به گزارش مشرق، محمدجواد کبیر در نشستی خبری که در محل سالن جلسات ادارهکل بیمه سلامت ایران خراسان رضوی برگزار شد، با بیان این که با همت دولت بخشی از درآمد محقق نشده در سال گذشته پیگیری شد و تا امروز رقمی بیش از 58 درصد از منابع مذکور اختصاص داده شده است، اظهار کرد: عمده پرداختیهای ما در سال گذشته مربوط به سال 92 بوده و از 2 هزار و 800 میلیارد تومان اعتبارات سال 94 نیز برای 93 بیش از دو هزار و 200 میلیارد تومان پرداخت شده است.
وی اضافه کرد: تا پایان سال 94 جمع بدهیهای ما صرفا برای امسال رقمی بیش از 3 هزار و 500 میلیارد تومان بود که با احتساب بدهیهای گذشته به رقمی افزون بر پنج هزار میلیارد تومان میرسد.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران متذکر شد: با این حال با کمکهایی که از محل هدفمندسازی یارانهها و محل یک درصد از ارزش افزوده به این بخش میشود، ارقامی به ترتیب یک هزار و 500 میلیارد تومان و یک هزار و 800 میلیارد تومان به این حوزه اختصاص داده میشود.
وی با بیان این که اعتبارات مصوب امسال این سازمان از محل درآمدهای عمومی حدود 48 هزار و 800 میلیارد ریال و از محل درآمدهای اختصاصی حدود 20 هزار میلیارد ریال است، ادامه داد: هماکنون 41 میلیون نفر در کشور زیرپوشش بیمه سلامت هستند.
کبیر با تاکید بر اینکه بدهی این سازمان به بیمارستانها بیش از 25 هزار میلیارد ریال است که با اختصاص کامل اعتبارات این بدهی تسویه میشود، ادامه داد: بدهی معوقه بیمه سلامت در ابتدای سال گذشته حدود 9 هزار میلیارد ریال و زیان انباشته حدود هفت هزار میلیارد ریال بود که با تلاش دولت هشت هزار میلیارد ریال به سیستم بیمه تزریق شد.
وی با بیان اینکه تمام افرادی که زیر پوشش هیچ بیمهای نیستند میتوانند از خدمات بیمه سلامت بهرهمند شوند، افزود: بیش از 91 درصد بیمهشدگان در این طرح جزو اقشار آسیبپذیر جامعه هستند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به رشد 66 درصدی منابع در حوزه بیمه سلامت در سال گذشته اظهار کرد: نگاه قانونگذار، جبران زیان انباشته به واسطه رشد منابع توسط سازمان بیمه سلامت بود ولی رویکرد بیمه سلامت، استفاده از این منابع برای اجرای طرح تحول نظام سلامت است.
کبیر همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار فارس مبنی بر تجمیع بیمهها گفت: به دلیل تخصصی بودن این موضوع با رسانهای شدن تجمیع بیمهها مخالفم و این مهم ارتباط مستقیمی به تجمیع منابع، یکسانسازی تعهدات، نظام پرداخت و رسیدگی به اسناد موجود دارد که نباید شتابزده وارد شد.
علیرضا رمزی، مدیرکل بیمه سلامت ایران استان خراسان رضوی نیز در جمع خبرنگاران با اشاره به جمعیت 3 میلیون و 835 هزار نفری زیر پوشش این بیمه در استان گفت: از این میزان 448 هزار نفر از سوی صندوق کارمندان دولت، 159 هزار نفر زیر پوشش صندوق سایر اقشار، یک میلیون و 128 هزار نفر توسط صندوق بیمه سلامت همگانی، 16 هزار نفر از سوی صندوق ایرانیان و 2 میلیون نفر از سوی صندوق روستایی زیرپوشش این بیمه قرار دارند.