کد خبر 42644
تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۲:۰۹

عضو کميسيون کشاورزي با بيان‌ اين‌که توليد پياز داخلي در بيشتر شهرهاي دور از مرکز با زيان مالي بسيار همراه است، گفت: تعاوني‌هاي روستايي پس از خريد پياز کشاورزان، اين محصول را به‌صورت مستقيم در بيابان‌ها دفن مي‌کنند.
به گزارش مشرق به نقل از خانه ملت، "محمدرضا اميري کهنوج" به ادعاي وزارت بازرگاني درباره کاهش 62 درصدي واردات پياز سال 89، درقياس با سال پيش، پاسخ گفت و افزود: اين‌که واردات کم‌ شده است دو معنا بيشتر ندارد؛ يا مصرف پياز در کشور کاهش يافته و يا ميزان توليد داخلي بيشتر شده است.
نماينده مردم کهنوج، منوجان، رودبار جنوب و قلعه گنج در مجلس شوراي اسلامي ، تصريح کرد: بديهي است که مصرف پياز در کشور اگر افزايش نداشته باشد، کاهش هم ندارد و به اين ترتيب وزارت بازرگاني بايد بداند که افزايش توليد پياز داخلي در شرايط کنوني و اسف بار توليد است که نياز به واردات را نه در سال 89 بلکه در تمام اين چند سال برطرف کرده بود.

اميري با تأکيد بر وضعيت دشوار توليد محصولات کشاورزي و زيان‌دهي آن، ادامه داد: شرايط به گونه‌اي است که براي مثال در حوزه انتخابيه من، تعاوني‌هاي روستايي، پياز را با قيمت کم‌تر 90 تومان از کشاورز مي‌خرند و سريال قيمت پايين اين محصول داخلي تا مراحل غم‌انگيزتري نيز ادامه دارد.

به گفته اين نماينده، تعاوني‌ها اگر بخواهند پياز را براي فروش به استان ديگري انتقال بدهند، براي انتقال هرکيلو از آن، دست‌کم بايد 150 تومان هزينه حمل و نقل بپردازند.

وي با تأکيد بر اين‌‎که به علت وجود پيازهاي ارزان قيمت خارجي در بازارهاي روز ميوه و تره‌بار، نرخ خريد عمده اين محصول، کم‌تر از 400 تومان براي هر کيلو است، توضيح داد: هزينه تمام شده تعاوني‌ها براي خريد و انتقال پياز به شهرها، دست‌کم 240 تومان است که در صورت فروش در بهترين شرايط هم، سود مناسبي براي توليد کننده و تعاوني‌ ندارد.

 

آيين خاک‌سپاري پيازهاي داخلي

نماينده دور هشتم مجلس، يادآور شد: به علت هزينه زياد حمل و نقل پياز به شهرهاي ديگر براي فروش و نبود امکانات مناسب براي انبار آن، تعاوني‌هاي بسياري از روستاها مجبورند پيازهاي خريداري شده از کشاورزان را در بيابان دفن کنند.

عضو کيسيون کشاورزي، آب و منابع طبيعي، يادآور شد: مهم‌ترين نياز مديريت واردات، تعيين زمان دقيق و بهينه واردات برخي کالاها و کنترل قيمت‌هاي آن است وگرنه کاهش يا افزايش ميزان واردات، به تنهايي پاسخ‌گوي نياز کشور نيست.

 

واکنش وزارت بازرگاني

روابط عمومي وزارت بازرگاني در پاسخ به سخنان نماينده کهنوج در مجلس شوراي اسلامي، درباره واردات پياز در زمان برداشت اين محصول، نامه‌اي را براي انتشار به خبرگزاري خانه ملت ارسال کرده و در اين نامه تصريح کرده است: « در پي افزايش قيمت اين محصول [ پياز]، با هماهنگي‌هاي صورت گرفته و اعمال تعديل سياست‌هاي تعرفه‌اي از سوي دولت تا حدودي قيمت اين محصول کاهش يافت و ناگفته نماند که عملا ميزان واردات پياز در سال 1389 در مقايسه با سال گذشته، 62 درصد کاهش داشته است.

ضمنا شايسته ذکر است در نوسانات قيمت کالاهاي کشاورزي، من‌جمله پياز در مقاطعي از سال، عواملي همچون سرمازدگي و افزايش هزينه‌هاي حمل و نقل به واسطه افزايش قيمت سوخت را مي توان نام برد. اما در حال حاضر قيمت اين محصول در سطح عرضه، متعادل است.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس