مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور با اشاره به شور و علاقه مرحوم آیت‌الله شب زنده‌دار نسبت به تحصیل یادآور شد: ایشان از اساتید دیگری همانند آیت‌الله حق شناس و ‌آیت‌اللهی بهره برده است.

ویژه نامه ضیافت مشرق ـ مدیر حوزه های علمیه با بیان این‌که آیت‌الله شب زنده‌دار به دنبال انجام تکلیف بود نه دنبال تعریف، از این عالم ربانی به عنوان مدافع انقلاب نام برد و گفت: آیت‌الله شب زنده‌دار دلداده و عاشق انقلاب بود؛ اگر فردی نسبت به مسائل انقلاب سخن نابه‌جایی می‌گفت از آن جلوگیری می‌کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری، مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور در مراسم بزرگداشت آیت‌الله شب زنده‌دار که شب گذشته با حضور مراجع، علما و شخصیت های برجسته حوزوی و دیگر اقشار مردمیدر مسجد اعظم قم برگزار شد، با اشاره به آیاتی از سوره مؤمنون گفت: این عالم ربانی عالم عامل، اسوه اخلاق، تقوا، فضیلت و مفسر توانا بود.

وی تأکید کرد: حقیقتا آیت‌الله شب زنده‌دار جهرمی با تمام وجودشان خدا و معاد را باور داشت؛ سخن گزاف و مغالطه نیست که بگوییم ایشان صفات مؤمنان را داشت.

امام جمعه قم اخلاق، اخلاص، تقوا، متانت، تواضع، فروتنی، خیرخواهی و بزرگواری را از صفات بارز آیت ‌الله شب زنده‌دار برشمرد و اظهار داشت: تمام این صفات در این عالم بزرگوار جمع شده بود.

وی تصریح کرد: آیت‌الله شب زنده‌دار استوانه علمی و اخلاقی حوزه علمیه بود که در دروس‌ فقه، اصول، تفسیر و معارف به مراتب عالی رسیده بود.

آیت‌الله حسینی بوشهری از حضرت امام راحل، علامه طباطبایی، حضرت آیات بروجردی، اراکی، محقق داماد، بهجت، بهاء الدینی، شهید صدوقی، سید محمد باقر سلطانی به عنوان اساتید درس خارج و سطوح عالی مرحوم شب زنده‌دار نام برد.

ایشان به دنبال انجام تکلیف بود نه تعریف

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور با اشاره به شور و علاقه مرحوم آیت‌الله شب زنده‌دار نسبت به تحصیل یادآور شد: ایشان از اساتید دیگری همانند آیت‌الله حق شناس و ‌آیت‌اللهی بهره برده است.

وی گفت: وقتی آیت‌الله شب زنده‌دار تصمیم می‌گیرد برای ادامه تحصیل به شیراز برود نزد آیت‌اللهی آمده و درخواست استخاری می‌کند که استخاره بد می‌آید و وقتی ایشان این مطلب را می‌شنود بیهوش شده و رروی زمین می‌افتد؛ ولی وقتی برای سفر به شهر قم استخاره می‌گیرد جوابش می‌آید «آن‌جا ولایت و حکمفرمای خاص خدا است».

نماینده مردم بوشهر در مجلس خبرگان رهبری رضا و تسلیم بودن در برابر امر الهی را از جمله صفات آیت‌الله شب زنده‌دار دانست و عنوان کرد: ایشان به دنبال انجام تکلیف بود نه دنبال تعریف، خدمتگذار صادق دین بود که فرزندان پاک و صالحی را نیز به یادگار گذاشته است.

آیت‌الله شب زنده‌دار همواره مدافع انقلاب بود

وی افزود: آیت‌الله شب زنده‌دار شیفته مسائل اخلاقی بوده و نسبت به بزرگان احترام ویژه‌ای قائل بود، احترام افراد را حفظ می‌کرد؛ در هر مجلسی که می‌نشست سکوت کرده و اصرار بر بهره بردن داشت، امروز طلاب باید از ایشان الگو بگیرند.

آیت‌الله حسینی بوشهری با بیان این‌که آیت‌الله شب زنده‌دار مورد احترام ویژه حضرت امام راحل بود، تأکید کرد: در سفر اخیر رهبر معظم انقلاب به استان که ما در محضرشان بودیم سخن از بحث اخلاق در حوزه‌های علمیه شد که ایشان فرمودند «آقای شب زنده‌دار معلم اخلاق است، ایشان الگوی اخلاقی برای طلاب است».

وی افزود: آیت‌الله شب زنده‌دار دلداده و عاشق انقلاب بود؛ اگر فردی نسبت به مسائل انقلاب سخن نابه جایی می‌گفت از آن جلوگیری می‌کرد، هر چند ظهور و بروز نداشت ولی همراه و مدافع انقلاب بود؛ ایشان دست طلاب و رزمندگان را می‌بوسید.

آیت‌الله شب زنده‌دار از استوانه‌های حوزه بود

امام جمعه قم روح بلند اخلاقی، صاحب کرسی تدریس و تألیف را از جمله ویژگی‌ها مرحوم شب زنده‌دار خواند و بیان داشت: ایشان گمشده خود را مسائل اخلاقی می‌دانست؛ وقتی این‌گونه افراد از دنیا می‌روند حوزه، مراجع و علما به سوگ می‌نشینند، بنده متأسف می‌شوم وقتی می‌بینم که حوزه ما چنین استوانه‌های را از دست می‌دهد، این شخصیت‌ها را کجا سراغ داریم؟

وی یادآور شد: یک سال در اجلاسیه اساتید حوزه از ایشان خواستیم تقدیر و تجلیل کنیم که نپذیرفت، تا این‌که بنده به ایشان گفتم «در دانشگاه‌ها برای تشویق دانشجویان از اساتید تجلیل می‌کنند، ما نیز می‌خواهیم برای تشویق طلاب و حفظ حرمت اساتید از شما تجلیل کنیم، شما بپذیرید که فرمود «چون پای من مطرح نیست می‌پذیریم تا عظمت حوزه، استاد و طلبه بماند و این را تکلیف می‌دانم».

صفات مؤمنان چیست؟

امام جمعه قم در ادامه سخنانش با اشاره به آیات قرآن کریم به بیان صفات مؤمنان پرداخت و گفت: خدا در قرآن می‌فرماید «مؤمنان از ترس و خوف خدا همیشه نگران و بیمناک هستند».

وی ادامه داد: خدا و معاد باوران حالت قلبی به نام خشیت و اشتیاق دارند؛ مؤمنان کسانی هستند که ترس و خشیت در دلشان وجود داشته و به سبب این ترس در اعمال و رفتارشان آثار چنین خشیتی ظاهر و آشکار می‌شود.

امام جمعه قم ایمان به تمام آیات را از جمله صفات مؤمنان دانست و اظهار داشت: این افراد با تمام وجود آیات الهی را قبول داشته و تسلیم بی چون و چرای خدا هستند؛ این افراد اراده‌ای جز اراده خدا ندارند.

وی افزود: شرک نداشتن نیز از دیگر صفات مؤمنان هستند، البته بسیاری از افراد شرک خفی دارند،‌ ولی خدا باوران حقیقی حتی شرک خفی نیز ندارند؛ این افراد به تمام وظایف فردی و اجتماعی خود پایبند بوده و دلهایشان ترس و خوف دارد.

آیت‌الله حسینی بوشهری با بیان روایتی از امیرمؤمنان(ع) مغرور نشدن به عبادت را از صفات مؤمنان خواند و خاطرنشان کرد: شعار مردان خدا این است که اعمال من کوچک ولی سفر طولانی است.

وی تصریح کرد: پنجمین ویژگی مؤمنان این است که با تمام وجود برای انجام کارهای خیر سبقت می‌گیرند./

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس