گروه جنگ نرم مشرق روز شنبه در خروجی خبری خود نقدی از یک فیلم سینمایی تازهساز هالیوودی به نام «لبه فردا» را قرار داده بود. ساعاتی پس از انتشار این نقد سینمایی، مخاطبان مخالف و موافق با این نوع نگاه به یک فیلم سینمایی آخرالزمانی و بلاکباستری به ارسال حرفها و نظراتشان در ذیل این مطلب پرداختند.
روزنامه صهیونیستی جروزالم پست امروز در گزارشی، به نقد
منتشر شده از سوی گروه جنگ نرم مشرق واکنش نشان داده و بخشهایی از آن را تحریف
کرده است.
جروزالم پست در این رابطه آورده است: یک رسانه تندروی ایرانی در روز شنبه ضمن تحسین آخرین فیلم تام کروز گفت که شخصیت اصلی این فیلم، برخی ارزشهای اسلام شیعی را نشان میدهد.
جروزالم پست نوشت: مشرق نیوز آورده است که برخی از شخصیتپردازیهای ویلیام کیج در فیلم، مسلمانان شیعه را به یاد یکی از اعتقادات مسلمانان شیعه میاندازد که روزی قبل از قیامت جهان را از شر شیطان پاک خواهد کرد.
جروزالم پست در ادامه آورده است: گروه جنگ نرم مشرق (گروه پروپاگاندای روانی و فرهنگی) پس از دیدن این فیلم شخصیت اصلی آن را شبیه شخصیت مهدی، یا امام پنهان، امام دوازدهم ایرانیان یافته است. پیش از این نیز سردار نقدی، فرمانده نیروی شبهنظامی بسیج ایران در ماه ژوئن گفته بود که دشمنان ایران تلاشهای خودشان را در این حوزه بیشتر کردهاند.
جروزالم پست در ادامه نوشته است: علیه این بکگراند بیاعتمادی، مشرقنیوز بسیاری از فیلمهای هالیوود را دیده و اغلب آنها را علیه ارتقای پروپاگاندای صهیونیستی نقد کرده است. به هر حال، این رسانه احتیاطا فیلم لبه فردا را تحسین کرده و یک نقد طولانی از آن را منتشر کرده است.
جروزالم پست در ادامه، داستان کلی فیلم لبه فردا را در چند خط توضیح داده و آورده است که: مشرق خاطرنشان کرده است که هالیوود طی چند سال اخیر بلاکباسترهای ناجی جهانی چون سوپرمن، اسپایدرمن و کاپیتان آمریکا را تولید کرده است. ژروزالم پست مینویسد: با این حال، مشرق نیوز، گفته است که تا کنون هالیوود هیچ داستانی راجع مردی که بر زمان مسلط باشد و یکتنه مهاجمان بیگانه را شکست دهد و زمین را نجات دهد نساخته بود.
جروزالم پست از قول مشرق مینویسد: طرح لبه فردا از این جهت طرح تازهای است اما فقط برای مخاطب بهتزده و شوکهشده توسط پروپاگاندای غرب، در حالی که مسلمانان شیعه با تمی که در فیلم لبه فردا به کار رفته آشنا هستند.
جروزالم پست در نهایت آورده است: در اندیشه اسلام شیعی، سه خصوصیت اصلی شخصیت اصلی داستان یعنی ویلیام کیج، قهرمانی که نمیمیرد و هربار دوباره زنده میشد، میتواند زمان را کنترل کند، و بشریت را نجات دهد، همگی در امام مهدی (کسی که وعده داده شده که بشریت را نجات میدهد) جمع هستند. بنا به اعتقاد اسلام شیعی، مهدی امام پنهان است که قبلا متولد شده و در غیبت است تا اینکه در کنار عیسی مسیح دوباره بازگردد و بشریت را نجات دهد و عدالت را برگرداند. در اسلام شیعی دوازده امامی، پرطرفدارترین شاخه اسلام در ایران، مهدی یک کشور اسلامی را بنا خواهد کرد.
تا اینجای کار، جروزالم پست سعی کرده است که یک ترجمه حقیقی از نقد منتشره از سوی مشرق را بیاورد اما در ادامه:
جروزالم پست در پایان آورده است: مشرق میگوید که هالیوود این موضوع را انتخاب کرده است زیرا تم قهرمانی که میآید و افراد را متقاعد میکند که از او پیروی کنند، یک نیاز اساسی انسان در زمان ترس است. اگرچه هالیوود در لبه فردا، به مخاطبان خود این پیام غلط را میدهد که این شخص در قالب ویلیام کیج مجسم خواهد شد اما، این رسانه ایرانی اینگونه نتیجهگیری کرده است که این فیلم، همچنان به مخاطبان غربی «نادان» خود این امید کوچک را میدهد که چنین تجسمی روزی خواهد آمد و آنان را از درد و رنجشان نجات خواهد داد.
همانطور که در مقایسه با مطلب مشرق میبینید جروزالم پست نتیجهگیری نگارنده گروه جنگ نرم مشرق را کاملا
برعکس کرده است.