به گزارش مشرق، زهرا عبداللهی مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: قلیان دود پرخطرتری از دود سیگار دارد. برخی این باور غلط را دارند که به دلیل گذشتن دود قلیان از آب، دود توتون تصفیه میگردد، درحالی که این اتفاق باعث تشدید عوارض توتون می شود. همچنین ذغالی که برای سوزاندن تنباکوی قلیان استفاده میگردد خطرات آن را افزایش میدهد. چرا که سوختهای ذغالی حاوی مونوکسید کربن، آهن و مواد شیمیایی سرطانزا هستند.
وی ادامه داد: قلیان حاوی اسانسهای پرعارضهای است که برای معطر شدن توتون استفاده میشوند و خود عوارض جداگانه و شدیدی را به همراه دارند.
لذا از سوخت این ترکیبات ناشناخته چندین ماده سمی، سرطانزا و کشنده تولید میشود.
عبداللهی خاطر نشان کرد: در مصرف قلیان مکش ریوی وجود داشته که باید ریه ها را پر کند، درحالی که کشیدن سیگار مکش دهانی است و دود آن قورت داده میشود. بنابراین دود قلیان مضرتر بوده و با مکش ریوی عمیقتر تا انتهاییترین منافذ ریه نفوذ میکند.
وی ادامه داد: قلیان حاوی اسانسهای پرعارضهای است که برای معطر شدن توتون استفاده میشوند و خود عوارض جداگانه و شدیدی را به همراه دارند.
لذا از سوخت این ترکیبات ناشناخته چندین ماده سمی، سرطانزا و کشنده تولید میشود.
عبداللهی خاطر نشان کرد: در مصرف قلیان مکش ریوی وجود داشته که باید ریه ها را پر کند، درحالی که کشیدن سیگار مکش دهانی است و دود آن قورت داده میشود. بنابراین دود قلیان مضرتر بوده و با مکش ریوی عمیقتر تا انتهاییترین منافذ ریه نفوذ میکند.