این روزها مشارکتی‌ها از حضور یاران صادق خرازی در لیست اصلاح‌طلبان ناراحت هستند و آن را به منزله پذیرش انتقادات اعضای این حزب به رفتارهای ساختارشکنانه با محوریت حزب منحله مشارکت و قبول پذیرش «گرای برخی از اصلاح‌طلبان به دشمن» می‌دانند.

گروه سیاسی مشرق - لیست اصلاح‌طلبان برخلاف سخنان محمدرضا عارف، رییس شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاحات، با حضور اصولگرایان همسو با دولت منتشر شد؛ لیستی که «هویت سیاسی» اصلاح‌طلبان را خدشه‌دار ساخت و «گام دوم» آنان علاوه بر پذیرش رفتارهای ساختارشکنانه در دوران گذشته با کلیدواژه «تحریم» انتخابات؛ افرادی که خواهان اشد مجازات برای سران فتنه را در لیست خود قرار دادند تا تناقض شعار «رفع حصر» با عمل انتخاباتی آشکارتر شود.

اما در این میان اختلافات درون جناحی میان حزب اتحاد ملت ایران و حزب ندای ایرانیان که هر دو حزب برای جذب جوانان اصلاحات در تکاپو هستند، از چشم ناظران سیاسی به دور مانده است. حزب ندای ایرانیان با آسیب‌شناسی اصلاحات و پذیرش اشتباهات این جریان و حزب اتحاد ملت با دفاع از موضع‌گیری‌های پیشین اصلاحات دو راه را برای انتخاب جوانان اصلاحات نشان می‌دادند.

اختلاف در میان این دو حزب با انتشار لیست اصلاح‌طلبان آشکار شد؛ علی شکوری راد که افرادی مانند عبدالله ناصری از اعضای برجسته سازمان منحله مجاهدین انقلاب حزب وی را مشارکت دوم می‌دانند و در راستای حضور مشارکت دو گفته است: «حزب اتحاد نسخه و شکل جدیدی از حزب مشارکت است و این واقعیتی بود که قابل پوشاندن هم نیست. نسبت نزدیک حزب اتحاد ملت و حزب مشارکت با ترکیب کنگره، شورای مرکزی و نهایتاً دبیر کل آن بارزتر هم شد.»[1] با آگاهی از حضور حامیان حزب ندای ایرانیان در لیست سهمیه دو نفر یاران خرازی- آنان را متهم به «چالش» برای اصلاحات با هدف «تعامل» با حاکمیت معرفی کرد؛ علی شکوری راد در گفت‌وگو با هفته‌نامه صدا اظهار داشت: «حزب ندای ایرانیان اساساً برمبنای این رویکرد اعتمادسازی تشکیل شد، اما کاندیداهای این حزب هم رد صلاحیت شدند. دبیر کل یکی از تشکلهای سیاسی چالشهای زیادی را درون اصلاحطلبان ایجاد کرد تا بتواند تعامل نزدیک‌تری را با حاکمیت برقرار کند و به همین جهت، سعی کردند فاصلههایی را با اصلاحطلبان ایجاد کنند؛ اما خود آن‌ها هم رد صلاحیت شدند.»[2] هرچند منظور علی شکوری‌راد رئیس شورای مرکزی حزب ندا ایرانیان است.

شکوری‌راد از کدام چالش صادق خرازی برای اصلاح‌طلبان سخن می‌گوید؟ صادق خرازی که با هدف آسیب‌شناسی اصلاحات از «مگوهای» این جریان سیاسی نسبت به گرا به دشمن انتقاد کرد و در همین راستا اظهار داشت: «من اصلاح‌طلبی که نمادش خارج از کشور باشد و پول بگیرد را قبول ندارم. اینکه بروند و اتهام بزنند و بدوبیراه بگویند و شانتاژ کنند را قبول ندارم. کسانی را یادم است که در دورانی که سفیر بودم با خارجی‌ها مذاکره می‌کردند و به دشمن گرا می‌دادند؛ من آن‌ها را به‌عنوان اصلاح‌طلب قبول ندارم. لیستشان را هم دارم و اگر قرار باشد روزی ارائه دهم، ارائه خواهم داد. منتها به سیستم امنیتی نخواهم داد و اگر بخواهم بدهم به مردم ایران ارائه می‌دهم که بدانید این آقا در دوره اصلاحات با فلان مقام ارشد اروپایی یا فرانسوی یا فلان مقام ارشد آمریکایی پنهان مذاکره کرده و گرا داده است. ما این را قبول نداریم. اگر قرار باشد این‌طور باشد پس حکومت شاه را بیاوریم. اگر قرار بر این باشد که ما ته زمین هستیم و خیلی از ما لایق‌ترها وجود دارند. کسانی که در هاروارد و جاهای دیگر خوب درس‌خوانده‌اند و با تمام نهادهای آمریکایی و اروپایی هم کانکشن دارند. اگر قرار به وابستگی باشد آن‌ها بهتر از ما می‌توانند.»[3]

این روزها مشارکتی‌ها از حضور یاران صادق خرازی در لیست اصلاح‌طلبان ناراحت هستند و آن را به منزله پذیرش انتقادات اعضای این حزب به رفتارهای ساختارشکنانه با محوریت حزب منحله مشارکت و قبول پذیرش «گرای برخی از اصلاح‌طلبان به دشمن» می‌دانند.



[1]- تصور نمی‌کردم حزب اتحاد ملت با این ترکیب شکل بگیرد، گفت‌وگو با عبدالله ناصری، هفته‌نامه صدا، شماره 49، 7 شهریور 1394، صفحه 49

[2] - هفته نامه صدا، شماره 71، صفحه 32

[3] - برخی دولتی‌ها از اصلاحات عبور کرده‌اند، گفت‌ و گو با صادق خرازی، هفته نامه تحلیلی- خبری مثلث، شماره 272، صفحه 32

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • سیاوش ایرانی ۰۰:۰۰ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۷
    0 0
    متاسفانه عرصه فعالیت های سیاسی در این کشور ...................

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس