به گزارش مشرق، یکی از پرچالشترین رخدادهای سال 92 انتقال آب از سرشاخههای کارون به استانهای فلات مرکزی بود که بارها و بارها مردم استان خوزستان و چهارمحال بختیاری را وادار به تجمع تشکیل زنجیره انسانی و.. کرد، نمایندگان استانهای حاشیه کارون بسیار در این زمینه فعالانه عمل کردند و حتی برخی از آنها در زنجیره انسانی اعتراضی به این تصمیم شرکت فعال داشتند.
نمایندگان مجلس از همه اهرمهای خود برای مقابله با این اتفاق استفاده کردند، از سویی دیگر نیز نمایندگان استانهای واقع در فلات مرکزی نیز از همه اهرمهای فشار برای اجرای این پروژه استفاده کردند و در این زمینه رایزنیهای پشت پرده زیادی انجام شد.
*رئیس جمهور آب پاکی را روی دست همه ریخت
نخستین سفر هیئت دولت به استانها، زمانی که مردم شهر اهواز مقابل رئیس جمهور بنرها و پلاکادرهایی به اعتراض در این زمینه بلند کردند گفت که تنها آب کارون برای مصارف شرب به استانهای دیگر منتقل میشود و به مردم خوزستان قول میدهم در این زمینه نظارت دقیقی اعمال شود.
استاندار خوزستان نیز در این زمینه میگوید: قرار است آب کارون به دستور رئیس جمهور تنها برای مصارف شرب به استانهای اصفهان، یزد و کرمان منتقل شود و با این امر اصلا مخالف نیستیم.
عبدالحسین مقتدایی با اشاره به اینکه این مسئله در شورای عالی آب بررسی شده است، میافزاید: بررسیها در شورای عالی آب بصورت دقیق انجام شده و مشخص شده است که برای مصارف شرب این استانها نیازی به احداث تونل بهشتآباد نیست و به این دلیل ساخت این تونل از دستور کار خارج شده است.
وی عنوان میکند: در بررسیهای انجام شده مشاوران زیادی به کار گرفته شدهاند و نیاز مردم در این استانها محاسبه دقیق شده است و در خوزستان نیز با انتقال آب برای مصارف شرب مردم این استانها مخالفتی وجود ندارد.
از دستور کار خراج شدن ساخت تونل بهشت آباد باعث شادی مردم استانهای خوزستان و چهارمحال بختیاری شد، ولی این شادی دیری نپاید و خبریهایی برای ساخت این تونل بار دیگر نقل محافل خبری شد.
*نمایندگان خوزستان و چهارمحال بختیاری دست به کار شدند
نمایندگان خوزستان و چهارمحال بختیاری معتقدند که وزیر نیرو به خواست مردم این دو استان بیتوجهی کرده است و به این دلیل باید استیضاح شود.
نماینده مردم لردگان در مجلس شورای اسلامی میگوید: وزیر نیرو خواست مردم چهارمحال بختیاری را نادیده گرفته است و به این دلیل باید نسبت به این اقدامش پاسخگو باشد.
مجید جلیل سرقلعه با اشاره به اینکه در این زمینه اعتراض داریم، تاکید میکند: معتقدیم انتقال آب از سرشاخههای کارون به استان اصفهان و سایر استانها اقدامی خارج از تدبیر است و به این دلیل نباید انجام شود و مقابل این تصمیم غیرکارشناسی را خواهیم ایستاد.
وی میافزاید: مردم چهارمحال بختیاری در این زمینه بسیار صبورانه عمل کردهاند و تنها روشهای قانونی اعتراض را پیش گرفتهاند ولی احساس میکنیم از صبوری مردم سواستفاده میشود و مقابل این سوء استفاده را خواهیم گرفت.
از سویی دیگر نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی نیز در این زمینه اظهاراتی دارد و میگوید: معتقدم باید برای مقابله با انتقال آب از کارون وزیر نیرو استیضاح شود و در این زمینه خود یکی از امضا کنندگان طرح استیضاح وزیر نیرو هستم.
سیدراضی نوری با اشاره به اینکه مجلس شورای اسلامی باید منافع ملی را در نظر بگیرد، میافزاید: تلاش میکنیم تا صلاح استان خوزستان در نظر گرفته شود و معتقدیم اگر صلاح این استان در نظر گرفته میشد چنین اقدامی از سوی نمایندگان در دستور کار قرار نمیگرفت.
وی با اعلام بیاطلاعی از تعداد امضاهای جمع شده برای این طرح استیضاح میگوید: هنوز دقیق مطلع نشدهام که امضاهای این طرح به چند امضا رسیده است ولی میدانم که نمایندگان خوزستان و چهارمحال بختیاری برای مقابله با انتقال آب کارون با هم همنظر هستند و به احتمال زیاد تعداد زیادی از نمایندگان این دو استان این طرح را امضا خواهند کرد.
*آنسوی سکه نیز مدنظر باشد
نماینده مردم شوشتر و گتوند در مجلس شورای اسلامی برای امضا یا عدم امضای طرح استیضاح وزیر نیرو میگوید: باید در این زمینه بسیار محتاطانه عمل کرد زیرا آنچه مردم خوزستان خواستهاند محقق شده است.
حجتالاسلام سیدمحمد سادات ابراهیمی با اشاره به اینکه نمایندگان اصفهان نیز به دنبال استیضاح وزیر نیرو هستند، میافزاید: خوزستان و چهارمحال بختیاری معتقدند که روند توقف پروژه کند انجام میشود و نمایندگان اصفهان نیز اعتقاد دارند که روند اجرای پروژه کند است و هردو به دنبال استیضاح وزیر نیرو هستند.
وی میگوید: وزیر نیرو دستورات رئیس جمهور را درباره انتقال آب شرب به استانهای فلات مرکزی اجرایی کرده است و این مسئله همان چیزی است که نمایندگان خوزستان انتظار داشتند و دیگر جای نگرانی نیست و نباید استیضاح در دستور کار نمایندگان خوزستان قرار گیرد.
سادات ابراهیمی میافزاید: قرار است نمایندگان خوزستان در جلسهای شرایط موجود در پرونده انتقال آب کارون را بررسی کنند و سپس تصمیم بگیرند که در استیضاح مشارکت داشته باشند یا خیر و این جلسه در روزهای آینده برگزار خواهد شد.
شاید تنها نمایندگان خوزستان در شرایط کنونی باید مصلحت اندیشی کنند و باید با تدبیر با این موضوع برخورد شود ولی آنچه در این بین بسیار باید مورد توجه باشد این است که بارها روند اجرای این پروژه کند و متوقف شده است ولی باز از سر گرفته شده و باید برای رفع کامل مشکل پروژه بهشت آباد فکری اساسی شود، نه تنها در بازههای زمانی خاص فتیله حفاریها در این تونل کمسو شود و بار دیگر اقدامات از سرگرفته شود.