گروه سیاسی مشرق - روزنامهها
در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار
روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره
میکند.
** کیهان
انصراف 100 داوطلب از آزمون نامزدی خبرگان
در حالی که روزنامه شرق دیروز تصریح کرده بود سیدحسن خمینی در آزمون نامزدهای مجلس خبرگان شرکت نمیکند، سید علی خمینی میگوید از سید حسن برای شرکت در آزمون دعوت به عمل نیامده بود.
این آزمون دیروز در قم با حضور 400 نفر از مجموع 500 داوطلبی که برای احراز صلاحیت باید امتحان اجتهاد میدادند، برگزار شد.
سید علی خمینی گفته است: از سید حسن خمینی برای شرکت در آزمون عملی خبرگان دعوت به عمل نیامده و ایشان پیامکی یا دعوتنامهای دریافت نکردهاند.
با این حال روزنامه شرق در شماره دیروز صبح تصریح کرده بود سید حسن خمینی قصد شرکت در آزمون مذکور را ندارد. ابراهیمیان سخنگوی شورای نگهبان در گفتوگو با تسنیم، با اشاره به برگزاری آزمون داوطلبان نمایندگی خبرگان رهبری گفت: ما هیچ دعوتنامه شخصی برای هیچ کدام از داوطلبان نمایندگی در مجلس خبرگان رهبری جهت شرکت در آزمون علمی خبرگان ارسال نکردهایم. شورای نگهبان فقط در اطلاعیهای عمومی از همه کسانی که برای نمایندگی خبرگان رهبری ثبتنام کرده و نیاز به امتحان داشتند، دعوت کرد تا در این آزمون شرکت کنند.
طبق اطلاعیه رسمی شورای نگهبان همه داوطلبان نمایندگی مجلس خبرگان به جز 3 گروه زیر باید در آزمون شرکت میکردند: 1- اعضای محترم فعلی مجلس خبرگان. 2- کسانی که در گذشته در آزمون خبرگان که از طرف شورای نگهبان برگزار شده شرکت نموده و از نظر علمی تأیید شدهاند. 3- کسانی که در آزمون پانزدهم شهریور 1394 شرکت نمودهاند اعم از آنان که تأیید شدهاند یا خیر.
با این وصف و طبق قانون، همه 500 نامزدی که جزو این 3 دسته نبودهاند- از جمله سید حسن خمینی- برای احراز صلاحیت علمی و فقهی باید در آزمون مذکور شرکت میکردند و عدم شرکت به منزله انصراف است. سخنگوی شورای نگهبان در گفتوگو با باشگاه ضمن اعلام اینکه 74 درصد از این 500 نفر در آزمون شرکت کردهاند، افزود: دعوتنامه اصلی از داوطلبان نمایندگی مجلس خبرگان رهبری، همان اطلاعیهای است که شورای نگهبان قبلاً صادر کرده بود که در آن، هم افرادی که باید در آزمون شرکت میکردند و هم زمان و مکان برگزاری آزمون اعلام شد، لذا دعوتنامه شخصی برای هیچکس صادر نشده است.
سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: البته برای اطمینان بیشتر به کسانی که شماره تلفن همراه خود را در برگههای ثبتنام اعلام کرده بودند، پیامک مربوط به برگزاری آزمون ارسال شد، البته ممکن است پیامک مربوط به آنها نرسیده باشد و ما این امر را نفی نمیکنیم اما در هر صورت تأکید میکنم که دعوتنامه اصلی همان اطلاعیه صادر شده از طرف شورای نگهبان بوده است، چرا که از ابتدا هم اصلاً قرار نبوده که دعوتنامه فردی برای داوطلبان ارسال شود.
شورای نگهبان همچنین برگزاری آزمون خاص برای افراد خاص و استثنا کردن آنها از حضور در آزمون عمومی را رد کرده است.
تحریف نکنید! فتنه 88 وطنفروشی و محاربه بود نه سوءتفاهم
محمدرضا عارف میگوید حوادث سال 88 سوءتفاهم میان اصلاحطلبان و «بخشی از حاکمیت» بود.
وی در دیدار «جمعی از اعضای کانون زندانیان سیاسی قبل از انقلاب» گفته است: به دنبال حوادث نامیمون 88 و ایجاد برخی سوءتفاهمها، بین بخشی از اصلاحطلبان با بخشی از حاکمیت زاویه ایجاد شد که رقیب جریان اصلاحات از ایجاد این فاصله نهایت بهره را برد و البته ضررهایی هم متوجه کشور شد. به همین دلیل انتخابات اسفندماه جاری فرصتی است برای ترمیم این فاصله که از طرف اصلاحطلبان گامهای موثری برای حل برخی سوءتفاهمها برداشته شده است و انشاالله این مسیر با حسننیت همگان ادامه خواهد یافت.
وی با اشاره ناقص به سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب در دیدار با ائمهجمعه، گفت: تاکید رهبر معظم انقلاب بر حقالناس در همه امور انتخابات به ویژه در امر تایید صلاحیتها باید مورد اهتمام دستاندرکاران انتخابات قرار بگیرد اگر صلاحیت کسی در انتخابات به ناحق چه از سوی هیات اجرایی و چه از سوی هیات نظارت مورد تایید قرار نگیرد همه کسانی که در این هیاتها حضور دارند در برابر خداوند مسئولند و باید پاسخگو باشند.
یادآور میشود فتنه سال 88 سوءتفاهم نبود بلکه اصرار افراطیون مدعی اصلاحات به بازی در زمین دشمن و اجرای مرحله به مرحله نقشه آمریکایی-صهیونیستی کودتای مخملین بود که طبق فرمول و نقشه، با ادعای تقلب و نرفتن زیر بار مکانیسمهای قانونی شروع میشود و با آشوب به براندازی ختم میشود. طرف ماجرا نیز برخلاف ادعای آقای عارف «بخشی از حاکمیت» نبود بلکه اصل حاکمیت و فراتر از آن اصل اسلام بود چنان که اوباش آشوبگر تحریک شده توسط سران فتنه شعار «انتخابات بهانه است- اصل نظام نشانه است»، «مرگ بر اصل ولایتفقیه»، «استقلال، آزادی، جمهوری ایرانی(با خط کشیدن روی نام اسلام)»، «نه غزه نه لبنان» داده و سرانجام هتاکی علیه امام حسین علیهالسلام را در روز عاشورا مرتکب شدند.
جنایتهای بیسابقهای که فتنهگران و سران آنها مرتکب شدند و خسارتهای بزرگی که به کشور زدند، ازمصادیق تام بغی، فساد فیالارض، محاربه و فتنه (اشدّ من القتل) است و برخلاف ادعای آقای عارف، این جرایم بزرگ نه سوءتفاهم است و نه با دعوت منافقین مدعی اصلاحطلبی از خود برای حضور در انتخابات از خاطرهها فراموش میشود همچنان که شعار خروج از حاکمیت و سپس ارتکاب خروج از حاکمیت، از یاد رفتنی نیست.
رهبرمعظم انقلاب در دیدار ائمه جمعه سراسر کشور با اشاره به حضور پرشکوه 40 میلیونی ملت در انتخابات سال 88 یادآوری کردند: در آن سال، برخی با حرفهای منکر و ناپسند،ادعای تقلب را مطرح کردند و خواستار برهم خوردن نتایج آرا شدند. ما با آنها خیلی مماشات کردیم که جزئیات آن طولانی است، گفتیم بیایید هر تعداد صندوق که میخواهید بازشماری شود اما به توصیهها اعتنایی نکردند چون بنا نبود که حرف حق را بپذیرند.
رهبر انقلاب یادآور شدند آن کار و آن ادعا، خسارتهای زیادی بر ملت و کشور وارد آورد که تاکنون جبران نشده و نمیدانیم قرار است کی جبران شود؟
ایشان تصریح کردند مخالفت با اعلام نتایج انتخاباتی پس از اعلام از سوی مراکز قانونی، ضد حق الناس است. به عبارت دیگر «ناقضان حقالناس در سال 88» صلاحیت حضور در انتخابات را به اعتبار سوابق سیاه خود ندارند؛ رهبر انقلاب در این زمینه نیز تصریح کردند از جمله عرصههای رعایت حقالناس این است که اگر کسی صلاحیت قانونی نداشت، با اغماض و بیدقیقی او را وارد عرصه نکنیم که این بیتوجهی ضدحقالناس است.
واشنگتنپست: عربستان به وضوح احساس شکنندگی و سرگردانی میکند
حکومت عربستان با اعدامهای اخیر سعی میکند فضای داخلی را سرکوب کند و بر شکستهای منطقهای سرپوش بگذارد. این کار فرافکنی برای انحراف افکار عمومی است.
مارک لینچ استاد علوم سیاسی و روابط بینالملل دانشگاه جرج واشنگتن در روزنامه واشنگتنپست نوشت: با تنش اخیر میان عربستان و ایران، روند مذاکرات صلح سوریه مانند قبل پیش نخواهد رفت. اما چرا عربستان زمان فعلی را برای سرکوب جریانهای شیعی و تشدید درگیریهای فرقهای در داخل و منطقه انتخاب کرد؟ دولت سعودی از خطوط قرمز در کنترل شیعیان مخالف در عربستان عبور کرد. فرقهگرایی امروز برای عربستان نوعی بازی شطرنج در سیاست منطقه و همچنین راهی برای کنترل فضای سیاست داخلی خود سعودی است. تشدید دعواهای فرقهای، نوعی واکنش ریاض است به آن چه قوت و ضعف خود میپندارد؛ ترکیبی خطرناک از تهدیدها و فرصتها.
وی میافزاید: عربستان حتی در قبال رقبایی مانند ترکیه و قطر که شکستهایی را متحمل شدهاند، به وضوح احساس شکنندگی و آسیبپذیری میکند و در سرگردانی به سر میبرد. برای یافتن پاسخی به چالشهای سیاسی داخلی، از جمله نبرد بین بازیگران داخلی برای جانشینی ملک سلمان، پایین آمدن قیمت جهانی نفتخام و کسری بودجه بیسابقه در عربستان، به نظر میرسد که رژیم این کشور راه فرافکنی به سیاست خارجی را برگزیده است.
واشنگتنپست از «سیاست خارجی شکست خورده عربستان» خبر داده و میافزاید: درگیریهای تازه با ایران، هدف منحرف کردن اذهان مخاطبان منطقهای و داخلی از شکست آشکار سیاستهای خارجی عربستان را نیز دنبال میکند. سیاست حمایت از شورشیان مخالف بشار اسد در سوریه با وجود هزینه انسانی بالا، نتوانست رژیم اسد را سرنگون کند مداخله عربستان و کشورهای حامی در یمن نیز به طور گستردهای، یک شکست استراتژیک محسوب میشود و با وجود هزینههای انسانی بالا به هدف خود نرسیده است. در چنین شرایطی، تشدید اختلافها با ایران در فضای عمومی منطقه میتواند نگاهها را از عربستان منحرف کند.
عربستان فشار رهبری کشورهای سنی منطقه را هم حس میکند؛ اما در اینجا تشدید درگیری با ایران لزوما قدرت عربستان را نسبت به سایر رقبا برای رهبری کشورهای سنی، مستحکم نمیکند. دیپلماسی عربستان مشتاق است که رهبری این کشور بر کشورهای سنی منطقه را تحکیم کند. ریاض به تازگی با هیاهوی بسیار «ائتلاف اسلامی» علیه تروریسم را تبلیغ کرد و ائتلاف جنگ یمن را به عنوان یک مدل برای اقدام جمعی کشورهای عرب معرفی کرد. اما نفوذ قدرت عربستان در منطقه محدودیتهای خود را دارد. قطر و ترکیه همچنان رقبای جدی عربستان سعودی برای رهبری کشورهای سنی هستند. فراتر از بحرین، بعید است که سایر اعضای شورای همکاری خلیجفارس، در قطع روابط با ایران، به عربستان تاسی کنند، حتی امارات.
روزنامه زنجیرهای استراتژی در کرد اما به جدول خورد!
یک روزنامه زنجیرهای در ادامه دشمنیهای کور علیه اصولگرایان و تحلیلهای اختلافافکنانه مدعی شد سعید جلیلی دنبال ریاست مجلس است و میخواهد ضمن ورود به مجلس علی لاریجانی را کنار بزند!!
روزنامه آرمان که وابسته به خانواده هاشمی است در تیتری با عنوان «خوشحال از غیبت لاریجانی، ائتلاف اصولگرایان به جلیلی پیوست» نوشت: سرانجام همان گونه که انتظار میرفت سعید جلیلی دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی و نامزد اصولگرای انتخابات ریاست جمهوری سال 92 به ائتلاف اصولگرایان پیوست. البته به نظر میرسد با نگاهی حتی گذرا به تحولات اخیر اصولگرایان بتوان مدعی شد این ائتلاف اصولگرایان بود که به جلیلی پیوست! به بیانی دیگر باید گفت که اصولگرایان در غیاب بزرگانی همچون مرحوم آیتالله مهدوی کنی و حبیبالله عسگر اولادی و برکنار ماندن ناطق نوری و علی لاریجانی از ائتلافشان، سند شش دانگ جبهه سیاسی خود را به نام سعید جلیلی زدند.
این روزنامه ادامه میدهد: آنچه در خصوص جلسات اصولگرایان عجیب به نظر میرسید عدم حضور جلیلی بود اما همانطور که پیشبینی میشد جلیلی با راحت شدن خیالش از ناحیه لاریجانی و اینکه او در جلسات و ائتلاف اصولگرایان شرکت نخواهد کرد، سرانجام در جلسه شورای ائتلاف اصولگرایان شرکت کردتا شاید بدل به سرلیست اصولگرایان (؟!) شود.
آرمان با ادعای اینکه «سرانجام آن شد که میشد حدس زد» مینویسد: به نظر میرسد جلیلی این بار میخواهد شانس خود را در انتخابات مجلس امتحان کند و از شکست در ریاست جمهوری پلی به پیروزی در مجلس بسازد. البته به نظر نمیرسد جلیلی تنها به ورود صرف به مجلس دهم اکتفا کند. او احتمالاً هدفی جز تکیه زدن بر جایگاه ریاست مجلس در سر ندارد. خواستی که محقق نمیشود مگر با رقابت با علی لاریجانی و انداختن او از چشم اصولگرایان و تصاحب جایگاه وی در ذهن و ضمیر آنها. اما باید منتظر ماند و دید که آیا جلیلی چنین استراتژی و کاریزمایی را حائز است؟ اینطور که به نظر میرسد ماههای آتی و روزهای پس از انتخابات در اسفند ماه آبستن حوادث بسیاری خواهد بود(!)
این نبوغ استراتژیک روزنامه اجارهای در حالی است که سعیدجلیلی اصلاً نامزد انتخابات نیست و روزنامه زنجیرهای ناشی با استراتژی در کردن اصطلاحات به کاهدان زده است.
شرق: اصرار بر خروج پتروشیمیها از بورس به رانت ارتباط دارد
روزنامه شرق اصرار بر خروج پتروشیمیها از بورس را با رانت و فساد مرتبط دانست.
این روزنامه که خود آلوده به برخی زد و بندها از جمله با برخی مناطق آزاد تجاری و... است، نوشت: مشخص نیست خروج پتروشیمیها از بورس کالا، چرا تا این حد به دغدغهای برای نعمتزاده بدل شده است. خبرهایی حاکی از دوباره مطرح شدن پرونده خروج پتروشیمیها از بورس کالا در جلسه امروز ستاد هدفمندی یارانهها به گوش میرسد که البته معلوم نیست تا چه اندازه حرفهای تکراری وزیر صنعت، معدن و تجارت در آن خریدار داشته باشد. پیشتر در اواسط مهر سال جاری چهار وزیر صنعت، معدن و تجارت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، امور اقتصادی و دارایی و دفاع در قالب نامهای به رئیس جمهور نسبت به تشریح وضعیت بازار سرمایه اقدام کرده بودند که بعدها گفته شد این نامه در راستای حمایت بیشائبه از صنعت پتروشیمی کشور که 90 درصد سهام دو وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دفاع متعلق به این صنعت است، نگاشته شده بود. این تلاشهای بیوقفه در حالی انجام میشود که محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت، نیز پیشتر در اوایل آبان سال جاری از منتفی بودن خروج محصولات این صنعت از بورس خبر داده بود. اما همچنان نعمتزاده تلاش میکند.
دبیر کل کانون کارگزاران بورس گفت: ما در حال گذار از اقتصاد دستوری و دولتی به اقتصاد آزاد هستیم و از ورود خارجیها برای سرمایهگذاری در کشورمان سخن میگوییم، پس باید به مسائلی چون کشف قیمت کالاها براساس مکانیسم عرضه و تقاضا که در دنیا اثبات شده پایبند باشیم. روحالله میرصانعی در گفتوگو با «شرق» درباره مطرح شدن بحث تکراری خروج محصولات پتروشیمی از بورس کالای ایران گفت: با خروج محصولات پتروشیمی از بورس کالا، دولت باید هزینههای به مراتب بیشتری برای کنترل بازار بپردازد چرا که باز هم شاهد اختلاف قیمت اعلامی از سوی دولت و قیمتهای بازار خواهیم بود که همین اختلاف قیمت، رانت و فساد را در بازار گسترش میدهد. در اینجا شدیدترین اهرمهای نظارتی هم به دلیل وجود اختلاف قیمت اثرگذار نخواهد بود و عدهای با شیوههای مختلفی از رانت در بازار برخوردار میشوند. دبیرکل کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه در بورس کالا رانت به کسی تعلق نمیگیرد و شرایط همه در معاملات یکسان است، خاطرنشان کرد: موضوعی که امروز جای تعجب دارد، انتقاد وزارت صنعت از رویدادهایی است که خود این وزارتخانه سرمنشأ آن اتفاقات در بورس کالا بوده است. برای مثال سامانه بهینیاب این وزارتخانه مجوز حضور شرکتها برای خرید محصولات در بورس کالاست، به این ترتیب این نهاد دولتی، خود ساز و کار رقابت آزاد در بورس را به هم زده و از طرفی بورس نیز تا آنجا که امکان داشته با سیاستهای این وزارت راه آمده است.
پیشتر احمد مهدوی، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با گلایههای برخی صنعتگران در حوزه پتروشیمی از عرضه محصولات خود در بورس کالا و رانتجویی عدهای با حضور در بورس کالا خبر داده و گفته بود: بعد از ماجرای جهش ارز که یکباره از هزار تومان در چند پله به سه هزار تومان رسید، عدهای که مصرف کننده هم نبودند، محصولات پتروشیمی را میخریدند و در بازار آزاد میفروختند. دولت آن زمان به جای اینکه پتروشیمیها را موظف کند کالا را فقط به مصرف کننده بفروشد، همه را به بورس برد. گرچه وقتی شرکتها وارد بورس شدند، به دلیل تفاوت قیمت دلار، رانتی ایجاد شده بود و عدهای که اصلاً مصرف نداشتند، پروانه خود را میفروختند.
کامرون در انگلیس به خاطر آلسعود هو شد
وحشیگری و بیآبروییهای بیسابقه رژیم سعودی، پای رژیم انگلیس را هم به میان کشیده است.
اعتراض برخی احزاب و مطبوعات انگلیس به پیوند عمیق دیوید کامرون با رژیم قبایلی و ضد انسانی سعودی، موجب تعویق سفر وی به ریاض شد. قرار بود کامرون طی روزهای اخیر به عربستان سفر کند اما روزنامه تایمز نوشت: دیدار نخست وزیر انگلیس از عربستان سعودی احتمالاً تا ماه مارس آینده صورت نخواهد گرفت.
این روزنامه نوشت: معذالک، تصمیم یاد شده میتواند نشانگر یک واکنش منفعلانه در برابر فشارهای حزب کارگر بر روی دولت انگلیس برای تجدیدنظر در روابطش با رژیم عربستان سعودی باشد.
تایمز افزود: به دنبال اعدامهای صورت گرفته در عربستان در روز شنبه گذشته، «اندی اسلاتر» سخنگوی حقوق بشر حزب کارگر در نامهای به «مایکل گوو» وزیر دادگستری از وی خواست که همه همکاری قضایی انگلیس را با عربستان به حالت تعلیق درآورد.
«تام فارون» رهبر حزب لیبرال دموکرات در گفتوگو با کانال 4 رادیو «بیبیسی» گفت که انگلیس بایستی مواضع سرسختانهتری را در قبال عربستان در پیش بگیرد نه سیاست متملقانه. نمابرهای منتشر شده در سایت افشاگر ویکیلیکس بیانگر حمایت دولت انگلیس از پیوستن عربستان سعودی به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد است.
روزنامه ایندیپندنت در این زمینه تأکید کرد: پس از اقدام آلسعود در اعدام گروهی 47 نفر و واکنشهای گسترده در کشورهای دنیا به این اعدامها، از دولت انگلیس خواسته شده است که در خصوص نقش خود در رسیدن عربستان سعودی به شورای حقوق بشر توضیح دهد.
این روزنامه انگلیسی خاطرنشان کرد: نمابرهای دیپلماتیک که سایت ویکیلیکس سال 2015 منتشر کرد، بیانگر دست داشتن انگلیس در قراردادی دو جانبه برای کمک و تضمین حضور لندن و ریاض در شورای حقوق بشر است.
«ناتالی بنت» رهبر حزب سبز انگلیس در مصاحبه با ایندیپندنت تأکید کرد: در سایه اعدامهای اخیر در عربستان، دولت انگلیس باید با آغاز تحقیقات مشخص کند که چه کسی این تصمیم را اتخاذ کرده و به این صورت به سازمانملل و حقوق بشر در دنیا توهین کرده است.
روزنامه انگلیسی «فایننشال تایمز» گزارش داد کامرون به عنوان بخشی از تلاش دیپلماتیک برای بستن قراردادهای دفاعی به ارزش میلیاردها پوند، قرار بود که به عربستان سفر کند اما بعد از آنکه اعدام شیخ «نمر باقر النمر» روحانی شیعه در عربستان به همراه 46 نفر دیگر موجی از اعتراضات به نقض حقوق بشر در این کشور را برانگیخت، مجبور به لغو این سفر شد.
** خراسان
مجوز دولت برای واردات یونجه از فرانسه
بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر یک مقام مسئول در دولت به مبادی مربوط در کار واردات کالا، اعلام شده است که حسب موافقت دستگاه های مسئول، واردات یونجه خشک از کشور فرانسه و دانه مالت جو از کشور اوکراین به علت ریسک قرنطینه ای کم آن ها، مجاز است و این محصولات پس از رویت گواهی بهداشت و بازدید کارشناسان قرنطینه، امکان ورود به کشور را خواهد داشت.
برنامه ویژه کابینه برای تسویه با ستاد اجرایی فرمان امام(ره)
بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر یک مسئول ارشد اجرایی به مسئولان اقتصادی کابینه، اعلام شده است که حسب موافقت هیئت وزیران، وزیران مربوط باید برای پیش بینی اعتبار در لوایح بودجه سنواتی از جمله بودجه سال 95 کل کشور برای تسویه بدهی کامل دستگاه های اجرایی و شرکت های تابعه به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) با مسئولیت مستقیم وزارت امور اقتصادی و دارایی اقدام کنند.
** وطن امروز
رهبر انقلاب درگذشت برادر سردار صفوی را تسلیت گفتند
رهبر معظم انقلاب اسلامی، با صدور پیامی درگذشت مرحوم «سیدمرتضی صفوی» برادر سردار رحیم صفوی را تسلیت گفتند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سردار سرلشکر رحیم صفوی، در پی فقدان مرحوم سرهنگ جانباز حاج سید مرتضی صفوی برادر سرلشکر صفوی، حضرت آیتالله العظمی خامنهای رهبر حکیم انقلاب اسلامی، طی پیامی درگذشت آن مرحوم را به سرلشکر صفوی و سایر بازماندگان تسلیت گفتند.
متن پیام به شرح زیر است؛
«بسم الله الرحمن الرحیم
سردار سرلشکر سیدیحیی صفوی دامتوفیقه
درگذشت اخوی مکرم را به جنابعالی و سایر بازماندگان محترم تسلیت میگویم و برای ایشان رحمت و رضوان الهی را به پاس افتخار جانبازیاش در راه خدا، مسالت مینمایم.
سیدعلی خامنهای
۱۵ دیماه ۱۳۹۴»
پیکر حجتالاسلام اخوان از مفقودان فاجعه منا شناسایی شد
پیکر حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ محمدصادق اخوان که در حادثه منا مفقود شده بود، شناسایی شد. به گزارش مهر، سرانجام پس از ۱۰۳ روز از فاجعه خونبار منا، پیکر حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ محمدصادق اخوان که در این حادثه مفقود شده بود، شناسایی شد. فرزند و همسر حجتالاسلام والمسلمین اخوان، دو هفته پیش برای پیگیری سرنوشت وی راهی مکه مکرمه شده بودند اما بامداد دیروز و به دلیل قطع روابط دیپلماتیک عربستانسعودی با ایران، به ناچار خاک این کشور را ترک کردند. این شناسایی براساس آزمایش DNA انجام گرفت و ساعتی پس از ترک عربستان، به اطلاع خانواده مرحوم اخوان رسید. به درخواست خانواده وی، پیکر این مهاجر الیالله پس از انجام مراحل قانونی به کشور منتقل میشود. حجتالاسلام والمسلمین اخوان از مسؤولان قوه قضائیه و معاون مرکز شوراهای حل اختلاف کشور بود که در حج امسال به عنوان روحانی کاروان شرکت کرد. دوشنبهشب نیز حمیدرضا فولادگر، نماینده مردم اصفهان در گفتوگو با مهر، از پیدا شدن پیکر سردار علیاصغر فولادگر (پسرعموی خود) که در فاجعه منا مفقود شده بود خبر داد و گفت: باید منتظر تحویل پیکر ایشان بمانیم.
کویت سفیر خود را از ایران فراخواند
بهرغم پیشبینیها، کویت هم به ائتلاف سعودیها علیه ایران پیوست و سفیر خود را از ایران فراخواند. به گزارش العربیه، کویت به دنبال اتفاقات پیش آمده میان ایران و عربستانسعودی، سفیر خود را از تهران فراخواند. دولت کویت دلیل این تصمیم را تعرض به سفارت سعودی در تهران عنوان کرده است. همزمان وزارت خارجه کویت با صدور بیانیهای خبر داد سفیر ایران را احضار کرده و پیام اعتراضآمیز خود نسبت به حوادث اخیر سفارت عربستان در ایران را به او ابلاغ کرده است. به گزارش فارس، وزارت خارجه کویت با صدور بیانیهای اعلام کرد «خالد سلیمان الجار الله» معاون وزیر خارجه این کشور صبح روز سهشنبه «علیرضا عنایتی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در کویت را احضار کرده است. براساس این خبر وزارت خارجه کویت پیام اعتراض این کشور به حوادث اخیر مربوط به سفارت و کنسولگری عربستان در تهران و مشهد را به عنایتی تقدیم کرده است.
دیمیستورا فقط درباره سوریه رایزنی میکند
نماینده سازمان ملل در امور سوریه طبق برنامهریزی از پیش انجام شده جهت گفتوگو و رایزنی در ارتباط با بحران سوریه به تهران سفر خواهد کرد. یک منبع آگاه در وزارت امور خارجه در گفتوگو با ایسنا، تصریح کرد: طبق برنامهریزی قبلی آقای دیمیستورا، نماینده سازمان ملل در امور سوریه جهت گفتوگو برای حل بحران سوریه و پیگیری توافقات صورت گرفته در نشستهای وین سفری به برخی کشورهای منطقه از جمله ایران خواهد داشت. وی با رد برخی اخبار منتشره مبنی بر اینکه هدف سفر دیمیستورا به تهران و ریاض جهت انجام وساطت بین ایران و عربستان است، گفت: این مطالبی است که در رسانهها مطرح شده و سفر آقای دیمیستورا طبق برنامهریزیهای قبلی برای گفتوگو و رایزنی درباره بحران سوریه انجام میشود. قرار است دیمیستورا روز شنبه به تهران سفر کند.
** جمهوری اسلامی
دست آلسعود در حال رو شدن است
* اهداف پشت پرده تحرکات ضد ایرانی آل سعود به تدریج درحال آشکار شدن است. چهل عضو مجلس ساختگی بحرین در اقدامی گستاخانه با امضاء تفاهم نامهای با خودشان خواستار به رسمیت شناخته شدن استان خوزستان ایران، به عنوان یک کشور عربی تحت اشغال شدند. به گزارش 9 صبح به نقل از باشگاه خبرنگاران، یکی از اعضاء مجلس بحرین گفت: «این تفاهم نامه خواستار احتساب اهواز، به عنوان یکی از سرزمینهای عربی شده و مردم آن را مردمی عرب خوانده است که تحت اشغال ایران قرار گرفتهاند.» این تفاهم نامه در ادعایی ساختگی، تهران را به اعمال خشونت علیه مردم اهواز در شرایط منطقهای و بینالمللی موجود و نبود نقشی عربی متهم کرده است. عبدالله بن حویل، رئیس کمیته امور خارجی و امنیت ملی مجلس بحرین در اظهاراتی مداخلهجویانه گفت: «کشورهای اسلامی و عربی، خواستار تشکیل کارگروهی برای طراحی چارچوبهای اولیه به منظور فعالیت دائم و مستمر در محافل بینالمللی با هدف نجات مردم اهواز و سرزمینهای آن از استعمار دولت دیکتاتور ایران هستند.» صدام نیز با ادعای مشابه، جنگ تحمیلی را علیه ایران آغاز کرد ولی نابود شد.
رئیسجمهور گامبیا، این کشور را جمهوری اسلامی اعلام کرد
* رئیسجمهور گامبیا میگوید کارمندان دولتی باید با حجاب اسلامی در محل کار ظاهر شوند. ماه گذشته یحیی جامه، رئیسجمهور گامبیا، این کشور را جمهوری اسلامی اعلام کرد.
تاثیر اعدام شیخ نمر بر صادرات سلاح آلمانی به عربستان
* وزیر اقتصاد آلمان اعلام کرد: بعد از بزرگترین اعدام دسته جمعی پادشاهی عربستان سعودی پس از دههها، برلین در صادرات اسلحه به این کشور ملاحظاتی را اعمال خواهد کرد.به گزارش خبرگزاری رویترز، در حالیکه سخنگوی وزارت خارجه آلمان اعلام کرد که پس از این اعدامها، برلین در نظر ندارد تحریمی علیه ریاض اعمال کند، زیگمار گابریل، وزیر اقتصاد آلمان که در گذشته نیز انتقال برخی سلاحها را به عربستان سعودی رد کرده بود گفت آلمان میتواند مجوز لازم برای صادرات اسلحه به این کشور را صادر نکند. وزارت اقتصاد آلمان در بیانیهای به نقل از وزیر اقتصاد اعلام کرد: ما میتوانیم مشاهده کنیم که ارسال تانکها و اسلحههای نوع جی 36 به عربستان سعودی کار درستی نیست. اکنون ما نیاز به بررسی مجدد داریم که در آینده تجهیزات تدافعی خود را ارسال کنیم یا نه. دفتر فدرال کنترل صادرات و اقتصاد (بافا) مسئول اصلی ارائه مجوز برای صادرات تسلیحات است.
** ایران
رأی منفی «کارگروه» به فیلترینگ تلگرام
معاون قضایی دادستان کل کشور در امور فضای مجازی از رأی منفی اعضای کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه به فیلترینگ تلگرام خبر داد. عبدالصمد خرمآبادی که خواهان فیلترینگ تلگرام است در گفتوگو با فارس، اظهار داشت: روز دوشنبه جلسه فیلترینگ تلگرام با حضور اعضای کارگروه مصادیق محتوای مجرمانه برگزار شد اما اکثریت اعضا به فیلترینگ تلگرام رأی ندادند. وی افزود: تصمیم کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه مانع از این نمیشود که دستگاه قضایی که ذاتاً وظیفه برخورد با جرائم و جلوگیری از استمرار جرم و ممانعت از ادامه انتشار محتوای مجرمانه در فضای مجازی را برعهده دارد اقدام به فیلتر شبکه اجتماعی تلگرام نکند.
ترکیه : آماده کمک به رفع اختلاف تهران و ریاض هستیم
نخست وزیر ترکیه با درخواست از ایران و عربستان برای پایان دادن به بحران پیش آمده ، گفت: «ترکیه آماده است در این باره هر اقدامی که می تواند انجام دهد». به گزارش «ایرنا»، «داود اوغلو» که خطاب به نمایندگان حزب حاکم عدالت و توسعه در مجلس ترکیه سخن می گفت، از ایران و عربستان به عنوان دو کشور مهم جهان اسلام یاد کرد. وی در این سخنرانی که به طور زنده از برخی شبکه های تلویزیونی ترکیه پخش شد ، افزود: «تنش ایجاد شده میان ریاض و تهران باید هر چه سریعتر از میان برداشته شود، ادامه بحران در روابط بین دو کشور موجب تشدید بحران در منطقه می شود». نخست وزیر ترکیه با دعوت از همه کشورهای منطقه به عقل سلیم، اضافه کرد: «ما به عنوان جمهوری ترکیه برای حل و فصل مشکلات به وجود آمده میان دو کشور عربستان و ایران هر چه در توان داریم به کار می گیریم» .
فشار ضدایرانی جمهوریخواهان به اوباما
سخنگوی کاخ سفید در واکنش به فشارهای جمهوریخواهان اعلام کرد وزارت خزانهداری امریکا مشغول بررسی اعمال تحریمهای جدید علیه ایران به بهانه آزمایشهای موشکی است. به گزارش «عصر ایران» به نقل از وب سایت «هیل»، جمهوریخواهان میگویند تعلل دولت اوباما در اعمال تحریمهای جدید علیه ایران به بهانه آزمایشهای موشکی ایران، تحت تأثیر توافق «برجام» و دولت ایران بوده است، اما «جاش ارنست» سخنگوی کاخ سفید با رد این اتهام، اعلام کرد در صورتی که کاخ سفید به این نتیجه برسد که به آزمایشهای موشکی ایران باید با تحریم واکنش نشان داد، دولت امریکا در این زمینه تعلل نخواهد کرد. گفتنی است ایران بارها اعلام کرده توافق هستهای هیچ ارتباطی به توسعه فناوری موشکی ایران ندارد و تهران همچنان به توسعه برنامه موشکهای «بالستیک» خود ادامه خواهد داد.
قدردانی متکی از تلاش تیم مذاکره کننده هستهای
وزیر امور خارجه پیشین با بیان اینکه «تیم مذاکره کننده هستهای بیسابقهترین کار ممکن تا به امروز را انجام داده»، گفت: «این تیم سه نفره به اندازه 100 سال کار کردند و با مذاکرات خود موفق شدند مسائل هستهای پیچیده را به نفع جمهوری اسلامی حل کنند.» به گزارش «ایرنا»، منوچهر متکی در جلسه مجمع عمومی گلستانیهای مقیم پایتخت افزود: «تیم مذاکره کننده هستهای فرصتهای مناسبی را برای کشور فراهم کردند، برعکس کسانی که سیاسی به این مسائل نگاه میکنند، طرف مقابل به دنبال فرصت بود.» وی ادامه داد: «پرونده هستهای سابقه 12 ساله دارد که ما توانستیم پس از سالها تلاش با تیمی قوی و با اراده این مسأله را حل کنیم.»
امروز، مرتضوی در دادگاه
دومین جلسه رسیدگی به اتهامات مالی مدیرعامل سابق سازمان تأمین اجتماعی امروز [چهارشنبه] در شعبه 1057 دادگاه کیفری 2 ویژه رسیدگی به جرایم کارکنان دولت، به ریاست قاضی حیدری به صورت غیرعلنی برگزار میشود.
** شرق
بیانیه تشکلهای اسلامی دانشجویی در پی شهادت شیخ نمر و حمله به سفارت عربستان
ایسنا: جمعی از تشکلهای اسلامی دانشجویان کشور در محکومیت اعدام شیخ نمر توسط دولت عربستان و حمله به سفارت این کشور، بیانیهای صادر کردند. در بخشی از این بیانیه آمده است: «بهشدت اقدامات خودسرانه و حمله و تعرض به سفارت دیگر کشورها را که نهتنها خلاف تمامی معاهدات و قوانین بینالمللی، بلکه برخلاف تمامی آموزههای اخلاقی اسلام است، محکوم مینماییم. این قبیل اقدامات منطق استوار کشور و حقانیت مواضع ما در عرصه بینالمللی را مخدوش نموده و کشور ما را کشوری بیثبات و ناتوان در حفظ عهد خود نشان میدهد. همینطور حمله به سفارت عربستان فرصت فضاسازی به این رژیم ستمگر را در جهت مظلومنمایی و قلب واقعیت میدهد. این واقعیتی است که باید به گوش تمامی ظالمان رساند: نه شیخ نمر مرده است و نه راه او پایان یافته است».
عضو مجلس خبرگان: سروصداها علیه هاشمی از بیتقوایی است
ايلنا: آیتالله هاشم هاشمزادههریسی، عضو مجلس خبرگان رهبری: سروصداها علیه آیتالله هاشمی از بیتقوایی است و وی که نقش ویژهای در پدیدآمدن انقلاب اسلامی داشته هیچگاه کاری نمیکند که نظام و انقلاب آسیب ببیند. او درباره انتقاد از تعدد ثبتنام دواطلبان برای انتخابات اظهار کرد: چنین حضوری دارای محاسن و معایبی است که میتواند خسارات و هزینه زیادی وارد کند. حق شهروندی و زحمات شورای نگهبان دو موضوع مهمی است که نمیتوان از آنها بهراحتی گذشت اما باید منتظر ماند و تصمیم شورای نگهبان و مسئولان اجرائی در بررسی صلاحیتها را دید. این عضو مجلس خبرگان رهبری درباره تلاش تندروها برای القای این موضوع که عدهای به دنبال تغییر ترکیب مجلس خبرگان هستند، تصریح کرد: مگر ضدانقلابها میخواهند وارد شوند که اینگونه بیاساس حرف میزنند. ادعای این موضوع که برخی بهدنبال تغییر ترکیب و ساختار خبرگان هستند، خبرگانهراسی است، مگر اعضا در خبرگان چه میخواهند انجام بدهند که چنین ادعایی را مطرح کنیم. همه میدانند که اصل و وظایف این مجلس مشخص است. این اقدامات و القای اینکه چه شخصی باشد و چه شخصی نباشد تندروی، دروغ و بیتقوایی است و همه با اهداف و اغراض سیاسی صورت میگیرد، چراکه کسی نه غرضی دارد نه مرضی که بخواهد ساختار چنین مجلسی را تغییر دهد و نه با نیت خاصی قصد ورود را به عرصه دارد و هر شخصی که بخواهد به وظیفه انقلابی خود عمل کند، وارد عرصه میشود. آیتالله هاشمی همان هست که از ابتدای انقلاب تاکنون بوده و غیر از این هم چیز دیگری نیست. آیتالله هاشمی رفسنجانی همیشه هر نظری که داشته، اعلام کرده و اینکه علیه وی ادعا میشود که میخواهد در خبرگان کاری کند، دروغ است.
ایرادات شورای نگهبان به انتخابات الکترونیکی
روابط عمومی شورای نگهبان: طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی در شورای نگهبان بحث و بررسی شد و با توجه به اصلاحات به عملآمده نظر این شورا به شرح زیر اعلام میشود: ١- چون تعرفه اخذ رأی در روش دستی مشخص است، باید روشن شود در این ماده منظور از تعرفه رأی چیست؟ همچنین در تبصره ماده مزبور که این برگهها را در حکم برگه رأی دانسته است، مشخص نیست چه احکامی بر آن حاکم است؛ پس از رفع ابهامات مذکور اظهارنظر خواهد شد,٢- آیا منظور از صندوق همان دستگاه است یا خیر؟ باید روشن شود.٣- در صورتی که در یک شعبه به لحاظ ایجاد اختلال قسمتی از رأیگیری به صورت الکترونیکی و قسمتی به صورت دستی انجام بگیرد، از این جهت که مشخص نیست بازخوانیها و تجمیعها به چه نحوی صورت خواهد گرفت، ابهام دارد؛ پس از رفع ابهام اظهارنظر خواهد شد.٤- با این عبارت کلی و سایر عناوین ذکرشده راجع به فرایندهای قبل از روز اخذ رأی، روز اخذ رأی و بعد از روز اخذ رأی روشن نیست؛ پس از رفع ابهام اظهارنظر خواهد شد.٥- کسانی که قادر به رأیدادن از طریق الکترونیکی نیستند، تکلیفشان از حیث رأیدادن مشخص نیست، آیا باید در جایی به صورت دستی رأی دهند، یا اینکه میتوانند افراد معتمد خود را برای رأیدادن به همراه بیاورند؛ به هر صورت باید کیفیت این امر روشن شود.٦- روشن نیست آیا کارشناس فنی الکترونیکی میتواند در محل اخذ رأی حضور داشته باشد یا خیر.
نبی حبیبی : نگران عهدشکنی اصولگرایان هستم
ایسنا: نبی حبیبی، دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی گفت: نگرانی از عهدشکنی برخی اصولگرایان، نگرانی درستی است اما نمیتوان به خاطر این نگرانی دست از تلاش کشید. بدون ائتلاف یقینا به پیروزی دست نخواهیم یافت، همانطور که در انتخابات ریاستجمهوری شکست خوردیم.
** آرمان
برگزاری همایش خانه احزاب؛ 8 بهمن
نایبرئیس خانه احزاب از برگزاری همایش فصلی خانه احزاب در روز هشتم بهمن ماه خبر داد. قدرتعلی حشمتیان با اشاره به جلسه اخیرجمعی از اعضای خانه احزاب با ریاست دفتر مطالعات و تحقیقات وزارت کشور اظهار کرد: در این جلسه که به دعوت دفتر مطالعات و تحقیقات وزارت کشور و با حضور ریاست این دفتر و محمدجواد حقشناس رئیس کمیته آموزش و تحقیقات خانه احزاب، حسین کنعانی مقدم، رئیس کمیته بینالملل، محمد تبرائی دبیر خانه احزاب و اینجانب همراه بود، مقرر شد تا با توجه به مصوبات خانه احزاب، نشستهای تخصصی پیرامون احزاب و انتخابات در سراسر کشور برگزار شود. وی ادامه داد: با توجه به مدت کوتاهی که تا انتخابات باقی مانده، دوشنبه هر هفته نشستهایی با حضور تعدادی از دبیران کل احزاب و علاقمندان به این مباحث در وزارت کشور برگزار میشود. حشمتیان با بیان اینکه همایش فصلی خانه احزاب هشتم بهمن ماه برگزار خواهد شد، افزود: این همایش در سالن 600 نفره وزارت کشور و با حضور اعضای خانه احزاب برگزار خواهد شد.
تصمیم شرعی درباره حج تمتع منوط به ولیامر مسلمین است
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: هرگونه تصمیمگیری شرعی درباره حج تمتع منوط به نظر ولیامر مسلمین است. سعید اوحدی در جمع خبرنگاران در حاشیه امضای تفاهمنامه سهجانبه سازمان حج و زیارت، ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان و بانک ملت افزود: پس از شهادت شهید نمر اظهارنظرهای مختلفی درباره حج تمتع صورت گرفت. وی با بیان اینکه درباره حج تمتع باید از دو منظر شرعی و مصالح ملی به این موضوع پرداخته شود، تاکید کرد: از منظر مصالح ملی این موضوع در شورای عالی حج و شورای عالی امنیت ملی بررسی خواهد شد که ریاست هر دو شورا به عهده رئیسجمهور است، اما از منظر شرعی باید توجه داشت که هر تصمیمی منوط به نظر ولی امر مسلمین است و در اظهارنظرها باید از این محدوده خارج نشویم. وی گفت: با این حال تاکنون برنامهریزی سازمان حج و زیارت برای برگزاری حج تمتمع بدون هرگونه تغییری در حال انجام است.
پاسخ دفتر آيتا... هاشمي به يك خبر
دفتر آيتا... هاشمي در واكنش به خبري كه در برخي رسانهها درباره دريافت وام از بانك ملي توسط اين دفتر منتشر شده بود، جوابيهاي منتشركرد كه در آن آمده است: در آستانه انتخابات مجلس خبرگان، جريان تخريبي عليه آيتا... هاشمي، پس از آنكه از اقدامات قبلي خود در تخريب ايشان نتيجه معكوس گرفت، در تازهترين اقدام، به جعل روي آورده و مدعي شده: دفتر حفظ و نشر آثار آيتا... هاشمي، اقدام به معرفي فردي جهت دريافت ميلياردي و وام مذكور را با آن فرد تقسيم نموده است! در حالي كه چنين موضوعي به طور مطلق بياساس بوده، نه فردي معرفي شده است و نه اين دفتر وامي را دريافت كرده است. متاسفانه ضعف فكري تخريبگران در حدي است، كه بدون آگاهي از اينكه دفتري به اين نام وجود خارجي ندارد، اقدام به جعل مطلب عليه آيتا... هاشميرفسنجاني نمودهاند. اين دفتر جهت آگاهي افكار عمومي اعلام مينمايد، آثار آيتا... هاشميرفسنجاني شامل خاطرات، خطبههاي نماز جمعه و... توسط «دفتر نشر معارف انقلاب» تدوين و منتشر ميشود و جعل عنوان «دفتر حفظ و نشر آثار آيتا... هاشميرفسنجاني» علاوه بر آنكه پيامد حقوقي دارد، موجب وهن تخريبگران در انجام اقدامات ناجوانمردانه خود ميشود و قطعاً جاعلان مورد پيگرد قضايي قرار خواهند گرفت.
نگران قطع رابطه با عربستان نیستیم
رئیس کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به تنشهای اخیر بین ایران و عربستان تصریح کرد: ما نگران قطع رابطه با عربستان نیستیم چرا که در این شرایط آنها متضرر میشوند نه ما. علی مروی افزود: این کشور با هماهنگی آمریکا حتی برای روسیه هم با به حداقل رساندن قیمت نفت، مشکلاتی ایجاد کرده است. علاوه بر این عربستان هر کار سیاسی دیگری هم که میتوانست انجام داد در این شرایط (کاهش قیمت نفت از سوی عربستان) خیلی از کشورها توان تولید خود را از دست میدهند.
محمد رضا عارف: گامهای موثری از سوی اصلاحطلبان برای ترمیم رابطه برداشته شد
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه آسیبی که تفکر حذف رقیب و منتقد به کشور زد بسیار جدی است، تاکید کرد: به دنبال حوادث۸۸ و ایجاد برخی سوءتفاهمها، بین بخشی از اصلاحطلبان با بخشی از حاکمیت زاویه ایجاد شد. محمدرضا عارف در دیدار جمعی از اعضای کانون زندانیان سیاسی قبل از انقلاب با اشاره به چالشهای مختلفی که کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با آن مواجه شد از جمله جنگ تحمیلی، ادامه داد: یکی از آفتهای مدیریت در کشور ما نداشتن سعه صدر و گرفتار شدن در ورطه خودخواهی و غرور و بعضا حذف مدیران نالایق است که این معضل آسیبهای جدی به کشور وارد کرده است. وی در همین زمینه خاطرنشان کرد: چرا کسانی که سالها با یکدیگر همسنگر بودهاند و در پیروزی انقلاب اسلامی نقش داشتند باید رودرروی یکدیگر قرار گرفته و به حذف هم فکر کنند؟ آسیبی که تفکر حذف رقیب و منتقد به کشور زد بسیار جدی است و متاسفانه کماکان هم این تفکر در بخشیهایی از مدیریت کشور وجود دارد. عارف با بیان اینکه به دلیل آنکه نتوانستیم نظامی قانونمند ایجاد کنیم نقش فرد پررنگتر شد، افزود: کشور یک دوران هشتساله خاصی را پشت سر گذاشت که ادامه آن به صلاح کشور نبود و خوشبختانه با پیروزی تفکر اصلاحطلبی و اعتدالگرایی در خرداد ۹۲ از تداوم روندی که میتوانست به کشور صدمات جدی وارد کند جلوگیری شد. وی تاکید کرد: به دنبال حوادث نامیمون ۸۸ و ایجاد برخی سوء تفاهمها، بین بخشی از اصلاحطلبان با بخشی از حاکمیت زوایه ایجاد شد که رقیب جریان اصلاحات از ایجاد این فاصله نهایت بهره را برد والبته ضررهایی هم متوجه کشور شد. به همین دلیل انتخابات اسفندماه جاری فرصتی است برای ترمیم این فاصله که از طرف اصلاحطلبان گامهای موثری برای حل برخی سوء تفاهمها برداشته شده است و انشاءا... این مسیر با حُسننیت همگان ادامه خواهد یافت.
