آغاز مشکل کمبود آب تهران از آبان - مشرق نیوز
کد خبر 347985
تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۳ - ۱۸:۴۲

مدیر بهره برداری تاسیسات آبی و معاون آبرسانی تهران طی گزارشی اعلام کردند از آبانماه، مشکل کمبود آب در تهران، به خصوص در محلات شرقی و شمالی مشاهده خواهد شد.

به گزارش مشرق، باز هم آلودگی آب شرب تهران توسط شهرداری، موضوع جلسه کارگروه آب و خاک شورای شهر بود. کارگروهی که در آن، قرار بود به مسئله کمبود و بی آبی در تهران پرداخته شود، ولی بیشتر به مسئله آلوده کردن آب تهران توسط پیمانکاران فضای سبز شهرداری تهران اختصاص داشت.

در این نشست، مدیر امور آزمایشگاه های شرکت آبفای تهران درباره آلوده کردن آب شرب تهران توسط پیمانکاران فضای سبز شهرداری گفت: متاسفانه با وجودی که این مسئله بارها تذکر داده شده است، هنوز هم شاهد این مسئله هستیم، به گونه ای که در تاریخ 29 شهریور ماه، 5 انشعاب غیرمجاز جدید در فضای سبز تهران، کشف و مسدود شده است.

دکتر اسفندیار جلیل زاده، با ذکر خاطره ای از آلوده کردن آب شرب مردم توسط پیمانکار شهرداری در محله شهرزیبا گفت: وقتی به ما اعلام شد کلر باقیمانده در آب شرب این محله کاهش یافته، شستشوی شبکه را در دستور کار قرار دادیم. بعد از دو ساعت، دیدیم باز هم شبکه آلوده شده. سه بار این کار را کردیم و متوجه شدیم اتصال غیرمجاز در منطقه وجود دارد.

او در ادامه گفت: شخصا در منطقه حاضر شدم و نتیجه آزمایشهای پزشکی اهالی را دیدم. به خاطر آلوده کردن آب شرب در این منطقه، 250 بیمار داشتیم و آزمایشها نشان می داد باکتری آمیب در آب موجود است. بعد از پیمایش و نگاه کردن منطقه، رد اتصال غیرمجاز را گرفتیم. وقتی اتصال غیرمجاز پیمانکار شهرداری را مشاهده کردیم دیدیم آب شرب با فشار 6.3 اتمسفر وارد آب مورد نیاز پارک مجاور این مکان می شود و پیمانکار شهرداری پمپ گذاشته بود و آب شرب مردم را در این شرایط بی آبی می کشید و پای چمن می ریخت و چون شیر یکطرفه سر راه نگذاشته بود، آب شرب مردم آلوده می شد.

این متخصص پزشکی اجتماعی در ادامه گفت: تخمین ما این است که حدود 200 انشعاب غیرمجاز توسط پیمانکاران فضای سبز شهرداری در آب شرب مردم تهران ایجاد شده و شبکه را آلوده می کند.

جلیل زاده درباره پرونده آلوده کردن آب شهر زیبا همچنین گفت: هنوز درباره این پرونده به نتیجه نرسیدیم. تاسف بار اینجاست که همین الان هم پیمانکاران شهرداری، به شبکه شرب تهران، انشعاب غیرمجاز وصل می کند و هنوز شهرداری تهران دستورالعملی صادر نکرده تا پیمانکاران دست به شبکه آب شرب شهری نزنند!

او توضیح داد: ما قبلا اعلام کردیم انشعابات غیرمجاز پیمانکاران فضای سبز شهرداری تهران باعث آلوده کردن شبکه آب تهران می شود و 7 درصد از آب مورد نیاز فضای سبز شهرداری از طریق شبکه آب تهران تامین می شود و توصیه کردیم که شهرداری این کار را نکند.در حال حاضر تخمین می زنیم حدود یک و نیم درصد آب تهران یعنی 30 میلیون متر مکعب توسط شهرداری و برای فضای سبز استفاده می شود که با توجه به روند بی آبی، این برداشت، غیرمنطقی است و علاوه بر آلوده کردن آب شرب مردم، باعث تشدید کم آبی می شود.

