کد خبر 416048
تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۱

گروه تروریستی تکفیری «داعش» برای تضمین بقای خویش از فجایع زندان «ابوغریب» و جنایات «بلک‌واتر» در عراق برای دامن زدن به فتنه‌های طایفه‌ای و جذب اهل سنت به خویش بهره‌رداری می‌کند.

به گزارش مشرق، در حالی‌که جامعه بین المللی به نوعی فجایع زندان «ابو غریب» در بغداد و جنایات شرکت امنیتی آمریکایی «بلک واتر» در عراق را به فراموشی سپرده است، گروه تروریستی تکفیری «داعش» تلاش می‌کند، با زنده نگه داشتن یاد و خاطره این جنایات از آنها جهت دامن زدن بیش از پیش به اختلافات طایفه‌ای و مذهبی در عراق استفاده کند.

ترفند مشروعیت بخشی داعش

در واقع داعش تلاش می‌کند، با استفاده از فجایع رخ داده در زندان ابوغریب و دیگر قضایای نقض حقوق بشر غربی در عراق به اقدامات و فعالیت‌های خود مشروعیت ببخشد و آنها را بخشی از سریال «مقاومت اهل سنت» در برابر «تجاوز آمریکا» به عراق از یک سو و «خیانت شیعیان» این کشور به اهل سنت عراق از سوی دیگر جلوه دهد و این موضوعی است که در کتابی که داعش در اواخر سال گذشته میلادی تحت عنوان «احیای خلافت» چاپ و منتشر کرد، آشکارا و علنی به آن اشاره می‌کند.

در برهه‌ای که دولت عراق تلاش می‌کند، حمایت و همراهی اهل سنت این کشور در مبارزه با داعش را بدست آورد و بین خود و اهل سنت اعتماد سازی کند، داعش برای مقابله با این سیاست بغداد، تاکتیک یادآوری و احیای جنایات آمریکایی‌ها و تجاوزات آنها را اتخاذ کرده و یادآوری و احیای این جنایات، در راستای حضور مجدد آمریکایی‌ها در عراق به بهانه مبارزه با داعش در قالب ائتلاف بین المللی ضد داعش، به نوعی دامن زدن به بحران‌ها و تنش‌های طایفه‌ای در عراق بشمار می‌آید.

آمریکا، شیعیان، شرکت‌های امنیتی و بهره برداری داعش

پایگاه خبری التقریر می‌نویسد: داعش در این راستا آمریکا را متهم می‌کند، پس از اشغال عراق و براندازی حکومت «صدام حسین» در سال 2003 میلادی ترتیبات سیاسی اتخاذ کرد تا اداره امور کشور در عراق بدست شیعیان بیفتد و به این طریق شیعیان، انواع تبعیض‌ها را علیه اهل سنت اعمال کنند.

از سوی دیگر داعش، واشنگتن را متهم می‌کند، بی‌محابا و بدون نظارت اقدام به وارد کردن شرکت‌های امنیتی خصوصی آمریکایی مانند بلک واتر در عراق کرده و چشم خود را به روی تمام جنایاتی که این شرکت‌های امنیتی علیه مردم عراق مرتکب می‌شدند، بسته است.

این دو قضیه یکی از مهمترین اهرم‌هایی است که داعش با تکیه بر آنها به طایفه گرایی در عراق دامن می‌زند و از آن به سود خود بهره برداری می‌کند، به عنوان مثال داعش برای جذب اهل سنت عراق وانمود می‌کند که زندان ابو غریب مختص اهل سنتی بوده که مقابل آمریکایی‌ها مقاومت کرده و قربانی خیانت شیعیان و همدستی آنها با آمریکایی‌ها شدند.

توجیه حملات القاعده و داعش به ابوغریب

به این ترتیب داعش هدف حمله «القاعده» به زندان ابوغریب را آزادسازی مجاهدان دربند اهل سنت که آمریکایی‌ها آنها را بازداشت کردند، بیان می‌کند.

در این راستا داعش تشکیل شوراهای بیداری در سال 2007 میلادی را منازعات و درگیری‌های جاری در صفوف اهل سنت عنوان می‌کند که موجب شد، برخی از این قبایل تعدادی از عناصر القاعده را به آمریکایی‌ها تسلیم کنند تا در زندان‌هایی مانند ابو غریب متحمل شدیدترین شکنجه‌ها شوند و این موضوعی نبود که بنابر ادعای داعش، این گروه در قبال آن سکوت کند، به همین دلیل داعش در سال 2013 به ابو غریب حمله کرد و مجاهدانی که بیش از 10 سال در معرض انواع شکنجه‌ها قرار داشتند و قربانی همدستی «آمریکایی‌ها و شیعیان» شده بودند، را آزاد کرد.

براین اساس داعش این پیام را به اهل سنت عراق می‌دهد که نبرد کنونی جاری در این کشور حول محور قائل شدن حد و حدودی برای ظلم‌ها و تبعیض‌هایی که اهل سنت عراق سال‌هاست در معرض آن قرار دارند، متمرکز است و این داعش است که این سپر دفاعی را برای اهل سنت ایجاد می‌کند، اینجاست که دومین پیام مورد نظر داعش به اهل سنت داده می‌شود، اینکه آنها تنها تحت لوای «خلافت» است که طعم آرامش و امنیت را خواهند چشید.

تحریف حقایق تاریخ

برکسی پوشیده نیست، شهروندان عراقی‌ که توسط بلک واتر کشته شدند و یا قربانیان زندان ابوغریب هم شیعی بودند و هم سنی، اما روایتی که داعش نقل و براساس آن تاریخ دروغین خود را بنا می‌کند، رژیم صدام حسین را حکومتی سنی به تصویر می‌کشد که تلاش کرد، در برابر آمریکا و هم پیمانان شیعه‌اش بایستد و مقاومت کند و در ادامه این دروغ ‌پردازی‌ها، قربانیان زندان ابوغریب و قربانیان حملات هوایی ائتلاف ضد داعش را در یک رده قرار می‌دهد.

داعش به خوبی می‌داند، بدون حمایت و پشتیبانی اهل سنت جایی در عراق ندارد، به همین دلیل گروه‌های داوطلب و بسیج مردمی عراق که نیروهای آن را اغلب شیعیان تشکیل می‌دهند، هدف اصلی و اولیه این گروه تروریستی تکفیری هستند.

به همین دلیل است که دولت عراق تلاش دارد، از یک سو گارد ملی عراق را تشکیل دهد که تمام طوایف این کشور را دربرمی‌گیرد و از سوی دیگر شوراهای بیداری را بار دیگر احیا کند تا به این طریق حضور و مشارکت اهل سنت را افزایش داده و آنها را متحد و منسجم کند.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس