جزئیات جدید حادثه گروگانگیری از زبان احمدی مقدم خبرگزاری تسنیم: فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به برخی مشکلات موجود در مرزبانی، جزئیاتی تازه از حادثه گروگانگیری مرزبانان را تشریح کرد.

به گزارش مشرق، سردار احمدی مقدم در همایش فصلی فرماندهان مرزبانی با اشاره به اهمیت مرزبانی در تأمین امنیت کشور آن را مصداقی از حرکت و مدیریت جهادی عنوان کرد و اظهار داشت: پیش از شکل گیری مرزبانی در نیروی انتظامی حضور ما در مرزها به صورت نمادین بود و این حضور تنها برای پیگیری مسائل حقوقی انجام می‌شد ولی امروز شاهد هستیم که مرزبانان ما در سخت ترین جغرافیای کشور برای حفظ امنیت مردم حضور دارند و مرزهای کشور به صورت پیوسته تحت مراقبت مرزبانی قرار گرفته‌اند.

وی با تأکید براینکه هنوز کارهای بسیاری برای تکمیل نظارت بر مرزها باقی است، گفت: متأسفانه در برخی موارد نیروهای ما در سخت‌ترین شرایط قرار دارند و ما وظیفه داریم تا امکانات اولیه‌ای همچون راه، آب و برق را برای آنها محیا کنیم و امیدواریم تا پایان امسال مرزهای شرقی و غربی کشور به جاده های ارتباطی مجهز شوند.

فرمانده نیروی انتظامی حضور سپاه در مرزهای کشور را یک غنیمت عنوان کرد و افزود: اگر نیروهای سپاه در مرزها حضور نداشتند با امکانات فعلی ما احداث راه و تجهیزات لازم 4 برابر زمان می برد و حضور سپاه باعث شتاب فعالیت‌ها در مرز شد.

احمدی مقدم در بخش دیگری از سخنانش با اعلام خبر تقویت واحدهای ساحلی و دریابانی مرزبانی گفت: در پایان برنامه پنجم شاهد بودیم که توان واحدهای ساحلی و دریابانی ما سه تا 4 برابر افزایش یافته بود ولی باید به این موضوع توجه داشته باشیم که هنوز این توان کافی نیست و باید به دنبال افزایش توان خود باشیم.

وی با اشاره به موفقیت واحدهای دریابانی در مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: خوشبختانه در سایه تلاش‌های مرزبانان، همسایگان جنوبی ما عنوان کردند که هیچ گونه مواد مخدری از سواحل جنوبی به این کشورها منتقل نمی‌شود و این درحالی است که پیش از این کشورهای جنوبی نسبت به قاچاق مواد مخدر از مرزهای آبی کشورمان به کشورهای خود معترض بودند.

فرمانده نیروی انتظامی در بخش دیگری از این نشست به موفقیت تشکیل بازارچه‌های مرزی اشاره کرد و افزود: امروز بازارچه های مرزی باعث شده تا علاوه بر بهبود معیشت ساکنان استان‌های مرزی، استانهای کردستان و کرمانشاه به قطب گردشگری تبدیل شوند و این بازارچه ها باعث رونق اقتصادی و شکوفایی در این مناطق شده‌اند.

احمدی مقدم با تأکید بر مدرن کردن سیستم‌های مرزبانی اظهار داشت: خوشبختانه امروز ظرفیت‌های فنی کشور به ما این اجازه را می‌دهد که اتکای خود را با بهره مندی از سیستم‌های مدرن در نیروی انسانی اندکی کاهش دهند.

وی ادامه داد: علاوه بر استفاده از سیستم‌های مدرن باید به دنبال افزایش اشراف اطلاعاتی خود بر مرزها و همکاری با مرزبانان کشورهای مجاور باشیم و باید شبکه اطلاعات مردمی در مرزها را برای مبارزه با اشرار و قاچاقچیان راه اندازی کنیم.

*جزئیات حادثه گروگانگیری مرزبانان از زبان احمدی مقدم

فرمانده نیروی انتظامی در ادامه سخنانش با اشاره به حادثه گروگانگیری مرزبانان این حادثه را دارای دو بعد تلخ و عبرت آموز عنوان کرد و افزودک: از یک بعد این حادثه برای ما تلخ بود و از بعد دیگر بروز آن نشان داد که خلأ و کاستی در سازمان ما وجود دارد ولی این حادثه باعث حضور نیروهای سپاه و گسیل منابع به مرزها شد که می‌توان آن را از دستاوردهای حادثه مذکور دانست.

احمدی مقدم بروز این حادثه را ناشی از فقدان نظارت فرماندهان بالاتر عنوان کرد و گفت: متأسفانه در این حادثه شاهد بودیم فرمانده آن منطقه روزهای متوالی از پاسگاه نیامده بود و این حادثه نشانه وجود مشکل در زنجیره آموزش و نظارت ما در آن منطقه بود.

وی ادامه داد: در جریان این حادثه عنوان شد که سربازان در جایی مستقر بودند که با بارش باران و سرمای هوا سرما خورده بودند و در یک بی انضباطی مشهود شب را تا صبح در چادر گذرانده بودند لذا فرمانده منطقه با توجه به بارش باران می‌بایست پست مرزبانان به گروگان گرفته شده را تعویض می کرد که این اتفاق رخ نداد.

فرمانده نیروی انتظامی در ادامه تأکید کرد: در برابر اتفاقات موجود در این حادثه این سوال پیش می آید که مگر می‌شود یک فرمانده تا این اندازه بی‌کفایت باشد؟!

احمدی مقدم خطاب به فرماندهان نظامی گفت: تمامی فرماندهان موظف هستند تا بر فعالیت دو رده پایین تر از خود نظارت کنند و توجه داشته باشند که این یک قاعده نظامی است. همجنین فرمانده مرزبانی می بایست سالانه دوبار عملکرد تمامی واحدهای خود را بررسی کند. لذا نباید سرباز را در گوشه ای از کشور رها کرده و از آن غفلت کنیم.

 وی تأکید کرد: بروز این حادثه نشان یک غفلت و نقص در سیستم نظارتی مرزبانی آن منطقه بود.

فرمانده نیروی انتظامی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تغییر قاچاق مخدر به سمت دریا گفت با توجه به این موضوع به نظر می رسد باید آماده مقابله با قاچاقچیان در دریا باشیم ولی باید به این موضوع توجه داشت که متأسفانه تأمین تجهیزات دریایی علاوه بر گران بودن زمان بر است. از این رو باید با نگاه به آینده اتفاقات عادی را پیش بینی کنیم و خود را در برابر آن اتفاقات آماده سازیم.

احمدی مقدم در پایان با اشاره به اهداف گروهک‌های تروریستی در ایجاد ناامنی در داخل کشور، فعالیت های آنها را همواره با شکست عنوان کرد و اظهار داشت: اگر می‌بینیم که دشمنان ما بر سر میز مذاکره با ما کوتاه می آیند این کوتاه آمدن به دلیل اقتدار ایران است و اگر آنها قدرت داشته باشند با نهایت قدرت خود با ما برخورد می‌کنند و امروز شاهد هستیم که دشمنان ما در حوادث منطقه در موضع انفعال قرار گرفتند و ما در مکان برتری قرار داریم.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس