به گزارش مشرق، هدايت حاتمي در گفتگو با مهر با تشريح جزئيات برنامهها براي تنظيم بازار ماه مبارک رمضان گفت: بر اساس تجربيات سالهاي گذشته و حساسيت ماه مبارک رمضان امسال به دليل اجراي قانون هدفمندي يارانهها، رويکرد اين است که اين ماه را بدون کمبود در تامين مايحتاج مورد نياز مردم سپري کنيم و بر همين اساس هم برنامهريزي و انجام هماهنگي در تمامي کالاهاي مورد نياز مردم در حال انجام است.
جزئيات برنامه ماه مبارک رمضان
معاون سازمان بازرگاني استان تهران افزود: بر اين اساس، هماهنگيهايي به عمل آمده است تا خرما، حليم، آش، زولبيا و باميه و کالاهاي اساسي مورد نياز مردم در اين ماه به صورت کافي و با قيمت مناسب توزيع شود.
وي تصريح کرد: در کنار تامين به موقع و مناسب کالاهاي موردنياز مردم، تلاش داريم تا از طريق حراجها و عرضه مستقيم کالا بتوانيم مايحتاج مردم را تامين کنيم؛ بر اين اساس عرضه مستقيم کالا در 15 نقطه از شهر تهران صورت ميگيرد، ضمن اينکه نمايشگاههايي نيز ويژه ماه رمضان در ميادين ميوه و ترهبار برگزار خواهد شد تا روزهداران بتوانند به راحتي کالاها را خريداري کنند.
به گفته حاتمي، هماهنگيهايي نيز با فروشگاههاي زنجيرهاي به عمل آمده تا کالاهاي مورد نياز مردم در اين ماه را با قيمتهاي مناسب عرضه کنند، در اين ميان ميزان تخفيفهاي اعمال شده بر روي اين کالاها 5 تا 6 درصد در نظر گرفته شده که پيشبيني ميشود سطح تخفيف با همکاري توليدکنندگان بالاتر رود.
حاتمي از نظارت دقيق بر عرضه کالا در بازار در ماه مبارک رمضان خبرداد و اظهار داشت: از جمله مواردي که با حساسيت بيشتري بر روي آن نظارت انجام خواهيم داد، نان خواهد بود، چراکه با توجه به آزادسازي نرخ نان، ضرورت دارد تا اين کالا مورد نظارت دقيق قرار گيرد تا اجحافي در حق مصرفکنندگان با توجه به بالارفتن تقاضا صورت نگيرد.
وي افزود: البته در کنار اين طرح نظارتي ويژهاي نيز براي نظارت بر تمامي کالاها در نظر گرفته شده است، البته تجار و عرضهکنندگان کالا اخلاق تجاري را رعايت خواهند کرد.
نياز به سبد کارمندي نيست
به اعتقاد حاتمي هم اکنون بازار سازوکار مناسب خود را دارد و به نظر نميرسد نياز به بر هم زدن اين تعادل باشد، اين درحالي است که ارايه سبد کالاي کارمندي هم اکنون محلي از اعراب ندارد.
وي اظهار داشت: خوشبختانه هم اکنون بازار در حالت تعادل قرار دارد و نوسان خاصي در آن مشاهده نميشود، اين درحالي است که در سال گذشته اتفاق بزرگي در اقتصاد ايران رخ داده است.
حاتمي ادامه داد: در اين ميان يکي از بخش هاي مهم اقتصادي، مصرف و تقاضاکنندگان هستند که با درايت خود، زمينه اجراي هرچه بهتر قانون را فراهم کردهاند، البته در اين ميان توليدکنندگان نيز نهايت همکاري را با دولت داشتند.
معاون سازمان بازرگاني استان تهران با تاکيد بر اينکه توليد نبايد به دليل اجراي قانون هدفمندي يارانهها مورد غفلت واقع شود، چراکه نميتوان منکر اثرات قانون بر توليدکنندگان و توزيعکنندگان شد، البته به دنبال اصلاح قيمتها، نبايد اجازه شکلگيري افزايش قيمتهاي بيرويه را داد.
وي اظهار داشت: اگر دولت با افزايش قيمتها به دليل بالا رفتن نرخ هاي جهاني موافقت نميکرد، به طور قطع علاوه بر رونق واردات کالا، اشتغال و توليد نيز آسيب ميديد، بنابراين بايد در کنار حمايت از مصرفکنندگان و مردم، حمايت از توليد نيز صورت گيرد.
به اعتقاد حاتمي، هم اکنون بازار التهاب خاصي ندارد و دولت هم با تشکل ها و انجمنها در حال مذاکره است تا بتوان اثر افزايش قيمتهاي جهاني در توليدات داخلي را مديريت کرد.چراکه قيمت عامل تعيينکننده است و به طرف عرضه و طرف تقاضا سيگنال ميدهد که خريد و فروشها را کنترل کنند.
وي گفت: وزارت بازرگاني تمام تلاش خود را به اين امر معطوف کرده که از محل توليدات داخلي مايحتاج مورد نياز مردم را به نحو شايسته تامين کند؛ به خصوص مواد غذايي و بهداشتي که دو نياز اساسي مردم هستند بايد به موقع و با قيمت مناسب تامين شود.
حاتمي با اشاره به ورود برنج داخلي به کشور در هفتههاي آينده تصريح کرد: برنج به وفور در بازار وجود دارد و با ورود برنج هاي توليد داخلي، قيمت فروکش خواهد کرد.
وي اظهار داشت: در اين ميان استراتژي دولت اين است که با تمام قوا در برابر تخلفات بايستد و حتي اگر برندهاي معروف نيز تخلف کردند، جلوي آنها بايستد و با آنها برخورد کند.
حاتمي تاکيد کرد: با هرگونه افزايش خودسرانه قيمتها برخورد خواهد شد، البته ما به صورت روزانه بازار را رصد کرده و به گزارشات مردمي نيز توجه داريم و اجازه نخواهيم داد متخلفان از بازار سوءاستفاده داشته باشند.
معاون سازمان بازرگاني استان تهران افزود: ذخاير کالايي هم اکنون در انبارها موجود است و کم کم با توجه به نياز بازار در حال توزيع است و به مناسبتهاي مختلف در شبکه توزيع قرار ميگيرد.