در اولین روز از مذاکرات پس از جلسه دوجانبه ظریف و اشتون، با اضافه شدن هیأت آمریکایی مذاکرات سه جانبه برگزار شد؛ جلسه ای که حضور ویلیام برنز، قائم مقام وزارت خارجه آمریکا نیز در آن حضور پیدا کرده بود که نشان می داد مذاکرات بین ایران و آمریکا در مقایسه با مذاکراتی که پس از توافق ژنو صورت گرفته از اهمیت بیشتری برخوردار شده است.
اگرچه موضوع تحولات اوکراین چند دور گذشته مذاکرات ایران و 1+5 را تاحدودی
تحت تاثیر قرار داده بود، در این دور از مذاکرات شدت یافتن فعالیت های
گروه تروریستی داعش در عراق موضوعی بود که در حاشیه این دور از مذاکرات
ایران و آمریکا برجسته شد.
جان کری وزیر خارجه آمریکا دیروز در پاسخ به سوال خبرنگار یاهونیوز مبنی
بر اینکه آیا آمریکا با ایرن علیه "شورشیان" در عراق همکاری میکند یا نه
گفته بود: هیچ اقدامی که بتواند سازنده باشد رد نمی کنم.
رویترز دیشب به نقل از یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکایی نوشت: موضوع فعالیت های داعش در عراق به صورت کوتاه در حاشیه مذاکرات روز گذشته ایران و آمریکا در وین مطرح شده است.
این در حالی است که عباس عراقچی، عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای ایران دیروز در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوالی گفته بود که در جلسه سه جانبه با آمریکایی ها فقط در خصوص موضوع هسته ای بحث شد و گفتگویی درخصوص عراق صورت نگرفت.
وی همچنین گفته که این تعاملات شامل همکاری نظامی یا تصمیمات راهبردی درباره آینده عراق نمی شود و ما درباره چگونگی تهدید داعش در کشورهای مختلف منطقه بحث خواهیم کرد.
اما آنچه که از حال و هوای مذاکرات به نظر میرسد تلاشهای دوطرف برای دستیابی به توافق نهایی تا قبل از تاریخ 30 تیر است.
اگرچه تا پیش از این دور از مذاکرات طرفین تاکید کرده بودند درصورت عدم دستیابی به توافق نهایی تا تاریخ 20 جولای توافق ژنو برای شش ماه دیگر تمدید خواهد شد، اما اینجا در وین زمزمه هایی به گوش میرسد که در صورت نیاز به تمدید توافق ژنو این زمان میتواند بسیار کمتر از شش ماه و چیزی در حدود یک ماه باشد.
با این حال همه چیز بستگی به جلسات و دیدارهای مذاکره کنندگان ایران و 1+5 در این مذاکرات دارد و می توان گفت که خروجی این دور از مذاکرات یا نگارش متن و یا اعلام تمدید توافق ژنو برای بازه زمانی یک تا شش ماه خواهد بود.