به گزارش گروه اجتماعی مشرق، مخاطب شناسي در گفت وگو با جوان نکته اي است که نمي توان آن را ناديده گرفت و متاسفانه بسياري از مشکلاتي که در نحوه ارتباط با جوان وجود دارد، از آن سرچشمه مي گيرد. در نحوه و نوع ارتباط با جوان معمولا 2 مشکل عمده وجود دارد: نداشتن شناخت لازم و کافي از جوان و فاصله گرفتن از او به بهانه تفاوت بسيار زيادي که اين نسل با نسل قبلي خود دارد. در اینجا به برخي از ويژگي هاي اين دوران اشاره ميکنیم، از جمله:
۱ - مهم ترين تعبيري که براي اين مرحله از زندگي به کار مي رود، تعبير شباب است. شباب در لغت به معناي برافروختگي و زبانه کشيدن است و همه حالات و رفتار جوانان حکايت از برافروختگي و هيجان دارد.
۲ - کنجکاوي طبيعي در اين دوران به چراجويي مبدل شده و جوان را به سوي منطقي روشن و استدلالي قانع کننده مي کشاند.
۳ - جوان، رقيق القلب و فردي پيشتاز است. شور، شوق، عشق و شيدايي او در مرحله اي از توان و رشد است که براي اقدام در دشوارترين امور حاضر به سرمايه گذاري است.
۴ - جواني مرحله اي است که در آن فطرت انسان بيدار است و مي تواند بسنجد و راه و رسم انسانيت و اخلاق را در پيش گيرد.
آنچه اشاره شد، تنها بخشي از ويژگي هاي دوران جواني است که براي برقراري يک ارتباط موفق با جوان بايد مدنظر قرار گيرد.
به نظر انديشمندان، بي تفاوتي و سهل انگاري والدين همانقدر آرامش جوان را بر هم مي زند که دخالت ها و امر و نهي هاي بيش از اندازه و نابجا. اگر فردي بخواهد جوان را از راه تربيت صحيح و آگاهانه به آزادي، تفکر، استقلال رأي و احساس مسئوليت فردي و اجتماعي هدايت کند، لازم است در نهايت متانت، بدون دخالت مستقيم و احيانا تحميل، او را در راه ناهمواري که در پيش رو دارد همراهي کند.
نگراني از آينده باعث نااميدي جوان مي شود و ممکن است وي دچار افسردگي شود. بسياري از جوان ها در زندگي خود هدف مشخصي ندارند. بايد خانواده ها به اين جوانان کمک کنند که هدف هاي خود را انتخاب و براي رسيدن به آن ها کوشش کنند.
مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.irارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.
منبع: تبیان