به گزارش مشرق به نقل از ايرنا، پايگاه خبري بي.بي.سي روز يکشنبه با اعلام اين مطلب افزود: به گفته مسوولان اين نيروگاه اتمي، فشار داخل راکتور شماره 3 به خاطر از کار افتادن سيستم خنک کننده اضطراري به طور خطرناکي رو به افزايش است.
راکتور شماره يک اين نيروگاه روز شنبه به خاطر مشکل مشابهي منفجر شد.
آژانس بين المللي انرژي اتمي از تخليه حدود 170 هزار نفر از ساکنان شعاع 20 کيلومتري نيروگاه فوکوشيما خبر داده است.
زلزله سهمگين روز جمعه که 8.9 درجه در مقياس امواج دروني زمين (ريشتر) قدرت داشت، به همراه سونامي ناشي از آن، خرابي و تلفات سنگيني را برجاي گذاشته است.
رقم رسمي تلفات 763 نفر اعلام شده است، ولي رسانه هاي محلي پيش بيني مي کنند تعداد قربانيان اين حادثه به بيشتر از يک هزار نفر افزايش يابد.
اين در حالي است که به گزارش تلويزيون ان اچ کي ژاپن، 9 هزار و 500 نفر از ساکنان يک شهر 17 هزار نفري همچنان مفقود هستند.
بر اساس اين گزارش، عمليات امداد و نجات براي کمک به قربانيان در استان هاي آسيب ديده در شمال شرقي همچنان در جريان است و دولت تعداد نظاميان اعزام شده به اين مناطق را به يک صد هزار نفر افزايش داده است.
به گفته نخست وزير ژاپن، نيروهاي امدادرسان توانسته اند سه هزار نفر را نجات دهند.
گزارش ها همچنين بيانگر صف هاي طولاني در فروشگاه هاي موادغذايي و ايستگاه هاي پمپ بنزين است.
همچنين برق شش ميليون خانوار ژاپني - 10 درصد خانه هاي اين کشور- قطع و دولت خواهان خودداري از مصرف بيشتر از اندازه انرژي برق شده است. يک سوم برق ژاپن از انرژي هسته اي توليد مي شود.
دولت ژاپن سعي دارد نگراني عمومي از احتمال ذوب شدن سوخت هسته اي در نيروگاه آسيب ديده و نشت مواد راديواکتيو به محيط زيست را کاهش دهد.
گزارش هاي اوليه بيانگر عدم آسيب ديدگي جدي راکتور شماره يک نيروگاه فوکوشيما پس از انفجار ساختمان آن در روز شنبه بود، ولي گزارش هاي جديدتر از افزايش ميزان تشعشع در محيط خبر مي دهد.
در اين حال، به گزارش شرکت نيروي برق توکيو، تپکو، سيستم خنک کننده اضطراري راکتور شماره 3 نيروگاه نيز آسيب ديده و فشار و حرارت در داخل آن رو به افزايش است.
'يوکيو ادانو' سخنگوي دولت ژاپن، گفته است: مهندسان در حال خارج کردن هوا براي کاهش فشار در داخل راکتور و خنک شدن آن هستند.
به گفته ادانو، هواي خارج شده به ميزان کمي حاوي ذرات راديواکتيو است، ولي اين ميزان کم براي سلامتي مضر نيست.
روز شنبه عمليات مشابهي بر روي راکتور شماره يک انجام که پس از مدتي منفجر شد و چهار تن از کارکنان نيروگاه اتمي فوکوشيما در اين حادثه مجروح شدند.
تيپکو همچنين از مسموميت راديواکتيوي 15 نفر از بيماران بستري در يک بيمارستان نزديک به نيروگاه خبر داده است.
دومين راکتور نيروگاه اتمي فوکوشيما در منطقه زلزله زده شمال ژاپن دچار آسيب ديدگي جدي شده است.