به گزارش مشرق، ولیالله افخمیراد رئیس سازمان توسعه تجارت، درباره اختصاص ارز مبادلهای به برخی از کالاهای اولویت 10 که به اولویت 9 انتقال داده شدهاند،از جمله پوشاک، گفت: اقداماتی که ما در سازمان توسعه تجارت انجام میدهیم، حرکتی آرام و تدریجی است که از ارز مبادلهای به سمت ارز آزاد حرکت کنیم.
تشکیل کمیسیونی در وزارت صنعت برای کارشناسی اختصاص ارز مبادله ای
وی ادامه داد: با دستور وزارت صنعت، معدن و تجارت کمیسیونی متشکل از 5 معاون وی تشکیل شده که کارهای بررسیهای کارشناسی را در این زمینه انجام میدهند و اکنون تلاش میشود در برخی کالاها که به عنوان مواد اولیه تلقی میشوند، ارز ارزانتر اختصاص یابد.
به گفته افخمیراد سیاست ما این است که بدون ایجاد تنش آرام آرام به سمت ارز آزاد حرکت کنیم.
بازی با تعرفه کار خوبی نیست
رئیس سازمان توسعه تجارت در پاسخ به اینکه چرا به جای این کار تعرفه واردات کالا کاهش نمییابد،گفت: بازی با تعرفه کار خوبی نیست و نباید مدام آن را جابهجا کرد، سیاست ما بر این است که حداقل تغییر را در تعرفهمان داشته باشیم و در مورد تعرفههایی که ناگزیر به تغییرشان هستیم در انتهای سال تصمیمگیری کرده و سالی یک بار در ابتدای سال تغییر دهیم.
افخمیراد لغو تحریمها را عاملی برای رقابت پذیر شدن صادرات دانست و افزود: اگر تحریمها بهویژه تحریم بانکی برطرف شود، شرایطی برای کشور بهوجود میآید که هزینه نقلوانتقال پول را کاهش میدهد و در نتیجه صادرات محصولات از منفعت بیشتری برخوردار میشود، یعنی قابلیت رقابتپذیری بهتری را در بازار پیدا میکند.
احتیاط تجار عامل اصلی کاهش صادرات
رئیس سازمان توسعه تجارت علت کاهش صادرات در سال جاری را فضای انتظاری که بین بازرگانان و صادرکنندگان بهوجود آمده دانست و خاطرنشان کرد: صادرکنندگان ترجیح میدهند تا با احتیاط بیشتری جلو بروند تا با لغو تحریمها، با خیال آسودهتر کارها را پیش ببرند، چراکه اکنون هم هنوز مبادله مالی از طریق غیربانکی انجام میشود که هزینه را بالا میبرد و اطمینان از اینکه ارز صادرکننده چه زمانی دریافت میشود، خود یک نوع دغدغه است.
بر اساس آمارهای رسمی صادرات طی 5 ماهه امسال 15/4 و واردات 19/4 درصد کاهش داشته است.