کد خبر 42049
تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۱:۲۱

قيمت‌هاي پيشنهادي براي نان در استان تهران به اين صورت است: قيمت نان لواش 125 تومان، قيمت نان تافتون 250 تومان، قيمت نان بربري 350 تومان و قيمت نان سنگک 500 تومان.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، پس از مدت‌ها چالش بر سر قيمت نان، معاون استانداري تهران با رد ابلاغ قيمت گندم از وزارت کشور به استانداري‌ها و شرکت‌هاي غله گفت: قيمت جديد انواع نان در هفته جاري ابلاغ مي‌شود.

نعمت‌الله ترکي با بيان اينکه در حال حاضر هر قيمتي که مطرح مي‌شود، گمانه‌زني بيش نيست، خاطرنشان کرد: استانداري تهران منتظر ابلاغ قيمت نهايي گندم از سوي وزارت کشور به شرکت‌هاي غله و استانداري‌ها است که بر اين اساس، قيمت نهايي آرد و نان تعيين و اعلام رسمي و عمومي خواهد شد.

وي تصريح کرد: بر اين اساس هيچ نانوايي حق افزايش قيمت تا اعلام رسمي را ندارد و اگر چنين موردي مشاهده شود، به طور قطع برخورد خواهد شد، البته مردم نيز مي‌توانند مراتب تخلف را گزارش دهند.

با اين حال از کارگروه‌هاي تعيين قيمت اين خبر به گوش مي‌رسد که 2 سناريو افزايش 10 و 15 درصدي قيمت انواع نان در جلسات استانداري تهران مطرح شده است. در عين حال، يک مقام آگاه در کارگروه تعيين قيمت نان از سناريو ديگري خبر داد و گفت: بر اين سناريو، قيمت هر قرص نان لواش 125 تومان، قيمت هر قرص نان تافتون 250 تومان، هر قرص نان بربري 350 تومان و هر قرص نان سنگک 500 تومان پيشنهاد شده است.

البته بايد توجه داشت که هنوز قيمت نان به صورت رسمي مصوب نشده و اين سناريو در جلسات کارشناسي در دست بررسي است.

بعد از تعيين قيمت ملي گندم در فاز اول اجراي قانون هدفمندکردن يارانه‌ها در آذرماه سال 89، دولت گام مثبتي را در بالاترين مرحله‌اي افزايش کيفيت اين محصول مهم در سبد خانوارها برداشت و اين بار در سال 90 که به نوعي فاز دوم اجراي قانون به شمار مي‌رود، با افزايش 110 توماني قيمت ملي هر کيلوگرم گندم، آن را از 250 تومان به 360 تومان افزايش داد که تقريبا نزديک به قيمت‌هاي جهاني است. دولت همچنين با افزايش قيمت گندم، اختيار تعيين قيمت نان را به استانداري‌ها داد تا آنها با در نظر گرفتن ملاحظات استاني و منطقه‌اي خود، قيمت نان را در حوزه مربوط به خود، تعيين کنند.

در پايتخت نيز اوضاع به همين روال در حال انجام است، اگرچه خبرهاي ضدونقيضي بعد از افزايش قيمت ملي گندم در سال 90، از افزايش قيمت نان يا عدم افزايش آن به گوش رسيد و استانداري تهران در مرحله اول در گفت وگو با برخي رسانه‌ها، اعلام کرد که افزايشي در قيمت نان صورت نخواهد گرفت، اما حال پيشگام شده است تا قيمت نان را افزايش دهد.

همچنين يک مقام آگاه در گفت‌وگو با «فارس» از بررسي پيشنهاد اوليه افزايش 10 تا 15 درصدي قيمت نان در تهران خبر داد و گفت: اصلاح مجدد قيمت نان براساس افزايش 1000 توماني يارانه نان انجام مي‌شود.

اين مقام آگاه با تاکيد بر اينکه در حال حاضر هيچ تغيير قيمتي در نان رخ نداده و افزايش خودسرانه تخلف است، افزود: اصلاح قيمت نان براساس ميزان يارانه اضافي پرداخت شده در اين دوره انجام مي‌شود.

اين مقام آگاه گفت: در اين دوره هزار تومان به يارانه نان اضافه و به مردم پرداخت شده است که اين رقم در اصلاح قيمت‌ها لحاظ مي‌شود.

وي با اعلام اينکه اتحاديه‌هاي صنفي تأکيد بر افزايش 50 تا 60 درصدي قيمت نان دارند، گفت: فکر نمي‌کنم اين اتفاق بيفتد و قيمت‌هاي پيشنهادي براي نان در استان تهران به اين صورت است: قيمت نان لواش 125 تومان، قيمت نان تافتون 250 تومان، قيمت نان بربري 350 تومان و قيمت نان سنگک 500 تومان.

اين مقام آگاه در واکنش به اين سوال که قيمت آرد به چه صورتي تعيين شده است، گفت: قيمت آرد در سازمان حمايت براساس درصد سبوس بين 400 تا 420 تومان در هر کيلوگرم تعيين شده به طوري که آرد 7 درصد سبوس 400 تومان، آرد 12 درصد سبوس 410 تومان و آرد 18 درصد سبوس 420 تومان تعيين شده است.

وي افزود: در حال حاضر کارخانجات آرد بر اساس اين قيمت‌ها آرد را به واحدهاي نانوايي تحويل مي‌دهند.

اين مقام آگاه گفت: احتمالا اجراي قيمت‌هاي جديد نان از اواخر هفته جاري صورت مي‌گيرد.
از سوي ديگر ديروز خبرهايي مبني بر تعيين قيمت پيشنهادي نان در استان‌هاي سمنان و قزوين نيز منتشر شد که در مرحله تصويب قرار دارد.

از سوي ديگر برخي رسانه‌ها از تعيين قيمت آرد توسط سازمان حمايت مصرف‌کنندگان و توليدکنندگان خبر داده‌اند که يک مقام مسوول در اين سازمان گفت: بر اساس مصوبه ستاد هدفمندکردن يارانه‌ها، سازمان حمايت مسوول تعيين قيمت آرد نيست.

غلامرضا کاوه گفت: سازمان حمايت در تعيين نرخ آرد ضوابط خاص خود را دارد؛ ولي اين به معناي تعيين نرخ آرد از سوي اين سازمان نيست.

به گفته مدير روابط عمومي سازمان حمايت مصرف‌کنندگان و توليدکنندگان، ستاد هدفمندي يارانه‌ها قيمت‌ها را تعيين کرده است و سازمان حمايت نيز مجري اين مصوبه بوده است، بر همين اساس، تعيين قيمت رسمي آرد از سوي سازمان حمايت مصرف‌کنندگان و توليدکنندگان صورت نگرفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس