کد خبر 310921
تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۵

با وجود اینکه ریاض همواره ادعا می‌کند در امور داخلی لبنان مداخله نمی‌کند اما تحلیلگران معتقدند مسئولان عربستانی در پی انتخاب گزینه‌ای مناسب برای ریاست جمهوری لبنان هستند.

به گزارش مشرق، سایت خبری ارم نوشت: با وجود اینکه علی عواض عسیری، سفیر عربستان در بیروت اعلام کرده بود که کشورش در امور داخلی لبنان مداخله نمی‌کند، اما تحلیلگران معتقدند، ریاض از طریق گفتگو در خصوص رئیس جمهور آتی لبنان که روابط خوبی با تمامی طرف‌ها به ویژه حزب الله داشته باشد، در پی مداخله در امور سیاسی این کشور است.

به گفته تحلیلگران مذکور، عربستان در تلاش است تا در مساله انتخابات ریاست جمهوری لبنان از مساله تشکیل دولت تمام سلام، نخست وزیر لبنان الگو بگیرد.

تحلیلگران مذکور همچنین معتقدند، اینکه عربستان از برخی مسئولان لبنانی استقبال و از دیدار با برخی از آن‌ها خودداری می‌کند، نشان دهنده این است که ریاض در پی مقابله با تلاش‌های سوریه در قبال انتخابات لبنان است.

ویژگی‌های رئیس جمهور آتی لبنان که مدنظر ریاض است باید این گونه باشد که بتواند سلطه خود را بر کشور و پارلمان حفظ کند و با تمامی طرف‌ها از جمله حزب الله روابط خوبی را برقرار کند و بتواند لبنان را از آتش بحران سوریه نجات دهد و ثبات را به آن بازگرداند.

عربستان نسبت به میشل سلیمان، رئیس جمهوری لبنان نظر مثبتی دارد چرا که وی پیشتر گفته بود حزب الله در سوریه مداخله نکند اما مقامات لبنانی با تمدید دوره ریاست جمهوری وی موافقت نخواهند کرد.

تنش روابط میان میشل عون، رئیس فراکسیون تغییر و مسئولان عربستانی در عدم تعیین موعدی برای دیدار وی با مقامات ریاض تجلی یافته است و این امر نوعی بی‌اعتمادی عربستان را نسبت به وی نشان می‌دهد که روابط محکمی با حزب الله دارد.

اما ژان قهوه‌جی، فرمانده ارتش لبنان که میشل عون اخیراً تلاش کرد وی را از فرماندهی ارتش برکنار کند، در حال حاضر در عربستان است تا توافقنامه نظامی سه میلیارد دلاری را در زمینه حمایت ریاض از ارتش لبنان امضا کند.

دیدار قهوه‌جی مساله مهمی برای تحلیلگران است چرا که وی از نظر عربستان فردی با اراده و محکم است و می‌تواند لبنان را از جنگ سوریه نجات دهد.

وی همچنین روابط بسیار خوبی با حزب الله دارد و به همین دلیل با میشل عون اختلافات زیادی پیدا کرده است.

اما اینجا این سوال اساسی پیش می‌آید که آیا میشل عون راه را برای انتخاب قهوه‌جی یا هر کس دیگری که عربستان با توافق ایران آن را انتخاب می‌کند، هموار خواهد کرد؟

در همین راستا موضع ولید جنبلاط، رئیس جبهه مبارزه ملی مهم است. موضع وی کاملا با موضع مسئولان فراکسیون المستقبل که معتقدند حنبلاط هیچ‌گونه نقش اساسی در مساله ریاست جمهوری آتی نخواهد داشت، در تضاد است. جنبلاط زمانی که در سخنرانی خود در روستای "بریج الشرفیة" به جای میشل سلیمان، میشل عون گفت موجب خنده و تمسخر اهالی این روستا شد.

به گفته برخی، وی با رسیدن نظامیان به حکومت و رسیدن یک رئیس جمهور مسیحی جدی و قدرتمند مخالف است. جنبلاط و فراکسیون وی نقش مهمی در انتخابات ریاست جمهوری لبنان ایفا می‌کنند.

اما تمام سلام که امروز (دوشنبه) به عربستان سفر می‌کند آماده تحویل و ارائه اختیارات ریاست جمهوری با همکاری پارلمان لبنان است. این مسأله‌ای است که موجب حساسیت‌های گسترده در میان محافل مسیحی می‌شود و چه بسا موجب خودداری وزرای مسیحی از حضور در جلسات پارلمان و در نهایت به تعطیلی فعالیت قوه مجریه منجر شود.

دیپلمات‌های فرانسوی معتقدند که مسأله ریاست جمهوری مسأله‌ای داخلی است و هر گونه اصلاح در قانون اساسی مبنی بر تمدید دوره فعالیت ریاست جمهوری میشل سلیمان را بعید می‌دانند و با معادله‌ای موافقند که به تشکیل دولت تمام سلام در 15 فوریه گذشته و با توافق سعد حریری، نخست زویر سابق لبنان و میشل عون انجامید.

منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس