برنامه جهانی فیس‌بوک این است که کل جمعیت جهان را با کشاندن‌شان به این سایت به نحوهای مختلف، شرطی کند. فیس‌بوک دیگر سایتی طراحی شده از سوی یک دانشجو نیست، بلکه تبدیل شده به نمایش عینی و اجرا‌کننده سناریوی سلطه‌گرانی که از ابتدای تاریخ بشر، برنامه‌های عجیب در سر می‌پروراندند.

گروه جنگ نرم مشرق- پایگاه خبری _ تحلیلی "نیو ایسترن اوتلوک" در گزارشی با عنوان «فیس‌بوک: استعمارگری نسخه 2» نوشت:

پایگاه رسانه‌های غربی در ابتدا تلاش می‌کردند برنامه بلندپروازانه "مارک زاکربرگ" مؤسس فیس‌بوک را انسان‌دوستانه جلوه دهند، اما بعداً معلوم شد این برنامه که می‌خواهد همه انسان‌ها را به فضای اینترنت وارد کند، چیزی جز "‌‌هم‌حسی منفعت‌آمیز" نبوده است.

فیس بوک، غول مهندسی اجتماعی // آماده

هرچه جلوتر می‌رویم بیش‌تر به جنبه‌های شرورانه این کار پی می‌بریم. به ویژه این که معلوم شده فیس‌بوک چیزی ورای شرکتی است که زاکربرگ و ایده‌هایش آن را هدایت می‌کند.

فیس بوک - جنگ نرم
"مارک زاکربرگ" مؤسس فیس‌بوک

فیس‌بوک اوج "مهندسی اجتماعی" است. یک شرطی‌ساز آنلاین تمام‌عیار است. از این ابزار جهت رهگیری، تهیه سند و سوء استفاده از اطلاعات نیمی از همه افرادی استفاده می‌شود که به اینترنت وصل می‌شوند. فیس‌بوک به‌رغم انتظاری که کاربران از آن دارند، یعنی تسهیل شیوه‌های ارتباط با افراد و شرکت‌های مورد نظر، مشخصه‌هایش را علیه کاربران خود طرح‌ریزی کرده است، به طوری که کاربران را به کانالی هدایت کند تا فقط پست‌های گزینش شده را منتشر کنند و سراغ برخی پست‌های خاص نروند. فیس‌بوک با این عمل "سانسور نرم" است که افکار عمومی را در اختیار گرفته است.

تحقیقات صورت گرفته نیز صحت تأثیر غیراخلاقی این ماشین "مهندسی اجتماعی" را به اثبات می‌رساند. یافته‌های یکی از این تحقیقات نشان داده که احساسات کاربر، به وسیله پست‌های گزینش شده از قبل با موفقیت تحت تأثیر و کنترل قرار گرفته است. این پست‌ها یا فقط جنبه‌های منفی داشتند و یا فقط جنبه‌های مثبت، و از طریق لیست مخاطبین خود کاربر برای وی ارسال می‌شدند.

گزارشی تحت عنوان "شواهد تجربی سرایت احساسات در مقیاس کلان از طریق شبکه‌های اجتماعی" پس از کنفرانس "آکادمی ملی علوم آمریکا" منتشر گردید. در چکیده این گزارش آمده است: "با یک جامعه آماری گسترده تقریباً 700 هزار نفری، نشان دادیم که احساسات از طریق شبکه فیس‌بوک قابل سرایت هستند و افراد بدون این که خودشان بدانند تحت تأثیر یک احساس خاص و گزینش‌شده قرار می‌گیرند. شواهد تجربی اثبات می‌کند که "سرایت احساس" بدون برخورد رو در رو بین دو فرد نیز می‌تواند حاصل شود. این یافته‌ها نگران‌‌ کننده است و نشان می‌دهد که فیس‌بوک این توانایی را دارد که روی احساسات کاربرانش تأثیر بگذارد. روش‌های غیراخلاقی و تجاوز فیس‌بوک به حریم شخصی افراد نیز به شدت مذموم و خجالت‌آور است." در تحقیقی دیگر معلوم شد فیس‌بوک با قرار دادن خبرهای گزینش‌شده‌ای در "خبرخوان فیس‌بوک" برای کاربرانش، قصد داشت درصد حضور آمریکایی‌ها را در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 2012 افزایش دهد.

فیس بوک - جنگ نرم
سرویس خبرخوان فیس‌بوک روی گوشی‌های هوشمند امروزی نصب می‌شود

فیس‌بوک حامی "برنامه آموزشی" وزارت خارجه آمریکا جهت آماده‌سازی مقدمات سرنگونی سیاسی دولت‌ها در شمال آفریقا و خاورمیانه بوده است. همان فعالانی که گفته می‌شد "به یک‌باره" سر از خاورمیانه و شما آفریقا درآوردند، در واقع برای چندین سال آموزش‌دیده و تأمین‌شده وزارت خارجه آمریکا و سایر نهادهای دخیل هم‌چون غول‌های فناوری گوگل و فیس‌بوک بودند.

یکی از نتایج شبکه اینترنت، علاوه بر تأمین منافع خاص مجموعه‌های تجاری و مالی بزرگی نظیر وال‌استریت و واشنگتن، تنزل سطح اطلاعاتی است که از سوی کاربران انتشار می‌یابد. در تشابه رسانه‌های قدیمی‌تری هم‌چون تلویزیون و رسانه‌های جدید هم‌چون فیس‌بوک می‌توان گفت که "برنامه‌سازی"، هم می‌تواند به روند ساختن برنامه برای تلویزیون اشاره کند و هم به طرح‌ریزی برنامه‌های خاص برای مخاطبان. در معنای دوم، برنامه‌سازی، روندی یک‌سویه دارد که عملاً عقاید مخالف را از میان برمی‌دارد و گستره اطلاعاتی را که مخاطبان می‌بینند و می‌شنوند، در حوزه منافع آن‌هایی قرار می‌دهد که در صدر رسانه جا خوش کرده‌اند. بر هیچ‌کس پوشیده نیست که فیس‌بوک نیز دارد اینترنت را به وضعی مشابه دچار می‌کند.

در نتیجه تجربیات موفق فیس‌بوک در مهندسی اجتماعی که توانست در جهان عرب تحولات سیاسی عظیمی به وجود آورد، فیس‌بوک و نهادها و مؤسسات مالی حمایت کننده از آن، ترغیب شدند تا کل جمعیت کره زمین را زیر سلطه شبکه یک‌طرفه و فراگیر خود بگیرند.

مجله تایم در مقاله‌ای تحت عنوان "مردی که سرتاسر دنیا را سیم کشید" مدعی شده بود که فیس‌بوک از آنلاین کردن همه جمعیت جهان، تنها مقاصد مالی را دنبال می‌کند. با این ‌حال چیزی که در مقاله، توصیف شده یک کمپین جهانی برای انتشار اطلاعاتی است که کاربران نمی‌خواهند روی اینترنت منتشر کنند. در این مقاله به وضوح آمده: "قضیه این است: به یک منطقه جغرافیایی نگاه می‌کنند و می‌بینند کمبودهایی در آن‌جا وجود دارد. بعد دنبال محتواهایی می‌گردند تا این‌قدر قانع‌کننده باشد که ساکنین آن منطقه را به وصل شدن به اینترنت ترغیب کند. آن محتوا، جمع‌آوری شده و با زبان مردم آن محل به صورت یک نرم‌افزار منتشر می‌شود. در مرحله بعد، به سراغ سرویس‌دهنده‌های تلفن همراه می‌روند و آن‌ها را مجاب می‌کنند که آن برنامه را در سطح وسیع به صورت رایگان و بدون هزینه اینترنتی پخش کنند. بقیه موارد، حل‌شده است: هر کسی که گوشی داشته باشد، می‌تواند به صورت رایگان در اینترنت از این برنامه استفاده کند."

فیس بوک - جنگ نرم
فیس‌بوک، شبکه اطلاعات جهانی را به مسیر یک‌طرفه انتشار پروپاگاندا تبدیل کرده است

این حرف‌ها، گمانه‌زنی یا فرضیه‌پردازی نیست. سایت internet.org فاش کرد که این برنامه در ماه ژوئیه در کشور زامبیا و ماه اکتبر در تانزانیا منتشر شد. برنامه حاوی موارد زیر بود:‌ فیس‌بوک، هواشناسی، ویکی‌پدیا، جستجوی گوگل، سایت‌های اشتغال‌یابی و دست آخر برنامه "حقوق، سلامت و بهداشت زنان". یکی از سرویس‌دهندگان محلی که شعبه‌ای از کمپانی هندی "ایندین تلکو" است، این خدمات را به صورت رایگان و بدون هزینه اینترنتی در اختیار کاربران گذاشت. تأثیر این برنامه روی جامعه زنان این دو کشور باورنکردنی بود!

زاکربرگ درباره برنامه مذکور می‌گوید: "مثل شماره 911 خدمات اورژانس و پلیس در آمریکاست. هیچ هزینه‌ای دربر ندارد. چنان‌چه خانه‌تان دچار آتش‌سوزی شد یا دزد، وسایل‌تان را برد، می‌توانید به این خدمات دسترسی داشته باشید. به نظر من، باید نمونه اینترنتی این خدمات هم وجود داشته باشد."

این برنامه‌های رایگان، دستورکارهای غرب را دنبال می‌کنند و البته اجازه دسترسی به فیس‌بوک را به فرد می‌دهند، فیس‌بوکی که ثابت شده اطلاعات افراد را ذخیره می‌کند و مورد سوء استفاده قرار می‌دهد. درست است که این برنامه‌ها اجازه دسترسی رایگان و یک احساس آزادی و قدرت به کاربر می‌دهند، اما فیس‌بوک این اختیار را به کاربران نداده که هر محتوایی را می‌خواهند، آزادانه به اشتراک بگذارند. این سایت از طریق فیلترهای متعددی که دارد، تنها پست‌های خاصی را به کاربران نشان می‌دهد.

این موضوع نشان‌دهنده میزان دستکاری و دخالت فیس‌بوک و نیز خط‌ مشی‌های این وب‌سایت است. توضیح خود فیس‌بوک درباره این خط‌ مشی‌ها، این است: "به جای این که همه اطلاعات را همه ببینند، اطلاعات به نحوی سامان‌دهی می‌شود که "مرتبط‌ترین" آن‌ها برای کاربر به نمایش درآید. از بین بیش از 1500 پستی که یک فرد ممکن است با ورود به سایت ما ببیند، تقریباً حدود 300 پست به او نشان می‌دهیم. خبرخوان فیس‌بوک هر پست را براساس هزاران عامل که برای هر فرد متفاوت است، رتبه‌بندی می‌کند."

فیس بوک - جنگ نرم
ارائه سرویس‌های فیس‌بوک روی گوشی همراه یعنی گسترش چشم‌گیر ارتباط مردم با این ابزار پروپاگاندا

از این رو، "برنامه جهانی" فیس‌بوک این است که کل جمعیت جهان را با کشاندن‌شان به این سایت به نحوهای مختلف، شرطی کند. فیس‌بوک دیگر سایتی طراحی شده از سوی یک دانشجو نیست، بلکه تبدیل شده به نمایش عینی و اجرا‌کننده سناریوی سلطه‌گرانی که از ابتدای تاریخ بشر، برنامه‌های شیطانی در سر می‌پروراندند.

