بنا به نوشته الاخبار، چکیده صحبتهای الحریری در این سفر، کمکخواهی از مسئولان آمریکایی در برابر مقامات جدید عربستان بوده است. حریری هنوز پس از گذشت 4 ماه از روی کار آمدن «سلمان بن عبدالعزیز»، «محمد بن نایف» و « محمد بن سلمان» در اینکه شاهزادگان جدید عربستان (ولیعهد و جانشین ولیعهد) چه موضعی در قبال وی دارند ابهام و به نوعی ترس دارد.
به نوشته این روزنامه لبنانی، موضوع لبنان، سوریه، تروریسم و ریاستجمهوری دیگر موضوعاتی بودهاند که الحریری با مقامات آمریکایی در میان گذاشته است و حریری از آمریکاییها پرسیده است که نظر «محمد بن نایف» و « محمد بن سلمان» در مورد او چگونه است؟ وی در مورد اینکه این دو چه تفکراتی در مورد لبنان و آینده وی دارند دچار ابهام بود و از آمریکاییها خوسته است تا وی را کمک کنند.
«جان عزیز» نویسنده این مطلب در ادامه از منبع آمریکای سؤال میکند که این مسأله چگونه ممکن است؛ در حالیکه چند ماه گذشته، سعد حریری به دیدار «ملک سلمان» رفته و «محد بن نایف» نیز در آن دیدار حضور داشته است.
منبع آمریکایی در این باره توضیح میدهد که «فراموش نکنید این دیدار قبل از برکناری "مقرن بن عبدالعزیز" به عنوان ولیعهد بوده است و در این چند ماه اوضاع بسیار تغییر کرده است و حریری "محمد بن سلمان" و نوع رابطه او با "محمد بن نایف" را نمیشناسد و مسئولان آمریکایی نیز متوجه شدهاند که وی به حمایت مستقیم و فوری عربستان نیاز دارد".
حریری از مسئولان آمریکایی سؤال کرده است که آیا رهبران جدید عربستان قصد دارند لبنان را به عنوان جبهه مقابل ایران قرار دهند؟ و در این حالت موضع آمریکاییها چیست؟
ضربه مالی مهلک «محمد بن سلمان» به حریری
به گفته این منبع آمریکایی، سعدالحریری اقدام به خرید تمامی سهام شرکت خوشهای «اوجیه» از برادرانش کرده و خود به تنهایی تنها مالک این شرکت عظیم شده است، اما ناگهان «محمد بن سلمان» (پسر شاه و وزیر دفاع و جانشین ولیعهد عربستان) شرکت «اوجیه» را از تمامی پروژههایی که این شرکت در عربستان داشت، کنار گذاشته است و خسارت هنگفتی را متوجه سعد حریری کرده است.
نگرانی حریری از نخستوزیری در لبنان
موضوع دیگری که حریری در مورد آن نگرانی خود را به مقامات آمریکایی رسانده است، مربوط به نخستوزیری آینده لبنان میشود و حریری بسیار نگران است که سعودیها در مورد نخستوزیری دوباره او، جدی نباشند.
منبع آمریکایی ادامه میدهد که شاید دلیل عدم جدیت عربستان در نخستوزیری سعد حریری این باشد که با وجود حریری در پست نخست وزیری، عربستان باید یک میلیارد دلار در لبنان خرج کند، اما حال که «تمام سلام» در این پست حضور دارد، این هزینه با یک دهم میلیارد انجام میشود.
بنابراین به نظر میرسد، «سعد حریری» در پیش گرفتن سیاست باز در قبال «میشل عون» (نامزد رقیب جریان المستقبل برای ریاست جمهوری لبنان که مورد حمایت حزبالله است) صادق بوده باشد و وی قانع شده است که با میشل عون ائتلاف کند و وی به ریاستجمهوری برسد؛ اما هنوز کاملا به این امر قانع نشده و برای همین است که مدام در رفتوآمد است و دنبال بهترین گزینه میگردد.
اوضاع سوریه
اما آخرین موضوعی که حریری در سفر بهآمریکا به آن اشاره کرده، موضوع سوریه بوده است و آینده این کشور از نظر آمریکاییها چگونه خواهد بود.
مقامات واشنگتن در این باره اعتقاد داشتند که نتیجه این جنگ در نهایت به ضرر بشار اسد خواهد بود، بنابراین لزومی ندارد تا آنها کاری بکنند، به بیانی دیگر آمریکاییها خود را تقریبا از اوضاع سوریه کنار کشیدهاند.