در تابستان 2010/ 1389، سيل بي سابقه اي بخش هاي گسترده اي از پاکستان را گرفت و زندگي حدود 20 ميليون نفر را مختل کرد؟ خب، اين سيل عظيم مانند ساير فجايع طبيعي، آثار مخربي بر زندگي ساير موجودات زنده از جمله تارتنان اين کشور نيز داشته است.
بر اساس گزارش وايرد، وقتي بيش از يک پنجم کشور پاکستان زير آب فرو رفت، ميليون ها عنکبوت براي فرار از سيلابي که دائم در حال بالا آمدن بود، از درخت ها بالا رفتند. زمان زيادي طول کشيد تا آب سيلاب پايين آمد و در اين مدت، عنکبوت ها با تنيدن تار، منظره اي شبيه به يک پيله بزرگ به وجود آوردند. چنان که در تصوير مي بينيد، نتيجه، چشم اندازي عجيب و غيرعادي است. همه درختان با انبوهي از لايه هاي نازک تار عنکبوت پوشانده شده اند
اما ظاهرا اين پديده غيرعادي، فايده هم داشته است. سازمان تحول جهاني مستقر در انگلستان، در گزارش خود آورده که گسترش پشه هاي مالاريا در زماني که آب راکد به مدت طولاني در پاي درختان مانده بود، در مقايسه با آن چه پيش بيني مي شد بسيار کم تر بوده است. به نظر مي رسد عنکبوت ها با پوشاندن درخت ها با تارهاي خود، جلوي گسترش پشه هاي مالاريا و البته ابتلاي مردم سيل زده به مالاريا را گرفته اند.
حالا چندين ماه از سيل پاکستان مي گذرد. اين سازمان براي جوامعي که با بلاياي طبيعي آسيب مي بينند، امکاناتي چون آب آشاميدني، مراقبت هاي پزشکي و درماني و البته غذا و سرپناه فراهم مي آورد. حالا اين سازمان براي کاهش وابستگي مردم منطقه به کمک ها، بين آن ها ابزار کشاورزي و دانه گندم براي کشت توزيع مي کند. همچنين به افراد مهارت هاي شغلي آموزش داده مي شود تا بتوانند نيازهاي خود را برآورده سازند. با اين حال، بازسازي احتمالا چندين سال زمان لازم خواهد داشت.