مدير اسرائيل پروژکت گفت که برخورد دوگانه رژيم صهيونيستي در حمايت از جريان سبز در ايران و همچنين عدم حمايت اين رژيم از مبارزان مصري به خاطر اين است که دولت مصر معاهده سازش با اسرائيل دارد، ولي ايران نگاه مسالمت آميزي نسبت به اسرائيل ندارد.

به گزارش مشرق، جاستين اليوت خبرنگار پايگاه اينترنتي سالن، با " آلن السنر"، مدير اصلي روابط عمومي گروه "اسرائيل پروژکت"، مصاحبه اي داشت که طي آن، برخورد دوگانه حمايت رژيم صهيونيستي از جريان فتنه در ايران و همچنين عدم حمايت اين رژيم از مبارزان مصري را جويا شد و وي گفت : که برخورد دوگانه حمايت رژيم صهيونيستي از جريان فتنه در ايران و همچنين عدم حمايت اين رژيم از مبارزان مصري به خاطر اين است که دولت مصر معاهده سازش با اسرائيل دارد، ولي ايران نگاه مسالمت آميز نسبت به اسرائيل ندارد.
جاستين اليوت گزارش داد: مساله نگران کننده اسراييل، اين احتمال است که جريان اسلامي بتواند پس از سقوط دولت مبارک قدرت را به دست گيرد. بنابراين واکنش گروه‌هاي طرفدار اسرائيل در ايالات متحده نسبت به جريانات طالب دموکراسي مصر – که عمدتا آشکارا نسبت به خواسته‌هاي دموکراتيک جريان سبز ايران در سال 2009 موضع گيري موافق نشان داده بودند- موضوع جالبي براي مطالعه به نظر مي‌رسيد.
"السنر" در تحليل خود از وضعيت موجود که امروز وبسايت گروه "اسرائيل پروژکت" به بحث در آن خصوص پرداخته بود، ادعا مي‌کند، اعتراضات عربها در مصر "استقامت و پايداري" اسرائيل را پررنگ مي‌سازد. اما تحليل وي صريحا در حمايت يا مخالفت با اعتراضات مصريان مطلبي بيان نمي‌دارد. من از وي پرسيدم آيا اين گروه موضع گيري خاصي در برابر اين جريانات دارد؟
او مي‌گويد:" مسلما مانند تمام آمريکايي‌ها و اسرائيليان و ديگران، ما با دقت بسياري ناظر بر رخدادهاي مصر هستيم. ما به خوبي مي‌دانيم دولت مبارک که 30 سال بر سر کار بود دولتي استبدادي بوده است. ما مي‌فهميم که در اين دولت انتخابات آزاد و عادلانه وجود نداشته است. همچنين مي‌دانيم که اين دولت در سال 1979 با اسرائيل صلح کرده است و بهاي اين صلح براي پيشينيان مبارک به قيمت جان آنها تمام شده است."
او مي‌گويد: هرچند هنوز خيلي زود است که بگوييم دولت پس از مبارک به چه شکل خواهد بود، اما نگراني‌هايي وجود دارد: "او (مبارک) ناظر وفادار معاهده صلح با اسرائيل بود و آن معاهده به ديوار محافظ پايداري و ثبات اسرائيل تبديل شده بود. اگر مبارک برود، اينکه چه جور دولتي جانشين او بشود، و اينکه تمايلي به حفظ اين معاهده داشته باشد يا نه، حايز اهميت است."
خبرنگار پايگاه اينترنتي سالن، افزود: من از "السنر" در رابطه با حمايت سابق گروه پرنفوذ آمريکايي حامي اسرائيل "اسرائيل پروژکت" از اعتراضات جريان سبز در ايران در سپتامبر 2009 سوال کردم. و پرسيدم چرا اين بار گروه "اسرائيل پروژکت" از همان آرمان‌هاي مشابه در مصر حمايت به عمل نمي‌آورد؟
"السنر" پاسخ مي‌دهد: "تفاوت عظيمي بين دولت ايران و دولت مبارک در مصر وجود دارد. دولت مصر معاهده صلح با اسرائيل دارد و به آن وفادار مانده است." و به ديدگاه خصومت آميز ايران به اسرائيل اشاره مي‌کند. او مي‌گويد تا آنجايي که وي مطلع است گروه "پروژه اسرائيل" هيچ برنامه‌اي در جهت حمايت از اعتراضات در مصر ندارد و اين جريان را مانند مسئله‌اي داخلي تنها براي مردم مصر قلمداد مي‌کند.
"مالکوم هونلاين"، نماينده مدير اجرايي کنفرانس سران تشکل‌هاي بزرگ آمريکايي – يهودي، نيز هنگامي که نظرش را در اين خصوص جويا شدم، ديدگاه کمابيش مشابهي را ارايه مي‌کند.
خبرنگار پايگاه اينترنتي سالن در ادامه گزارش داد: "مالکوم هونلاين" ضمن متهم کردن ايران به افراطي گري، گفته است: "ما هميشه از جريانات طالب دموکراسي آمريکايي حمايت کرده‌ايم. در عين حال نمي‌خواهيم شاهد انقلاب‌هايي باشيم که ممکن است توسط جريانات و عناصر افراطي منطقه، مورد استفاده قرار گيرند. ما در مورد عناصري که در مصر به قدرت خواهند رسيد و ممکن است به درگيري با مصر در خصوص روند صلح و تفاهمات قيد شده در توافق صلح منجر شوند، بسيار نگران هستيم.
"هونلاين" ادامه مي‌دهد: "کنار رفتن مبارک به چنين اختلال‌ها و تغييرات خطرناک بالقوه‌اي منجر خواهد شد. ما به جاي انقلاب، روند منظم ايجاد اصلاحات را ترجيح مي‌دهيم."
با اين اوصاف حداقل فعلا نمي‌توان انتظار حمايت چنداني از جانب گروه آمريکايي حامي اسرائيل، در جهت پشتيباني از معترضين مصري داشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس