وی افزود: با وجود آرای مختلفی که در مجلس مطرح بود، آقای لاریجانی توانست به گونه ای مدیریت کنند که برجام در جهت منافع و حاکمیت ملی به سرانجام نیکوی خود برسد.
معاون رییس جمهوری گفت: حضور من در تیم مذاکره کننده هسته ای بنا به توصیه و تاکید آقای لاریجانی انجام شد، وی زمانی هم که دبیر شورای عالی امنیت ملی بود گام بزرگی در حل و فصل موضوع هسته ای برداشت و آن مربوط می شد به برنامه مدالیته که به ابتکار او بود و با این ابتکار بحث فنی ما با آژانس بین المللی پایان یافت.
صالحی با تاکید بر این که لاریجانی واقعا قدم بزرگی در این راستا برداشت و کارش در پیشرفت امور بسیار موثر بود، افزود: زمانی که آقای لاریجانی به ریاست مجلس رسید چه در دولت سابق که ما به صورت محرمانه با آمریکا مذاکره می کردیم، فعالانه حمایت می کرد و چه در دولت یازدهم که این موضوع شتاب بیشتری گرفت، وی به عنوان یک عضو اصلی کمیته راهبردی هسته ای همواره حامی و پیشنهاد دهنده افکار و پیشنهادات بسیار مفید و موثری بود.
صالحی با تاکید بر این که اقدامات روی زمین (درباره اقدام ایران به تعهدات خود در برجام) حداکثر دو ماه طول می کشد، افزود: زمان شروع این اقدامات با نظر رییس جمهوری خواهد بود.
وی با اشاره به تصویب جزئیات طرح برجام در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: از نمایندگان مجلس شورای اسلامی تشکر می کنم که به صورت جدی بر روی موضوع برجام با این نیت کار کردند که به منافع و حاکمیت ملی ما خدشه ای وارد نشود. به لطف خدا برجام نهایتا با همت عزیزان در مجلس به نتیجه رسید.
معاون رئیس جمهوری با بیان اینکه امیدواریم شورای نگهبان هر چه زودتر نتیجه نهایی را اعلام کند، گفت: با اعلام شورای نگهبان امیدواریم که هفته آینده روز اعلام توافق برجام و تصویب آن باشد.
صالحی با بیان اینکه تصویب به این معناست که طرفین به صورت رسمی اعلام می کنند که برجام پذیرفته شده است، اظهار داشت: پس از روز تصویب اقداماتی که باید انجام شود، اقداماتی روتین خواهد بود و دیگر نیازی نیست که در جایی موضوعی به تصویب رسانده شود.
وی با اشاره به اقداماتی که طرف مقابل پس از روز اعلام توافق برجام باید انجام دهد، اضافه کرد: اتحادیه اروپا رسما اعلام خواهد کرد که تحریم ها لغو خواهد شد اما زمان اجرای آن را موکول به زمانی می کند که ما اقدامات اجرایی خود روی زمین را انجام دهیم.
رییس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: رییس جمهوری آمریکا نیز بیانیه ای خواهد خواند و طی آن اعلام خواهد کرد که تحریم ها را رفع و تعلیق خواهند کرد، آنها نیز روز اجرای تعهدات خود را به زمانی موکول می کنند که ما اقدامات روی زمینمان را انجام دهیم.
صالحی با اشاره به اقدامات روی زمینی که ایران طی توافق برجام باید انجام دهد گفت: اقدامات روی زمین ما حداکثر حدود یک و نیم تا دو ماه طول می کشد و می توان گفت که اواخر آذرماه یا اوایل دی ماه سال جاری شاهد اجرایی شدن کامل برجام خواهیم بود.
وی اضافه کرد: ان شاءالله پس از اجرای کامل برجام جمهوری اسلامی ایران در شرایط بسیار خوبی از نظر تبادلات تجاری، اقتصادی و همچنین تعاملات بین المللی در ابعاد مختلف علمی، فنی، صنعتی و تجاری قرار خواهد گرفت.
رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: بخش هایی از این اقدامات مربوط به نطنز است که باید تعداد سانتریفیوژهای موجود در نطنز را به تعدادی که در برجام آمده است برسانیم. همچنین انجام اقداماتی در فردو و آب سنگین اراک نیز از جمله اقدامات روی زمین است که ایران باید انجام دهد.
صالحی افزود: زمانی که ما اقدامات لازم را انجام دهیم، بازرسان در کشور حضور یافته و پس از تایید این اقدامات به طرف مقابل اعلام می کنند که ایران مطابق برجام اقدامات خود را انجام داده است.
وی در مورد گزارشی که آژانس بین المللی انرژی اتمی باید در مورد مسایل گذشته ارائه دهد نیز اظهار داشت: در حال حاضر طبق نقشه راهی که در وین با آقای آمانو توافق کردیم در حال همکاری با آژانس هستیم و تا امروز نیز کارها به خوبی پیش رفته است.
رییس سازمان انرژی اتمی توضیح داد: یکی از شرایطی که رییس جمهوری باید از آن اطمینان پیدا کند این است که کار با آژانس روال خود را طی کرده باشد در آن زمان رییس جمهوری دستور لازم برای انجام اقدامات روی زمین را صادر خواهند کرد.
صالحی همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که آیا اجرای برجام ایران را برای پیشرفت های بعدی محدود نمی کند؟ اظهار داشت: همانطور که من بارها نیز گفته ام، این محدودیت های 10 ساله از منظر آنها محدودیت هایی بر سر راه رسیدن به سلاح هسته ای است که ما اصلا نمی خواهیم در آن راه گام برداریم. لذا این موضوعات را محدودیت قلمداد نمی کنیم.
وی همچنین در مورد همکاری های پادمانی و ایمنی و شفاف سازی با ژاپن و قرارداد با این کشور گفت: ژاپنی ها و بسیاری از کشورهای دیگر در بحث ایمنی نیروگاه های هسته ای آمادگی خود برای همکاری با ایران را اعلام کردند.
معاون رئیس جمهوری افزود: ژاپن از مدت ها قبل آمادگی خود را اعلام کرده بود و در این راستا نیز تعدادی از مسئولان سازمان انرژی اتمی با این کشور در تماس بوده و سفرهایی نیز به این کشور داشته اند.
صالحی با تاکید بر این که بحث ایمنی نیروگاه های هسته ای یکی از مهمترین مباحث مورد توجه کشورهای مختلف است، ادامه داد: ایمنی نیروگاه ها ی هسته ای موضوع بسیار مهمی است زیرا چنانچه حادثه ای در این نیروگاه ها رخ دهد، آن حادثه مرز نمی شناسد. در همین راستا نیز همه کشورها در مورد موضوع ایمنی نیروگاه های هسته ای حساسیت دارند و کنوانسیونی بین المللی نیز در این زمینه در سطح جهان تشکیل شده تا طی آن همه کشورها به یکدیگر کمک کنند.
وی همچنین در مورد اتفاقات جلسه روز یک شنبه مجلس و تهدید شدن وی توسط یکی از نمایندگان با بیان این که آن جلسه گذشت و تمام شد اظهار داشت: آقای حسینیان از دوستان بسیار عزیزمان است، برای وی آرزوی سلامتی داریم. روز گذشته نیز خدمت ایشان جهت عیادت رسیدیم.
وی ادامه داد: اقتضای مباحث سیاسی این گونه است، افراد در مجلس گاهی تند و گاهی آرام حرف می زنند.