگاههای وزنه برداری) انجام دهید. این هم یکی از مهمترین مراحل افزودن صحیح وزن است و باید به طور صحیح انجام شود. اگر فرصت ندارید که هر روز به باشگاه بروید، چند جلسه حرکات ساده و قابل انجام دادن در خانه را با مربی تمرین کنید و سپس در خانه به ورزش ادامه دهید.
۴)آخر هفته خودتان را وزن کنید. می بینید که پس از یک هفته وزنتان بیشتر شده است. انتظار نداشته باشید یک باره ۴ تا ۵ کیلو اضافه کنید. افزایش وزن به اندازه ۵/۰ تا ۱ کیلو در هفته طبیعی است و بیشتر از این نشان دهنده افزایش بیش از حد چربی در بدن شماست. پس افزایش ۵/۰ تا ۱ کیلو در هفته کافی است، اگر چه کم به نظر می رسد، ولی آخرماه ۵/۲ تا ۴ کیلو می شود.
۵) نکته مهم در مورد افزایش وزن و چاق شدن این است که وقتی وزن شما ثابت شد، در این موقع است که باید مقدار بیشتری غذا بخورید تا وزنتان دوباره بالا برود. بنابراین اگر با رژیمی که اجرا می کنید، وزنتان برای دو هفته ثابت ماند، نشان می دهد که باید به رژیم خود ۲۵۰ کالری اضافه کنید و به همین ترتیب، هر دفعه که طی دو هفته وزن اضافه نکردید، دوباره ۲۵۰ کالری اضافی به رژیم مصرفی تان بیفزایید.
چگونه کالری غذا را بيشتر كنيم
کره و مارگارین | به سوپها، سیبزمینی پخته و پوره، حبوبات داغ، بلغورها، برنج، رشتهفرنگی و سبزيهاي پخته اضافه کنید. در سوپهای خامهای، سسها و عصارة گوشت بریزید. با گیاهان و چاشنیها ترکیب کنید و روی گوشت پخته، همبرگر و ماهی و خوراکهای تخممرغ بریزید. از کره یا مارگارین آب شده بهجاي سس روي سبزيهاي خام و غذاهاي دريايي مانند میگو، اسکالوپ (نوعی نرمتن دریایی)، خرچنگ و لابستر (شاه ميگو) استفاده کنید. |
خامة زده (پف کرده) | شیرین شدة آن را روی شکلات داغ، دسرها، ژلاتین، پودینگها، میوهها، پنکیکها و وافلها بريزيد. شیرین نشدة آن را لابهلای پورة سیب زمینی یا پورة سبزي بریزید. |
شیر و خامه | در سوپهای خامهای، سسها، خوراکهای تخممرغ، مایهها، پودینگها و کاستاردها بريزيد روی حبوبات سرد یا گرم بریزید. با رشتةفرنگی، پاستا، برنج و پورة سیب زمینی مخلوط کنید. هنگام پخت، روی مرغ یا ماهی بریزید. بهجاي ملاط در همبرگر، رولت گوشت، کروکت و کوفته استفاده کنید. از شیر معمولي بهجای شير کمچرب استفاده کنید. در دستورات تهیة غذا بهجای شیر از خامه استفاده کنید. شکلات داغ را با خامه درست كرده به مارشمالو (نوعي مائده شبيه به دنبلان كوهي) به آن اضافه کنید. |
پنیر | روی تاس کباب، سیب زمینی و سبزیها آب کنید. به املت اضافه کنید. به ساندویچ اضافه کنید. |
پنیر خامهای | روی نان، کلوچه، تکههای میوه و بیسکويیت بمالید. به سبزيها اضافه کنید. گرد کنید و آجیل نيمكوب، جوانة گندم یا گرانولا روي آن بپاشد. |