به منظور مقابله با گام بعدی جریان غیراخلاقی و طاعون‌مانندی که فیس‌بوک در سراسر فضای اینترنت به راه انداخته، ملت‌ها باید نمونه مشابه این سایت را در کشورشان ایجاد کنند. به همین صورت، در ابعاد کوچک‌تر، افراد می‌توانند شبکه‌های اطلاعاتی خود را راه‌اندازی کنند تا از دام فیس‌بوک، گوگل و سایر شرکت‌هایی بیرون بیایند که از قدرت و نفوذ بی‌جایشان در خدمت سرمایه‌داران و علیه جوامع سنتی استفاده می‌کنند.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۰۲:۳۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
    0 0
    وقتی که چیزی رو نمی دونیم و نمی فهمیم خب نفهمیدیم دیگه ، اما وقتی چیزی رو می فهمیم و مثل روز روشن است و فلج شدیم و رو تردمیل می دوییم خیلی زشته به خدا . اونم واسه کشوری مثل ایران با نظامی درجه یک و مردمی و مردم فهمیده و پر از نخبه . از همین فیسبوک و امثالهم می شه بر ضد خودشون استفاده کرد . از وقتی که فیسبوک اومده ببینید ما درگیر چه چیزهای بودیم : هزاران بار کارشناسی که فیسبوک چیست و چرا . کار عملی مساوی است با سوت بلبلی . ده ها صفحه ساخته شده که در آن بهاییت و هزار فرقه دیگر تبلیغ می شود .شرم دارم بگم که به اسلام عزیز و پیامبر (ص) و اهل بیت توهین می شود . به مسئولان کشور توهین می شود . فساد را گسترش می دهد و دائما شاخه های جدید و ناشناخته فساد را از غرب به کشور وارد می کنن . مثل شاخه جدید بردگی . ما 10 ساله کارشناسی می کنیم که آیا فیلتر کنیم یا نکنیم ؟ تو فیسبوک باشیم زشت نیست عایا ؟ فلان مسئول چرا در فیسبوک است تحت فشارش بگذاریم . از آن طرف این همه جوان که کامنت می گذارن ما ولایی هستیم ما عاشق مملکت هستیم یک درصدشان نمی روند دنبال زدن صفحه ، پاسخ به شیطنت ها و شبه افکنی ها ، تولید محتوا و ... . کلا زاکربرگ با تاسیس فیسبوک ما رو به خوددرگیری مزمن انداخته . از اون طرف ابتکارات ما هم دقیقا مطابق روز بوده و بسیار پر طرفدار !!! مثل تاسیس شبکه اجتماعی که کپی شناسنامه می خواست !!! خوددرگیری مزمن متاسفانه نشان داده که مسری هم هست ، تا حالا فیسبوک بود ، حالا با خود درگیریم که اینستاگرام و وایبر و لاین و ... چیست و چرا و امروز تا شب چه تصمیمی بگیریم و از فردا صبح زود تصمیم جدید را اجرایی کنیم تا ناهار ، بعدش خدا بزرگه !!! بی سروسامانی پاسخ به جنگ نرم دشمن فقط مربوط به این حوزه نیست ، حوزه فرهنگ و حجاب و سینما و تلویزون و ... هم کلا بی هدف و تو هوا معلقه . فقط تا دلتان بخواهد کنگره و همایش و خرج میلیاردی و چیست و چرا . نتیجه مساوی است با نگاه کردن به دیوار و سوت بلبلی . یعنی حوزه به این مهمی که جنگ فعلی هم هست نباید یک سند و نقشه راه داشته باشد ؟
  • مهدی ۱۳:۰۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
    0 0
    سلام دوست عزیز شما می خواهید در زمینی که توسط رغیب(بخوانید دشمن) طراحی شده بازی کنیم؟؟؟ این مثالا فهم فرهنگی است؟؟؟ شهید مطهری می فرمایند کسی که می خواهد در امور فرهنگی نظریه و تئوری پردازی کند باید عالم باشد، متاسفانه بعضی از ما با طرح چنین مسائلی می خواهیم روشن فکری خورد را برسانیمف در صورتی که این روشن فکری نیست کج روی ست. برای مثال چند سال پیش گروهی با این تفکر شما ، برای اینکه از این فضا استفاده کنند شروع کردن به بارگذاری مقدار خیلی زیادی کلیپ و متن در انواع شبکه های اجتماعی نظیر فیسبوک و یتویوب و.... . و برای تهیه ان هم هزینه بسیاری کردند شاید بیش از چند هزار کلیپ و متن در مورد حضرت آقا. نتیجه؟ صاحبان زمین بازی تمامی این کلیپ ها و متن ها رو بصورت کاملا تدریجی و نرم از دسترس خارج کردند. خیلی ساده لوحانه است اگر فکر کنیم زاکربرگ آمده و طرح داشته ، و بعنوان یک نخبه توانسته منابع مالی جذب کند و بشود فیسبوک. برادر عزیز بنده چندین سال است که شرکت تولید نرم افزار دارم، من می فهمم توسعه نرم فزار شبکه های اجتماعی نظیر فیسبوک چقدر هزینه دارد ، بعد سخت افزاری آن که جندین برابر هزینه دارد بماند. آیا آنها برای رضایی خدا این کار را انجام می دهد ؟ آنها که این همه هزینه کرده اند می گذارند شما از این زمین به نفع خود استفاده نماید؟؟ مقداری واقع بین باشید. مثالی دیگر عرض می کنم: در جنگ 33 روزه حزب الله لبنان با اسرائیل در همان روز های اول صفحه اختصاصی حزب الله بلاک شد. بهمین راحتی . البته برای آنکه وجه دموکراسی آن را حفظ کنند گفتند بخاطر در خواست های مکرر کاربران این پیج بلاک شده است. در نهایت جمع بندی ونظر حقیر این است که : مقابله با این جریانات ، باید مقابله ای از جنس خودش باشد، همانطور که مقابله با اعتراضات مدنی و اجتماعی الزامات خواست خود را دارد. رهبری می فرمایند: بازی در زمین دشمن چه برد باشد چه باخت ، درنهایت بازنده ایم.
  • سيد كمال حسيني ۱۵:۰۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
    0 0
    در خصوص فيسبوك چند نكته قابل ذكر است ...اولا :فيسبوك صرف نظر از هدف طراحي و كاربرد ان اكنون به ابزار تضارب تفكرات و انديشه هاي مختلف تبديل شد است ... با نگاهي در فيسبوك ميتوان به راحتي به وجود طيف هاي فكري متعد از سكولار و بي بندبار اخلاقي تا متعادل و حتي مذهبي ومعتقد واقعي در ان پي برد .......فيسبوك به خودي خود مخرب وضد دين وضد ايراني نيست و همانگونه كه ميتوان از ان سوءاستفاده كرد نيز قابليت استفاده مفيد را نيز داراست ...چه انكه به مدد همين رسانه مدرن و امريكايي در زمانهايي زمينه مقابله با تهاجمات ضد ايراني و ديني توسط مردم كشورمان فراهم شده است ....دوم:به رغم نظرات متعدد و گوناگوني كه همگي در راستاي نفي وضديت با اين رسانه پر طرفدار مطرح ميشود اما صاحنظران هيچ بديل وجايگزين مناسب كه جذابيت نسبي فيس بوك را داشته باشد تاكنون طراحي نكرده اند ...با توجه به حضور تقريبا دو دهه اي اين رسانه درخانه هاي مردم و تاثير ان بر تفكرات و ديدگاههاي مردم به خصوص جوانان متاسفانه هيچ طرح وبرنامه اي براي به كار گيري اين رسانه در جهت خدمت به دين اسلام و فرهنگ و هويت واقعي ما ارائه نشده است..... سوم :به نظر من بهتر است به جاي ضديت و نفي اين رسانه ، در جهت استفاده از قابليتهاي ان و نيز با توجه به مقبوليت گسترده اي كه در ميان جوانان دارد تدابير منطقي و هدفداري انديشيده شود .....
  • ۱۵:۰۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
    0 0
    اقای مهدی شما می گی بشینیم دست روی دست بزاریم ؟ چون زمین دشمنه ، بهش وارد نشویم ؟! خب پس کانال های ماهواره ای مان را هم جمع کنیم دیگه چون از طریق ماهواره های دشمن (زمین دشمن) پخش می شود . این چه طرز فکریه دوست من ؟ از همین فیسبوک می شود صفحات متعدد انگلیسی و فرانسه و عربی و ... راه اندازی کرد و در آن ها اروپا و غرب واقعی را به دنیا نشان دهیم . نشان دهیم که اسلام ناب محمدی چیه ، نشان دهیم که واقعیت وجودی امثال داعش چیه و از کجا هدایت می شه ، صفحات روشنگر فرانسوی و انگلیسی درباره واقعیت وجودی داعش و تروریست های دیگر سوری قطعا در روند عضوگیری این گروه ها از جوانان اروپایی و آفریقایی تاثیرگذار خواهد بود . درباره حقوق سیاه پوستان و لاتین ها و بومیان آمریکا صحبت کنیم ، درباره وال استریت صحبت کنیم ، فساد هدایت شده غرب را نشان دهیم . جنایات صهیونیست ها را رو کنیم . حالا صفحه را هم بستند ، بستند یک صفحه دیگر می زنیم . باز هم بستند صفحات دیگری می زنیم . متاسفانه تا وقتی تفکراتی مثل تفکرات شما وجود داشته باشد مغز جوان ایرانی در درجه اول و مغز مردم دنیا در درجه دوم کادوپیچ تحویل غرب خواهد بود . بشینیم تماشا کنیم غرب با تفکرات و عقاید و عقبه ذهنی مردم ما چه می کند !!!!
  • آدم ۱۸:۳۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
    0 0
    فقط و فقط در صدد این هستن که با وسایل مختلف عمر افراد رو تباه کنن و بس !!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس