به گزارش مشرق به نقل از فارس، حجتالاسلام ابراهيم رئيسي، ظهر امروز در همايش "ولايت فقيه استمرار حرکت انبيا " در همدان با بيان اينکه برگزاري همايشهاي تبيين جايگاه ولايت فقيه در مجامع علمي و فرهنگي بسيار حائز اهميت است، اظهار داشت: همايش امروز با عنوان "ولايت فقيه استمرار حرکت انبيا " ميتواند حرکت نماديني در فضاي علمي، فرهنگي، پژوهشي و تحقيقاتي کشور باشد تا بيشتر پژوهشگران بيش از گذشته به لزوم توجه به اين امر بپردازند.
وي با بيان اينکه سکولاريسم مبتني بر جدايي دين از سياست است، افزود: بيش از 400 سال پس از رنسانس، در غرب به مبارزه با خدا پرداختند و با حضور دين در عرصه اجتماع مخالف بودند به طوري که حاکمان تلاش کردند آنچه حاصل از نظريهپردازان است، استفاده کنند.
معاون اول قوه قضائيه با اشاره به حرکتهاي کنوني کشورهاي اسلامي تصريح کرد: در کشورهاي اسلامي نيز خيزشهايي که صورت ميگيرد اگر چه مردم آنها مسلمان بودند اما مبتني بر آموزههاي ديني نبود که از جمله آنها ميتوان به الجزاير، ليبي و مصر اشاره کرد که حرکتهاي آنها مبتني بر دين است اما به آموزههاي ديني توجهي نميشود.
وي يادآور شد: با اتفاقاتي که اکنون در جهان ميافتد برخي جوامع به آزمايشگاه غربيها مبدل شدهاند به طوري که براي جذب افکار بشريت، نگاه خود را مبتني بر دينمداري کردند.
رئيسي با بيان اين نکته که نميشود بدون اينکه تعريفي از بشر داشت دم از حقوق بشر زد، ادامه داد: نظريه پردازاني که در مقابل خدامحوري انسان محوري را مطرح کردند در مقابل حقوق بشر، لائيک را مطرح کردند که اين مبتني بر تعارف غربيهاست.
وي با بيان اينکه در روزگار ما امام (ره) ولايت فقيه و مقام معظم رهبري مردمسالاري ديني را ارائه دادند، افزود: اين واژگاني که بزرگان انقلاب اسلامي مطرح کردند، بسيار پر مغز بود که امروز در عرصه سياسي به عنوان نوع جديد حکومت مطرح ميشود.
معاون اول قوه قضائيه در ادامه با بيان اينکه ولايت فقيه همان حکومت پيامبر اسلام (ص) و حضرت علي (ع) است، بيان داشت: با توجه به اينکه بالاترين نعمتي که خداوند به ما داده است ولايت است، در قرآن کريم نيز بر اين امر تأکيد شده است که خداوند به بشريت ارزاني داشته است.
وي اذعان داشت: اگر انسان از نعمت ولايت فقيه برخوردار نبود زندگي او با ساير موجودات تفاوتي نداشت و با ويژگيهايي که در انسان وجود دارد شايد زندگي بشريت بدتر از موجودات نيز ميشد.
رئيسي با بيان اينکه در امت اسلامي چند عنصر وجود دارد، افزود: مقصد داشتن و هدفداري، حرکت و امام عناصري هستند که امت را هدايت کرده و نفوس مستعد را تربيت ميکند.
وي در ادامه با بيان اينکه جامعه ديني از دو مشخصه برخوردار است، بيان داشت: جامعه ديني در رأس حکومتي دارد که به امضاي شارع مقدس رسيده است و جامعهاي است که بر اساس دين و آموزههاي ديني تنظيم شده است.
معاون اول قوه قضائيه دهه نخست انقلاب اسلامي را دهه تشکيل و دهه دوم را تثبيت انقلاب اسلامي دانست و افزود: دهه نخست و دوم دشمنان تلاشهاي زيادي مانند کودتاي نوژه، به جريان آمدن چهرههاي مليگرا، ليبرال، جريان بنيصدر و جنگ تحميلي را ترتيب دادند که به اهداف خود نرسيدند.
وي با بيان اينکه پس از تثبيت تلاش کردند که نظام، کارآمدي لازم را نداشته باشد، بيان داشت: پس از تثبيت بحران مشروعيت را کنار گذاشتند و بحران ناکارآمدي را مطرح کردند که جمع علم و فناوري، فضا و دانشگاه با دين امکانپذير نيست.
رئيسي ابراز داشت: برخي به عدم کارآمدي نظام پرداختند و موفق نشدند و تلاش کردند که انقلاب اسلامي الگوي ساير جوامع نشود که اين هم صورت نگرفت و نتيجه آن اکنون قابل ملاحظه است.
وي اظهار داشت: شکل حکومت ما جمهوري و ماهيت آن اسلامي است که در اين راستا امام (ره) نيز مردم سالاري ديني و جمهوري اسلامي را مبناي کار قرار دادند که ما نيز بايد به اين امر تأسي کنيم.
معاون اول قوه قضائيه يادآور شد: امروز در جوامع بينالمللي آثار انقلاب روشن و واضح است به طوري که مبارزات فلسطين مبارزه 20 سال گذشته نيست و مبتني بر اتکا به خدا و اعتماد به نفس شده که اين همان الگوگيري از انقلاب اسلامي است.
وي سپس به ماهيت اتفاقات رخ داده در مصر اشاره کرد و افزود: حرکت مردم مصر ناشي از ديني بودن، ضدآمريکايي و ضد اسرائيلي بودن و خواست مردم بود به طوري امروز کسي ترديد ندارد که خيزش خاورميانه امروز به برکت انقلاب اسلامي و برگرفته از قدرت و شجاعت انقلاب مردم ايران است.
رئيسي با بيان اينکه اکنون مردم هويت خود را بازيافته و خواهان زندگي آزاد هستند، اضافه کرد: امروز حرکتهاي آگاهانه خاورميانه آغاز شده است که اينها همه محصول کارآمدي نظام و مديريت هوشمندانه رهبري است.
وي در ادامه با بيان اينکه مبين خط امام جانشين ايشان مقام معظم رهبري است، اذعان داشت: در مدت 21 سال رهبري آيت الله خامنهاي دشمن شناسي و استکبارستيزي را در سيره ايشان ملاحظه کرديم و رهبر معظم انقلاب مفسر واقعي خط امام، راه امام و هدف امام است.
معاون اول قوه قضائيه يادآور شد: آنهايي که مدعي راه و خط امام هستند بدانند که امام خود فرمودند که پشتيبان ولايت فقيه باشيد تا به مملکت آسيبي نرسد و اين شاه بيت خط امام است که بايد به آن توجه شود.
وي بيان داشت: در جريانات اخير کساني که مدعي بودند براي مردم کار ميکنند به رأي مردم پشت کردند و براي ضربه زدن به مردم گام برداشتند که اينها چهرههاي متظاهر به خط امام هستند.
رئيسي خاطرنشان کرد: هجمههاي اخيري که عليه ولايت فقيه صورت گرفت بر اين اساس بود که ايشان به دفاع از جمهوريت و آراي مردم پرداختند و بر حفظ جمهوريت تأکيد داشتند.
وي اضافه کرد: آنها در دوران انتخابات به نام قانون عليه قانون و به نام امام عليه امام حرکت کردند و در آخرين بار به نام حمايت از مصر به هماهنگي با حسني مبارک پرداخته و با آمريکا و اسرائيل غاصب هم آوا شدند.
معاون اول قوه قضائيه جريان 25 بهمن را جريان جديدي دانست و افزود: فتنه جرياني مختلط از حق و باطل است اما جريان 25 بهمن جرياني اسرائيلي، آمريکايي و ضد انقلابي بود که همه بايد بصيرت داشته باشند و آنها را بشناسند.
وي ادامه داد: امروز جهان اسلام يکپارچه شده است و همه ميدانند که اين الگوبرداري از انقلاب اسلامي است چرا که همه نگاهها به کانوني است که جوانان آن توانستند جهان اسلام را عليه ظلم و ستم به ميدان آورند.
رئيسي يادآور شد: با جنايت و خيانتي که سران فتنه ترتيب دادند نگاهها از مصر و تونس به طرف ايران برگشت اما مردم بيدار و هميشه در صحنه ايران استقبالي از اين فتنه نکردند و خنثي شد.
وي با بيان اينکه ولايت فقيه استمرار حرکت انبيا در طول تاريخ است، ابراز داشت: مبناي عالم بر حق نهاده شده است و باطل را نميپذيرد چرا که بر حکومت انبيا استوار است.
معاون اول قوه قضائيه در پايان افزود: رهبري دهه چهارم انقلاب را دهه عدالت و پيشرفت نهادند و در اين دهه علم و فناوري، علوم هستهاي و حضور در عرصه بينالمللي با تدبير ايشان تحقق يافته است.
معاون اول قوه قضائيه گفت: فتنه جرياني مختلط از حق و باطل است اما جريان فتنه اخير جرياني آمريکايي و ضدانقلابي بود که همه بايد بصيرت داشته باشند و آنها را بشناسند.