به گزارش مشرق به نقل از فردا، ايران هراسي يکي از مهمترين اقدامات رسانه هاي بيگانه در سال هاي بعد از انقلاب اسلامي بوده که طي سال هاي اخير به ورزش کشور نيز وارد شده و موجب فرار مربيان خارجي از حضور در ايران شده است.
کارلوس کرش يکي از آخرين نمونه هاي اين مربيان بود که بعد از حضور يک روزه در ايران و مشاهده امکانات موجود، پس از بازگشت به کشورش تصميم خود را تغيير داده و از حضور در ايران خودداري کرد.
کرش که با ارسال يک ايميل به فدراسيون فوتبال موضوع کناره گيري اش را مطرح کرده بود، مشکلات خانوادگي و اجازه ندادن همسرش را بهانه اي براي اين کار دانست.
اين در حالي است که در گذشته نيز مربياني چون آري هان و کلمنته نيز پس از يک روز حضور در ايران و بررسي شرايط از حضور در ايران انصراف دادند.
از همين رو يکي از مهمترين دلايل انصراف مربيان نامدار خارجي از حضور در ايران به تبليغات رسانه هاي بيگانه عليه ايران در حضور اين مربيان مربوط مي شود. چرا که عدم حضور کرش در ايران با رقم قرارداد 6 ميليون دلاري وي نمي تواند دليل قانع کننده اي براي کناره گيري اين مربي پرتغالي از حضور در ايران باشد.
پورحيدري: رسانه هاي بيگانه ذهن مربيان را خراب کرده اند
در همين خصوص منصور پورحيدري کارشناس مسائل فوتبال کشورمان در خصوص علت عدم حضور مربيان خارجي در ايران خاطر نشان کرد: يکي از مهمترين عواملي که سبب شده مربيان خارجي از حضور در ايران جا زده و کشور ديگري را براي مربيگري انتخاب کنند، تبليغاتي است که رسانه هاي بيگانه عليه ايران انجام مي دهند.
وي در ادامه افزود: تبليغات وسيعي که در خارج از ايران توسط کشورهاي مخالف صورت مي گيرد موجب شده تا مربياني که مي خواهند به ايران بيايند ذهنيت بدي داشته باشند.
مربي سابق تيم ملي فوتبال کشورمان دليل ديگري نيز براي مسئله فرار مربيان خارجي ذکر کرد و گفت: تمام مربيان اسم و رسم دار و حرفه اي که در دنيا مطرح هستند وقتي وارد ايران مي شوند و امکانات را از نزديک مشاهده مي کنند احساس مي کنند که با توجه به امکانات موجود توانايي کمک کردن به ايران را ندارند.
کارشناس مسائل فوتبالي کشور در پايان تصريح کرد: مربيان بزرگ بنابر توانايي ها تصميم گيري مي کنند و طبق پرس و جوها و بررسي ها مکان بعدي براي مربيگري را انتخاب مي کنند. از همين رو آنها وقتي با امکانات ايران را مي بينند به اين نتيجه مي رسند که آن چيزي که براي پيشبرد اهدافشان مي خواهند در ايران وجود ندارد.
شرفي: مربيان خارجي درباره ايران مثبت فکرنمي کنند
اصغرشرفي ديگر کارشناس فوتبالي کشورمان در خصوص علت انصراف مربيان خارجي از حضور در ايران گفت: تفکر مربيان خارجي بر اين است که ايران ممکن است براي خانواده هاي آنها کشوري خطرناک باشد و اين ريشه در تبليغات رسانه هاي خارجي عليه ايران دارد.
شرفي در ادامه خاطر نشان کرد: فکر مي کنم مسئله عدم ورود مربيان خارجي به ايران از بحث ورزش خارج شده و وارد مسائل سياسي کشور شده است.
کارشناس فوتبالي کشورمان عنوان کرد: نمي شود که مربي خارجي با تفکري منفي به ايران بيايد و عملکردش مثبت باشد. چراکه مربيگري کاري احساسي است و اگر اين تفکر در مربي وجود داشته باشد بر کار او نيز اثر گذاشته و نتيجه اي جز هدر رفت بيت المال نخواهد داشت.
مهاجراني: خارجي ها بايد به مربيگري درايران افتخارکنند
حشمت مهاجراني کارشناس مسائل فوتبال کشورمان، بحث ايران هراسي رسانه هاي بيگانه را بهانه اي براي حضور درکشورهاي ديگر دانست و گفت: مربيان خارجي از خدايشان هم باشد در تيمي که سال ها در آسياحرف اول را مي زده و 3 دوره درجام جهاني حضورداشته مربيگري کنند.
وي همچنين افزود: امثال کرش زياد بوده اند که به ايران آمده و مربيگري هم کرده اند. کرش يقينا پيشنهاد بهتري از کشوري ديگر داشته که از حضور در ايران انصراف داده است. مگرمي شود يک مربي ابتدا ازخانواده اش خداحافظي کند بعد به ايران بيايد و وقتي به کشورش بازگشت بگويد من به کشور شما نمي آيم و مشکلات خانوادگي را مطرح کند؟
مربي سابق تيم ملي فوتبال کشورمان در پايان خاطر نشان کرد: آن گونه که من شنيدم کارلوس کرش پيشنهاد بهتري از کشور عربستان داشته و مي خواهد به اين کشور سفر کند.
بنابراين گزارش در شرايطي که فوتبال ايران در تمام رده هاي سني با ناکامي مواجه شده و نياز به تفکري تازه در فوتبال به شدت احساس مي شود، با توجه به ناکامي فدراسيون فوتبال در انتخاب يک مربي خارجي براي تيم ملي فوتبال به احتمال فراوان بار ديگر بايد شاهد حضور يک مربي ايران بر روي نيمکت تيم ملي باشيم.