در ادامه این نشست، رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر گفت: متاسفانه شهرداری تهران، مسئولیت عملکرد اشتباه پیمانکارانش را بر عهده نمی گیرد. پیمانکار شهرداری با پنجه بوکس یک کارگری را می کشد. بعد هم شهرداری می گویند پیمانکار این کار را کرده و ما خبر نداریم. در حالی که مطمئنم شهرداری از این مسایل خبر دارد. امکان ندارد کارشناس و مسئول پارک، اطلاع نداشته باشد که پیمانکارش پدارد از آب شرب مردم برمی دارد و شبکه آب را آلوده می کند. زمانی معاون شهردار تهران بودم و اگر موردی پیدا می کردم قول می دادم جلوی تخلف را بگیرم و در صورت کشف، طوری رفتار می کردم که دیگران جرات تکرار این تخلف را نداشته باشند. ولی متاسفانه اکنون معاون شهردار با شدت و حدت می گوید هیچ موردی از تخلف درباره آلوده سازی آب شرب تهران وجود ندارد، در حالی که گزارشها و آزمایشها چیز دیگری را می گوید.

او گفت: ما به عنوان نماینده مردم باید از حقوق شهروندان دفاع کنیم و اگر لازم باشد در صحن علنی شورای شهر به شهردار تهران درباره این مسئله تذکر می دهم و سئوال خواهم کرد.

این عضو شورای شهر در ادامه گفت: اگر سازمان آبفا متوجه شود در آب شهر توسط پیمانکار شهردار اخلال و آلودگی ایجاد می شود با شورای شهر در میان بگذارد تا موارد را در صحن علنی شورای شهر از آقای قالیباف، سئوال کنیم. هر چند متاسفانه مسئولان شهرداری در این باره بی توجهند و گاهی برخی از مدیران جوری صحبت می کنند که اگر همین الان از پیش امام زمان برگشته اند و حرفشان کاملا درست است، بهتراین است که در این مواقع از کسانی که با جان مردم بازی می کنند شکایت کنید.

حقانی در بخش دیگری از سخنانش گفت: در زمانی که معاون شهرداری بودم، نامه ای از آبفای تهران دریافت کردیم که باید آب مورد نیاز فضای سبز از آب شرب تهران جدا شود. همان زمان حفر 180 حلقه چاه را شروع کردیم که جانمایی بسیاری از آنها مطالعه نشده بود. گزارش آن زمان سازمان پارکها این بود که تا 90 درصد آب فضای سبز از آب شرب جدا شده است. متاسفانه بعدا آقای قالیباف گفت قبل از شهردار شدن من، همه آب فضای سبز، وابسته به آب شهر بود که این حرف کذب محض است. گزارشهای آن روز نشان می دهد حدود 90 درصد آب مورد نیاز فضای سبز از آب شرب جدا شده است.

او با اشاره به گزارش معاون خدمات شهری شهرداری و مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز گفت: آقای مهندس عبدالهی، معاون خدمات شهری و آقای مهندس مختاری مدیرعامل سازمان پارکها گزارش رسمی می دهند که ما نه تنها آب چاه های خودمان را برای فضای سبز استفاده می کنیم بلکه به برخی از خانه ها مثلا در منطقه 14 آّب می دهیم. این گزارشها در جلسه رسمی که آقای قالیباف هم حضور داشت ارائه شده است. اکنون اثبات شده در برخی از پارکها و فضای سبز از آب شرب استفاده می شود و این میزان هر قدر باشد، خلاف شرع است که با شرایط بی آبی کنونی، آب شرب مردم، صرف فضای سبز شود.

حقانی در ادامه گفت: شهرداری طوری شده که عده ای برای خودنمایی جلوی مسئولان بالادست چمن و گل می کارند. چمن یک هفته ای سبز می شود و خود را نشان می دهد و زیباست ولی هزینه بیش از تصور به شهر و مردم تحمیل می شود. گلکاری و نگهداری چمن فوق العاده سخت و هزینه بر است و نیاز به آب زیادی دارد.اگر قرار باشد برای تامین فضای سبز، از آب شرب مردم استفاده شود و شبکه آب آشامیدنی شهروندان آلوده شود از شهردار در صحن علنی شورا توضیح خواهم خواست که چرا از آب شرب برای آبیاری فضای سبز استفاده می شود.

در بخش دیگری از این نشست، مسئله کمبود آب در تهران، مورد بررسی قرار گرفت. محمد شهریاری و فریبرز صالحی مدیر بهره برداری تاسیسات آبی و معاون آبرسانی تهران طی گزارشی اعلام کردند از آبانماه، مشکل کمبود آب در تهران، به خصوص در محلات شرقی و شمالی مشاهده خواهد شد.

حقانی، عضو شورای شهر در این باره از آنها پرسید: چرا دنبال تامین آب از منابع مختلف هستید؟ چرا به مسئولان نامه نمی نویسید اینقدر مجوز ساخت و ساز ندهند. تهران دیگر پاسخگوی این جمعیت نیست. بارگزاری جمعیتی در تهران به این صورت اشتباه است و شهرداری نباید اینقدر مجوز ساخت و ساز بدهد. این روند جامعه را بر هم می ریزد و نظام در خطر بی آبی قرار می گیرد./
منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس