رئیس قوه قضاییه با تأکید براینکه «حج فریضه ای الهی و سیاسی بسیار مهمی در جهان اسلام است» گفت: مناسک حج صرفاً عبادی نیست و گرچه ارزشهای معنوی آن بر کسی پوشیده نیست اما ابعاد سیاسی آن هم کاملاً باید مورد توجه قرار گیرد و از اجتماع عظیم مسلمانان برای بهبود شرایط جهان اسلام بهره گرفت.
آیت الله آملی لاریجانی با ابراز تأسف نسبت به برخی اختلاف افکنی های مقامات سعودی در جهان اسلام تأکید کرد: متأسفانه حاکمانی در بلاد و مواطن شریفه الهی زمام امور را در دست دارند که در آتش فتنه می دمند و گروههای تکفیری را پرورش می دهند.
رئیس قوه قضاییه افزود: حاکمانی که باید ندای وحدت سردهند و فضای معنوی حج را به فضایی برای برائت از مشرکان و وحدت مسلمانان تبدیل کنند در اختلاف افکنی و ایجاد فتنه تلاش می کنند.
آیت الله آملی لاریجانی با تأکید براینکه موضوع برائت از مشرکان موضوع بسیار مهم و مورد تأکید حضرت امام (ره) بوده است گفت: منظور از مشرکان تنها مشرکان صدر اسلام نیستند و ضرورت دارد که مسلمانان مشرکان زمان خود را بشناسند؛ و در حال حاضر مشرکان و سلطه گران دنیای معاصر کشورهای استکباری و در رأس آن آمریکا است که می توان گفت در پشت هر فتنه ای در جهان چهره آمریکا پنهان است.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به روشنگری های اخیر مقام معظم رهبری در دیدار با جمعی از مردم درخصوص دلایل و رمز و راز دشمنی آمریکا با ایران تصریح کرد: متأسفانه کشور ما پیش از انقلاب تحت سلطه آمریکا بود اما حضرت امام با پشتوانه نیروی الهی و حمایت مردم دست آمریکا را قطع کرد و این چنین شد که آمریکا سالیان طولانی است که انواع توطئه ها و تحریم ها را علیه مردم ما به کار می برد.
آیت الله آملی لاریجانی با اعلام اینکه «سوءاستفاده از قدرت و به کارگیری ظالمانه آن علیه ملت های دیگر خلاف تمام موازین اخلاقی و انسانی است» اظهار کرد: مردم ما باید نسبت به مشرکان و ستمکاران زمان خود بصیر باشند و بدانند که دشمن آنان کیست.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به شرایط اخیر کشور در خصوص بحث مذاکرات هسته ای و لزوم هوشیاری نسبت به رویکردهای دشمنان درباره نفوذ به کشور به بهانه مذاکرات و توافق اخیر هسته ای افزود: در جریان مذاکرات هسته ای خدمات بزرگی انجام شده و تیم مذاکره کننده به صورت کاملاً دقیق بر مسائل مسلط بودند اما باید دقت کرد که توجه به این موضوع موجب غفلت از سایر زمینه ها نشود و مراقب باشیم که در رفتار و گفتار مسئولان مسائلی مطرح نشود که باب میل دشمنان و آمریکاییها و بهانه ای برای نفوذ آنان شود.
آیت الله آملی لاریجانی با تأکید براینکه مقام معظم رهبری به خوبی هشدار دادند که باید مراقب نفوذ دشمنان در قالب توافق اخیر هسته ای بود گفت: آمریکاییها در صحبت های خود اذعان کردند که می خواهند باب جدیدی را در رابطه با ایران باز کنند و مقصودشان این است که تلاش کنند عده ای را که با این انقلاب میانه ای ندارند و به دنبال منافع آمریکایی ها هستند بر سر کار بیاورند.
رئیس قوه قضاییه بر اهمیت نظارت شورای نگهبان بر روند انتخابات آینده تأکید کرد و گفت: همه مسئولان و مردم باید مراقب باشند و با بصیرت و آگاهی در مقابل توطئه های دشمن بایستند.
رئیس دستگاه قضا بر لزوم توجه به روحیه انقلابی و تقویت انگیزه های الهی در پیشبرد اهداف و مقاصد انقلاب اسلامی تأکید کرد و افزود: تفاوت انقلاب اسلامی ایران با دیگر انقلاب ها توجه به انگیزه های الهی و حضور رهبری بصیر و آگاه است که این انقلاب را در مسیر صحیح خود پیش برده است و شاهدیم که در برخی انقلاب های دیگر در منطقه به دلیل نبود چنین رهبری، انقلابها یا مصادره و عقیم شدند و یا درگیر با تروریستها و گروه های افراطی شدند و زیرساخت های حیاتی آنان از بین رفته است.
