به گزارش مشرق، رسانههای بین المللی و منطقهای در روزهای اخیر خبرهای متعددی درباره عملیات نظامی نیروهای آمریکایی و تمایل ارتش این کشور برای بازگشت به عراق و حتی سوریه منتشر کردهاند.
نیروهای ویژه آمریکا ملقب به نیروهای دلتا هفته گذشته با همکاری نیروهای پیشمرگه طی عملیاتی در الحویجه مواضع داعش را هدف قرار دادند که در این عملیات مشترک، 70 گروگان از اسارت نیروهای داعش آزاد شد و 20 تن از نیروهای داعش کشته شدند.
دو روز بعد از این عملیات که برای اولین بار پس از خروج نیروهای آمریکایی از عراق در سال 2011 روی داده بود، روزنامه واشنگتن پست در گزارشی خبر داد که آمریکا به دنبال ایجاد پایگاه نظامی دائمی برای نیروهای ویژه در کردستان عراق است.
همچنین روزنامه وال استریت ژورنال هم گزارش داد که ارتش آمریکا قصد دارد بالگردهای تهاجمی خود را برای کمک به ارتش عراق در نبرد با داعش در این کشور مستقر کند.
همچنین تعداد بیشتری از نیروهای آمریکایی برای کمک به ارتش عراق در مقابله با داعش راهی این کشور میشوند و حتی بحثهای درباره انتقال نیروهای زمینی آمریکایی به سوریه مطرح است.
از سوی دیگر اشتون کارتر وزیر دفاع آمریکا هم در نشست خبری اخیر خود در واشنگتن اعلام کرد که حملات هوایی و زمینی علیه داعش تشدید خواهد شد.
این اقدامات در شرایطی انجام شده است که روسیه از یک ماه قبل حملات هوایی گستردهای را علیه مواضع تروریستهای داعشی در سوریه آغاز کرده است و ضربات سختی را به مخالفان مسلح وارد کرده است.
حملات هوایی روسیه که مکمل عملیات زمینی ارتش سوریه گسترده علیه تروریستها در شهرهایی چون حلب، ادلب و حماه شده به مرور در حال نشان دادن نتایج راهبردی برای محور مقابل آمریکا در منطقه است.
در این میان زمزههایی از بغداد به گوش میرسد که آنها هم تمایل دارند در این کشور هم جنگندههای روس برای کمک به نیروهای ارتش و حشد شعبی وارد عمل شوند چرا که عدم جدیت آمریکا در مقابله با داعش با وجود اعلام تشکیل ائتلاف در یک سال گذشته عراقیها را ناامید کرده است که اوج این مسئله عدم تحرک نیروهای مستقر آمریکایی در پایگاه «عین الاسد» در نزدیک رمادی و سقوط آن به دست داعش در اوایل سال جاری بود.
پس از اینکه واشنگتن دریافته با ورود مسکو به بحران سوریه و ایفای نقش مهم در نبرد با داعش از نگاه ناظران، تمایل آمریکا برای بازگشت حضور نظامی خود در عراق و حتی حضور یافتن در سوریه نیز بیش از پیش درحال مطرح شدن است.
به این ترتیب میتوان پی برد که تمایل آمریکا و افزایش تحرکاتش در عراق بیش از آنکه ناشی از خطر تروریسم و ادعای آمریکا برای مبارزه با داعش و دیگر تروریستها در عراق باشد، میتواند ناشی از این نگرانی واشنگتن درباره نقش مسکو در منطقه است.
این در حالی است که طی روزهای گذشته تلاش ها برای رسیدن به راه حل سیاسی در سوریه نیز تشدید شده است و در چنین شرایطی واشنگتن علاقه ندارد با دست خالی و در موضعی ضعیف تر از روسیه در وین پشت میز مذاکره بنشیند.
با این حال باید دید که آیا ادعاهای رسانهای در آمریکا و اظهارات در لفافه مسئولین ارشد این کشور درباره مبارزه با تروریسم و تمایل برای مقابله جدی با داعش یک بازی و عملیات روانی در آستانه مذاکرات صلح سوریه است و یا اینکه آنها این بار برای مقابله با تروریستها با هدف مهار روسیه جدی هستند؟