Google Nexus Player از تاریخ ۱۷ اکتبر (۲۵ مهر) آماده پیش خرید در فروشگاه های مجازی میباشد و در تاریخ ۳ نوامبر عرضه خواهد شد. قیمت این کنسول ۹۹ دلار تعیین شده که به همراه میکروفون ادغام شده در سیستم کنسول برای اجرای فرامین صوتی عرضه میشود. کنترلر Google Nexus Player نیز به صورت جداگانه و به قیمت ۳۹٫۹۹ دلار به فروش میرسد.
Nexus Player هم مشابه با Amazon Fire Tv سعی دارد ترکیبی از رسانه و بازی باشد و در همین راستا قابلیت استریم کردن دادههای مختلف و امکان بازی، همراه با کنترلر، برای آن فراهم شده است.
از ویژگیهای برجسته Google Nexus Player میتوان به گرافیک ۳D بالا، بخش چند نفره آنلاین رایگان و همگامسازی اچیومنتها بر روی تمامی دستگاههای اندرویدی اشاره کرد. همچنین عدم عرضه کنترلر به همراه دستگاه و به فروش رسیدن جداگانه آن احتمالاً به این دلیل است که اکثر کنترلرهای third-party قابلیت کار با اندروید را دارا میباشند.
مشخصات فنی سیستم که توسط Google اعلام شده است به صورت زیر می باشد:
Chipset
۱٫۸GHz
Quad Core, Intel® Atom™
Imagination PowerVR Series 6 Graphics 2D/3D Engine
Memory
۱GB RAM
۸GB storage
Ports
۱۸W DC power
HDMI out (1920×۱۰۸۰@۶۰Hz)
Micro-USB 2.0
Wireless
۸۰۲٫۱۱ac 2×۲ (MIMO)
Bluetooth 4.1
این کنسول ۲۳۵ گرم وزن داشته و ابعاد آن ۱۲۰mm x 120mm x 20mm می باشد.
برای Nexus Player کنترلر مجزایی هم ساخته شده که جدا از کنسول و با قیمت 39 دلار عرضه خواهد شد. طراحی کنترلر اشاره شده تا حدودی شبیه کنترلرهای PS4 ،XONE و Onlive است.
Nexus Player - Android Console در تاریخ 3 نوامبر سال جاری در آمریکای شمالی منتشر خواهد شد.
بازار پر طمع و پر سود بازیهای ویدئویی آنقدر جدی و مورد استقبال مخاطبین است که مدتهاست باعث جلب توجّه نظر کمپانیهای بزرگ و تأثیرگذاری نظیر گوگل و اپل شده است. ابتدا شایعات پیرامون کنسول بازی اپل بود، که نه رد شد و نه تأیید و اپل به جای آن هر سال قدرت گوشیها و تبلتهایش را بالاتر برد که شرایط را برای ساخت بازی، برای سازندگان راحتتر کند؛ تا آنجا که بسیاری از متخصصین قدرت سختافزار iphone و Ipad و همچنین بسیاری از گوشیهای هوشمند جدید را در حال نزدیک شدن به کنسول های نسل هفتم سونی و مایکروسافت یعنی ps3 و Xbox 360 میدانند.
گوگل هم علاوه بر اندروید و Google Play که بازار بزرگی برای نرمافزارها و بازیهای اندرویدی محسوب میشود، از مدّتها پیش در زمینه ساخت و تولید کنسول بازی بر پایه اندروید با بسیاری از کمپانیهای مشهور بازیسازی در حال مشاهده و رایزنی بود.
بسیاری از این رایزنیها هم برای ساخت بازی انحصاری یا حداقل انتشار زود هنگام بازی بر روی این کنسول بود. تا اینکه این هفته خبر انتشار این کنسول منتشر شد. آنطور که به نظر میرسد، گوگل علاوه بر بازی قصد دارد تا با حق اشتراکگیری کم، امّا گسترده از خریداران کنسولش امکان شبکههای تلویزیونی و پخش اینترنتی و کرایه اینترنتی فیلمها را در این کنسول قرار دهد تا، خانوادهها را هم به خرید این کنسول وادار کند. کاری که قبل از این مایکروسافت بسیار قویتر و موفقتر به انجام رسانده بود و سونی هم با کنسول جدیدش در این مسیر قدم گذشته است.
این بدان معناست که دیگر کنسول بازی تنها برای بازی نیست؛ و بازیبازها فقط مشتری این کنسولها نیستند و این کنسولها برای یک خانواده طراحی شده تا به جای گرفتن این کنسولها در گوشه اتاق شخصیِ فرزندان، این کنسولها در وسط سالن خانهها قرار گیرد، تا هم بتوان در آن بازی کرد هم بتوان فیلم و سریال و موسیقی و حتّی اخبار جدید را هم از آن تماشا کرد.
قیمت 99 دلاری برای این کنسول هم از سوی گوگل نشان دهنده هدف سازندگان برای فروش هر چه بیشتری و سود کم از سخت افزار و در مقابل فروش نرمافزار، حق اشتراک و بازی از Google Play میباشد.
به نظرتان هدف گوگل از عرضه چنین کنسولی چیست؟