به گزارش مشرق ، نفوذ افبیآی و سرویس مخفی آمریکا به دنیای زیرزمینی هکرهای به قدری بوده است که اکنون در میان هکرهای آمریکایی جو بیاعتماد به وجود آمده است، چرا که از هر چهار هکر یکی مامور سازمانهای اطلاعاتی آمریکا بوده و به صورت پنهان همقطاران خود را لو میدهد.
افبیآی برای این که بتواند این هکرها را به خدمت خود در آورد آنها را به زندانیهای طولانیمدت تهدید میکند، تا آنها از این طریق برای افبیآی و دیگر سرویسهای مخفی آمریکا دست به فعالیت و در صورت لزوم خبرچینی بزنند.
گاردین در این خصوص ذکر کرده است که در برخی موارد، تالارهای گفتگوی محبوب و غیرقانونی که هکرها از آنها برای فروش شماره کارتهای اعتباری و هویتهای به سرقت رفته خود استفاده میکنند، توسط هکرهایی اداره میشود که تغییر مسلک داده و به عضویت افبیآی درآمدهاند. به عبارتی، آنها تحت پوشش ماموران افبیآی که متخصص در سرقت اطلاعات شخصی هستند، خود مدیریت چنین تالارهای گفتگویی را به عهده گرفته و تاکنون با استفاده از اطلاعات بدستآمده دهها نفر را روانه زندان کردهاند.
همچنین به گفته گاردین، این شبکه خبرچینان افبیآی آنقدر همهجایی شده است که اریک کورلی، ناشر فصلنامه هکر، اظهار کرده است 25 درصد هکرهای آمریکا نقش چشم و گوش افبیآی را داشته و برای این سازمان کار میکنند. کورلی در این زمینه به گاردین میگوید: «به دلیل جریمههای سخت و بیتجربگی هکرها نسبت به قوانین، آنها راحتتر تحت تاثیر ارعاب و تهدید قرار میگیرند».
جان یانگ، گرداننده وبگاه کریپتوم که گفته میشود همانند ویکیلیکس اسناد سری را نگهداری میکند، میگوید: «این مسئله سبب سخت شدن ایجاد ارتباط با دیگر اشخاص شده است. دهها هکر وجود دارند که توسط کسانی که به آنها اعتماد کردند گیر افتادهاند».
گاردین بهترین نمونه این مسئله را شخصی به نام آدریان لامو معرفی میکند. وی هکری بود که برادلی مانینگ، شخص مظنون به ارائه اسناد محرمانه به ویکیلیکس، را لو داد. گفته میشود مانینگ که مدتی با لامو در ارتباط بود به او اعتماد کرده و از وی مشورت گرفته بود. لامو نیز در عوض این جوان 23 ساله را لو و تحویل مقامات ارتش آمریکا داده است. وی اکنون بیش از یک سال است که در زندان به سر میبرد.