به گزارش مشرق، فناوری کلیدی این ماهواره مخابراتی، داشتن سیستم محرکه زنون یون (XIPS) است. پیشتر سیستمهای هیبریدی که از ترکیبی از نیروی محرکه یونی و شیمیایی استفاده میکنند، به مدار ارسال شدهاند اما این نخستین باری است که یک ماهواره مجهز به سیستم هدایت تمام الکتریکی به فضا پرتاب شده است.
بوئینگ مدعی است این فناوری مبتنی بر 210 هزار تجربه پرواز با نیرودهی محرکه یونی است و 10 برابر کارآمدتر از موشکهای دارای سوخت مایع است.
این ماهواره، چهار رانشگر 25 سانتیمتری دارد که از زنون به عنوان نیروی محرکه استفاده میکنند و این سامانه سالانه از فقط پنج کیلوگرم سوخت استفاده میکند.
این میزان، صرفهجویی قابلتوجهی به شمار میآید زیرا نشان میدهد ماهواره ABS-3A به سوخت کمتر و رانشگرهای کوچکتری نیاز دارد که این موضوع هزینههای پرتاب را کاهش میدهد.
پس از پرواز، سیستم هدایت XIPS به ماهواره ABS-3A امکان نیرودهیکردن خود در مدار مدار زمینآهنگ را داد و در آنجا در طول جغرافیایی سه درجه غربی قرار گرفت. مدار زمینآهنگ یا مدار همگردش زمین به مدارهایی حول کره زمین گفته میشود که سرعت زاویهای چرخش ماهوارهها بر روی این مدارها با سرعت چرخش زمین برابر است.
قرار است سال آینده ماهواره دوم ABS-2A برای شرکت ABS راهی مدار شود.
کد خبر 467057
تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۶
- ۰ نظر
- چاپ
شرکت بوئینگ اعلام کرده نخستین ماهواره مجهز به نیروی محرکه تمام الکتریکی جهان کاملا به مرحله عملیاتی رسیده است.
منبع: ایسنا