کد خبر 417718
تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۱:۰۱

مدتی است که موضوع برگزاری آزمون استخدامی در آموزش و پرورش با حواشی مختلفی رو به رو شده اشت و این وزارتخانه نیز هنوز جزئیات آن را اعلام نکرده است.

به گزارش مشرق، موضوع استخدام در آموزش و پرورش با متقاضیان بسیاری مواجه است؛ در آخرین آزمون استخدامی آموزش و پرورش که در دوران وزارت محمود فرشیدی برگزار شد، 750 هزار نفر به رقابت پرداختند که در نهایت 40 هزار نفر به استخدام آموزش و پرورش درآمدند.

چند سالی است که مطابق با اساسنامه تشکیل دانشگاه فرهنگیان استخدام از طریق برگزاری آزمون استخدامی در آموزش و پرورش انجام نمی‌شود و ورود به دستگاه تعلیم و تربیت کشور مطابق با ضوابط خاص و از طریق کنکور سراسری و دانشگاه فرهنگیان انجام می‌شود.

اما در اواخر سال گذشته بود که معاون وزیر آموزش و پرورش در یک نشست خبری و به صورت رسمی خبر از برگزاری آزمون استخدامی در آموزش و پرورش را رسانه‌ای کرد.

*بطحایی: اطلاعیه آزمون یکماه دیگر (18 فروردین) اعلام می‌شود

سیدمحمد بطحایی، معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش در نشست خبری که 18 اسفندماه 93 در ساختمان مرکزی وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس مبنی بر استخدام در این وزارتخانه اظهار داشت: «درخواستی را از سازمان مدیریت داشتیم و مقدمات آن نیز آماده شده است تا سهمیه استخدام 5 هزار نفر را از سازمان مدیریت بگیریم.»

وی ادامه داد: «بر این اساس، تا یک ماه دیگر اطلاعیه برگزاری این آزمون اعلام می‌شود و داوطلبان با اولویت مربیان پیش‌دبستانی و نیروهای شرکتی به استخدام آموزش و پرورش در خواهند آمد؛ دوره یکساله‌ای نیز در دانشگاه فرهنگیان برای پذیرفته‌شدگان برگزار خواهد شد».

بر اساس اعلام معاون وزیر آموزش و پرورش باید تا 18 فروردین 94 اطلاعیه برگزاری این آزمون صادر و منتشر می‌شد که تاکنون قریب به دو ماه از موعد اعلام این اطلاعیه گذشته است و هنوز خبری از جزئیات آن نیست.

به گزارش فارس، به نظر می‌رسد مسئولان محترم باید برای سخنانی که در حضور رسانه‌ها مطرح می‌کنند اسناد موثقی داشته باشند و سپس درباره آن مطالب با قطعیت سخن بگویند، زیرا سخن گفتن در آموزش و پرورش جمعیت گسترده‌ای در جامعه را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

*فانی: مجوز استخدام شفاهاً داده شده است (24 فروردین)

از سوی دیگر علی اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش نیز در 24 فروردین 94 و در حاشیه «همایش یاس مهربانی» درباره آخرین وضعیت برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش اظهار کرد: «مجوز استخدام شفاهاً داده شده است، زمان آن مشخص و آزمون را سازمان سنجش و آموزش و پرورش مشترکاً برگزار می‌کنند».

وی افزود: «روز گذشته هم پیگیر بودم تا این مجوز کتباً ابلاغ شود. به مجرد آنکه مجوز کتباً ابلاغ شود دستورالعمل مربوط صادر خواهد شد و همه جزییات در آن مشخص است».

به گزارش فارس، نکته جالب این قضایا جایی بود که آموزش و پرورش قبل از دریافت مجوز رسمی و کتبی استخدام، این موضوع را رسانه‌ای کرد و تا مدتها برگزاری یا عدم برگزاری این آزمون در هاله‌ای از ابهام قرار داشت تا در نهایت در اوایل هفته معلم و در اردیبهشت ماه سال جاری وزیر آموزش و پرورش از دریافت مجوز کتبی این آزمون خبر داد.

*فانی: مجوز استخدام صادر شد (13 اردیبهشت)

علی اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش در 13 اردیبهشت 94 و در حاشیه مراسم سپاس معلم در خصوص برگزاری آزمون استخدامی گفت: «با پیگیرِ‌ی‌های وزارت آموزش و پرورش، مجوز استخدام 5 هزار نفر به استناد ماده 28 اساسنامه دانشگاه فرهنگیان از سوی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی صادر شده است و امیدواریم حداکثر اواسط خرداد ماه دستورالعمل آن را صادر کنیم و امیدواریم آزمون در مرداد ماه برگزار شود».

*آزمون «مرداد امسال» به درد آزمون «مرداد سال گذشته» دچار نشود!

به گزارش فارس، البته باید امیدوار باشیم که برگزاری آزمون در مردادماه امسال به سرنوشت برگزاری آزمون مربیان پیش دبستانی که قول آن هم برای مردادماه سال 93 بود، دچار نشود. زیرا وزیر آموزش و پرورش در سال گذشته هم خبر از برگزاری آزمون استخدامی مربیان پیش دبستانی در مردادماه 93 داده بود که این آزمون در نهایت برگزار نشد.

وجود تناقض در اعلام تاریخ دریافت مجوز و اعلام زمان برگزاری و جزئیات آزمون از سوی مسئولان آموزش و پرورش باعث شده است تا متقاضیان شرکت در این آزمون همچنان در سردرگمی باقی بمانند. از طرفی هم هیچ مسئولی در آموزش و پرورش اظهار نظری در خصوص آزمون استخدامی نمی کند و ابهامات را باقی گذاشته است.

البته این اعلام تناقض در تاریخ برگزاری آزمون در آموزش و پرورش مسبوق به سابقه است و مصداق آن هم تاریخ برگزاری آزمون استخدامی مربیان پیش دبستانی در سال گذشته است که وزیر آموزش و پرورش چندین بار تاریخ‌های متفاوتی را برای این آزمون اعلام کرد و در نهایت این آزمون برگزار نشد.

از زمان اعلام خبر برگزاری آزمون تاکنون بارها مسئولان آموزش و پرورش مصاحبه‌های مختلف انجام داده‌اند و خبر از منتشر شدن جزئیات این آزمون در اسرع وقت داده‌اند، اما همچنان خبری از جزئیات این آزمون نیست.

*پای سودجویان به آزمون استخدامی آموزش و پرورش باز شد

ماجرای برگزاری این آزمون آنقدر کش و قوس‌های مختلف پیدا کرد که پای سودجویان و فرصت طلبان نیز به این آزمون باز شد.

این ابهامات در اعلام جزئیات باعث شده است بازار دلالی در این خصوص به وجود آید و برخی اطلاعات غیرواقعی را در فضای سایبری و اجتماعی منتشر کنند و خبر از جزئیات برگزاری این آزمون می‌دهند.

حال چندین سوال در این خصوص مطرح است:

*آیا وزارتخانه‌ای به بزرگی آموزش و پرورش بهتر نبود پس از اخذ مجوز رسمی، اطلاع رسانی استخدام را انجام می داد؟

*آیا فرآیند برگزاری یک آزمون و یا اعلام فراخوان یا اطلاعیه و جزئیات این آزمون آنقدر سخت است که ماه‌ها متقاضیان آن باید در انتظار باشند؟

* آیا متقاضیان استخدام در آموزش و پرورش نباید زمان برای مطالعه منابع داشته باشند؟ تأخیر در اعلام منابع، زمان مطالعه را کاهش می دهد؟

طولانی شدن جزئیات برگزاری این آزمون باعث شده تا برخی با منتشر کردن چگونگی برگزاری، سوالات آزمون و ... ، هزینه‌هایی از متقاضیان طلب کنند که جو نامطلوبی در جامعه به وجود آورده است.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۱۸:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۲
    0 0
    حتما بخوانید! در همه ی کشورهای توسعه یافته و حتی درحال توسعه نسبت به انتخاب و گزینش معلم مخصوصا معلم ابتدایی حساسیت بسیار بالایی به خرج می دهند و حتی افراد متخصص و تحصیلکرده در رشته آموزش ابتدایی با بالاترین درجات تحصیلی فوق لیسانس و دکتری را در مقطع ابتدایی به کار میگیرند زیرا می دانند که ارزش این مقطع تحصیلی حیاتی است. البته آموزش وپرورش کشور ما نیز زمانی برای استخدام معلین خیلی وسواس به خرج می داد. فرد پس از قبولی در کنکور سراسری مورد تست روانشناختی قرار می گرفت و از لحاظ ظاهر نیز بایست موجه می بود. سپس از یک فیلتر سخت مصاحبه می گذشت و پس از آن وارد تربیت معلم می شد و ضمن آموزش های صحیح و منطقی تحت نظارت نیز بود و خوشبختانه طرح موفقی بود. اما متأسفانه در سالهای اخیر نیروهای زیادی بدون حتی داشتن شرایط سنی و مدرک دانشگاهی از طریق نهضت سواد آموزی یا طرح معلمین مدارس قرآنی بدون آزمون به آموزش وپرورش تحمیل شدند که اغلب آنها توسط پارتی های قوی در مراکز استان ها جذب شده اند که برخی به دلیل سن بالا و برخی به دلیل ناتوانی در تدریس و نداشتن تخصص لازم در مقطع ابتدایی به کار گرفته شده اند. نمونه بارز اینگونه معلمان را در استانهای محروم و مخصوصا در لرستان می توانید به وفور بیابید. برخی از آنها حتی مشکلات عمیق روحی و روانی و جسمی داشته و ناتوان از برقراری رابطه کلامی وعاطفی صحیح با دانش آموزان هستند. حتی در برخی موارد دیده شده است که خدمتگزاران شرکتی به عنوان آموزگار!!! جذب شده اند. در برخی مدارس معلمین قرآنی استخدام شده اند که حتی قادر به روخوانی قرآن نیستند!!! اکنون نیز موضوع جدید نیروهای پیش دبستانی مشکلی دیگر است که باز در آینده آموزش وپرورش را غافلگیر کرده و مشکل ساز خواهد شد. البته این عزیزان زحمات زیادی در طول سالهای متمادی کشیده اند و در کار خود متخصص شده اند و بایست با سازوکارهای خاص خود در همان مقطع پیش دبستانی سازماندهی گردند. با این روند، وضعیت نگران کننده ای برای آینده آموزش و پرورش کشور وجود خواهد داشت.
  • ۱۷:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۷
    0 0
    اینجانب نگارنده متن فوق ازمعلمین قرآنی، همکاران شریفم که در سالهای اخیر بر اساس ضوابط استخدام شده اند و قطعا دارای سواد قرآنی کافی در یکی از شاخه های مرتبط با قران هستند عذرخواهی مینمایم و امیدوارم که بنده را حلال کنند شاید نتوانسته ام منظورم را در متن فوق بدرستی بیان نمایم واین باعث سوء تفاهم عزیزان شده است. ولی منظور من صرفا برخی استخدامهای خارج از ضابطه بود و بس وهیچ غرض خاصی نداشته ام

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس