شاگردان عبدالغنی شهاد در مرحله حذفی، امارات متحده را با تمام ادعاهایش 3 بر یک شکست دادند. جالب اینکه نتیجه این دیدار در وقتهای معمول بازی با تساوی یک – یک خاتمه پیدا کرده بود. آن هم در شرایطی که ابتدا علیاعلا به اشتباه (75) دروازه خودی را هدف قرار داد و بعد علی حسین (77) آب رفته را به جوی عراق بازگرداند. پس از آن بود که عرافیها با مهند عبدالرحمن (103) مهاجم کابیلیه الجزایر و امجد اطوان (4+120) امارات پرادعا را به توپ بستند.
به این ترتیب تیم شایسته عراق به جمع 4 تیم پایانی رقابتها رسید.
* گلزنی بازیکن دسته دومی ژاپن بعد از یک سال و نیم
عراقیها برای رسیدن به فینال رقابتهای انتخابی المپیک هم شانس زیادی داشتند. زور ژاپن و ستارههایش به عراق کمادعا نمیرسید تا اینکه در دقیقه 90 به اضافه 3 هاراکاوا گل پیروزی بچه ساموراییها را وارد دروازه فهد طلیب کرد.
گلر عراق یک قدم مانده به فینال ابتدا مغلوب ضربه دقیقه 26 لژیونر ژاپنیها یویا کوبو شد. همان مهاجمی که برای یانگ بویز در فصل جاری لیگ برتر سوییس 4 گل به ثمر رسانده است.
با این حال عراقیها بیکار ننشستند. در واقع ضربه دقیقه 43 سعد ناطق اجازه خودنمایی را از گلر ژاپن کوشیبیکی گرفت. سعد دوضربه سر پی در پی زد که اولی برگشت داده شد اما ضربه دومش به دور از دستهای کشف افشین قطبی در شیمیزو اسپالس وارد دروازه ژاپن شد. شاگردان عبدالغنی شهاد در ادامه عملکرد قابل قبولی داشتند تا اینکه شوت پای چپ مهاجم تیم دسته دومی کیوتوسانگ ژاپن معادلات را برهم زد.
این از بخت بد عراقیها بود. ریکی هاراکاوا طی 29 بازی فصل و 2116 دقیقه تلاش موفق به گلزنی در جی لیگ 2 ژاپن نشده بود؛ آن وقت در سومین دقیقه از وقتهای تلفشده آنقدر توپ برگشتی – پشت محوطه جریمه عراق- خوب روی پای چپش جفت و جور شد که ضربه مهار ناشدنیاش رویای فینالیست شدن عراق پرتلاش را بر باد داد.
ریکی آخرین گل باشگاهیاش را در دقیقه 50 جیلیگ 2 سال 2014 برابر تیم اهیمه به ثمر رسانده بود. در واقع از آخرین شادی گل باشگاهی این ژاپنی یک سال و 6 ماه میگذشت و این در نوع خود جالب توجه بود.
مهند عبدالرحیم و ایمن حسین گلزنان عراق مقابل قطر
به هر تقدیر عراق پس از نرسیدن به فینال دومین دوره جام ملتهای زیر 23 سالههای آسیا، در دیدار ردهبندی حریف قطر شد. میزبان جام جهانی 2022 قصد نداشت پیش چشم تماشاگرانش خواب خوش حضور در المپیک ریو را پریشان ببیند.
عصر روز جمعه بازی که آغاز شد کمتر کارشناسی رای به برتری عراق برابر میزبان پرستارهاش میداد. قطریها با چند بازیکن تغییر ملیت داده و چند چهره شاغل در لیگ ستارگانشان بازی را بهتر آغاز کردند.
گل دقیقه 27 احمد علیالدین میزبان را یک بر صفر پیش انداخت. احمد با ضربهای که وارد دروازه عراق کرد 6 گله شد تا در صدر جدول گلزنان رقابتها هم قرار بگیرد.
با این حال عراق صبورانه تا دقایق پایانی مسابقه دنبال رسیدن به گل تساوی بود. درواقع گل دقیقه 86 مهند عبدالرحمن هم نتیجه این صبوری بود. مهند با پرش بلند خود روی سر یکی از بهترین بازیکنان قطر – حسن عبدالکریم- گل تساوی بازی را در گوشه قفس توری دروازه قطریها جای داد. عبدالکریم – کاپیتان قطر- همان مدافعی است که 2 گل به چین و یک گل به ایران و یک گل به سوریه زده بود.
محو کردن مدافع باتجربه السد در دقیقه 86 به واقع بر ارزش گلی که عراقیها زده بودند میافزود. خصوصا که کریم خود از مدافعان ممتاز رقابتها به شمار میرفت.
اما گل صعود عراق به المپیک ریو را چه کسی به ثمر رساند؟ ایمن حسین مهاجم تیم النفت عراق که در دقیقه 109 رویای المپیکی شدن قطر و تمام ستارههایش را خاک کرد. ضربه سر حسین بالاتر از شماره 16 قطر المهازا به همان نقطهای ارسال شد (سمت چپ دروازهبان قطر) که قبل از آن توسط مهند هدف قرار داده شده بود.
در واقع پاشنه آشیل گلر قطریها برای دومین بار توسط شماره 18 عراق شناسایی شد یعنی صدور مجوز حضور در المپیک 2016 ریو به نام عراقیها.
گل دقیقه 109 ایمن حسین نشان داد لیگ برتر عراق نه تنها از کیفیت پایینی برخوردار نیست که برعکس مولد بازیکنانی است که حالا بلیت سفر به برزیل و حضور در المپیک را دریافت کردهاند. ایمن و جوانان جویای نام شاغل در لیگ عراقش قطعا با حضور در المپیک برزیل 2016 افق روشنتری را پیش روی خود خواهند داشت.