خامة ترش | به سوپهای خامهای، سیبزمینی پخته، ماکارونی و پنیر، سبزيها، سسها، چاشنیهای سالاد، خورشها، گوشت پخته و کلوچه اضافه کنید. روی کیک، میوه، دسرهای ژلاتین، نان و کلوچه بماليد. بهجاي سس روي میوههای تازه و سبزیها بريزيد. برای يك دسر خوشمزه، آن را روی میوة تازه اسکوپ كرده، شکر سرخ اضافه كرده و در یخچال بگذارید تا سرد شود. |
چاشنیهای سالاد و مایونز | در ساندویچ از آن استفاده کنید. با سالادهای گوشت، ماهی، تخم مرغ یا سبزيها مخلوط کنید. بهجاي ملاط براي کروکت استفاده کنید. در سسها و خوراکهای ژلاتیندار استفاده کنید |
عسل، مربا و شکر | روي نان بماليد، يا به غلات، نوشیدنی شیری و دسر میوه و ماست اضافه کنید. بهجاي سس روي گوشتهایی مانند مرغ بريزيد. |
گرانولا | در شیرینی، کلوچه و مایة نان از آن استفاده کنید. روی سبزيها، ماست، بستنی، پودینگ، کاستارد و میوه بپاشید. بهعنوان لایهای برای میوهها و غذاهای فر پز از آن استفاده كنيد. آن را با میوههای خشک و آجیل مخلوط و بهجاي میان وعده، صرف کنید. بهجاي نان یا برنج در تهیة پودینگ بهكار ببريد. |
خشكبار (کشمش، آلو بخارا، زردآلو، خرما، انجیر) | خشكبار را بپزید؛ بهجاي صبحانه یا دسر یا نيمچاشت بخورید. به کلوچه، شیرینی، نان، کیک، برنج يا خوراك دانهها، حبوبات، پودینگ و براي تودلی(در غذاهایی از قبیل مرغ شکم پر) اضافه کنید. در پخت پای، لقمهها و پیراشکی استفاده کنید. با ترهبار و سبزي پخته مانند هویج، سیبزمینی شیرین يام و کدوی گردویی و حلوایی مخلوط کنید. بهجاي نيمچاشت، با آجیل یا گرانولا مخلوط و صرف کنید. |
تخم مرغ | پورة تخممرغ آبپز سفت را به سالادها و چاشنیها، ترهبار و سبزي، تاس کباب اضافه کنید. با تخممرغ، شیر و شکر، یک کاستارد مقوي بسازید. زردة تخممرغ پختة را به تخم مرغ رنده شده اضافه کنید و لاي ساندویچها بریزید. تخممرغ را با پورة سیبزمینی، پورة ترهبار و سبزيها و سسها مخلوط كنيد و هم بزنید. (این خوراکها را بعد از اضافه کردن تخممرغ حتماً بپزید. تخممرغ خام ممکن است باکتریهای خطرناکی داشته باشد.) پيش از پخت، تخممرغ یا سفیدة تخم مرغ بیشتری به کاستاردها، پودینگها، کوییچ (خوراکی از پنیر و گوشت و اسفناج که در خمیر ماکارونی ميپيچند و ميپزند)، املت، و پنکیک و نان برشتة فرانسوی اضافه کنید. |
درست کردن غذا | پيش از پخت، پودر سوخاری به گوشت و سبزيها اضافه کنید. اگر حساسیت ندارید و اشكالي ندارد غذاها را سرخ یا سوخاری کنید زیرا این روشها در مقايسه با آبپز یا کبابي کردن کالری بیشتری نسبت به غذا ميدهند. سس، آب قلم یا عصارة گوشت به غذا اضافه کنید. |
چگونه بر پروتئین غذا بیفزاییم
پنیر سفت یا شبه نرم | آب كنيد و روی ساندویچ، نان، کلوچه، نان ذرت مکزیکی، همبرگر، هاتداگ، گوشت یا ماهی، ترهبار و سبزي، تخم مرغ، دسرها، میوههای پخته یا پای، بماليد. |