رئیس دستگاه قضا مدیریت مقتدرانه و آگاهانه مقام معظم رهبری و تذکرات به جای ایشان در بزنگاه های انقلاب را بسیار مهم ارزیابی و تأکید کرد: مقام معظم رهبری به صورت عمیق و دقیق مسائل کشور را رصد می کنند و همه ما مسئولان باید قدر این نعمت الهی را بدانیم و سخنانی نگوییم که در آن نوعی زاویه نسبت به تذکرات و سخنان مقام معظم رهبری احساس شود؛ چرا که وحدت و اتحاد حول محور ولایت فقیه رمز اقتدار جمهوری اسلامی است.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: پیشرفت کشور در گرو رهبری مدبرانه مقام معظم رهبری و رصدها و تذکرات به موقع ایشان در مسائل مختلف است.
رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به تصویب لایحه پیشگیری از وقوع جرم در مجمع تشخیص مصلحت نظام بر لزوم برنامه ریزی و همت مضاعف برای تحقق اهداف این لایحه تأکید کرد و گفت: گرچه روند تصویب این لایحه بسیار طولانی شد اما پس از ابلاغ رسمی آن، قوه قضاییه باید با تشکیل دبیرخانه قوی و منسجم و ایجاد تشکیلات شورای عالی پیشگیری نسبت به اجرایی کردن دقیق این لایحه اقدام کند.
آیت الله آملی لاریجانی توجه به انجام پژوهش ها و تحقیقات علمی دقیق
درباره چرایی وقوع جرایم در کشور و ارائه راهکارهای مناسب برای کاهش و از
بین بردن زمینه های وقوع جرایم را از جمله اقدامات مهم قوه قضاییه پس از
تصویب این لایحه برشمرد و گفت: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه
قضاییه باید در کنار شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم و با کمک مراکز
دانشگاهی و پژوهشی برنامه ریزی مناسبی در این زمینه انجام دهد.
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان خود با گرامیداشت ایام ذی الحجه و
لزوم بهره گیری از معنویت این ایام به ویژه دهه اول آن گفت:درخصوص معنویت
ایام ذیالحجه مخصوصاً دهه اول ذیالحجه که در قرآن هم از آن به «ایام
معلومات» تعبیر شده: «واذکر الله فیایام معلومات»، روایات متعددی هم نقل
شده است که نشان از اهمیت معنوی این ایام است.
رئیس دستگاه قضا سپس به ذکر روایتی از نبی اکرم (ص) پرداخت و گفت: از پیامبر اکرم (ص) نقل شده است که فرموده اند «ما من أیام، العمل الصالح فیها أحب إلی اللَّه عز وجل من أیام العشر»، یعنی هیچ روزی و زمانی وجود ندارد که عمل صالح در آن نزد خداوند محبوبتر از عمل صالح در این دهه باشد؛ گرچه به بیان برخی از بزرگان اهمیت و برکت برخی ایام به مانند ایام ماه مبارک رمضان به خاطر ذات خود آن ایام است و این موضوع منافاتی ندارد با اینکه برخی از ایام بخاطر عوارض و لواحقی که یافته اند اهمیت بیشتری پیدا کنند؛ مثل عید غدیر خم و یا همین ایام دهه عشر که معنویت خاصی دارد.
رئیس قوه قضاییه با ابراز امیدواری نسبت به بهره مندی از برکات معنوی این ایام به دو رکعت نماز همراه با آیه شریفه «وَ وَاعَدْنَا مُوسَى ثَلاَثِینَ لَیْلَةً وَأَتْمَمْنَاهَا بِعَشْرٍ» که در مابین نمازهای مغرب و عشاء در این ایام خوانده می شود اشاره کرد و افزود: باید دید خداوند در این آیه وَ وَاعَدْنَا مُوسَى ثَلاَثِینَ لَیْلَةً چه چیز را وعده داده بودند که آن حضرت اینچنین شتابان به سوی حق تعالی دویده است ومطابق روایتی از نبی اکرم که حضرت کلیم الله (ع) در طول این چهل روز به شوق دیدار حق تعالی نه چیزی خورد، نه چیزی نوشید، نه خوابی کرد؛ امیدواریم ما نیز از برکات این ایام معنوی بهره مند شویم و بدانیم که چه فرصت عظیمی نصیبمان شده است.
در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی رئیس سازمان بازرسی کل کشور گزارشی از اجلاس مبارزه با فساد که در کشور مالزی برگزار شد ارائه کرد.
همچنین معاون راهبردی قوه قضاییه گزارشی از پیشرفت تدوین برنامه ششم توسعه در بخش قضایی ارائه کرد که بخشی از احکام دائمی برنامه ششم توسعه کشور و مواد و تبصره های آن مورد بحث و بررسی قرار گرفت.