محققان دانشگاه صنعتي اصفهان با استفاده از روشي نوين نانوکامپوزيت پليمري مقاومي توليد کردند که طي مذاکراتي با شرکت هسا در صنايع هواپيماسازي کاربردي خواهد شد.

به گزاش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از مهر، مهندس مهدي هدايتي از محققان اين طرح "پلي‌اتر اترکتون (PEEK)" را يکي از پليمرهاي پيشرفته مهندسي دانست و گفت: از مهمترين مشخصه هاي اين پليمر مي توان به مقاومت عالي در برابر محيطهاي شيميايي و رفتار سايشي و اصطکاکي بسيار مطلوب آن اشاره کرد.

وي در عين حال دماي ذوب نسبتا بالا و حلاليت بسيار کم آن در حلالهاي متداول را از معايب اين نوع پليمرها نام برد و ياداور شد: از اين رو ساخت کامپوزيتهاي اين پليمر با روشهاي مرسوم با مشکلاتي همراه است. تاکنون براي ساخت کامپوزيتهاي اين پليمر از روش مخلوط سازي مستقيم به همراه Hot press استفاده شده است که در بسياري از کاربردها مثلا پوشش دهي به روشهاي پاششي، نيازمند به استفاده از پودر کامپوزيتي هستيم لذا هدف اصلي اين پژوهش به کارگيري روش جديد در ساخت نانوکامپوزيتهاي زمينه پليمري است که محصول به صورت پودري فراوري مي شود.
محقق اين طرح با اشاره به نحوه اجراي اين طرح پژوهشي، خاطرنشان کرد: ارزيابي ها نشان داد که با تنظيم پارامترهاي فرايند، تخريب مولکولي در ساختار پليمر ايجاد نمي شود همچنين با اصلاح مناسب رفتار شيميايي سطحي نانوذرات سيليکا، توزيع و پخش مناسبي از نانوذرات در زمينه پليمري به دست مي آيد.

وي مرتفع شدن مشکلات و محدوديتهاي مرتبط با ذوب و يا انحلال پليمر در روشهاي قبلي، سادگي فرايند و کنترل متغيرهاي آن و در نتيجه، سهولت ساخت نانوکامپوزيت، توانايي ساخت محصول به صورت پودري و استفاده‌ مستقيم آن در کاربردهاي بعدي از جمله پوشش دهي را از مزاياي اين پژوهش عنوان کرد.
هدايتي در رابطه با تجاري سازي اين محصول اضافه کرد: تاکنون مذاکرات خوبي با صنايع هواپيماسازي (هسا) انجام شده است و در اين رابطه قراردادي نيز با صنايع نوين وزارت صنايع در مراحل پاياني انعقاد است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس