به گزارش مشرق، مهدی خلج رئیس سازمان دامپزشکی در حاشیه سمپوزیوم هشدار مصرف انتیبیوتیکها در پاسخ به سوال خبرنگار، درمورد اینکه چرا در یک ماه گذشته دو بار مبحث آنفلوآنزای پرندگان و شیوع مجدد آن اعلام شده و نظر سازمان دامپزشکی در این مورد چیست، گفت: حرف رسمی در این مورد فقط باید توسط رئیس سازمان دامپزشکی گفته شود.
وی افزود: سازمان دامپزشکی در حال پایش است و نتایج نهایی این پایش حداکثر تا سه هفته آینده اعلام میشود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: پایش در همه استانها در حال انجام است و استان قزوین که به تازگی در مورد شیوع مجدد آنفلوآنزا در مورد آن بحث شده از قبل با این مشکل مواجه نبود.
خلج در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر اینکه مرغهای پایان دوره که به تازگی کشتار آنها بیشتر شده است، تبدیل به چه میشوند وقتی که هنوز مجوزی برای خمیر مرغ صادر نشده است، گفت: در کشتارگاههای صنعتی مرغهای پایان دوره کشتار شده گوشتشان جدا شده و در صنایع مختلف سوسیس و کالباس استفاده میشود.
وی تصریح کرد: همچنین این گوشتها به صورت کنسرو مورد استفاده قرار میگیرند ولی وقتی مرغهای پایان دوره به صورت خمیر مورد استفاده قرار گیرد کار راحتتر است زیرا تمامی امحا و احشاء آن از بدن مرغ جدا شده و کل مرغ با استخوان به خمیر تبدیل شده و در صنعت مصرف میشود.
وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی اقدام به چنین کاری کرده است و هدف آن جلوگیری از افزایش تراکم تولید است.
وی افزود: ما بایستی در فصل سرد دقت بیشتری داشته باشیم زیرا امکان انتشار ویروسها در همه جا وجود دارد.
خلج بیان داشت: مرغ پایان دوره به دلیل افزایش سن، کاهش تولید و جذب تغذیه کمتر، سیستم ایمنی ضعیفتری دارد بنابراین عوامل بیماریزا در آن بیشتر تاثیرگذار است.
وی افزود: سازمان دامپزشکی تقاضا کرده این دسته از مرغها زودتر از چرخه تولید حذف شوند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: رقم دقیقی درمورد تعداد مرغهای پایان دوره کشتار شده ندارم ولی ممکن است این رقم حدود یک میلیون و 300 هزار قطعه باشد و در حال حاضر در استانهای تهران و در سایر استانها مرغ پایان دوره به کشتارگاه ارسال میشود.
وی همچنین درمورد مباحثه مطرح شده در مورد خمیر مرغ اظهار داشت: جلسات متعددی بین رؤسای سازمان دامپزشکی کشور، سازمان ملی استاندارد ایران و سازمان غذا و دارو برگزار شده و موافقت اصولی بین این سه دستگاه انجام شده است.
خلج افزود: خمیر مرغ از گوشت مرغ پایان دورهای که در کشتارگاههای صنعتی استحصال میشود در کارگاههای تحت نظارت سازمان دامپزشکی کشور بدست میآید و تا این محصول در فرآوردههای گوشتی و حرارت دیده مورد مصرف قرار گیرد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور بیان داشت: هنوز درمورد بعضی از جزئیات استفاده از خمیر مرغ گروه کارشناسی نظر نهایی ارائه نداده اما تا آنجایی که اطلاع داریم وزیر بهداشت تاکید کرده است تا هر چه سریعتر این اقدام عملیاتی شود.
وی در مورد سیاست جدید سازمان دامپزشکی برای مجوز تاسیس داروخانهها اظهار داشت: سازمان نظام دامپزشکی مجوز تاسیس داروخانه را صادر میکند و بعد از آن مجوز اشتغال به کار مسئولین فنی داروخانهها توسط سازمان دامپزشکی کشور صادر میشوند.
خلج بیان داشت: تمامی افرادی که در حال حاضر دارای داروخانه هستند نیاز به مجوز تاسیس مجدد ندارند و همین پروانههای موجود را میتوانند به ادارههای کل دامپزشکی استانها برده و یک پروانه جدید اخذ کنند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: در پروانههای جدید یک بند اضافه شده که در آن به استناد آن این افراد نیاز به تمدید مجوز ندارند.
وی افزود: اما این افراد که صاحب داروخانه هستند باید بعد از 6 ماه برای اخذ پروانه اشتغال اقدام کنند.
خلج بیان داشت: شرایط برای تاسیس مجوز داروخانه دامپزشکی از این پس بسیار سخت شده اما کسب این مجوز در مناطق دور دست راحتتر میشود.
وی افزود: سازمان دامپزشکی در حال پایش است و نتایج نهایی این پایش حداکثر تا سه هفته آینده اعلام میشود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: پایش در همه استانها در حال انجام است و استان قزوین که به تازگی در مورد شیوع مجدد آنفلوآنزا در مورد آن بحث شده از قبل با این مشکل مواجه نبود.
خلج در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر اینکه مرغهای پایان دوره که به تازگی کشتار آنها بیشتر شده است، تبدیل به چه میشوند وقتی که هنوز مجوزی برای خمیر مرغ صادر نشده است، گفت: در کشتارگاههای صنعتی مرغهای پایان دوره کشتار شده گوشتشان جدا شده و در صنایع مختلف سوسیس و کالباس استفاده میشود.
وی تصریح کرد: همچنین این گوشتها به صورت کنسرو مورد استفاده قرار میگیرند ولی وقتی مرغهای پایان دوره به صورت خمیر مورد استفاده قرار گیرد کار راحتتر است زیرا تمامی امحا و احشاء آن از بدن مرغ جدا شده و کل مرغ با استخوان به خمیر تبدیل شده و در صنعت مصرف میشود.
وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی اقدام به چنین کاری کرده است و هدف آن جلوگیری از افزایش تراکم تولید است.
وی افزود: ما بایستی در فصل سرد دقت بیشتری داشته باشیم زیرا امکان انتشار ویروسها در همه جا وجود دارد.
خلج بیان داشت: مرغ پایان دوره به دلیل افزایش سن، کاهش تولید و جذب تغذیه کمتر، سیستم ایمنی ضعیفتری دارد بنابراین عوامل بیماریزا در آن بیشتر تاثیرگذار است.
وی افزود: سازمان دامپزشکی تقاضا کرده این دسته از مرغها زودتر از چرخه تولید حذف شوند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: رقم دقیقی درمورد تعداد مرغهای پایان دوره کشتار شده ندارم ولی ممکن است این رقم حدود یک میلیون و 300 هزار قطعه باشد و در حال حاضر در استانهای تهران و در سایر استانها مرغ پایان دوره به کشتارگاه ارسال میشود.
وی همچنین درمورد مباحثه مطرح شده در مورد خمیر مرغ اظهار داشت: جلسات متعددی بین رؤسای سازمان دامپزشکی کشور، سازمان ملی استاندارد ایران و سازمان غذا و دارو برگزار شده و موافقت اصولی بین این سه دستگاه انجام شده است.
خلج افزود: خمیر مرغ از گوشت مرغ پایان دورهای که در کشتارگاههای صنعتی استحصال میشود در کارگاههای تحت نظارت سازمان دامپزشکی کشور بدست میآید و تا این محصول در فرآوردههای گوشتی و حرارت دیده مورد مصرف قرار گیرد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور بیان داشت: هنوز درمورد بعضی از جزئیات استفاده از خمیر مرغ گروه کارشناسی نظر نهایی ارائه نداده اما تا آنجایی که اطلاع داریم وزیر بهداشت تاکید کرده است تا هر چه سریعتر این اقدام عملیاتی شود.
وی در مورد سیاست جدید سازمان دامپزشکی برای مجوز تاسیس داروخانهها اظهار داشت: سازمان نظام دامپزشکی مجوز تاسیس داروخانه را صادر میکند و بعد از آن مجوز اشتغال به کار مسئولین فنی داروخانهها توسط سازمان دامپزشکی کشور صادر میشوند.
خلج بیان داشت: تمامی افرادی که در حال حاضر دارای داروخانه هستند نیاز به مجوز تاسیس مجدد ندارند و همین پروانههای موجود را میتوانند به ادارههای کل دامپزشکی استانها برده و یک پروانه جدید اخذ کنند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: در پروانههای جدید یک بند اضافه شده که در آن به استناد آن این افراد نیاز به تمدید مجوز ندارند.
وی افزود: اما این افراد که صاحب داروخانه هستند باید بعد از 6 ماه برای اخذ پروانه اشتغال اقدام کنند.
خلج بیان داشت: شرایط برای تاسیس مجوز داروخانه دامپزشکی از این پس بسیار سخت شده اما کسب این مجوز در مناطق دور دست راحتتر میشود.