** کیهان
انصراف 100 داوطلب از آزمون نامزدی خبرگان
در حالی که روزنامه شرق دیروز تصریح کرده بود سیدحسن خمینی در آزمون نامزدهای مجلس خبرگان شرکت نمیکند، سید علی خمینی میگوید از سید حسن برای شرکت در آزمون دعوت به عمل نیامده بود.
این آزمون دیروز در قم با حضور 400 نفر از مجموع 500 داوطلبی که برای احراز صلاحیت باید امتحان اجتهاد میدادند، برگزار شد.
سید علی خمینی گفته است: از سید حسن خمینی برای شرکت در آزمون عملی خبرگان دعوت به عمل نیامده و ایشان پیامکی یا دعوتنامهای دریافت نکردهاند.
با این حال روزنامه شرق در شماره دیروز صبح تصریح کرده بود سید حسن خمینی قصد شرکت در آزمون مذکور را ندارد. ابراهیمیان سخنگوی شورای نگهبان در گفتوگو با تسنیم، با اشاره به برگزاری آزمون داوطلبان نمایندگی خبرگان رهبری گفت: ما هیچ دعوتنامه شخصی برای هیچ کدام از داوطلبان نمایندگی در مجلس خبرگان رهبری جهت شرکت در آزمون علمی خبرگان ارسال نکردهایم. شورای نگهبان فقط در اطلاعیهای عمومی از همه کسانی که برای نمایندگی خبرگان رهبری ثبتنام کرده و نیاز به امتحان داشتند، دعوت کرد تا در این آزمون شرکت کنند.
طبق اطلاعیه رسمی شورای نگهبان همه داوطلبان نمایندگی مجلس خبرگان به جز 3 گروه زیر باید در آزمون شرکت میکردند: 1- اعضای محترم فعلی مجلس خبرگان. 2- کسانی که در گذشته در آزمون خبرگان که از طرف شورای نگهبان برگزار شده شرکت نموده و از نظر علمی تأیید شدهاند. 3- کسانی که در آزمون پانزدهم شهریور 1394 شرکت نمودهاند اعم از آنان که تأیید شدهاند یا خیر.
با این وصف و طبق قانون، همه 500 نامزدی که جزو این 3 دسته نبودهاند- از جمله سید حسن خمینی- برای احراز صلاحیت علمی و فقهی باید در آزمون مذکور شرکت میکردند و عدم شرکت به منزله انصراف است. سخنگوی شورای نگهبان در گفتوگو با باشگاه ضمن اعلام اینکه 74 درصد از این 500 نفر در آزمون شرکت کردهاند، افزود: دعوتنامه اصلی از داوطلبان نمایندگی مجلس خبرگان رهبری، همان اطلاعیهای است که شورای نگهبان قبلاً صادر کرده بود که در آن، هم افرادی که باید در آزمون شرکت میکردند و هم زمان و مکان برگزاری آزمون اعلام شد، لذا دعوتنامه شخصی برای هیچکس صادر نشده است.
سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: البته برای اطمینان بیشتر به کسانی که شماره تلفن همراه خود را در برگههای ثبتنام اعلام کرده بودند، پیامک مربوط به برگزاری آزمون ارسال شد، البته ممکن است پیامک مربوط به آنها نرسیده باشد و ما این امر را نفی نمیکنیم اما در هر صورت تأکید میکنم که دعوتنامه اصلی همان اطلاعیه صادر شده از طرف شورای نگهبان بوده است، چرا که از ابتدا هم اصلاً قرار نبوده که دعوتنامه فردی برای داوطلبان ارسال شود.
شورای نگهبان همچنین برگزاری آزمون خاص برای افراد خاص و استثنا کردن آنها از حضور در آزمون عمومی را رد کرده است.
تحریف نکنید! فتنه 88 وطنفروشی و محاربه بود نه سوءتفاهم
محمدرضا عارف میگوید حوادث سال 88 سوءتفاهم میان اصلاحطلبان و «بخشی از حاکمیت» بود.
وی در دیدار «جمعی از اعضای کانون زندانیان سیاسی قبل از انقلاب» گفته است: به دنبال حوادث نامیمون 88 و ایجاد برخی سوءتفاهمها، بین بخشی از اصلاحطلبان با بخشی از حاکمیت زاویه ایجاد شد که رقیب جریان اصلاحات از ایجاد این فاصله نهایت بهره را برد و البته ضررهایی هم متوجه کشور شد. به همین دلیل انتخابات اسفندماه جاری فرصتی است برای ترمیم این فاصله که از طرف اصلاحطلبان گامهای موثری برای حل برخی سوءتفاهمها برداشته شده است و انشاالله این مسیر با حسننیت همگان ادامه خواهد یافت.
وی با اشاره ناقص به سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب در دیدار با ائمهجمعه، گفت: تاکید رهبر معظم انقلاب بر حقالناس در همه امور انتخابات به ویژه در امر تایید صلاحیتها باید مورد اهتمام دستاندرکاران انتخابات قرار بگیرد اگر صلاحیت کسی در انتخابات به ناحق چه از سوی هیات اجرایی و چه از سوی هیات نظارت مورد تایید قرار نگیرد همه کسانی که در این هیاتها حضور دارند در برابر خداوند مسئولند و باید پاسخگو باشند.
یادآور میشود فتنه سال 88 سوءتفاهم نبود بلکه اصرار افراطیون مدعی اصلاحات به بازی در زمین دشمن و اجرای مرحله به مرحله نقشه آمریکایی-صهیونیستی کودتای مخملین بود که طبق فرمول و نقشه، با ادعای تقلب و نرفتن زیر بار مکانیسمهای قانونی شروع میشود و با آشوب به براندازی ختم میشود. طرف ماجرا نیز برخلاف ادعای آقای عارف «بخشی از حاکمیت» نبود بلکه اصل حاکمیت و فراتر از آن اصل اسلام بود چنان که اوباش آشوبگر تحریک شده توسط سران فتنه شعار «انتخابات بهانه است- اصل نظام نشانه است»، «مرگ بر اصل ولایتفقیه»، «استقلال، آزادی، جمهوری ایرانی(با خط کشیدن روی نام اسلام)»، «نه غزه نه لبنان» داده و سرانجام هتاکی علیه امام حسین علیهالسلام را در روز عاشورا مرتکب شدند.
جنایتهای بیسابقهای که فتنهگران و سران آنها مرتکب شدند و خسارتهای بزرگی که به کشور زدند، ازمصادیق تام بغی، فساد فیالارض، محاربه و فتنه (اشدّ من القتل) است و برخلاف ادعای آقای عارف، این جرایم بزرگ نه سوءتفاهم است و نه با دعوت منافقین مدعی اصلاحطلبی از خود برای حضور در انتخابات از خاطرهها فراموش میشود همچنان که شعار خروج از حاکمیت و سپس ارتکاب خروج از حاکمیت، از یاد رفتنی نیست.
رهبرمعظم انقلاب در دیدار ائمه جمعه سراسر کشور با اشاره به حضور پرشکوه 40 میلیونی ملت در انتخابات سال 88 یادآوری کردند: در آن سال، برخی با حرفهای منکر و ناپسند،ادعای تقلب را مطرح کردند و خواستار برهم خوردن نتایج آرا شدند. ما با آنها خیلی مماشات کردیم که جزئیات آن طولانی است، گفتیم بیایید هر تعداد صندوق که میخواهید بازشماری شود اما به توصیهها اعتنایی نکردند چون بنا نبود که حرف حق را بپذیرند.
رهبر انقلاب یادآور شدند آن کار و آن ادعا، خسارتهای زیادی بر ملت و کشور وارد آورد که تاکنون جبران نشده و نمیدانیم قرار است کی جبران شود؟
ایشان تصریح کردند مخالفت با اعلام نتایج انتخاباتی پس از اعلام از سوی مراکز قانونی، ضد حق الناس است. به عبارت دیگر «ناقضان حقالناس در سال 88» صلاحیت حضور در انتخابات را به اعتبار سوابق سیاه خود ندارند؛ رهبر انقلاب در این زمینه نیز تصریح کردند از جمله عرصههای رعایت حقالناس این است که اگر کسی صلاحیت قانونی نداشت، با اغماض و بیدقیقی او را وارد عرصه نکنیم که این بیتوجهی ضدحقالناس است.
واشنگتنپست: عربستان به وضوح احساس شکنندگی و سرگردانی میکند
حکومت عربستان با اعدامهای اخیر سعی میکند فضای داخلی را سرکوب کند و بر شکستهای منطقهای سرپوش بگذارد. این کار فرافکنی برای انحراف افکار عمومی است.
مارک لینچ استاد علوم سیاسی و روابط بینالملل دانشگاه جرج واشنگتن در روزنامه واشنگتنپست نوشت: با تنش اخیر میان عربستان و ایران، روند مذاکرات صلح سوریه مانند قبل پیش نخواهد رفت. اما چرا عربستان زمان فعلی را برای سرکوب جریانهای شیعی و تشدید درگیریهای فرقهای در داخل و منطقه انتخاب کرد؟ دولت سعودی از خطوط قرمز در کنترل شیعیان مخالف در عربستان عبور کرد. فرقهگرایی امروز برای عربستان نوعی بازی شطرنج در سیاست منطقه و همچنین راهی برای کنترل فضای سیاست داخلی خود سعودی است. تشدید دعواهای فرقهای، نوعی واکنش ریاض است به آن چه قوت و ضعف خود میپندارد؛ ترکیبی خطرناک از تهدیدها و فرصتها.
وی میافزاید: عربستان حتی در قبال رقبایی مانند ترکیه و قطر که شکستهایی را متحمل شدهاند، به وضوح احساس شکنندگی و آسیبپذیری میکند و در سرگردانی به سر میبرد. برای یافتن پاسخی به چالشهای سیاسی داخلی، از جمله نبرد بین بازیگران داخلی برای جانشینی ملک سلمان، پایین آمدن قیمت جهانی نفتخام و کسری بودجه بیسابقه در عربستان، به نظر میرسد که رژیم این کشور راه فرافکنی به سیاست خارجی را برگزیده است.
واشنگتنپست از «سیاست خارجی شکست خورده عربستان» خبر داده و میافزاید: درگیریهای تازه با ایران، هدف منحرف کردن اذهان مخاطبان منطقهای و داخلی از شکست آشکار سیاستهای خارجی عربستان را نیز دنبال میکند. سیاست حمایت از شورشیان مخالف بشار اسد در سوریه با وجود هزینه انسانی بالا، نتوانست رژیم اسد را سرنگون کند مداخله عربستان و کشورهای حامی در یمن نیز به طور گستردهای، یک شکست استراتژیک محسوب میشود و با وجود هزینههای انسانی بالا به هدف خود نرسیده است. در چنین شرایطی، تشدید اختلافها با ایران در فضای عمومی منطقه میتواند نگاهها را از عربستان منحرف کند.
عربستان فشار رهبری کشورهای سنی منطقه را هم حس میکند؛ اما در اینجا تشدید درگیری با ایران لزوما قدرت عربستان را نسبت به سایر رقبا برای رهبری کشورهای سنی، مستحکم نمیکند. دیپلماسی عربستان مشتاق است که رهبری این کشور بر کشورهای سنی منطقه را تحکیم کند. ریاض به تازگی با هیاهوی بسیار «ائتلاف اسلامی» علیه تروریسم را تبلیغ کرد و ائتلاف جنگ یمن را به عنوان یک مدل برای اقدام جمعی کشورهای عرب معرفی کرد. اما نفوذ قدرت عربستان در منطقه محدودیتهای خود را دارد. قطر و ترکیه همچنان رقبای جدی عربستان سعودی برای رهبری کشورهای سنی هستند. فراتر از بحرین، بعید است که سایر اعضای شورای همکاری خلیجفارس، در قطع روابط با ایران، به عربستان تاسی کنند، حتی امارات.
روزنامه زنجیرهای استراتژی در کرد اما به جدول خورد!
یک روزنامه زنجیرهای در ادامه دشمنیهای کور علیه اصولگرایان و تحلیلهای اختلافافکنانه مدعی شد سعید جلیلی دنبال ریاست مجلس است و میخواهد ضمن ورود به مجلس علی لاریجانی را کنار بزند!!
روزنامه آرمان که وابسته به خانواده هاشمی است در تیتری با عنوان «خوشحال از غیبت لاریجانی، ائتلاف اصولگرایان به جلیلی پیوست» نوشت: سرانجام همان گونه که انتظار میرفت سعید جلیلی دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی و نامزد اصولگرای انتخابات ریاست جمهوری سال 92 به ائتلاف اصولگرایان پیوست. البته به نظر میرسد با نگاهی حتی گذرا به تحولات اخیر اصولگرایان بتوان مدعی شد این ائتلاف اصولگرایان بود که به جلیلی پیوست! به بیانی دیگر باید گفت که اصولگرایان در غیاب بزرگانی همچون مرحوم آیتالله مهدوی کنی و حبیبالله عسگر اولادی و برکنار ماندن ناطق نوری و علی لاریجانی از ائتلافشان، سند شش دانگ جبهه سیاسی خود را به نام سعید جلیلی زدند.
این روزنامه ادامه میدهد: آنچه در خصوص جلسات اصولگرایان عجیب به نظر میرسید عدم حضور جلیلی بود اما همانطور که پیشبینی میشد جلیلی با راحت شدن خیالش از ناحیه لاریجانی و اینکه او در جلسات و ائتلاف اصولگرایان شرکت نخواهد کرد، سرانجام در جلسه شورای ائتلاف اصولگرایان شرکت کردتا شاید بدل به سرلیست اصولگرایان (؟!) شود.
آرمان با ادعای اینکه «سرانجام آن شد که میشد حدس زد» مینویسد: به نظر میرسد جلیلی این بار میخواهد شانس خود را در انتخابات مجلس امتحان کند و از شکست در ریاست جمهوری پلی به پیروزی در مجلس بسازد. البته به نظر نمیرسد جلیلی تنها به ورود صرف به مجلس دهم اکتفا کند. او احتمالاً هدفی جز تکیه زدن بر جایگاه ریاست مجلس در سر ندارد. خواستی که محقق نمیشود مگر با رقابت با علی لاریجانی و انداختن او از چشم اصولگرایان و تصاحب جایگاه وی در ذهن و ضمیر آنها. اما باید منتظر ماند و دید که آیا جلیلی چنین استراتژی و کاریزمایی را حائز است؟ اینطور که به نظر میرسد ماههای آتی و روزهای پس از انتخابات در اسفند ماه آبستن حوادث بسیاری خواهد بود(!)
این نبوغ استراتژیک روزنامه اجارهای در حالی است که سعیدجلیلی اصلاً نامزد انتخابات نیست و روزنامه زنجیرهای ناشی با استراتژی در کردن اصطلاحات به کاهدان زده است.
شرق: اصرار بر خروج پتروشیمیها از بورس به رانت ارتباط دارد
روزنامه شرق اصرار بر خروج پتروشیمیها از بورس را با رانت و فساد مرتبط دانست.
این روزنامه که خود آلوده به برخی زد و بندها از جمله با برخی مناطق آزاد تجاری و... است، نوشت: مشخص نیست خروج پتروشیمیها از بورس کالا، چرا تا این حد به دغدغهای برای نعمتزاده بدل شده است. خبرهایی حاکی از دوباره مطرح شدن پرونده خروج پتروشیمیها از بورس کالا در جلسه امروز ستاد هدفمندی یارانهها به گوش میرسد که البته معلوم نیست تا چه اندازه حرفهای تکراری وزیر صنعت، معدن و تجارت در آن خریدار داشته باشد. پیشتر در اواسط مهر سال جاری چهار وزیر صنعت، معدن و تجارت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، امور اقتصادی و دارایی و دفاع در قالب نامهای به رئیس جمهور نسبت به تشریح وضعیت بازار سرمایه اقدام کرده بودند که بعدها گفته شد این نامه در راستای حمایت بیشائبه از صنعت پتروشیمی کشور که 90 درصد سهام دو وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دفاع متعلق به این صنعت است، نگاشته شده بود. این تلاشهای بیوقفه در حالی انجام میشود که محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت، نیز پیشتر در اوایل آبان سال جاری از منتفی بودن خروج محصولات این صنعت از بورس خبر داده بود. اما همچنان نعمتزاده تلاش میکند.
دبیر کل کانون کارگزاران بورس گفت: ما در حال گذار از اقتصاد دستوری و دولتی به اقتصاد آزاد هستیم و از ورود خارجیها برای سرمایهگذاری در کشورمان سخن میگوییم، پس باید به مسائلی چون کشف قیمت کالاها براساس مکانیسم عرضه و تقاضا که در دنیا اثبات شده پایبند باشیم. روحالله میرصانعی در گفتوگو با «شرق» درباره مطرح شدن بحث تکراری خروج محصولات پتروشیمی از بورس کالای ایران گفت: با خروج محصولات پتروشیمی از بورس کالا، دولت باید هزینههای به مراتب بیشتری برای کنترل بازار بپردازد چرا که باز هم شاهد اختلاف قیمت اعلامی از سوی دولت و قیمتهای بازار خواهیم بود که همین اختلاف قیمت، رانت و فساد را در بازار گسترش میدهد. در اینجا شدیدترین اهرمهای نظارتی هم به دلیل وجود اختلاف قیمت اثرگذار نخواهد بود و عدهای با شیوههای مختلفی از رانت در بازار برخوردار میشوند. دبیرکل کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه در بورس کالا رانت به کسی تعلق نمیگیرد و شرایط همه در معاملات یکسان است، خاطرنشان کرد: موضوعی که امروز جای تعجب دارد، انتقاد وزارت صنعت از رویدادهایی است که خود این وزارتخانه سرمنشأ آن اتفاقات در بورس کالا بوده است. برای مثال سامانه بهینیاب این وزارتخانه مجوز حضور شرکتها برای خرید محصولات در بورس کالاست، به این ترتیب این نهاد دولتی، خود ساز و کار رقابت آزاد در بورس را به هم زده و از طرفی بورس نیز تا آنجا که امکان داشته با سیاستهای این وزارت راه آمده است.
پیشتر احمد مهدوی، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با گلایههای برخی صنعتگران در حوزه پتروشیمی از عرضه محصولات خود در بورس کالا و رانتجویی عدهای با حضور در بورس کالا خبر داده و گفته بود: بعد از ماجرای جهش ارز که یکباره از هزار تومان در چند پله به سه هزار تومان رسید، عدهای که مصرف کننده هم نبودند، محصولات پتروشیمی را میخریدند و در بازار آزاد میفروختند. دولت آن زمان به جای اینکه پتروشیمیها را موظف کند کالا را فقط به مصرف کننده بفروشد، همه را به بورس برد. گرچه وقتی شرکتها وارد بورس شدند، به دلیل تفاوت قیمت دلار، رانتی ایجاد شده بود و عدهای که اصلاً مصرف نداشتند، پروانه خود را میفروختند.
کامرون در انگلیس به خاطر آلسعود هو شد
وحشیگری و بیآبروییهای بیسابقه رژیم سعودی، پای رژیم انگلیس را هم به میان کشیده است.
اعتراض برخی احزاب و مطبوعات انگلیس به پیوند عمیق دیوید کامرون با رژیم قبایلی و ضد انسانی سعودی، موجب تعویق سفر وی به ریاض شد. قرار بود کامرون طی روزهای اخیر به عربستان سفر کند اما روزنامه تایمز نوشت: دیدار نخست وزیر انگلیس از عربستان سعودی احتمالاً تا ماه مارس آینده صورت نخواهد گرفت.
این روزنامه نوشت: معذالک، تصمیم یاد شده میتواند نشانگر یک واکنش منفعلانه در برابر فشارهای حزب کارگر بر روی دولت انگلیس برای تجدیدنظر در روابطش با رژیم عربستان سعودی باشد.
تایمز افزود: به دنبال اعدامهای صورت گرفته در عربستان در روز شنبه گذشته، «اندی اسلاتر» سخنگوی حقوق بشر حزب کارگر در نامهای به «مایکل گوو» وزیر دادگستری از وی خواست که همه همکاری قضایی انگلیس را با عربستان به حالت تعلیق درآورد.
«تام فارون» رهبر حزب لیبرال دموکرات در گفتوگو با کانال 4 رادیو «بیبیسی» گفت که انگلیس بایستی مواضع سرسختانهتری را در قبال عربستان در پیش بگیرد نه سیاست متملقانه. نمابرهای منتشر شده در سایت افشاگر ویکیلیکس بیانگر حمایت دولت انگلیس از پیوستن عربستان سعودی به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد است.
روزنامه ایندیپندنت در این زمینه تأکید کرد: پس از اقدام آلسعود در اعدام گروهی 47 نفر و واکنشهای گسترده در کشورهای دنیا به این اعدامها، از دولت انگلیس خواسته شده است که در خصوص نقش خود در رسیدن عربستان سعودی به شورای حقوق بشر توضیح دهد.
این روزنامه انگلیسی خاطرنشان کرد: نمابرهای دیپلماتیک که سایت ویکیلیکس سال 2015 منتشر کرد، بیانگر دست داشتن انگلیس در قراردادی دو جانبه برای کمک و تضمین حضور لندن و ریاض در شورای حقوق بشر است.
«ناتالی بنت» رهبر حزب سبز انگلیس در مصاحبه با ایندیپندنت تأکید کرد: در سایه اعدامهای اخیر در عربستان، دولت انگلیس باید با آغاز تحقیقات مشخص کند که چه کسی این تصمیم را اتخاذ کرده و به این صورت به سازمانملل و حقوق بشر در دنیا توهین کرده است.
روزنامه انگلیسی «فایننشال تایمز» گزارش داد کامرون به عنوان بخشی از تلاش دیپلماتیک برای بستن قراردادهای دفاعی به ارزش میلیاردها پوند، قرار بود که به عربستان سفر کند اما بعد از آنکه اعدام شیخ «نمر باقر النمر» روحانی شیعه در عربستان به همراه 46 نفر دیگر موجی از اعتراضات به نقض حقوق بشر در این کشور را برانگیخت، مجبور به لغو این سفر شد.
** خراسان
مجوز دولت برای واردات یونجه از فرانسه
بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر یک مقام مسئول در دولت به مبادی مربوط در کار واردات کالا، اعلام شده است که حسب موافقت دستگاه های مسئول، واردات یونجه خشک از کشور فرانسه و دانه مالت جو از کشور اوکراین به علت ریسک قرنطینه ای کم آن ها، مجاز است و این محصولات پس از رویت گواهی بهداشت و بازدید کارشناسان قرنطینه، امکان ورود به کشور را خواهد داشت.
برنامه ویژه کابینه برای تسویه با ستاد اجرایی فرمان امام(ره)
بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر یک مسئول ارشد اجرایی به مسئولان اقتصادی کابینه، اعلام شده است که حسب موافقت هیئت وزیران، وزیران مربوط باید برای پیش بینی اعتبار در لوایح بودجه سنواتی از جمله بودجه سال 95 کل کشور برای تسویه بدهی کامل دستگاه های اجرایی و شرکت های تابعه به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) با مسئولیت مستقیم وزارت امور اقتصادی و دارایی اقدام کنند.
** وطن امروز
رهبر انقلاب درگذشت برادر سردار صفوی را تسلیت گفتند
رهبر معظم انقلاب اسلامی، با صدور پیامی درگذشت مرحوم «سیدمرتضی صفوی» برادر سردار رحیم صفوی را تسلیت گفتند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سردار سرلشکر رحیم صفوی، در پی فقدان مرحوم سرهنگ جانباز حاج سید مرتضی صفوی برادر سرلشکر صفوی، حضرت آیتالله العظمی خامنهای رهبر حکیم انقلاب اسلامی، طی پیامی درگذشت آن مرحوم را به سرلشکر صفوی و سایر بازماندگان تسلیت گفتند.
متن پیام به شرح زیر است؛
«بسم الله الرحمن الرحیم
سردار سرلشکر سیدیحیی صفوی دامتوفیقه
درگذشت اخوی مکرم را به جنابعالی و سایر بازماندگان محترم تسلیت میگویم و برای ایشان رحمت و رضوان الهی را به پاس افتخار جانبازیاش در راه خدا، مسالت مینمایم.
سیدعلی خامنهای
۱۵ دیماه ۱۳۹۴»
پیکر حجتالاسلام اخوان از مفقودان فاجعه منا شناسایی شد
پیکر حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ محمدصادق اخوان که در حادثه منا مفقود شده بود، شناسایی شد. به گزارش مهر، سرانجام پس از ۱۰۳ روز از فاجعه خونبار منا، پیکر حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ محمدصادق اخوان که در این حادثه مفقود شده بود، شناسایی شد. فرزند و همسر حجتالاسلام والمسلمین اخوان، دو هفته پیش برای پیگیری سرنوشت وی راهی مکه مکرمه شده بودند اما بامداد دیروز و به دلیل قطع روابط دیپلماتیک عربستانسعودی با ایران، به ناچار خاک این کشور را ترک کردند. این شناسایی براساس آزمایش DNA انجام گرفت و ساعتی پس از ترک عربستان، به اطلاع خانواده مرحوم اخوان رسید. به درخواست خانواده وی، پیکر این مهاجر الیالله پس از انجام مراحل قانونی به کشور منتقل میشود. حجتالاسلام والمسلمین اخوان از مسؤولان قوه قضائیه و معاون مرکز شوراهای حل اختلاف کشور بود که در حج امسال به عنوان روحانی کاروان شرکت کرد. دوشنبهشب نیز حمیدرضا فولادگر، نماینده مردم اصفهان در گفتوگو با مهر، از پیدا شدن پیکر سردار علیاصغر فولادگر (پسرعموی خود) که در فاجعه منا مفقود شده بود خبر داد و گفت: باید منتظر تحویل پیکر ایشان بمانیم.
کویت سفیر خود را از ایران فراخواند
بهرغم پیشبینیها، کویت هم به ائتلاف سعودیها علیه ایران پیوست و سفیر خود را از ایران فراخواند. به گزارش العربیه، کویت به دنبال اتفاقات پیش آمده میان ایران و عربستانسعودی، سفیر خود را از تهران فراخواند. دولت کویت دلیل این تصمیم را تعرض به سفارت سعودی در تهران عنوان کرده است. همزمان وزارت خارجه کویت با صدور بیانیهای خبر داد سفیر ایران را احضار کرده و پیام اعتراضآمیز خود نسبت به حوادث اخیر سفارت عربستان در ایران را به او ابلاغ کرده است. به گزارش فارس، وزارت خارجه کویت با صدور بیانیهای اعلام کرد «خالد سلیمان الجار الله» معاون وزیر خارجه این کشور صبح روز سهشنبه «علیرضا عنایتی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در کویت را احضار کرده است. براساس این خبر وزارت خارجه کویت پیام اعتراض این کشور به حوادث اخیر مربوط به سفارت و کنسولگری عربستان در تهران و مشهد را به عنایتی تقدیم کرده است.
دیمیستورا فقط درباره سوریه رایزنی میکند
نماینده سازمان ملل در امور سوریه طبق برنامهریزی از پیش انجام شده جهت گفتوگو و رایزنی در ارتباط با بحران سوریه به تهران سفر خواهد کرد. یک منبع آگاه در وزارت امور خارجه در گفتوگو با ایسنا، تصریح کرد: طبق برنامهریزی قبلی آقای دیمیستورا، نماینده سازمان ملل در امور سوریه جهت گفتوگو برای حل بحران سوریه و پیگیری توافقات صورت گرفته در نشستهای وین سفری به برخی کشورهای منطقه از جمله ایران خواهد داشت. وی با رد برخی اخبار منتشره مبنی بر اینکه هدف سفر دیمیستورا به تهران و ریاض جهت انجام وساطت بین ایران و عربستان است، گفت: این مطالبی است که در رسانهها مطرح شده و سفر آقای دیمیستورا طبق برنامهریزیهای قبلی برای گفتوگو و رایزنی درباره بحران سوریه انجام میشود. قرار است دیمیستورا روز شنبه به تهران سفر کند.
** جمهوری اسلامی
دست آلسعود در حال رو شدن است
* اهداف پشت پرده تحرکات ضد ایرانی آل سعود به تدریج درحال آشکار شدن است. چهل عضو مجلس ساختگی بحرین در اقدامی گستاخانه با امضاء تفاهم نامهای با خودشان خواستار به رسمیت شناخته شدن استان خوزستان ایران، به عنوان یک کشور عربی تحت اشغال شدند. به گزارش 9 صبح به نقل از باشگاه خبرنگاران، یکی از اعضاء مجلس بحرین گفت: «این تفاهم نامه خواستار احتساب اهواز، به عنوان یکی از سرزمینهای عربی شده و مردم آن را مردمی عرب خوانده است که تحت اشغال ایران قرار گرفتهاند.» این تفاهم نامه در ادعایی ساختگی، تهران را به اعمال خشونت علیه مردم اهواز در شرایط منطقهای و بینالمللی موجود و نبود نقشی عربی متهم کرده است. عبدالله بن حویل، رئیس کمیته امور خارجی و امنیت ملی مجلس بحرین در اظهاراتی مداخلهجویانه گفت: «کشورهای اسلامی و عربی، خواستار تشکیل کارگروهی برای طراحی چارچوبهای اولیه به منظور فعالیت دائم و مستمر در محافل بینالمللی با هدف نجات مردم اهواز و سرزمینهای آن از استعمار دولت دیکتاتور ایران هستند.» صدام نیز با ادعای مشابه، جنگ تحمیلی را علیه ایران آغاز کرد ولی نابود شد.
رئیسجمهور گامبیا، این کشور را جمهوری اسلامی اعلام کرد
* رئیسجمهور گامبیا میگوید کارمندان دولتی باید با حجاب اسلامی در محل کار ظاهر شوند. ماه گذشته یحیی جامه، رئیسجمهور گامبیا، این کشور را جمهوری اسلامی اعلام کرد.
تاثیر اعدام شیخ نمر بر صادرات سلاح آلمانی به عربستان
* وزیر اقتصاد آلمان اعلام کرد: بعد از بزرگترین اعدام دسته جمعی پادشاهی عربستان سعودی پس از دههها، برلین در صادرات اسلحه به این کشور ملاحظاتی را اعمال خواهد کرد.به گزارش خبرگزاری رویترز، در حالیکه سخنگوی وزارت خارجه آلمان اعلام کرد که پس از این اعدامها، برلین در نظر ندارد تحریمی علیه ریاض اعمال کند، زیگمار گابریل، وزیر اقتصاد آلمان که در گذشته نیز انتقال برخی سلاحها را به عربستان سعودی رد کرده بود گفت آلمان میتواند مجوز لازم برای صادرات اسلحه به این کشور را صادر نکند. وزارت اقتصاد آلمان در بیانیهای به نقل از وزیر اقتصاد اعلام کرد: ما میتوانیم مشاهده کنیم که ارسال تانکها و اسلحههای نوع جی 36 به عربستان سعودی کار درستی نیست. اکنون ما نیاز به بررسی مجدد داریم که در آینده تجهیزات تدافعی خود را ارسال کنیم یا نه. دفتر فدرال کنترل صادرات و اقتصاد (بافا) مسئول اصلی ارائه مجوز برای صادرات تسلیحات است.
** ایران
رأی منفی «کارگروه» به فیلترینگ تلگرام
معاون قضایی دادستان کل کشور در امور فضای مجازی از رأی منفی اعضای کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه به فیلترینگ تلگرام خبر داد. عبدالصمد خرمآبادی که خواهان فیلترینگ تلگرام است در گفتوگو با فارس، اظهار داشت: روز دوشنبه جلسه فیلترینگ تلگرام با حضور اعضای کارگروه مصادیق محتوای مجرمانه برگزار شد اما اکثریت اعضا به فیلترینگ تلگرام رأی ندادند. وی افزود: تصمیم کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه مانع از این نمیشود که دستگاه قضایی که ذاتاً وظیفه برخورد با جرائم و جلوگیری از استمرار جرم و ممانعت از ادامه انتشار محتوای مجرمانه در فضای مجازی را برعهده دارد اقدام به فیلتر شبکه اجتماعی تلگرام نکند.
ترکیه : آماده کمک به رفع اختلاف تهران و ریاض هستیم
نخست وزیر ترکیه با درخواست از ایران و عربستان برای پایان دادن به بحران پیش آمده ، گفت: «ترکیه آماده است در این باره هر اقدامی که می تواند انجام دهد». به گزارش «ایرنا»، «داود اوغلو» که خطاب به نمایندگان حزب حاکم عدالت و توسعه در مجلس ترکیه سخن می گفت، از ایران و عربستان به عنوان دو کشور مهم جهان اسلام یاد کرد. وی در این سخنرانی که به طور زنده از برخی شبکه های تلویزیونی ترکیه پخش شد ، افزود: «تنش ایجاد شده میان ریاض و تهران باید هر چه سریعتر از میان برداشته شود، ادامه بحران در روابط بین دو کشور موجب تشدید بحران در منطقه می شود». نخست وزیر ترکیه با دعوت از همه کشورهای منطقه به عقل سلیم، اضافه کرد: «ما به عنوان جمهوری ترکیه برای حل و فصل مشکلات به وجود آمده میان دو کشور عربستان و ایران هر چه در توان داریم به کار می گیریم» .
فشار ضدایرانی جمهوریخواهان به اوباما
سخنگوی کاخ سفید در واکنش به فشارهای جمهوریخواهان اعلام کرد وزارت خزانهداری امریکا مشغول بررسی اعمال تحریمهای جدید علیه ایران به بهانه آزمایشهای موشکی است. به گزارش «عصر ایران» به نقل از وب سایت «هیل»، جمهوریخواهان میگویند تعلل دولت اوباما در اعمال تحریمهای جدید علیه ایران به بهانه آزمایشهای موشکی ایران، تحت تأثیر توافق «برجام» و دولت ایران بوده است، اما «جاش ارنست» سخنگوی کاخ سفید با رد این اتهام، اعلام کرد در صورتی که کاخ سفید به این نتیجه برسد که به آزمایشهای موشکی ایران باید با تحریم واکنش نشان داد، دولت امریکا در این زمینه تعلل نخواهد کرد. گفتنی است ایران بارها اعلام کرده توافق هستهای هیچ ارتباطی به توسعه فناوری موشکی ایران ندارد و تهران همچنان به توسعه برنامه موشکهای «بالستیک» خود ادامه خواهد داد.
قدردانی متکی از تلاش تیم مذاکره کننده هستهای
وزیر امور خارجه پیشین با بیان اینکه «تیم مذاکره کننده هستهای بیسابقهترین کار ممکن تا به امروز را انجام داده»، گفت: «این تیم سه نفره به اندازه 100 سال کار کردند و با مذاکرات خود موفق شدند مسائل هستهای پیچیده را به نفع جمهوری اسلامی حل کنند.» به گزارش «ایرنا»، منوچهر متکی در جلسه مجمع عمومی گلستانیهای مقیم پایتخت افزود: «تیم مذاکره کننده هستهای فرصتهای مناسبی را برای کشور فراهم کردند، برعکس کسانی که سیاسی به این مسائل نگاه میکنند، طرف مقابل به دنبال فرصت بود.» وی ادامه داد: «پرونده هستهای سابقه 12 ساله دارد که ما توانستیم پس از سالها تلاش با تیمی قوی و با اراده این مسأله را حل کنیم.»
امروز، مرتضوی در دادگاه
دومین جلسه رسیدگی به اتهامات مالی مدیرعامل سابق سازمان تأمین اجتماعی امروز [چهارشنبه] در شعبه 1057 دادگاه کیفری 2 ویژه رسیدگی به جرایم کارکنان دولت، به ریاست قاضی حیدری به صورت غیرعلنی برگزار میشود.
** شرق
بیانیه تشکلهای اسلامی دانشجویی در پی شهادت شیخ نمر و حمله به سفارت عربستان
ایسنا: جمعی از تشکلهای اسلامی دانشجویان کشور در محکومیت اعدام شیخ نمر توسط دولت عربستان و حمله به سفارت این کشور، بیانیهای صادر کردند. در بخشی از این بیانیه آمده است: «بهشدت اقدامات خودسرانه و حمله و تعرض به سفارت دیگر کشورها را که نهتنها خلاف تمامی معاهدات و قوانین بینالمللی، بلکه برخلاف تمامی آموزههای اخلاقی اسلام است، محکوم مینماییم. این قبیل اقدامات منطق استوار کشور و حقانیت مواضع ما در عرصه بینالمللی را مخدوش نموده و کشور ما را کشوری بیثبات و ناتوان در حفظ عهد خود نشان میدهد. همینطور حمله به سفارت عربستان فرصت فضاسازی به این رژیم ستمگر را در جهت مظلومنمایی و قلب واقعیت میدهد. این واقعیتی است که باید به گوش تمامی ظالمان رساند: نه شیخ نمر مرده است و نه راه او پایان یافته است».
عضو مجلس خبرگان: سروصداها علیه هاشمی از بیتقوایی است
ايلنا: آیتالله هاشم هاشمزادههریسی، عضو مجلس خبرگان رهبری: سروصداها علیه آیتالله هاشمی از بیتقوایی است و وی که نقش ویژهای در پدیدآمدن انقلاب اسلامی داشته هیچگاه کاری نمیکند که نظام و انقلاب آسیب ببیند. او درباره انتقاد از تعدد ثبتنام دواطلبان برای انتخابات اظهار کرد: چنین حضوری دارای محاسن و معایبی است که میتواند خسارات و هزینه زیادی وارد کند. حق شهروندی و زحمات شورای نگهبان دو موضوع مهمی است که نمیتوان از آنها بهراحتی گذشت اما باید منتظر ماند و تصمیم شورای نگهبان و مسئولان اجرائی در بررسی صلاحیتها را دید. این عضو مجلس خبرگان رهبری درباره تلاش تندروها برای القای این موضوع که عدهای به دنبال تغییر ترکیب مجلس خبرگان هستند، تصریح کرد: مگر ضدانقلابها میخواهند وارد شوند که اینگونه بیاساس حرف میزنند. ادعای این موضوع که برخی بهدنبال تغییر ترکیب و ساختار خبرگان هستند، خبرگانهراسی است، مگر اعضا در خبرگان چه میخواهند انجام بدهند که چنین ادعایی را مطرح کنیم. همه میدانند که اصل و وظایف این مجلس مشخص است. این اقدامات و القای اینکه چه شخصی باشد و چه شخصی نباشد تندروی، دروغ و بیتقوایی است و همه با اهداف و اغراض سیاسی صورت میگیرد، چراکه کسی نه غرضی دارد نه مرضی که بخواهد ساختار چنین مجلسی را تغییر دهد و نه با نیت خاصی قصد ورود را به عرصه دارد و هر شخصی که بخواهد به وظیفه انقلابی خود عمل کند، وارد عرصه میشود. آیتالله هاشمی همان هست که از ابتدای انقلاب تاکنون بوده و غیر از این هم چیز دیگری نیست. آیتالله هاشمی رفسنجانی همیشه هر نظری که داشته، اعلام کرده و اینکه علیه وی ادعا میشود که میخواهد در خبرگان کاری کند، دروغ است.
ایرادات شورای نگهبان به انتخابات الکترونیکی
روابط عمومی شورای نگهبان: طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی در شورای نگهبان بحث و بررسی شد و با توجه به اصلاحات به عملآمده نظر این شورا به شرح زیر اعلام میشود: ١- چون تعرفه اخذ رأی در روش دستی مشخص است، باید روشن شود در این ماده منظور از تعرفه رأی چیست؟ همچنین در تبصره ماده مزبور که این برگهها را در حکم برگه رأی دانسته است، مشخص نیست چه احکامی بر آن حاکم است؛ پس از رفع ابهامات مذکور اظهارنظر خواهد شد,٢- آیا منظور از صندوق همان دستگاه است یا خیر؟ باید روشن شود.٣- در صورتی که در یک شعبه به لحاظ ایجاد اختلال قسمتی از رأیگیری به صورت الکترونیکی و قسمتی به صورت دستی انجام بگیرد، از این جهت که مشخص نیست بازخوانیها و تجمیعها به چه نحوی صورت خواهد گرفت، ابهام دارد؛ پس از رفع ابهام اظهارنظر خواهد شد.٤- با این عبارت کلی و سایر عناوین ذکرشده راجع به فرایندهای قبل از روز اخذ رأی، روز اخذ رأی و بعد از روز اخذ رأی روشن نیست؛ پس از رفع ابهام اظهارنظر خواهد شد.٥- کسانی که قادر به رأیدادن از طریق الکترونیکی نیستند، تکلیفشان از حیث رأیدادن مشخص نیست، آیا باید در جایی به صورت دستی رأی دهند، یا اینکه میتوانند افراد معتمد خود را برای رأیدادن به همراه بیاورند؛ به هر صورت باید کیفیت این امر روشن شود.٦- روشن نیست آیا کارشناس فنی الکترونیکی میتواند در محل اخذ رأی حضور داشته باشد یا خیر.
نبی حبیبی : نگران عهدشکنی اصولگرایان هستم
ایسنا: نبی حبیبی، دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی گفت: نگرانی از عهدشکنی برخی اصولگرایان، نگرانی درستی است اما نمیتوان به خاطر این نگرانی دست از تلاش کشید. بدون ائتلاف یقینا به پیروزی دست نخواهیم یافت، همانطور که در انتخابات ریاستجمهوری شکست خوردیم.
** آرمان
برگزاری همایش خانه احزاب؛ 8 بهمن
نایبرئیس خانه احزاب از برگزاری همایش فصلی خانه احزاب در روز هشتم بهمن ماه خبر داد. قدرتعلی حشمتیان با اشاره به جلسه اخیرجمعی از اعضای خانه احزاب با ریاست دفتر مطالعات و تحقیقات وزارت کشور اظهار کرد: در این جلسه که به دعوت دفتر مطالعات و تحقیقات وزارت کشور و با حضور ریاست این دفتر و محمدجواد حقشناس رئیس کمیته آموزش و تحقیقات خانه احزاب، حسین کنعانی مقدم، رئیس کمیته بینالملل، محمد تبرائی دبیر خانه احزاب و اینجانب همراه بود، مقرر شد تا با توجه به مصوبات خانه احزاب، نشستهای تخصصی پیرامون احزاب و انتخابات در سراسر کشور برگزار شود. وی ادامه داد: با توجه به مدت کوتاهی که تا انتخابات باقی مانده، دوشنبه هر هفته نشستهایی با حضور تعدادی از دبیران کل احزاب و علاقمندان به این مباحث در وزارت کشور برگزار میشود. حشمتیان با بیان اینکه همایش فصلی خانه احزاب هشتم بهمن ماه برگزار خواهد شد، افزود: این همایش در سالن 600 نفره وزارت کشور و با حضور اعضای خانه احزاب برگزار خواهد شد.
تصمیم شرعی درباره حج تمتع منوط به ولیامر مسلمین است
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: هرگونه تصمیمگیری شرعی درباره حج تمتع منوط به نظر ولیامر مسلمین است. سعید اوحدی در جمع خبرنگاران در حاشیه امضای تفاهمنامه سهجانبه سازمان حج و زیارت، ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان و بانک ملت افزود: پس از شهادت شهید نمر اظهارنظرهای مختلفی درباره حج تمتع صورت گرفت. وی با بیان اینکه درباره حج تمتع باید از دو منظر شرعی و مصالح ملی به این موضوع پرداخته شود، تاکید کرد: از منظر مصالح ملی این موضوع در شورای عالی حج و شورای عالی امنیت ملی بررسی خواهد شد که ریاست هر دو شورا به عهده رئیسجمهور است، اما از منظر شرعی باید توجه داشت که هر تصمیمی منوط به نظر ولی امر مسلمین است و در اظهارنظرها باید از این محدوده خارج نشویم. وی گفت: با این حال تاکنون برنامهریزی سازمان حج و زیارت برای برگزاری حج تمتمع بدون هرگونه تغییری در حال انجام است.
پاسخ دفتر آيتا... هاشمي به يك خبر
دفتر آيتا... هاشمي در واكنش به خبري كه در برخي رسانهها درباره دريافت وام از بانك ملي توسط اين دفتر منتشر شده بود، جوابيهاي منتشركرد كه در آن آمده است: در آستانه انتخابات مجلس خبرگان، جريان تخريبي عليه آيتا... هاشمي، پس از آنكه از اقدامات قبلي خود در تخريب ايشان نتيجه معكوس گرفت، در تازهترين اقدام، به جعل روي آورده و مدعي شده: دفتر حفظ و نشر آثار آيتا... هاشمي، اقدام به معرفي فردي جهت دريافت ميلياردي و وام مذكور را با آن فرد تقسيم نموده است! در حالي كه چنين موضوعي به طور مطلق بياساس بوده، نه فردي معرفي شده است و نه اين دفتر وامي را دريافت كرده است. متاسفانه ضعف فكري تخريبگران در حدي است، كه بدون آگاهي از اينكه دفتري به اين نام وجود خارجي ندارد، اقدام به جعل مطلب عليه آيتا... هاشميرفسنجاني نمودهاند. اين دفتر جهت آگاهي افكار عمومي اعلام مينمايد، آثار آيتا... هاشميرفسنجاني شامل خاطرات، خطبههاي نماز جمعه و... توسط «دفتر نشر معارف انقلاب» تدوين و منتشر ميشود و جعل عنوان «دفتر حفظ و نشر آثار آيتا... هاشميرفسنجاني» علاوه بر آنكه پيامد حقوقي دارد، موجب وهن تخريبگران در انجام اقدامات ناجوانمردانه خود ميشود و قطعاً جاعلان مورد پيگرد قضايي قرار خواهند گرفت.
نگران قطع رابطه با عربستان نیستیم
رئیس کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به تنشهای اخیر بین ایران و عربستان تصریح کرد: ما نگران قطع رابطه با عربستان نیستیم چرا که در این شرایط آنها متضرر میشوند نه ما. علی مروی افزود: این کشور با هماهنگی آمریکا حتی برای روسیه هم با به حداقل رساندن قیمت نفت، مشکلاتی ایجاد کرده است. علاوه بر این عربستان هر کار سیاسی دیگری هم که میتوانست انجام داد در این شرایط (کاهش قیمت نفت از سوی عربستان) خیلی از کشورها توان تولید خود را از دست میدهند.
محمد رضا عارف: گامهای موثری از سوی اصلاحطلبان برای ترمیم رابطه برداشته شد
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه آسیبی که تفکر حذف رقیب و منتقد به کشور زد بسیار جدی است، تاکید کرد: به دنبال حوادث۸۸ و ایجاد برخی سوءتفاهمها، بین بخشی از اصلاحطلبان با بخشی از حاکمیت زاویه ایجاد شد. محمدرضا عارف در دیدار جمعی از اعضای کانون زندانیان سیاسی قبل از انقلاب با اشاره به چالشهای مختلفی که کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با آن مواجه شد از جمله جنگ تحمیلی، ادامه داد: یکی از آفتهای مدیریت در کشور ما نداشتن سعه صدر و گرفتار شدن در ورطه خودخواهی و غرور و بعضا حذف مدیران نالایق است که این معضل آسیبهای جدی به کشور وارد کرده است. وی در همین زمینه خاطرنشان کرد: چرا کسانی که سالها با یکدیگر همسنگر بودهاند و در پیروزی انقلاب اسلامی نقش داشتند باید رودرروی یکدیگر قرار گرفته و به حذف هم فکر کنند؟ آسیبی که تفکر حذف رقیب و منتقد به کشور زد بسیار جدی است و متاسفانه کماکان هم این تفکر در بخشیهایی از مدیریت کشور وجود دارد. عارف با بیان اینکه به دلیل آنکه نتوانستیم نظامی قانونمند ایجاد کنیم نقش فرد پررنگتر شد، افزود: کشور یک دوران هشتساله خاصی را پشت سر گذاشت که ادامه آن به صلاح کشور نبود و خوشبختانه با پیروزی تفکر اصلاحطلبی و اعتدالگرایی در خرداد ۹۲ از تداوم روندی که میتوانست به کشور صدمات جدی وارد کند جلوگیری شد. وی تاکید کرد: به دنبال حوادث نامیمون ۸۸ و ایجاد برخی سوء تفاهمها، بین بخشی از اصلاحطلبان با بخشی از حاکمیت زوایه ایجاد شد که رقیب جریان اصلاحات از ایجاد این فاصله نهایت بهره را برد والبته ضررهایی هم متوجه کشور شد. به همین دلیل انتخابات اسفندماه جاری فرصتی است برای ترمیم این فاصله که از طرف اصلاحطلبان گامهای موثری برای حل برخی سوء تفاهمها برداشته شده است و انشاءا... این مسیر با حُسننیت همگان ادامه خواهد یافت.