پنیر لور/پنیر ریکوتا | با میوهها و سبزيها مخلوط کنید. به تاس کباب، اسپاگتی، رشته فرنگی و خوراکهای تخم مرغ مانند املت و نیمرو و سوفله اضافه کنید. در ژلاتین، دسرهای پودینگی، کیک پنیر و مایة پنکیک استفاده کنید. برای تزئین کرپس و پاستا یا مانیکوتی استفاده کنید. |
شیر | ميتوانيد در نوشیدنیها و غذاها بهجای آب، شیر بریزید. در درست کردن حبوبات داغ، سوپ، کاکائو و پودینگ استفاده کنید. به سبزيها و دیگر خوراکها سس خامه اضافه کنید. |
شیر خشک بدون چربی | به شیر معمولي و نوشیدنیهای شیردار، مانند شير و بستنيها، اضافه کنید. در تاس کباب، رولت گوشت، نان، کلوچه، سوپ خامهای، پورة سیبزمینی، پودینگ و کاستارد، و دسرهای شیری از آن استفاده کنید. |
محصولاتی که در بازار هستند. | از پودر «صبحانة آماده» در نوشیدنیهای و دسرهای شیری استفاده کنید. |
با بستنی، شیر، میوهها و چاشنیها مخلوط کنید. | |
بستنی، ماست و ماست یخ زده | به نوشیدنیهای گازدار مثل لیموناد زنجبیلی یا کولا اضافه کنید. به نوشیدنیهای شیری مانند شير و بستني اضافه کنید. به حبوبات، میوهها، دسرهای ژلاتین و پای اضافه کنید؛ با میوههای نرم یا پخته مخلوط کنید و هم بزنید. بستنی یا ماست یخزده را بین تکههای کیک، شیرینی یا بیسکویت گندميساندویچ کنید. نوشیدنیهای صبحانه با موز یا میوههای دیگر درست کنید. |
تخم مرغ | تخممرغ آبپز سفت پوره شده را به سالاد و چاشنی، سبزیها، تاس کباب و گوشت خامهاي اضافه کنید. تخممرغ یا سفیدة تخممرغ به کوییچ یا مایة نان برشتة فرانسوی و پنکیک اضافه کنید. به نیمرو و املت، سفیدة بیشتر اضافه کنید. با تخممرغ، شیر پر پروتئین و شکر، کاستارد مقوي درست کنید. زردة پخته شده به پورة تخم مرغ و ساندویچ اضافه کنید. |
آجیل دانهها و جوانة گندم |
به تاس کباب، نان، کلوچه، پنکیک، شیرینی و وافل اضافه کنید. روی میوه، بنشن، بستنی، ماست، ترهبار و سبزي، سالاد، و نان برشته بهجاي رویة ترد بپاشید؛ بهجای خرده نان استفاده کنید. با جعفری یا اسفناج و گیاهان معطر مخلوط كرده با رشته فرنگی، پاستا یا سس سبزي مصرف کنید. موز را در آجیل نيمكوب بغلتانید. |
کرة بادام زمینی | روی ساندویچ، نان برشته، کلوچه، وافل، پنکیک و تکههای میوه بمالید. بهجاي سس روي ترهبار خام مانند هویج، گل کلم و کرفس بريزيد. با نوشیدنیهای شیری و نوشیدنیهای دیگر مخلوط کنید. با بستنی نرم و ماست مخلوط كنيد. |
گوشت و ماهی | گوشت یا ماهی پختة خرد شده را به ترهبار و سبزي، سالاد، تاس کباب، سوپ، سس و مایة بیسکویت اضافه کنید. در املت، سوفله، کوییچ، مواد داخل ساندویچ و تزیین مرغ و بوقلمون از آن استفاده کنید. پوستة پای یا مایة بیسکویت را در آن بغلتانید. به سیب زمینی پخته و تزئین شده اضافه کنید. |
لوبیا و بنشن | نخود فرنگی، بنشن و توفو (خمیر سویا) را بپزید و در سوپ
بريزيد، یا به تاس کباب، پاستا و خوراک بنشن که گوشت و پنیر هم دارد اضافه
کنید. لوبیا پخته را با پنیر و شیر، له کنید و هم بزنید. |