در شرایطی که خانوادهای فراوانی داغدار هستند، در حالی که خانواده‌های فراوانی هنوز از سرنوشت عزیزان خود خبر ندارند انتشار برخی کلمات و مضامین عوامانه و بازنشر برخی جمله‌های ضد دینی چه جایی دارد؟

 به گزارش مشرق، به دنبال موج توهین و هجمه به فریضه حج و برخی مفاهیم دیگر اسلامی در شبکه های اجتماعی به بهانه فاجعه منا حجت الاسلام محمدرضا زائری در یادداشتی و حجت الاسلام شهاب مرادی با بیان سخنانی در یک برنامه تلویزیونی واکنش نشان دادند.

 زائری: اگر دین ندارید، لااقل انصاف داشته باشید

حجت الاسلام محمدرضا زائری در یادداشتی با عنوان «اگر دین ندارید، لااقل انصاف داشته باشید» درباره توهین های اخیر در شبکه های اجتماعی نسبت به حجاج و بحث های حاشیه ای درباره فاجعه منا نوشت:

«در چنین شرایطی باید همه توان و همت عمومی با صدای واحد بر علیه مدیران ناکارآمد و خبیث حرمین شریفین جهت یابد. نادانی و بی توجهی برخی نباید باعث شود که ناخواسته، حتی به شکل غیر مستقیم رأس این حربه به جای شاهزاده‌های سعودی به سوی حجاج مظلوم قرار گیرد .

هدف دشمن به صورت حساب شده این است که از یک طرف حجاج ایرانی را مقصر جلوه دهد و از سوی دیگر در راستای رویکرد دین ستیزانه غربی فضای عرب ستیزی را ترویج کند و لذا هرگونه غفلت و بی توجهی حتی به اندازه بازنشر یک جمله یا یک شایعه دقیقا همراهی با برنامه حساب شده دشمن است.

ده ها سال است که ما خباثت وهابی‌های سعودی را تحمل کرده‌ایم و به دلایلی برخی اخبار را پنهان ساخته و دم نزده‌ایم و تنها گاه برخی حوادث تلخ چون تعرض به دو نوجوان ایرانی بازتاب یافته است.

اینک که فاجعه‌های بزرگی چون حوادث مکه و منا همه مردم جهان را حیرت زده کرده و به جنایت و خیانت و کوتاهی و تقصیر مدیران حج سعودی واقف ساخته هرگونه آدرس غلط دادن و توجیه برای حفظ آبروی عربستان فقط خیانت است، زیرا بسیاری از این حرف و حدیث‌ها مشخصا برای تضعیف عبادت عظیم و جهانی حج است.

باید اکنون به برخی ناآگاه که با نوشته ها یا گفته های کودکانه بر زخم دل مجروح عزاداران این حوادث تلخ نمک می زنند گفت که اگر دین ندارید و ارزش و جایگاه عبادت حج را در نظر نمی‌گیرید و دنبال بهانه‌ای برای ناسزا گفتن به عرب‌ها هستید لااقل شعور و احساس و درک عاطفی نسبت به حادثه تلخ و غمباری که رخ داده داشته باشید!

در شرایطی که خانوادهای فراوانی داغدار هستند، در حالی که خانواده‌های فراوانی هنوز از سرنوشت عزیزان خود خبر ندارند انتشار برخی کلمات و مضامین عوامانه و بازنشر برخی جمله‌های ضد دینی چه جایی دارد؟ آیا خود می دانید با طرح چنین موضوعاتی چه آتشی در دل و جان آنها می‌زنید؟ طبعا روی سخنم با کسانی که عالمانه و از سر قصد در قالب برنامه دشمن حرکت می‌کنند نیست، بلکه با کسانی هستم که در همین مرز و بوم و همراه و هم قدم با همه ایرانیان هستند.

اگر در یک کلیسا هم این حادثه تلخ رخ می‌داد روا نبود کسی باور آنان را به سخره بگیرد و درباره کسانی‌که با ایمان و اعتقاد به عبادت خدا مشغول بوده‌اند ناسزا بگوید. اگر دین ندارید لااقل انصاف داشته باشید و احساس و شرایط هموطنان داغدار و فرزندان یتیم و پدرها و مادرهایی عزادار را درک کنید.

