کد خبر 486022
تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۶

با وجود آنکه تا هفته پیش اخبار امیدوارکننده‌ای درباره آغاز مذاکرات میان طرفین درگیری در یمن، منتشر می‌شد اما فضای کنونی حاکم بر روند مذاکرات چندان امیدبخش نیست.

به گزارش مشرق، به تاخیر افتادن مذاکرات یمن که قرار بود، پیش از پایان ماه جاری میلادی از سر گرفته شود، کاملا مشخص است زیرا تا به این لحظه هیچ پیشرفتی در تلاش‌های صورت گرفته برای تدارک این مذاکرات تحت نظارت سازمان ملل، حاصل نشده است.

این همان چیزی است که «اسماعیل ولد الشیخ» فرستاده ویژه سازمان ملل به یمن، جمعه گذشته در شورای امنیت سازمان ملل از آن سخن گفت و اظهار داشت که همچنان در حال رایزنی با طرف‌های یمنی برای تعیین مکان و زمان برگزاری مذاکرات است.

پایگاه خبری «العربی الجدید»، یک منبع آگاه نزدیک به انصارالله و حزب کنگره مردمی یمن که مسئول تداوم تماس‌ها با فرستاده ویژه سازمان ملل و هماهنگی برای ازسرگیری مذاکرات است گفت: در مقایسه با فضای هفته پیش، طی روزهای اخیر امیدها کمرنگ‌تر شده است. دلیل آن نیز، کند شدن روند تدارک برای مذاکرات و نگرانی از عدم توافق درباره برخی جزئیات است.

در چنین شرایطی، دولت «عبدربه منصور هادی» رئیس‌جمهور فراری و مستعفی یمن که در ریاض اقامت گزیده، پیشنهاد داده که یک کمیته فنی با حضورنمایندگان این دولت،  انصارالله و «علی عبدالله صالح» رئیس حزب کنگره مردمی یمن در صنعا تشکیل شود تا یک سازوکار برای انجام مذاکرات و توافق درباره اصول و ایجاد یک مکانیزم اجرایی برای قطعنامه 2216 تدوین کند. این مسئله‌ای است که هنوز مشخص نیست که آیا این تنها یک پیشنهاد از سوی ریاض است یا سازمان ملل نیز به آن تن داده و آن را یک اقدام مقدماتی برای آغاز مذاکرات می‌داند.

در شرایطی که همه درباره آغاز مذاکرات قریب‌الوقوع میان طرفین بحران در ژنو همانند نشست ژنو 1سخن می‌گویند، ولد الشیخ گفت: تمامی تلاش‌ها در جریان است تا زمان و مکان مذاکرات تعیین شود. در این شرایط، نمایندگان انصارالله مکان پیشنهادی خود را مسقط اعلام می‌کنند اما هنوز ریاض و دولت هادی به آن پاسخی نداده است. دلیل انصارالله از انتخاب مسقط، به عنوان مکان برگزاری مذاکرات عدم نتیجه‌بخش بودن مذاکرات پیشین ژنو بود که در اواسط ژوئن گذشته برگزار شد.

پیش‌بینی می‌شد که فرستاده ویژه سازمان ملل در پی موافقت دولت هادی با مذاکرات و نیز پیشرفت کلی در متقاعد کردند انصارالله و علی عبدالله صالح به قطعنامه 2216 شورای امنیت، با خوش بینی بیشتری از این دور از مذاکرات سخن بگوید اما واقعیت این است که او نیز از شکست مجدد مذاکرات می‌هراسد و این مسئله کاملا آشکار است. به همین دلیل نیز درباره از بین رفتن فرصت‌های گفت‌وگو سخن گفت و از شورای امنیت خواست تا همه طرف‌ها را به این مذاکرات ترغیب کند.

در چنین شرایطی، بر میزان حملات عربستان سعودی علیه یمن افزوده شده زیرا به نظر می‌رسد که ائتلاف عربی و دولت هادی می‌خواهند پیش از نشستن دور میز مذاکرات، کنترل برخی از مناطق یمن را به دست گیرند. به همین دلیل نیز، شورشیان هادی با کمک نیروهای ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان، طی چند روز گذشته، جبهه جدید را در استان «الجوف» باز کردند. این استان مرزی از اهمیت راهبردی زیادی برخوردار است و طرفی که کنترل آن را در دست داشته باشد، در واقع مرز بیشتری را در کنترل  دارد. از سوی دیگر، منطقه «صرواح» در استان «مأرب» نیز شاهد درگیری‌های مستمر است .

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس