![](http://cdn.mashreghnews.ir/files/fa/news/1394/11/5/1445644_747.jpg)
در طرح فعلی که از باتری لیتیوم ایر مشاهده میکنیم، این باتریها از لیتیوم پراکساید استفاده میکنند. پایانه مثبت این باتریها لیتیومی، فلزی است که با اکسیژن درون هوا واکنش نشان میدهد و انرژی را درون ورقههای شیمیایی ذخیره میکند. لیتیوم پراکساید بهینهترین روش نیست، بنابراین هنوز محققان برای راهحلی جایگزین در تلاش هستند.
![ساخت باتریهایی که تا ۵ برابر شارژ بیشتر نگه میدارند ساخت باتریهایی که تا ۵ برابر شارژ بیشتر نگه میدارند](https://cdn.mashreghnews.ir/d/old/files/fa/news/1394/11/5/1445672_453.jpg)
اکنون این تیم از محققان روشی را توسعه دادهاند که به جای ذخیره انرژی درون لیتیوم پراکساید که خیلی سریع تخلیه میشود، میتواند بسیار بهینهتر باشد و طول عمر باتری بیشتری نیز در عمل نشان دهد. زمانی که باتری در حال شارژ شدن است، لیتیوم به یون مثبت تبدیل میشود و با اکسیدها ترکیب میشود. زمانی که در استفاده لیتیوم و اکسید جدا از یکدیگر هستند، انرژی مورد نیاز را آزاد میکنند.
لیتیوم سوپراکساید یک مزیت بسیار بزرگ دیگر نیز دارد: شبیه به باتریهای لیتیوم یون سیستمی بسته دارد. بسته بودن سیستم هم به این معنی است که به اجزای اضافی نیاز ندارد و تنها نیاز است شبیه به دیگر باتریهایی که هماکنون استفاده میکنیم، شارژ شود.
این کشف جدید در زمینه باتریها خیلی راحت میتواند راهی برای توسعه بیشتر این نوع از باتریها را باز کند. در کنار طول عمر باتری که قصد بیشتر کردن آن را داریم برای بیشتر کردن تعداد دورههای شارژ باتری نیز باید افزایش پیدا کند. امیدواریم به زودی این نوع باتریها را که احتمالا میتوانند با ذخیره ۵ برابری انرژی ۵ برابر باتریهای کنونی شارژ نگه دارند، در گوشیهای هوشمند و تبلتها ببینیم.
منبع: زومیت