زائران حادثه دیده برادران و خواهران من و شما هستند که برای پاسخ گفتن به دعوت الهی به سفر حج رفته و در حال اطاعت از امر خداوند جان داده‌اند و شرایطی که با درگذشت آنان به وجود آمده بسیار بحرانی و تلخ است.

شهاب مرادی: برخی که این صحبت‌ها را می‌کنند به دین علاقه‌ای ندارند و دنبال بهانه‌جویی هستند

حجت الاسلام شهاب مرادی نیز در تماس تلفنی یک برنامه تلویزیونی با او درباره اقدام برخی از کاربران شبکه های اجتماعی گفت: «با توجه به تاکید بزرگان دین اسلام بر انجام مناسک حج و هم‌چنین با توجه به از دست دادن جمع کثیری از هم‌وطنان‌مان در فاجعه منا از همه درخواست می‌کنم تا با حس انسان‌دوستانه و احترام با این موضوع برخورد کنند.

حجت الاسلام والمسلمین شهاب مرادی که در برنامه امشب «متن، حاشیه» شبکه سوم سیما که به موضوع فاجعه منا می‌پرداخت از طریق تماس تلفنی حضور داشت در رابطه با برخی مطالب منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر این که ایرانیان نباید پولی که می‌توانند صرف فقرا و امور خیریه شود را به واسطه حج از کشور خارج کنند گفت: این جور اظهاراتی که در فضای مجازی منتشر می‌شود چند بخش است. یکی این که واقعا برخی از روی جهالت این صحبت‌ها را می‌کنند و می گویند ایرانی‌ها ناراحت هستند. خب این ناراحتی برای همه ما وجود دارد.

او ادامه داد:‌ بخشی دیگر از صحبت‌های منتشر شده در فضای مجازی در رابطه با صرف نکردن پول مردم کشورمان در حج نیز به این تفکر بازمی‌گردد که ما نباید به ظالم کمک کنیم. آن‌ها معتقد هستند که نباید به یک رژیم کودک‌کشی که در یمن جنایت می‌کند و از تروریست‌ها و داعش حمایت می‌کند کمک کرد. آن‌ها فکر می‌کنند پول ما برای عمران و آبادی عربستان است و کمک زیادی به آن‌ها می‌کند.

حسینی در بخش دیگر از صحبت‌های خود با اشاره به این که برخی انتقادها راجع به صرف پول حجاج در عربستان به نداشتن اعتقادات مذهبی بازمی گردد اظهار کرد: برخی که این صحبت‌ها را می‌کنند به دین علاقه‌ای ندارند و دنبال بهانه‌جویی هستند. شاید این مسایل به خاطر این باشد که ما اطلاعات کمی در اختیار مردم قرار می‌دهیم. این وظیفه ما است که اطلاعات علمی را در اختیار مردم قرار بدهیم.

وی ادامه داد: درآمد حاصله از حج عربستان در سال ۲۰۱۴ یک درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است. عربستان ۵۰۰ میلیارد دلار از فروش نفت به دست می‌آورد که در سال ۲۰۱۴، تنها ۸ میلیارد دلار از کل حج عمره درآمد داشته است. بنابراین همه پول عربستان از حج تامین نمی‌شود.

این کارشناس مسایل مذهبی با تاکید بر اهمیت حج در دین اسلام خاطرنشان کرد: آخرین توصیه امیرالمومنین به حسنین برپا نگه داشتن حج بود. هم‌چنین تمام ائمه و بزرگان دین ما نیز بر مناسک حج تاکید زیادی داشته‌اند. صواب حج از بسیاری مناسک دیگر بالاتر است.

وی در پایان در رابطه با شائبه‌ای که درباره رفتن به حج به وجود آمده است نیز توضیح داد: ما یک مساله انسانی و یک مساله اسلامی داریم و آن این است که حتی اگر یکی از شهروندان ما در خارج از کشور در یک کازینو کشته شود این موضوع باعث ناراحتی ما است. چرا که یک هم وطن را از دست داده‌ایم. در رابطه با حجاج نیز ما همین حس ناراحتی را داریم کما این که آن‌ها افرادی بسیار پاک بوده‌اند و مظلومانه کشته شده‌اند و در حال حاضر هنگام هم‌دردی و تسلیت است.»

منبع: رصد

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس