گروه بینالملل مشرق- قتل یک مقام اسبق روس و مخالف کاخ کرملین در مسکو توسط افراد ناشناس، رسانه های غربی و مقامات این کشور را به جان روسیه انداخته است. بوریس نمتسوف 55 ساله که از منتقدان دولت روسیه به شمار رفته و در دولت بوریس یلتسین معاون نخستوزیر بود، روز جمعه در تیراندازی افراد ناشناس خودروسوار در مسکو کشته شد. پوتین رئیسجمهور روسیه ضمن وحشیانه خواندن قتل نمتسوف دولت این کشور را مأمور کرده تا کمیتهای اضطراری برای تحقیق در مورد این قتل نمتسوف تشکیل شود، اوباما و جان کری هم در بیانیهای و با لحنی مداخلهجویانه با محکوم کردن قتل این مقام اسبق روس خواستار تحقیق درباره این پرونده شد.
- احتمال نقش یک قدرت خارجی در قتل مخالف پوتین وجود دارد
- روسیه دیگر به دهه 90 که برده آمریکا بود بر نمی گردد
- پوتین در این شرایط از قتل نمتسوف هیچ سودی نمیبرد
- مردم روسیه میدانند که بحران اوکراین ساختگی است
- حتی گرباچوف هم معتقد است قتل نمسوف برای بیثباتی روسیه است
"بوریس نمتسوف" مقام اسبق روس و مخالف دولت ولادیمیر پوتین
رسانه های غربی بدون درنگ به تفسیر و اظهارنظر در خصوص قتل «بوریس نمتسوف» یکی از سیاستمداران مخالف دولت روسیه بپردازد. چرا که بسیاری از مطبوعات غربی حتی منتظر نتایج اولیه تحقیقات در خصوص این حادثه نشده و سریعا انگشت اتهام خود را به سمت دولت روسیه نشانه رفتند.
مرگ این سیاستمدار روس، در شرایط کنونی بیش از هر چیز در راستای مبارزه تبلیغاتی علیه روسیه مورد استفاده قرار گرفت و به نفع رسانههای گروهی غربی تمام شده و آنها تا جای ممکن از این حادثه در جهت انتقاد بیشتر و وارد کردن اتهامات مختلف به مقامات مسکو استفاده کردند.
قتل نمتسوف را بدون تردید میتوان توطئه بزرگ علیه رهبری سیاسی روسیه برشمرد، این حادثه درست یک روز قبل از برگزاری تظاهرات مخالین اتفاق افتاد که قرار بود نمتسوف در آن شرکت و سخنرانی کند، قتل وی به هیچ وجه نمیتواند در راستای منافع مقامات روسیه باشد بهخصوص اینکه وی در دو هفته پیش ضمن مصاحبهای در رابطه با امنیت جانی خود ابراز نگرانی کرده بود. بنابراین احتمال انتخاب گزینه قتل مخالف سیاسی از سوی مقامات روسیه بسیار ضعیف و حتی غیر منطقی به نظر میرسد، البته مخالفین سیاسی داخلی روسیه نیز تلاش خواهند کرد تا از این اتفاق به نوع خود بهرهبرداری به عمل بیاورند اما محدودیت پایگاه اجتماعی و بیاعتمادی مردم نسبت به بیشتر آنها اجازه نخواهد داد تا اتفاق قتل نمتسوف عواقب جدیای برای رهبری کشور در پی داشته باشد.
مارکوس پاپادوپولوس" سردبیر مجله انتقادی "اول، سیاست"
خبرنگار بینالملل مشرق در این خصوص با "مارکوس پاپادوپولوس" سردبیر مجله انتقادی "پالتیکس فرست" انگلیس صحبت کرده است. متن مصاحبه مشرق با این کارشناس انگلیسی به شرح زیر است.
سؤال:: دو روز پیش، "بوریس نمتسوف" یکی از رهبران مخالفین دولت در روسیه در نزدیکی کاخ کرملین به قتل رسید. لطفاً درباره این حادثه توضیح بدهید.
این اتفاق یک جنایت نفرتانگیز بود و پلیس مسکو اکنون در حال بررسی شواهد و مدارک برای پیدا کردن قاتل یا قاتلین است. آنچه مسلم است اینکه فردی تلاش کرده تا شرایطی در روسیه به وجود آورد که باعث بیثباتی دولت شود، یا اینکه ممکن است یک شهروند عادی روس که از موضع این سیاستمدار درباره مسائلی مانند اوکراین بینهایت عصبانی شده و تصمیم گرفته خودش در راستای این عصبانیت اقدام کند، که البته این کار به هیچ عنوان قابل قبول نیست.
احتمال دیگری که وجود دارد این است که دست یک قدرت خارجی در کار باشد، که نظیر این را قبلاً هم دیدهایم، چرا که روسیه کشوری بسیار قوی در دنیای امروز است و آرمانهای آمریکا برای تسلط بر دنیا را به چالش کشیده است. بنابراین این سناریو هم کاملاً قابلباور است که دست واشنگتن در این حادثه بوده تا با متهم کردن دولت روسیه به قتل یکی از مخالفانش، در این کشور ایجاد بیثباتی کند و امیدوار باشد که انقلابی طرفدار غرب در روسیه به راه بیندازد.
سؤال:: چرا رسانههای غربی بلافاصله پس از انتشار خبر این اتفاق، انگشت اتهام را به سمت دولت پوتین نشانه رفتند؟ چرا حتی صبر نکردند تا تحقیقاتی در اینباره انجام شود؟
این نکته بسیار مهم است. خبرنگاران غربی، نه کارآگاه پلیس هستند و نه متخصص جرمشناسی. چگونه میتوانند تنها چند دقیقه بعد از قتل یک نفر، بگویند دولت روسیه پشت این اتفاق است. آنچه غرب، از سیاستمدارانش گرفته تا خبرنگارانش، میخواهد انجام دهد این است که حادثه غمانگیز مرگ "نمتسوف" را سیاسیسازی و از آن به عنوان سلاحی سیاسی علیه دولت روسیه استفاده کند.
کارآگاهان پلیس، صحنه ارتکاب جرم را بررسی میکنند
دولت روسیه در حال حاضر قدرتمند است، هم از نظر سیاسی، هم از نظر اقتصادی و هم از نظر نظامی. البته که این کشور مشکلاتی هم دارد و تحریمها موجب شده تا مسکو به زحمت بیفتد، اما این کشور هیچگاه به دهه 1990 برنمیگردد و برده آمریکا و برده صندوق بینالمللی پول نمیشود. وقتی رسانههای غربی ادعا میکنند کرملین پشت این قتل بوده، باید از آنها پرسید: "شواهدتان چیست؟ از کجا میدانید؟"
سؤال:: ولادیمیر پوتین در صحبتهایش گفته شواهد نشان میدهد این قتل از پیش برنامهریزی شده بوده است. روسیه از این قتل چه سودی میتوانسته ببرد؟
مسلماً پوتین و دولت روسیه هیچ سودی از این قتل نمیبرند. آنهایی که سود میبرند، افرادی در روسیه هستند که درآمدشان را واشنگتن پرداخت میکند تا در این کشور بحران ایجاد کنند و دولت را سرنگون نمایند. حتی "گورباچف" هم که غرب علاقه زیادی به او دارد، تأکید کرده که معتقد است این قتل برای بیثبات کردن روسیه صورت گرفته است. همین باعث شده تا رسانههای غربی در وضعیت دشواری گیر کنند، چون در غرب، گورباچف را یک قهرمان میدانند.
سؤال:: با توجه به اینکه در آستانه آغاز بحران در اوکراین هستیم، آیا این اتفاق، پتانسیل تبدیل شدن به یک بحران ملی و معضل جدی برای دولت روسیه را دارد؟
من معتقدم احتمال بروز بحران در روسیه با این اتفاق، بسیار ناچیز است، چون اکثریت مردم روسیه، طبق آمار 86 درصد، از سیاستهای پوتین در قبال اوکراین حمایت میکنند. بنابراین مسلماً مردم روسیه توان هضم چنین اتفاقاتی را دارند، به خصوص وقتی میدانند پیوستن اوکراین به ناتو به معنای تهدیدی جدی برای امنیت روسیه است.
مردم روسیه میدانند که بحران در اوکراین را خود غربیها ایجاد کردند، وقتی کودتایی در این کشور به راه انداختند و دولت دموکراتیک کییف را سرنگون کردند و به جای آن، دولتی طرفدار آمریکا و طرفدار غرب را روی کار آوردند. روسها کاملاً از وضعیت درون اوکراین خبر دارند و احتمال بروز چیزی شبیه به انقلاب طرفدار غرب در روسیه، بینهایت اندک است.
مردم روسیه در بزرگداشت نمتسوف راهپیمایی میکنند
دلیل اول برای این احتمال اندک، این است که طرفداران غرب در سیاستهای روسیه، از حمایت مردمی برخوردار نیستند. دلیل دوم نیز این است که مردم دولتهای طرفدار غرب را به خاطر دارند و یادشان هست که این دولتها چه بلایی بر سر میلیونها شهروند روس آوردند.
سؤال:: رد پای جان مککین در همه بحران های منطقه دیده میشود. وی تصویر خود در کنار بوریس نمتسوف در توئیتر منتشر کرده است. نقش این سناتور آمریکایی در موضوع قتل نمتسوف و دلیل اظهار تأسف و همدردی او چیست؟
مککین سیاستمداری بسیار قدیمی در آمریکاست و تأثیر زیادی هم در ساختار قدرت چه در دولت و چه در کنگره این کشور دارد. وی نماینده سیاستهای آمریکا و بیاعتنایی این کشور به قوانین بینالمللی و مکانیسمهای سازمان ملل با تجاوز به کشورها و بمباران آنها و حمایت از گروههای تروریستی است.
جان مککین و افرادی مثل او در کنگره آمریکا، ریشه بسیاری از مشکلات امروز در سراسر دنیا هستند. او و گروهش دلیل عذاب مردم در لیبی، سوریه، عراق و اوکراین هستند. مککین سیاستمداری نفرتانگیز است و برای تمام جهان خطرناک است.